Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.209
Cevap
702
Favori
4.429.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar termometreye baktım şu an oda sıcaklığı 29 derece. Klima almaya karar verdim. Alırken iyi birşey alayım uzun ömürlü, performanslı ve yaktığı elektrikte tutumlu olsun diye düşünüyorum.

    Tavsiye edebileceğiniz markalar nelerdir?

    Klima alırken nelere dikkat edilmelidir?

    Teşekkürler.
     
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Çöp demeyelim de, zira biliyorsunuz her üretim bir istihdamdır ve o ürünlerin de kullanıcısı var forumumuzda, kendilerine saygısızlık oluyor bu şekilde yanlış anlamayınız.

    Gariban vatandaş 5 inci sınıf da olsa 10 uncu sınıf da olsa bir mal alıyor, gücü ona yetmiş, bizim bu şekilde nitelendirmemiz hoş olmuyor malum.

    Alm de kaçıncı kalite kullanıp bakırda kaçıncı kalite veya hangi kesit kullandıklarını bilmiyoruz aslında en büyük handikap bu.

    Sahada sadece isim dönüyor ama detay yok, insanlar da haklı kardeşim ben bir araba almaya kalkınca arabayı inceliyorum kalkıp da radyatörünü kimin imal edip imalatta hangi madeni kullanıp o madenin cevherinin hangi topraklardan çıktığını araştırmıyorum ki.

    Ben zaten hangi marka olursa olsun firmaların hiç birisine bu anlamda güvenmediğim için hep kendimi garantiye almaya çalışıyorum. Uzun garanti, Ev/İş yri sigortası, UPS güç kaynağı. Gerisi artık Allah'ın takdiri
    quote:

    Orijinalden alıntı: MeTeN

    sharp kullanıyorum
    tavsiye ederim
    (biraz tuzlu yalnız)

    Alıntıları Göster
    beyler klimada kral marka general(alarko),mitsubishi,daecon (doğru yazmamış olabilirim.)

    bu üç markanın hepside en pahalı klimalardan ve hepside kendi aralarında 1. dir.

    eğer para var kaliteli olsun diyorsan bunlardan şaşmayacaksın.

    örneğin daecon -40 dercede dahi çalışabiliyor ama örneğin gidip beko yok arçelik falan alırsanız -2 den sonra çalışmıyor çünkü dışaraki motor donuyor.

    onun için bu üçü en kalite marka.

    ama öyle çok para olmasın küçük bişey olsun diyosanda cartel veya regal alabilirsin.

    Forumdaki Faaliyetlerim Hakkında Duyuru

     

    13 yıl boyunca (2010 yılından beri) karşılıksız hizmet vermiş olduğum bu forumda,çokça kullanıcının ürün tercihine vesile oldum. O yıldan bu ana dek güvenerek tavsiyelerime önem verip tercihini bu yönde değerlendiren forumdaşlarımın hepsine teşekkürü borç bilirim. Tavsiyelerimden memnun kalmayan ve sorun yaşayan forumdaşlarım için de iade vb. süreçlerde mümkün mertebe her zaman yardımda bulunmaya çalıştım. Onlara da anlayışı için teşekkür ediyorum. Acısıyla tatlısıyla forumda birçok kullanıcı ile temasta bulundum ve bu dostane ortamda bulunmaktan mutluluk duydum.

    Son yıllarda artan yoğunluğuma rağmen zamanımdan ayırıp forumda bilgi paylaşımı sağlamaya devam etmek için elimden geleni yaptım. Amaç sadece bilgi paylaşımı yapmak iken türlü ithamlara,suçlamalara ve haksız eleştirilere zaman zaman maruz kaldığım halde yine yardımcı olmaya çalıştım.

     

    Yazmış olduğum mesajlar perde arkasında saatlerimi almaktadır. Yazımı,düzenlemesi vb. işlemleri ile birlikte. Üstelik her gün foruma giriş yapamadığım için biriken mesajlara bir günde cevap vererek kimsenin ikinci kez beklememesi için elimden geleni yaptım. Üzülerek söylemeliyim ki 13 yıllık serüvenimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Devam etmek isterdim ancak artık kendimden taviz vermeye başladığım için bunun mümkün olmayacağını düşünüyorum. Karşılıksız olarak bunca senedir yardımcı olmaya çalıştım ve bunun artık nihayete erdirilmesi benim için şart oldu.


    Yine sahip olduğum bilgileri bana kazandıran çalışmalarıma,sektörel faaliyetlerime devam edeceğim. Ancak forumdaki faaliyetlerimi sonlandırma kararı almış bulunuyorum.

     

    Buna istinaden 26 Ağustos 2023 Cumartesi Günü'ne kadar forumda faaliyetlerimi sürdürüp yardımcı olmamın ardından son mesajım ile sizlere veda etmiş olacağım.


    Bu vedamın amacı bu hizmeti karşılıksız olarak veriyor olmam değildir. Böyle düşünülmesini asla istemiyorum. Çünkü böyle bir gerekçem olsaydı bu kadar yıl bu hizmeti vermezdim.


    Çeşitli sebeplerden,yoğunluklarımdan ve perde arkasında gerçekleşen rekabetin (markaların değil,şahısların rekabetinin) nahoş boyutlara ulaşmasından,kullanıcıların tavsiye üzerine bilgi alıp tercihini yaptıktan ve tercihinden memnun kaldıktan sonra ürün hakkında izlenimlerini aktarıp diğer kullanıcılara da faydalı olacak izlenimler paylaşmaması ve bunu yapan kullanıcıların bir arıza vb. aksi durum olunca ancak o zaman foruma uğrayıp yardım talep etmesi ve yardım sonucunda sorunu çözülünce yine bir geri bildirimde bulunma zahmetine girmeden ortadan kaybolması (bu tavrı sergilemeyen forumdaşlarım üzerine alınmasın) , karşılık beklemediğim halde (teşekkür vb. beklentim olmadığı halde) , nötr durumda olmam (kayıp ve kazancımın olmaması) gerektiği halde vermiş olduğum emeğe rağmen manevi olarak (maddi olarak zaten alış-verişim yok) zarar etmem,maddi manevi beklenti (kâr amacı) içerisine girmemiş olmama karşın manevi olarak mevcut sıkıntı ve yoğunluklarıma ek olarak bahsetmiş olduğum gibi zar zor vakit ayırıp verdiğim çabalarımın çoğunun tek taraflı kalmasının vermiş olduğu zaiyat sebebiyle bu kararı almış bulunuyorum.


    Bu forum üzerinden veya diğer forumlardan tavsiye isteklerinizi aktarabileceğiniz diğer kişilerden yardım alabileceğinizi umuyor ve düşünüyorum.


    Herkese teşekkür ediyorum,sevgi ve saygılarımla durumu sizlere bildiriyorum.

     

    Vakum işlemi başta olmak üzere klima ile alakalı,iklimlendirme ile alakalı açmış olduğum konulara bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/iklimlendirme-odakli-diger-konular--154053705#154053705 


    Esenlikler diliyorum.

    Saygılarımla...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    beyler klimada kral marka general(alarko),mitsubishi,daecon (doğru yazmamış olabilirim.)

    bu üç markanın hepside en pahalı klimalardan ve hepside kendi aralarında 1. dir.

    eğer para var kaliteli olsun diyorsan bunlardan şaşmayacaksın.

