Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Klima tavsiyesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Cevap: Klima tavsiyesi Sayfa: <<   < önceki  76 77 [78] 79 80 81 82 83 84 85   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
sofokles2000

29 Nisan 2008; 20:10:16 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

harika bir cihaz almışsınız dedirtmek istemiyorum :) Harika bir cihaz almadığımı biliyorum çünkü :) işimi görecek orta karar bir cihaz aldım. Ama dediğim gibi Sharp ya da Daikin gibi bir marka alabilseydim o zama harika bir cihaz aldım diyebilirdim :)

Yalnızca sizden ricam Sharp düz 18 lik ile vestel platinum 18'liğin verilerini karşılaştırmanız. Vestel'in verilerinin kağıt üzerinde daha iyi olması bana biraz garip geliyor açıkçası. Gerçekten merakımdan soruyorum. Ben mi yanlış okuyorum veya değerlendiriyorum? Pratikte farklı olacağını tahmin ediyorum. Ama firmalar broşürlere gerçek değerleri yazmak zorunda değiller mi?

vestelin ve iklimsanın sitelerinde her ikisinin de broşürleri var.

edit:imla

quote:

Orjinalden alıntı: art_SRY

sayın sofokles2000 kimse zaten size almayın bu klimaları demiyor mutlaka bütçenize göre davranacaksınız ama daha sonra nelerle karşılaşabilirsiniz bunlarıda bilmeniz lazım yada arçelik beko vestel cihaz aldığınızda montajında neler yaptırmanız gerekli veya servisin nelerle sorumlu olduğunu bilmeniz gerektiği kanısındayım birde sanırım şunda anlaşamıyoruz ucuza diye aldıgınız cihazlar bu sadece sizin şahsınıza yazmıyor genel anlamda yazıyorum gerçekten ucuza geliyormu kullanım olan sarfiyat olsun bunları göz önüne alarak hareket etmemiz lazım şuan sıcaklar başladı soğutma yı bütün klimalar yeterli btu olduğu taktirde yapabilir ama yarın kış geldiğinde acaba ısıtacakmı?? klimanın kalitesi o zaman daha net anlaşılacak siz bana sadece soğutma yapmak için aldım diyebilirsiniz vantilatör bence daha mantıklı ( bu anlamda düşünürsek hem alım maliyeti ucuz hemde az yakar ) :))) şaka yapıyorum tabiki elektronik aksamı olan herhangi bir cihazı alırken size olan yeterliliğini hesaplayıp daha sonraki işletme giderlerinide hesaba koymak lazım siz bunu bir sene kullanıp atmayacaksınızki, atıyorum her ay elektrik parasında 10 ytl fark etse vadeli bir şekilde o cihazın kullanımı olarak tedaşa ödeme yapıcaksınız ve bunu kullandığınız her ay yapıcaksınız. Bunu defter kağıtla hesaplamaya çalıştığınızda gerçek tutara yakın birşeyi hesaplarsınız tam net tutarı ise gerçek anlamda kullanmaya başladığınızda göreceksiniz bunun nedeni ise oda içerisinde sizin göremediğiniz kayıpların olması , cihazın yanlış dereceye set edilmesi,kapının fazla açılıp kapanması,cihazın kompresörünün gücü (yani kapasitesinin yettiği bir alanı kaç dakikada set ettiğiniz değere getirdiği) bunların hepsi ile alakalıdır. umarım cihazınız güzel çıkar sorun yaşamazsınız biz burada insanlara sorun çıkarmak adına değil sorunlarına yardımcı olmak adına yazıyoruz kimse bizi yanlış anlamasın yoksa istanbuldaki satılan bir cihazın bana geliri yada gideri yok satmış olsak bile bir adet klimada sizin düşündüğünüz kadar kar yok :)) benim anladığım kadar siz bir cihaz almışsınız bize evet bu güzeldir harika bir cihaz almışsınız dedirtmek istiyorsunuz :)) evet diyorum harika bir cihaz almışsınız ayakta alkışlıyorum sizi :)) şaka bir tarafa tekrar söylüyorum umarım sıkıntı yaşamazsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 29 Nisan 2008; 20:11:21 >
EMRE_SAGANAK