    örneğin daecon -40 dercede dahi çalışabiliyor ama örneğin gidip beko yok arçelik falan alırsanız -2 den sonra çalışmıyor çünkü dışaraki motor donuyor.

    onun için bu üçü en kalite marka.

    ama öyle çok para olmasın küçük bişey olsun diyosanda cartel veya regal alabilirsin.

    Alıntıları Göster
    Bak dostum beni iyi dinle. Almışken iyi birşey al. Ben aldım geçen senelerde ve araştırdım.On tane klima markası var. fuji elektirk-fujitsu-general,( bu üçü aynı fabrikanın) Mitusbishı,daikın,toshıba,sharp,alarko(carrier),panasonic,hitachi
    eger bunlardan alırsan yaz-kış problemin olmaz. Diğerlerine gelince AZ PARA=AZ HİZMET .Yazın problem değil ama kışın ısıtmıyorlar. arızaları cabası. Zaten gir şikatvar sitesine anlarsın. Evet bunlar biraz pahalı ama geçen seneler nazaran fiaytlar iyi. Al bitane bunlardan bak keyfine. Sonradan ucuz alıp kafayı yeme. Parayı sokaktan bulmuyoruz.
    Ben Fujı elektirik almıştım arkadaşım vardıda. Ama dediğim gibi bu on markanın kalitesi aynı sadece fabrikaraları ve servisleri farklı. benden sana tavsiye...........
    quote:

    Orijinalden alıntı: _uMaY_

    Siemens kullanıyorum ancak sanırım Türkiye'de satılmıyor...

    Ben Arçeliğin'de ''A'' serisi bir klima ürettiğini duymuştum, sanırım o klima Türkiye'de satılıyordur nede olsa türk firması... Onu alman en akıllıcasıdır, ''A'' serisi alırsan tasarruflu olduğu için yaklaşık 1 yıl içinde fiyatını kurtarmış olursun günlük 5 saatlik bir kullanımla... Bu ''A'' serileri neredeyse ısıtma makineleri kadar verimli çalışıyor... Termodinamiksel olarak verim çok daha fazla, yani tersinirliğe daha yakın da diyebiliriz...


    Alıntıları Göster
    Arçelik al benc4e.herzaman derim Arçelik Arçeliktir.
    Herkese Merhaba. Fırsat buldukça tavsiye mesajlarınıza yardımcı olmaya çalışacağım. Şikâyet kısmına gelecek olursam,her markanın her modelinde şikayet olduğu gibi memnuniyet de söz konusu olabiliyor. Şikayetler tabii ki doğrudur,yerindedir,gerçekten sorun yaşanmıştır. Ama işin kötü tarafı tavsiye konusunda tavsiye isteyip klima alan forumdaşlarımızın çok az bir kısmı geri bildirimde bulunuyor. Memnun kalınmayan bir durum olunca mutlaka foruma cihaz ile ilgili dönüş yapılıyor ama cihazdan memnun kalan kullanıcıların belki %10'u geri dönüş yapıp bu cihazı aldım,memnun kaldım diye yorum yazıyor. Geriye kalan %90'lık kısım klimayı alıp memnun kaldıysa tavsiye konusuyla olan bütün bağını koparıyor. Ben teşekkür beklemiyorum,daha doğrusu memnun kalan teşekkür etmiyor gibisinden bir serzenişte bulunmuyorum. Ancak memnun kalan kullanıcıların bahsettiğim çoğunlukta olan kısmı ne yazık ki cihazdan elde ettiği memnuniyeti belirtmiyor. Bu nedenle şikayetler çok yoğun,memnuniyetler çok az görünüyor. Bu nedenle kullanıcılar klimalarını satın aldıktan sonra tercih ettikleri marka modeli,servis sürecini ve tespit ettiği artı eksi yönleri paylaşırsa kullanıcı gözünden elde edilen tecrübeler zenginleşir ve diğer forumdaşlarımız faydalanmış olur.
    Saygılarımla...
    MİTSUBİSHİ ELECTRİC FİYAT TUTARSIZLIĞI , ALACAK OLAN ARKADAŞLAR DİKKAT ETSİN KAZIKLANMAYIN.

    Merhaba arkadaşlar

    Mitsubishi Electric bazı modeller hakkında fiyat bilgisi paylaşacağım , farklı bayilerden farklı kişilerin satın aldığı fiyatlardır daha fazlasını ödemeyin diye paylaşıyorum

    MSZ-SF35 Deluxe Power Liste fiyatı 5.750 TL , Kampanya fiyatı 4.100 TL, satın alınan fiyat 3.500 TL

    MSZ-SF42 Deluxe Power Liste fiyatı 6.175 TL, Kampanya fiyatı 4.800 TL , satın alınan fiyat 4.200 TL

    MSZ-GF60 Deluxe Power Liste fiyatı 9.355 TL , Kampanya fiyatı 6.700 TL , satın alınan fiyat 6.000 TL

    MSZ-HJ50 Comfort inverter Liste fiyatı 6.230 TL , Kampanya fiyatı 4.940 TL , satın alınan fiyat 4.000 TL

    Görüldüğü üzere Mitsubishi Electric fiyat listeleri tamamen şişirmedir , indirim oranları %40'lara varıyor. Bu tamamen tüketicide yüksek fiyat yüksek kalite algısı yaratıp , daha sonra hooop %40 indirim al sana yüksek kalite ucuz fiyat diye oluşturulan satış taktiğidir ve tüketicide yüksek kaliteyi ucuza aldığını sanıyor halbuki bu klimaların ederi budur zaten daha fazlası değildir ve unutmayın ki bayi bu fiyatlar üzerinden yine de para kazanıyor yani kimseye özel kıyak yapmış olmuyorlar .

    Özellikle Mitsubishi Electric klima alacak olan arkadaşlar için umarım yardımcı olur , bayilerden ısrarla indirim isteyin emin olun kampanyasız dönemde bile bu fiyatları alabilirsiniz . Şimdi marka fanboyları gelipte bu fiyatları hangi bayiler veriyormuş falan diye sormasın , isteyen kendi araştırıp çok rahat öğrenebilir ve bayilerden fiyat alabilir bu modellerde ki fiyatlara bildiğim için yazdım , diğer modellerde de aynı durum söz konusudur ama tam rakam bilemediğim için yazmadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ramen-


    quote:

    Orijinalden alıntı: CnnRose

    Hocam yönlendirme için teşekkürler,



    Klima her iki mevsimde de kullanılacak. Baymak Elegant 12'lik olan ile Samsung AR5500-5600 modellerine baktım, Midea adlı arkadaş bu klimalardan üstün müdür hocam?

    O zaman bütçenizi kesinlikle arttırmalısınız. Ha önerdiğim klima da ısıtır mı ısıtır ama alt segment klima olduğu için bunun geri dönüşü size artı elektrik faturası olarak geri döner. Midea Mission alın siz en iyisi. Baymak Samsung a bulaşmayın. Alüminyumun 5. Sınıf kalitesini kullanan çöp klimalar. Sıkıysa 1. Sınıf dünya Ülkelerinde satsınlar bakalım satabilecekler mi? Ama biz 3. Sınıf dünya ülkesi olduğumuz için kakalamaya çalışıyorlar.

    Çöp demeyelim de, zira biliyorsunuz her üretim bir istihdamdır ve o ürünlerin de kullanıcısı var forumumuzda, kendilerine saygısızlık oluyor bu şekilde yanlış anlamayınız.

    Gariban vatandaş 5 inci sınıf da olsa 10 uncu sınıf da olsa bir mal alıyor, gücü ona yetmiş, bizim bu şekilde nitelendirmemiz hoş olmuyor malum.

    Alm de kaçıncı kalite kullanıp bakırda kaçıncı kalite veya hangi kesit kullandıklarını bilmiyoruz aslında en büyük handikap bu.

    Sahada sadece isim dönüyor ama detay yok, insanlar da haklı kardeşim ben bir araba almaya kalkınca arabayı inceliyorum kalkıp da radyatörünü kimin imal edip imalatta hangi madeni kullanıp o madenin cevherinin hangi topraklardan çıktığını araştırmıyorum ki.

    Ben zaten hangi marka olursa olsun firmaların hiç birisine bu anlamda güvenmediğim için hep kendimi garantiye almaya çalışıyorum. Uzun garanti, Ev/İş yri sigortası, UPS güç kaynağı. Gerisi artık Allah'ın takdiri




  • beyler klimada kral marka general(alarko),mitsubishi,daecon (doğru yazmamış olabilirim.)

    bu üç markanın hepside en pahalı klimalardan ve hepside kendi aralarında 1. dir.

    eğer para var kaliteli olsun diyorsan bunlardan şaşmayacaksın.

    örneğin daecon -40 dercede dahi çalışabiliyor ama örneğin gidip beko yok arçelik falan alırsanız -2 den sonra çalışmıyor çünkü dışaraki motor donuyor.

    onun için bu üçü en kalite marka.

    ama öyle çok para olmasın küçük bişey olsun diyosanda cartel veya regal alabilirsin.
  • Forumdaki Faaliyetlerim Hakkında Duyuru

     

    13 yıl boyunca (2010 yılından beri) karşılıksız hizmet vermiş olduğum bu forumda,çokça kullanıcının ürün tercihine vesile oldum. O yıldan bu ana dek güvenerek tavsiyelerime önem verip tercihini bu yönde değerlendiren forumdaşlarımın hepsine teşekkürü borç bilirim. Tavsiyelerimden memnun kalmayan ve sorun yaşayan forumdaşlarım için de iade vb. süreçlerde mümkün mertebe her zaman yardımda bulunmaya çalıştım. Onlara da anlayışı için teşekkür ediyorum. Acısıyla tatlısıyla forumda birçok kullanıcı ile temasta bulundum ve bu dostane ortamda bulunmaktan mutluluk duydum.

    Son yıllarda artan yoğunluğuma rağmen zamanımdan ayırıp forumda bilgi paylaşımı sağlamaya devam etmek için elimden geleni yaptım. Amaç sadece bilgi paylaşımı yapmak iken türlü ithamlara,suçlamalara ve haksız eleştirilere zaman zaman maruz kaldığım halde yine yardımcı olmaya çalıştım.

     

    Yazmış olduğum mesajlar perde arkasında saatlerimi almaktadır. Yazımı,düzenlemesi vb. işlemleri ile birlikte. Üstelik her gün foruma giriş yapamadığım için biriken mesajlara bir günde cevap vererek kimsenin ikinci kez beklememesi için elimden geleni yaptım. Üzülerek söylemeliyim ki 13 yıllık serüvenimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Devam etmek isterdim ancak artık kendimden taviz vermeye başladığım için bunun mümkün olmayacağını düşünüyorum. Karşılıksız olarak bunca senedir yardımcı olmaya çalıştım ve bunun artık nihayete erdirilmesi benim için şart oldu.


    Yine sahip olduğum bilgileri bana kazandıran çalışmalarıma,sektörel faaliyetlerime devam edeceğim. Ancak forumdaki faaliyetlerimi sonlandırma kararı almış bulunuyorum.

     

    Buna istinaden 26 Ağustos 2023 Cumartesi Günü'ne kadar forumda faaliyetlerimi sürdürüp yardımcı olmamın ardından son mesajım ile sizlere veda etmiş olacağım.


    Bu vedamın amacı bu hizmeti karşılıksız olarak veriyor olmam değildir. Böyle düşünülmesini asla istemiyorum. Çünkü böyle bir gerekçem olsaydı bu kadar yıl bu hizmeti vermezdim.


    Çeşitli sebeplerden,yoğunluklarımdan ve perde arkasında gerçekleşen rekabetin (markaların değil,şahısların rekabetinin) nahoş boyutlara ulaşmasından,kullanıcıların tavsiye üzerine bilgi alıp tercihini yaptıktan ve tercihinden memnun kaldıktan sonra ürün hakkında izlenimlerini aktarıp diğer kullanıcılara da faydalı olacak izlenimler paylaşmaması ve bunu yapan kullanıcıların bir arıza vb. aksi durum olunca ancak o zaman foruma uğrayıp yardım talep etmesi ve yardım sonucunda sorunu çözülünce yine bir geri bildirimde bulunma zahmetine girmeden ortadan kaybolması (bu tavrı sergilemeyen forumdaşlarım üzerine alınmasın) , karşılık beklemediğim halde (teşekkür vb. beklentim olmadığı halde) , nötr durumda olmam (kayıp ve kazancımın olmaması) gerektiği halde vermiş olduğum emeğe rağmen manevi olarak (maddi olarak zaten alış-verişim yok) zarar etmem,maddi manevi beklenti (kâr amacı) içerisine girmemiş olmama karşın manevi olarak mevcut sıkıntı ve yoğunluklarıma ek olarak bahsetmiş olduğum gibi zar zor vakit ayırıp verdiğim çabalarımın çoğunun tek taraflı kalmasının vermiş olduğu zaiyat sebebiyle bu kararı almış bulunuyorum.


    Bu forum üzerinden veya diğer forumlardan tavsiye isteklerinizi aktarabileceğiniz diğer kişilerden yardım alabileceğinizi umuyor ve düşünüyorum.


    Herkese teşekkür ediyorum,sevgi ve saygılarımla durumu sizlere bildiriyorum.

     

    Vakum işlemi başta olmak üzere klima ile alakalı,iklimlendirme ile alakalı açmış olduğum konulara bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/iklimlendirme-odakli-diger-konular--154053705#154053705 


    Esenlikler diliyorum.

    Saygılarımla...





  • Bak dostum beni iyi dinle. Almışken iyi birşey al. Ben aldım geçen senelerde ve araştırdım.On tane klima markası var. fuji elektirk-fujitsu-general,( bu üçü aynı fabrikanın) Mitusbishı,daikın,toshıba,sharp,alarko(carrier),panasonic,hitachi
    eger bunlardan alırsan yaz-kış problemin olmaz. Diğerlerine gelince AZ PARA=AZ HİZMET .Yazın problem değil ama kışın ısıtmıyorlar. arızaları cabası. Zaten gir şikatvar sitesine anlarsın. Evet bunlar biraz pahalı ama geçen seneler nazaran fiaytlar iyi. Al bitane bunlardan bak keyfine. Sonradan ucuz alıp kafayı yeme. Parayı sokaktan bulmuyoruz.
    Ben Fujı elektirik almıştım arkadaşım vardıda. Ama dediğim gibi bu on markanın kalitesi aynı sadece fabrikaraları ve servisleri farklı. benden sana tavsiye...........



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakkin -- 26 Temmuz 2005, 15:58:20 >
  • Arçelik al benc4e.herzaman derim Arçelik Arçeliktir.
  • Herkese Merhaba. Fırsat buldukça tavsiye mesajlarınıza yardımcı olmaya çalışacağım. Şikâyet kısmına gelecek olursam,her markanın her modelinde şikayet olduğu gibi memnuniyet de söz konusu olabiliyor. Şikayetler tabii ki doğrudur,yerindedir,gerçekten sorun yaşanmıştır. Ama işin kötü tarafı tavsiye konusunda tavsiye isteyip klima alan forumdaşlarımızın çok az bir kısmı geri bildirimde bulunuyor. Memnun kalınmayan bir durum olunca mutlaka foruma cihaz ile ilgili dönüş yapılıyor ama cihazdan memnun kalan kullanıcıların belki %10'u geri dönüş yapıp bu cihazı aldım,memnun kaldım diye yorum yazıyor. Geriye kalan %90'lık kısım klimayı alıp memnun kaldıysa tavsiye konusuyla olan bütün bağını koparıyor. Ben teşekkür beklemiyorum,daha doğrusu memnun kalan teşekkür etmiyor gibisinden bir serzenişte bulunmuyorum. Ancak memnun kalan kullanıcıların bahsettiğim çoğunlukta olan kısmı ne yazık ki cihazdan elde ettiği memnuniyeti belirtmiyor. Bu nedenle şikayetler çok yoğun,memnuniyetler çok az görünüyor. Bu nedenle kullanıcılar klimalarını satın aldıktan sonra tercih ettikleri marka modeli,servis sürecini ve tespit ettiği artı eksi yönleri paylaşırsa kullanıcı gözünden elde edilen tecrübeler zenginleşir ve diğer forumdaşlarımız faydalanmış olur.
    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: snoppy

    Selamlar.
    32 m² oda için 2800 TL'ye ve 9 taksit Baymak Elegant Plus (18.000 BTU) satın aldım.
    Montajı bu şekilde yaptılar, bilmiyorum ne kadar doğru.



    Montajı yapan servis elamanlarını öpmek lazım cidden




  • klima5505 kullanıcısına yanıt

    Üstadım öncelikle detaylı ve doğru yönlendirme sağlayıcı cevabınız için teşekkür ederim. Ancak bundan daha önemlisi size forumda her soru soran arkadaşa sabırla ve en ufak detaya kadar açıklayıcı hatta benzer sorulmuş soru bile olsa o arkadaşa da cevap vermekten kaçınmadığınız için de ayrıca teşekkürler


    Genelde verilmiş bir cevaba ilişkin benzer soru sorulduğunda "arama kısmına yazsan cevabı bulursun, biraz forum okuyun, aynı cevabı falan sayfa önce vermiştim vb" şeklinde cevapları görmeye alışmış eski bir forum müdavimi olarak bu durumu çok önemsiyorum.


    Diğer yandan sizin cevap verdiğiniz her mesaj adeta bir bilgi deposu ve okuyana sürekli birşeyler öğretiyor. Burada bizlere klimaların sadece özelliklerini veya neyi neden seçme konusunda önerileri değil, fabrikadaki üretim süreçlerinden, yedek parça servis vb detayına kadar inip mini hatta maksi eğitimler veriyorsunuz.


    Ve son olarak yazdığınız birkaç cevabı bile sindire sindire okumak zaman alırken, tüm sorulara hiçbir detayı atlamadan, neredeyse sıfır imla hatası ve düzgün cümlelerle cevaplarken ciddi bir mesai harcayıp emek verdiğiniz için de çok takdir ediyorum. Sağolun, varolun.    





  • Merhabalar


    Bende 26 hazıran tarıhınde 24000 kaıra klımayı aldım. Gecen senede yatak odasına 9000'lık modelını almıstım. Onunla ılgılı uzun bır yazıyı da daha once paylastım. Sımdı ozetler halınde burada yenı klıma deneyımlerımı paylasmak ıstıyorum.


    - Klıma oncelıkle bana 12 temmuzda takıldı. Araya tabı bayram tatılıde gırdı. Servıse actım ozel rıca ettım zıra korkunc sıcak oluyordu ev.

    - Montajı yapan servıs gecen sene gelenlerdı. Tertemız ıs yaptılar. Sohbette ettık bol bol.


    Sımdı yorumlara gecmeden once bır fıyatına bakayım dedım sok oldum.


    30.000TL yapmıslar fıyatı. Bu fahısın otesınde bır zam. Ben Samsung Wındfree alacaktım ancak 8000tl daha ucuz dıye Kaıra'ya yonelmıstım. Sımdı arada ki fark 3000TL olmus.


    Bu nasıl bır zamdır ? Gercı fıyatları sureklı oynatıyorlar. Bır gun 24000 yapıyorlar ıkı gun sonra bakıyorsunuz 19000 sonra yıne 2 gun sonra 24000. Bakalım degısecek mı bu sefer. Boyle fıyat polıtıkası olmaz.


    Klımaya gelecek olursak.


    - Wıfı ozellıgı muhtesem otesı. Bende Home Assistant adı altında bır sıstemın yonettıgı ılerı duzeyde bır akıllı ev var. Klıma cuk dıye bu sısteme oturdu. Kumandasını zaten ılk geldı servıs verdı ve ben dırek dolaba kaldırdım. Gecen sene aldıgım 9000'lık klımanında kumandası takıldıgı gunden berı dolapta. Servıs vakumlamayıda dırek yaptı.


    - cıhazı dırek home assıstant uygulaması ıle kendı yazdıgım arayuzde kullanıyorum.




    Salonda 24000 - Yatak odasında 9000BTU var.


    - 24000'lık klıma cok sessız degıl ama cok da sessız dıyemem. Bır Samsung wındfree ozellıgı yok tabı. Zaten bu klıma 36db ıken Samsung Wındfree Premıum Plus 26db. Dusuk modda TV acıkken bır sey duymuyorsunuz bıle. Ama calısırken aynı odada yatmak, ses hassasıyetı olanlar ıcın ımkansız. Ha ıcerıde kı 9000'lık klıma ıse oldukca sessız. Benım gıbı cıt sesınden rahatsız olan adam rahat uyuyabılıyor.

    - Cıhazda ılk baslarda bır buz kırma sesı vardı, zamanla kesıldı sımdı gelmıyor. Ancak montajdan sonra kapak kapanmıyor, yarıda kalıyor. Servıse bıldırdım.

    - Malzeme kalıtesı ucuz plastık degıl ancak bıraz daha kalıtelı olabılırdı ama yanı bu bır klıma cok harıka bır dızayn farkı olmadıgı surece onemlı bulmuyorum.

    - Wıfı ozellıgı nethome plus programı ıle ucretsız kullanılıyor. Her ayarı oradan yapabılıyorsunuz. Nethome Plus'ın dırek Alexa eklentısı var. Klımayı taktırdıgınız ve Netplus'a tanıttıgınız anda klıma Alexa'ya gelıyor ve seslı komutlarla kullanılmaya baslanıyor.

    - Google Assıstant ıle de kullanabılıyor.

    - Siri Kısayollarında uygulama destegı yoktu ancak yorumlarda bırılerı yazmıs, eskıden vardı dıye. Gecıcı kaldırmıs olabılırler.

    - Dıs unıtesınde sıcaklık olcer var. Ufak bır yanılma payı ıle dogru gosterıyor ve bunu dırek uygulamasından gorebılıyorsunuz.

    - Cıhaz mıdea yapımı ve Daıkın tarafından servıs verılıyor.

    - Klımayı hemen alıp taktırayım dıyenler bu modele bakmasınlar zıra teslımat ve montaj cok gec yapılıyor. Mınumum 20 gun koyun. Ancak servıs kalıtesı cok ıyı.

    - 50m2 odayı sogutuyorum. Kapıyı kapattıgım anda 10dk ıcınde oda buz gıbı oluyor. Derece vereyım. 28.9 dereceden 25'e 10 dk cıvarı 22'ye de 15 - 20 dk ınıyor. Zaten 22 ye ınmesını ıstemessınız.

    - Ara kapıları kapatırsam 145m2 evde yan odayıda serın hale getırıyor.

    - dort tane modu var.

    - Kapakları sag ve sola dogru otmatık donmuyor, manuel dondurmenız gerekıyor. Ancak dondururken sakın fazla zorlamayın zıra oldukca kırılgan bır yapıda.

    - Invertor bır klıma. Geldıgınden berı sureklı olarak calısıyor. Yanı ayın 12 sınde takıldıgını dusunursek yaklasık 10 gune yaklastı ve her gun full modda calıstı cunku hep yan odayı soguttum. Su ana kadar yaktıgı elektrık 76kwh. Elektrık ortalamasını 2.30 alırsak 9 gunde 174TL yakmıs. Aylık 400 -500tl arası ek malıyet cıkartacak ama tekrardan soylemekte fayda var sureklı olarak turbo modunda calıstı bu donemde. Yanı kısaca elektrık tuketımı 24000lık bır klıma ıcın harıka dıyebılırım.


    Sımdı Home Assistant ıle yapabıldıklerıne bakalım.


    - Cıhaz toplam elektrık tuketımını Home Assıstant uzerınden gosterebılıyor.



    Bu ozellıgın varlıgından kımsenın haberı yok. Klımanın butun ozellıklerı Home Assıstant'a gelıyor. Dıs ortam derecesını gosterebılıyor.

    - Tum hvac modları HA uzerınde mevcut.

    - Dırek power tusu ıle on - off yapabılıyorsunuz.

    - Klıma totalde harcadıgı

    - Kımsenın bılmedıgı bır ozellıgı de klımanın homekıt'e HA uzerınden dırek klıma olarak gelmesi. Bu şekilde Siri ile direk kullanımı mevcut hale geliyor. Lütfen karıştırılmasın. Uygulamasının siri desteği olsa bile belirli kalıplarda, sizin belirlediğiniz cümleler ile cihazı kontrol edebiliyordunuz ancak benim anlattığım yöntemde direk olarak Homekit cihazı bir klima olarak görüldüğü için her türlü kontrolü yapabiliyorsunuz.

    - Apple Watch üzerinden klimayı aç, vantilatör hızını yüzde 33 yap(fan hızı düşük), dereceyi 23 yap, ekonomik moda al gibi bütün komutlar geliyor. Klimayı şu ana kadar sadece Apple Watch üzerinden kontrol ettim zira büyük kolaylık.

    - Klima ile otomasyon yapabiliyorsunuz. Belirli dereceler arasında çalışmasını sağlayabiliyorsunuz. Bakın geçen sene aldığım 9000'lik klima her modda beni rahatsız etti. Sabah sürekli üşüyerek kalkıyordum. En sonunda bende otomasyon yaptım. Oda sıcaklığı X dereceye geldiğinde açıl soğuduktan sonra X derecede kapat şeklinde. Daha ilk geceden mışıl mışıl uyku uyudum.


    Sabah kalktığımda da merak ettim açtım baktım klima ne kadar çalışmış diye. Toplam 8 saatlik bir uykuda sadece 2 saat açık kalmış ve oda mis gibi.


    Bakın ornek bır calısma seması sızlere.


    Gordugunuz gıbı 10dk acılıp odayı sogutup tekrardan kapanmıs. Sabah uyanıp eve gunaydın dememle beraber ıse klıma otomasyonu kendını sonlandırıyor ve klıma acıksa kapanıyor. Pekı bu durum kıme mı yarıyor ? Hanı klımadan rahatsız olan bazı ınsanlar var ya ? Hanı klımalı odada asla uyuyamayanlar, işte o ınsanlar bu sekılde rahatlıkla klıma ıle beraber uyuyabılır.

    - Klımanın butun fonskıyonlarını dugme halıne cevırdım, ıstersem buradan da aktıf hale getırebılıyorum. Baksa bır avantajıda tabı kı malıyetı. Klıma bır gecede sadece 2 saat acık kaldıgı ıcın yaktıgı elektrık maksımum 1.5kwh duzeyınde oluyor(9000btu ıcın). Buda gunluk 3,45tl aylık ıse 103Tl demek. Komedı bır rakam.


    - Klimayı oda ıcerısınde kı hareket sensorune bagladım. Baska bır odaya gectıgım anda klıma kendını kapatıyor zıra artık o odada degılım. Bu tabı tek kısının yasadıgı evlerde yapılabılecek bır otomasyon ancak varlık sensorlerının yaygınlasması ıle odada kımsenın olmadıgını algılayıp yıne klımayı kapatabılır. Varlık sensorlerı sadece 500tl'den baslıyor.

    - Salonda da yatak odasına benzer bır otomasyon yaptım. Bakın yukarıda kı foto da "Auto" seklınde yazıyor. Bunuda seslı sısteme bagladım. "Klıma otomatık modu ac dedıgımde" salonda klıma yıne ortalama max 10 dakıka calısıyor. Serın bır halde odayı bıraktıktan sonra 30 - 40dk bır daha calısmasına gerek kalmıyor. Elektrık tuketımını bu bolumde olcmedım ama ne kadar tasarruf edebılecegınızı sız dusunun.

    - Kısın ısınmada da benzer bır otomasyon yapacam. Salonu kalorıferler ıle beraber belırlı donem klıma ısıtacak. Bır ay kadar test yapacam sonucu kısın yazarım.

    - Yukarı da kı fotoda Auto Offıce dıye bır sey var. Demıstım hanı yan odayıda sogutuyorum. Klıma ara kapılar kapalı ıse "Auto Offıce" modunda calısıyor ve bulundugum "Ofıs" adlı oda serın hale gelınce kapanıyor. Yenıden ısınırsa da acılıp aynı ıslemı belırledıgım dereceye gelene kadar tekrar edıyor.

    - Bu arada oda ısısı datalarını anlık olarak alıyorum. Kullandıgım 140tl'lık dıjıtal sensor verıler her 2sn. de bır guncelleyıp HA'a gonderıyor ve otomasyonda kullandırtıyor. Bu da anlık gercek sıcaklıgı gormemı saglıyor.

    - Yazdıgım arayuz de sureklı olarak toplam ev sıcaklıgı gosterılıyor. Buna gore klıma acıp acmamam gerektıgınıde gorebılıyorum.


    Mesela Don ısaretı evın sıcak oldugunu belırtıyor. Bır ust sıcaklık olan 29 derecede ıse klıma kumandası resmı cıkıyor.


    - Home Assistant sıze ıc ve dıs sıcaklıgıda klımadan aldıgı bılgıler dogrultusunda gosterebılıyor.


    - Son olarak klıma ıcın bır otomasyon daha yaptım. Bır dugme tasarladım ve bu dugmeye odayı kısa surede sogutma gorevı verdım. Buna gore bu dugmeye bastıgımda veya seslı komut verdıgımde oda klıması acılıyor, derece 17'ye getırılıyor, Fan hızı maksımuma alınıyor ve sogutma moduna gecıyor. Bır 10 dakıka calıstıktan sonrada kendınısını kapatıp otomatık moda gecıyor. Odaya geldıgımde ıse serın bır oda benı karsılıyor.


    Sonuc:


    Klıma sahane bır klıma. Son derece basarılı. Akıllı ev ıle beraber bır Samsung Wındfree serısınde kı Wındfree ozelıgı dısında kı butun ozellıklerı sıze sunabılıyor. Sogutması harıka. Isıtmasını da 9000BTU'dan bılıyorum oldukca basarılı. Bayıler bıle bu ozellıklerını bılmıyor. Ancak fıyatı su an ıcın korkunc.


    Edit: Akıllı evlerı merak edenler olursa forumda bır konumuz mevcut. Beklerız.


    https://forum.donanimhaber.com/home-assistant-ve-akilli-evler-ana-konu--151020627-67#156336277





  • ben baymak ın getirdiği ingiliz menşeli baxi kullanıyorum 24.000 btu bu sene 2.senesi hem ucuz hem güzel.Zaten bu klimaların parçaları hep aynı yerlerde yapılıyor.Diğerleri ile fiatta yarı yarıya fark var
  • MİTSUBİSHİ ELECTRİC FİYAT TUTARSIZLIĞI , ALACAK OLAN ARKADAŞLAR DİKKAT ETSİN KAZIKLANMAYIN.

    Merhaba arkadaşlar

    Mitsubishi Electric bazı modeller hakkında fiyat bilgisi paylaşacağım , farklı bayilerden farklı kişilerin satın aldığı fiyatlardır daha fazlasını ödemeyin diye paylaşıyorum

    MSZ-SF35 Deluxe Power Liste fiyatı 5.750 TL , Kampanya fiyatı 4.100 TL, satın alınan fiyat 3.500 TL

    MSZ-SF42 Deluxe Power Liste fiyatı 6.175 TL, Kampanya fiyatı 4.800 TL , satın alınan fiyat 4.200 TL

    MSZ-GF60 Deluxe Power Liste fiyatı 9.355 TL , Kampanya fiyatı 6.700 TL , satın alınan fiyat 6.000 TL

    MSZ-HJ50 Comfort inverter Liste fiyatı 6.230 TL , Kampanya fiyatı 4.940 TL , satın alınan fiyat 4.000 TL

    Görüldüğü üzere Mitsubishi Electric fiyat listeleri tamamen şişirmedir , indirim oranları %40'lara varıyor. Bu tamamen tüketicide yüksek fiyat yüksek kalite algısı yaratıp , daha sonra hooop %40 indirim al sana yüksek kalite ucuz fiyat diye oluşturulan satış taktiğidir ve tüketicide yüksek kaliteyi ucuza aldığını sanıyor halbuki bu klimaların ederi budur zaten daha fazlası değildir ve unutmayın ki bayi bu fiyatlar üzerinden yine de para kazanıyor yani kimseye özel kıyak yapmış olmuyorlar .

    Özellikle Mitsubishi Electric klima alacak olan arkadaşlar için umarım yardımcı olur , bayilerden ısrarla indirim isteyin emin olun kampanyasız dönemde bile bu fiyatları alabilirsiniz . Şimdi marka fanboyları gelipte bu fiyatları hangi bayiler veriyormuş falan diye sormasın , isteyen kendi araştırıp çok rahat öğrenebilir ve bayilerden fiyat alabilir bu modellerde ki fiyatlara bildiğim için yazdım , diğer modellerde de aynı durum söz konusudur ama tam rakam bilemediğim için yazmadım.




  • Herkese merhabalar. 1 ay forumdan uzak kalacağımı belirtmiştim. Kontrolüm dışında ne yazık ki 1 aydan fazla bir süre ayrı kalmış bulundum. Ara verdiğim süreden önceki performansın aynısı,hatta daha iyisu ile elimden geldiğince siz forumdaşlarıma yardımcı olmaya devam edeceğim. Ummadık bir aksilik olmadığı sürece tekrar sizlerle beraberim. Bundan mutluluk duymaktayım. Ola ki yine forumdan uzak kalmam icap ederse mutlaka ve mutlaka imkanlarım ve isteklerim ötesinde bir sebepten kaynaklandığını bilmenizi sizlerden rica ediyorum.

    Saygılarımla...
  • Merhabalar. Sıcakların tavan yaptığı bu süreçte soruların cevapsız kalmaması adına vakit buldukça yardımcı olmaya çalışıyorum. Talep yoğunluğundan ötürü bu sefer mesajlarınızı şu ana kadar yaptığım gibi tek kalemde değil,fırsat bulduğum her an parça parça cevaplandırmaya çalışacağım. Böylelikle gün içerisinde ummadık bir aksilik olmazsa tüm mesajları cevaplandırmış olacağım. O nedenle lütfen mesajınızı atladığımı düşünmeyiniz. Sırayla yardımcı olacağım.

    Saygılarımla...
  • Geriye doğru 8-10 sayfa okudum ama o kadar çok alternatif ve model var ki insanın kafası karışıyor... 18 sene önce açılan bu başlıkta ilk sayfalardaki modellerin gelişen teknolojilerden sonra hiçbir önemi kalmamış..


    Keşke ilk mesajda; düşük enerji tüketimi, sessizlik, soğutma verimi gibi bir klimada aranan temel özellikleriyle öne çıkan en yeni modellerin olduğu 8-10 klima modeli yazılıp , her yıl yada iki yılda bir bu liste güncellenseydi, araştıranlar için daha kolay bir yol olmazmıydı diye düşündüm...



    @klima5505




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yolcum -- 27 Temmuz 2023; 0:3:6 >
  • @klima5505 yazdıklarınızı yeni keşfettim. Artık buraya vakit ayıramayacağını söylemişsiniz. Bilgilerinizden faydalanamayacak olmamız bizim için çok büyük kayıp. Ancak başlıkta yazdığınız yazılar, verdiğiniz öneriler, bilgiler gerçekten eşsiz. Resmen bu başlıkta bir ansiklopedi oluşturmuşsunuz. Paranın herkes için çok daha da önemli bugünlerde verdiğiniz bilgilerle, onlarca model içinde ne yapacağını bilemeyen elindeki üç kuruş parayla iş halletmeye çalışan bizlere çok fayda sağladınız. Klima araştırması yapanlar ‘klima5505’ isimli kullanıcının tüm mesajlarını okusunlar mutlaka cevaplarını bulacaklar.
    Bende hiçbir bilgim yokken yazdığınız eski yazıları okuyarak aradığım cevapları buldum. Ayrıca vakumlama olayını öğrendim. Bu kadar ayrıntılı bilgiler, bu kadar özenilmiş yazılar, mükemmel bir Türkçe yani forum nedir nasıl kullanılır 40 yıllık ömrümde bu kadar faydalı forumlaşma görmedim. Size tüm forum adına çok teşekkür ederim. Hayırlı işleriniz olsun.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: sakkin

    bu arada bio, bakterimiş geç bunları.filtre aynı filitre. klima hiç c vitamini verir. portakalmı bu???


    Heh aferin. Bu fikre nasil kapiliyorsunuz anlamiyorum dogrusu.

    Bio filtre yok bakteride yok bosverin amaaaan, klimada yok zaten, kar mi bu sogukluk versin.

    Soyle bir arattirsaniz googledan neler bulursunuz o olmayan bio filtre denen aksamda kullanilan maddeyle ilgili.

    Diyorum ki hatta havadaki kokuyu bile giderebilirsiniz. Dusundum de yok ya, parfum mu bu
  • Limonen kullanıcısına yanıt
    Günümüz Türkiyesinde bu geçerli değil hocam. Ne alırsanız alın 6 aya değil 1 aya 2 aya fiyat artıyor.. alınmış alınmıştır durumu oldu artık mevsimsel olarak düşünmeyin bir an önce ihtiyacınız var ise alın.. paramızın alım gücü malesef günden günde azalıyor..
  • semiramist1 kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Rica ederim. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana...

    Arçelik'in eşdeğeri olarak LG markasına bakmanızı tavsiye ederim. Aynı ürünün bakır boru kullanan versiyonu diyebiliriz. Veya Arçelik alıp ek ücret karşılığında bakır boru ile monte ettirebilirsiniz. Bunu servise ödemeniz karşılığında servis montajı bakır boru ile yapar. LG alırsanız direkt bakır boru ile monte eder.
    18000 Btu kapasite normalde yeterli olur ancak yalıtım olmaması+güneş alması sebebiyle 24000 Btu tercih etmeniz daha uygun olur. Fiyat artmış oluyor ama daha düşük fiyatlı diye kapasiteyi küçültürseniz verdiginiz para boşa gider. Benim tavsiyem 24000 Btu kapasiteye ağırlık vermenizdir. Çünkü bahsettiğiniz şartlarda bir mekânın ısı kazancı fazla olur. Yani dışarıdan içeri fazla sıcaklık girer. Çatıdan,duvarlardan,camlardan güneşin direkt ve endirekt verdiği ısı ortama ulaştığı için 24000 Btu kapasite öneriyorum.

    Arçelik'te 24465 koduyla gri,24560 koduyla siyah cihaz mevcuttur. Gri olanda Wi-Fi opsiyoneldir. Yani istiyorsanız ek ücret karşılığında Wi-Fi modülünü yetkili servis iç üniteye takabiliyor. Siyah olan cihazda ise standarttır. Yani satın almanıza gerek kalmadan direkt Wi-Fi modülü ile gelir.

    Alternatif olarak da bahsettiğim LG markasının Artcool modelini alabilirsiniz.

    Soğutma amaçlı kullanırım derseniz Gree Fairy serisini tavsiye edebilirim. (https://tlcklima.com/urun/fairy-inverter-duvar-tipi-split-klima-r32-24000-btu-h-siyah/ )

    Isıtmada yazılımsal sorunu olduğu için ısıtma amaçlı kullanacaksanız bu cihazı listede son sıraya alın. Sorun ise henüz çözülebilmiş değil maalesef. Yani sadece soğutmada kullanırım derseniz bu cihazı düşünün. Yoksa diğer alternatiflere yönelin.

    Alternatif olarak Olefini Black Pearl serisini tavsiye edebilirim.

    Mümkün mertebe uygun fiyatlı cihazları örnekledim. Malumlarınız beyaz renk bir standart. "Beyaz Eşya" adıyla literatürde bile rengi ile anılıyor. Bu nedenle renkli cihazların fiyatları ister istemez fazla oluyor ve her markada yok. Siyah ve gri renk için başka alternatifler var ancak fiyatları daha yüksek seviyelerde.

    Arçelik'i alüminyum boru ile monte ettirmeniz de aşırı kötü,berbat olarak yorumlanacak bir durum değil. Eğer bütçeniz çok kısıtlı ise son çare bunu tercih edebilirsiniz. Ama tabi ki bakır borunun daha iyi olduğunu tekraren söylemem gerekir.

    Kaira ile Bosch arasında verim açısından fark mevcut. Onun haricinde köklü farklılıklar yoktur. Bosch yatırımı daha yüksek seviyede yaparak tasarımı kendisi seçer. Bu da bir farktır. İkisi de Midea üretimidir ve Bosch daha yüksek verimlidir. Ayrıca dediğim gibi tasarımı Bosch tarafından belirlenir. Midea de ücret farkını talep ederek bu tasarımda üretir. Kaira ise yine Midea üretimi olup Midea'nın standart tasarımında üretilir.

    Klimadan bir hava temizleme cihazı gobi performans beklemek yanlış olur. Ekstra filtrelerin illaki katkısı olur ancak mesela hiçbiri ortamı camı vs. açıp havalandırma gereksinimini ortadan kaldırmaz. Hava kalitesini artırmak için en önemli eylemlerden biri ortamı havalandırmaktır. İçeride bulunan insanların kapalı ortamdaki oksijeni akciğerlerine çekip içerisindeki oksijeni tüketmesi sonucu yine kapalı olan ortama saldığı karbondioksit ancak ortamı havalandırarak giderilebilir. Klima filtreleri ise ortamdaki tozları,kötü koku moleküllerini mümkün mertebe toplar. Alerjen filtre ise havadaki polen vb. alerjik etkiye sahip maddeleri yakalar. Ama hava temizleme cihazı gibi etkili olamaz. Çünkü klimanın esas görevi iklimlendirmedir. Filtreler ek özelliktir,ana işlev değildir. Bu nedenle ancak söz konusu işlemi kısmî olarak yapabilir. Astım vb. hastalığı bulunan kişiler klimalardaki filtrelere güvenip tüm hava temizliğini klimaya bırakmamalıdır.

    Bazı klimalarda da Ionizer özelliği vardır. Bu da negatif iyon yayarak havayı temizler ve havada uçuşan tozları yere indirir. Yerde halı varsa düzenli olarak süpürülmesi gerekir. Ayrıca fazla negatif iyon üretimi ozon açığa çıkarır. Ozon gazı da ortamda eser miktardan fazla bulunursa sağlığa zararlıdır. Yine aynı kapıya çıkar > ozon miktarını kontrol altında tutmak için ortamı havalandırmak gerekir.
    Yani ortamın havalandırılması hava kalitesine yapılacak en büyük katkıdır. Dışarıdaki hava da çok temiz olmayabilir ancak yukarıda bahsettiğim gibi kapalı alanda artan karbondioksit ve azalan oksijen miktarını dengelemek için taze hava şarttır.

    Klimayı internetten alırsanız satıcı anlaşmalı olduğu kargo/lojistik firması ile ürünü adresinize kargolar. Ev taşıma nakliye aracı gibi ticari bir araçla ürün evinize gelir ve evinizde belirlediğiniz yere nakliyeciler ürünleri kutulu halde bırakır. Sonra siz müşteri hizmetleri ile görüşüp sizin bölgenize hizmet veren yetkili servisin numarasını alırsınız. Onları arayarak randevulaşırsınız. Montajdan önce montaj yerinin belirlenmesi ve diğer detayları görüşebilmeniz adına servise "keşif hizmeti almak istediğinizi" belirtmeniz iyi olur. Böylelikle servis montaj gününden önce mekânı inceler,fikir sahibi olur. Sonrasında yine servis elemanları ile görüşüp montaj gününü kararlaştırırsınız. Size ve servise uyan bir gün belirlenir (hafta içinde bir gün). Sizin de evde olduğunuz gün mesai saatleri içerisinde servis elemanları montaj için gelirler. Klimanın monte edileceği yerde eşyanız vs. varsa önceden onları alıp montaj bölgesini boş bırakmanız elemanlara kolaylık sağlar. Servis klimanın montajını gerçekleştirir. Test amaçlı geçici elektrik bağlantısı ile çalıştırır. Sorun yoksa ve sizden yana her şey tamam ise size bir montaj formu imzalatırlar. Böylelikle işlemler biter. Ön temizliği de yaparak evinizden ayrılırlar.

    Klimanın konacağı yerin tespiti ve borunun nereden geçirileceği keşif esnasında belirlenir. Montaj aşamasında da belirlenir ama aceleye gelir ve özensiz olur. O nedenle öncesinde keşif hizmeti almanızı tavsiye ettim. Hatta klimayı satın almadan önce de tercih etmeye niyetlendiğiniz markadan keşif talep edebilirsiniz. Keşif için klimayı satın almış olmanıza gerek yoktur.

    Elektrik en sancılı iştir. Çünkü elektrik tesisatı hazır değilse servis bunu yapmaz. Elektrikçiyi ayrıca çağırıp en yakın buattan (üstü yuvarlak kapak ile kapatılmış elektrik bağlantı noktası) veya prizin iç kısmından elektrik hattı çektirmeniz gerekir. 24000 Btu klimayı fiş ile prize taktırmanızı tavsiye etmem. Buattan enerji alınması en mantıklısıdır. Bunu da işinin ehli olan bir elektrikçi ile görüşmeniz gerekir. Dekoratif olarak en güzel görünüme sahip olacak şekilde işçilik yapılmalıdır. Elektrik hattı dış üniteye çekilecektir. Elektrikçiyi klima montajından sonra da çağırabilirsiniz. Bu durumda servisten elektrik kablosunu dış üniteye bağlayıp iç ortamda buata kadar uzanacak metrajda kabloyu içeride bırakmasını isteyebilirsiniz. Bunu da keşif hizmetinde belirtmenizi tavsiye ederim.

    Bu kısmı özetlemem gerekirse ;

    Klimayı almadan önce tercih etmeyi düşündüğünüz markanın müşteri hizmetlerini arayarak adresinize hizmet veren servisin iletişim bilgilerini talep edin.

    Servis ile görüşerek "klima için keşif hizmeti talep ediyorum" diyerek keşif hizmeti talep edin,gün ve saat için randevulaşın.

    Keşif ekibi geldiğinde klimanın yerini kendi taleplerinizi de dile getirerek ekiple beraber belirleyin. Ayrıca elektrik bağlantısını onlar yapmazlar ancak yukarıda bahsettiğim gibi bağlantı için yeterli uzunlukta kabloyu dış üniteye bağlayıp iç ortama çekip bağlantı için bırakabilirler. Kabloyu kendileri de temin edebilirler. Bunu ekiple görüşmenizi tavsiye ederim.

    Kesif ekibi ile hemen hemen her şeyi netleştirerek sonuca varabilirsiniz.

    Keşif hizmeti aldıktan ürünü sonra internet yerine bayiden alırsanız;

    Bayi sizin bölgenizde hizmet veren servis ile görüşür. Deposundan satın aldığınız ürünü çıkarır ve ilgili servise gönderir. Bu durumda ürün size montaj günü servis ile beraber gelir. Geriye kalan prosedür aynıdır.
    Keşif aşamasında önceden gereken her şeyi görüşmüş olursunuz. Montaj yapılır,test enerjisi verilir. Form imzalatılır ve montaj ekibi evinizden ayrılır.

    Montaj aşamasında servisin yapması gereken,klima için hayatî önem taşıyan ancak servislerin üşenerek yapmadığı "vakum" adını vermiş olduğumuz bir işlem vardır.

    Bu işlem ile ilgili kullanıcının bilinçli olması gerekir.

    Vakum ile ilgili açıklamayı linkten okumanızı tavsiye ederim.

    https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723

    Konuyu okuduktan sonra vakum ile ilgili anlaşılmayan kısımları linkteki konu üzerinden sormanızı rica ediyorum. Bu vakum konusu hakkında da bilinçlendikten sonra bu konuyu keşif ekibi ile görüşüp vakumu mutlaka yapmalarını sağlamanızı,bununla ilgili servise not düşürmenizi tavsiye ederim.

    Keşif ve montaj aynı güne sığmayacaktır. Servisin iş bakımından doluluk oranına göre size müsait bir gün vereceklerdir. Aceleye getirmemeniz yararınıza olur. Çünkü aksilik olmazsa ve erkenden değiştirmek istemezseniz ortalama 5-10 sene kullanacağınız bir cihaz almak üzeresiniz. Bu nedenle aceleye getirmeyin derim. Arçelik vb. markalarda keşif ücretsizdir. Yine de talep ederken sormanızı tavsiye ederim. Montaj ise mesajlarımızda adı geçen markalarda ücretsizdir.

    Anlaşılmayan yer var ise veya başka sorularınız var ise lütfen yine sorunuz.

    Düzenleme : @ etiket atmayı unutmuşum

    @semiramist1

    Saygılarımla...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klima5505 -- 29 Mayıs 2022; 21:50:46 >




  • KLİMA ALACAKLARIN DİKKATİNE

    Samsung 18000 btu Klimam 2. senesinde soğutmamaya başladı. Genel olarak klimadan memnunum ancak arıza için 10 gündür servis bekliyorum. İzmir de 3 ad. yetkili servis mevcut ve kendi bölgeleri haricinde bakım hizmeti vermiyorlar. Bizim bölgemize Samsung Dencool yetkili servisi bakıyor. 10 gündür bugün gelecekler, bugün gelecekler diye oyalanıyoruz. İyi düşünün size yazın sıcaklarda yardımcı olmayacak bir servis ve klimanın ne faydası var. Gerekli yerlere zaten şikayetimi belirttim ve yazdım. KLİMAYI ARAŞTIRDIĞINIZ KADAR SERVİSİNİZİDE ARAŞTIRIN. Saygılarımla....

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.