29 Nisan 2008; 21:46:24 

arkadaşım aa yazması asınıfı anlamına gelmiyor 2007 senesi üretim kodu aa dır 2006 ys idi bunun gibi onun enerji sınıfıyla bir ilgisi bulunmamakta...
quote:

Orjinalden alıntı: JackDaniels

cop değeride 12,82

zaten klimada 3910aa yazıyor

bu heriki değerde a seviyesi demek sanırım

diğerlerindede yazıyor ama hesaba göre a sınıfı değil

kataloglarında yazıyor ayrıntılı tüketimleri

orayada bakmak lazım

evde vardı giidnce bakayım bi

herkez herşeyden anlar ama herkez herşeyi bilemez...
saygılarımla...
EMRE_SAGANAK

29 Nisan 2008; 21:55:14 

fiyat farkı birazda değil bayağı estetik amaçlı. Mirror serisi için bir çok kalıp değişti bu yüzden biraz daha pahalı mirror klima projesini sonuçlandıran ekipte bende vardım performans deneylerini ve o kaydırmalı kapak + açarken o sesle birlikte hareket etmesi için uğraşmıştık.
neoplasma modelinde iç ünitesi biraz daha büyük ve fark edersinizki üfleme kanatlarıda farklı. Ben ayrılmadan önce farklı bir proje vardı inşallah oda çıkar estetik açısından çok değişik bir görüntüsü vardı klimanın. güle güle kullanın...
quote:

Orjinalden alıntı: facesubken

arcelık neoplasma ve mırror arasında estetık dısında baska bazı kucuk farklar var.. mesela neoplasma 25000 mırror 25400 btu su anda tam hatırlayamıyorum cm olarak alınca klımayı katolugu atmıstım ama emınım neoplasma ıc unıtesı mırror ıc unıtesınden fazla fark olmasada daha kucuk..sadece estetık degıl fıyat farkının nedenı azda olsa farklar var ama sanırım en buyuk neden fıyat farkı olmasının estetık heralde ..ben cok begendıgım ıcın akrabmızda gorunce aldım ama tabıkı butcesı kısıntılı olan arkadaslar butceyı kasmaya gerek yok sanırım bu farklar ıcın

saygılarımla...
EMRE_SAGANAK

29 Nisan 2008; 22:10:50 

sayın arkadaşım;
gala birlikte birmiktR yağ sistemde dolaşı bu yağ kapanı olmazsa eğer iç üniteye giden yağ bütün evap paslarını doldurana kadar geri dönmeyecektir buda kompresörün yağsız kalmasına sebep verecektir. yağsız kalan kompresör pstonları aşınacaktır, aşınan pistonlar zamanla deforme olacaktır. şimdi gelelim yağ nasıl tutulacak borular valflerden çıkıpyukarı doğru meğil almasından yağ yukarı çıkamayacaktır çıkan yağ çok az miktarda olacak ve ıvrılan boruda kalacaktır. Diyelimki evaparatöre doldu işte ozaman gazın geçişini yavaşlatacak ve ısı transferini engelleyecektir. Bu yağ kapanı olmayan klimalarda olması gereken bir montaj aşamasıdır. klimanızın dış ünitesi iç üniteden yukarıda ise yani deve boyu olarak adlandırılır bu yağ kapanınn yapılması şarttır. kot farkı artacağından yağ basması maximumdur.
BİLGİLERİNİZE...
quote:

Orjinalden alıntı: facesubken

aaa benım klımanın herseyi burda hesaplamalardan sonra bu... şaştım kaldım size arkadaslar (bu arada kotu anlamda demıyorum tam tersi ne guzel ayrıntılı ugrasıyorsunuz her konuyla ılgılı) neyse ama hala hata var şu anda klimanın klavuzuna baktım 3.23 de degil onemsız fark olsada 3.24...zaten arcelık degıl hıc tanınmayan bılınmeyen bır firma klıma dahı olmasa hangı urun olursa olsun ne olursa olsun yanlıs bılgı olmaz bu degerlerde sonra kanunen mahvolurlar.. bu arada o boru mesafelerını demırdokum klımanın mesafelerıymıs tekrar buldum o sayfayı.... anladıgım kadarıyla yag akumulatoru olmayan klımalar ıcın gecerlıymıs o mesafeler... pekı bazı bıldıgım kısılerde vestel ve cooline var bunlarda yag akumulatorumu varkı boru mesafesı aradakı duvar kadar yanı en fazla 50 cm yada bu arkadaslarımın sıstemıne yagmı kacıyor sımdı? ne zararı olur bunun..onların hıc sıkayetı olmadı bıldıgım kadarıyla yanı servıs gırmedı daha eve montaj dısında. nasıl anlasılır kacıp kacmadıgı

saygılarımla...
ukc34

Sisteme Gözat

29 Nisan 2008; 23:14:38 

Herkese merhabalar arkadaşlar,üstatlar..

Okuduğum kadarıyla burada gerçekten bu işin pir'i, ustaları ve bilgi sahibi olan değerli insanlar mevcut.
Bu zamana kadar klima ve ısıtıcı yönünde merakım olmadığı için araştırma yapma gereği duymadım. O yüzden şimdi kafam biraz karıştı. Firmalar fazla, Satıcılar herşeyi önerebiliyor..

Ben sizden şu an bana tavsiye edebileceğiniz bir kaç firma ve model rica edeceğim (notebookta nasıl, ASUS TOSHİBA SONY diorsak burada da onun gibi)..
Benim itimat ettiğim ve güvendiğim markalardan biri olan arçelik'e baktım; 4020AA gözüme çarptı. Modeli hiç bilmiyorum ama fiyat ve BTU değerleri için o model iyi gibi geldi.

Şimdi sizden beni yönlendirmenizi rica ediyorum.. Teşekkür ederim;)

uKc34_iStAnbUL

C2D E6400 (2.13@3.40) - GiGABYTE GA-P35-DS3L - 3x1gb OCZ GOLD EDiTiON DDR2 (800@850)mhz Ram - Winfast GEFORCE PX7600GS TDH 256mb - WD 320GB SATAII+WD MYBOOK 500GB EXT+WD 250GB - SAMSUNG DUAL DVD-RW+ NEC 4x DVD RW EXT - TAGAN 400W - Philips 190CW - Microsoft K96 set - Vista ULTiMATE 64Bit - Superpi 1M {14.422 sn}

mbirol

30 Nisan 2008; 13:02:01 

quote:

Orjinalden alıntı: kontrolsuz_guc

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Arkadaşlar şimdi bihesap yaptım da Şu Arçelik Mirror serisi 6250 modelinin enerji sınıfı ile ilgili

Cihazın verileri KW cinsinden yok bende enerji verimliliğinden yola çıktım

Cihazın EER sini vermişler '' Soğutmadaki Enerji Verim Oranı (BTU/W.h) 10,04''

Cihazın BTU sü yine kendi verisi ''Soğutma Kapasitesi (BTU/h) 24500''

Bu verilere göre tüketimi W=24500/10,04 W= 2440,2 oda = 2,44 KW

1 KW=3,41 btu dür. Buna göre ise cihazın KW cinsinden kapasitesi 24,5 btu / 3,41 = 7,18 KW

EER =Kapasite (KW)/Çektiği enerji (KW) oda = 7,18/2,44 = 2,942 işte EER budur

Bu hesaba göre Uluslar arası standartlara göre EER 3,21 den küçükse B sınıfı,eger 3.00 dan küçükse C sınıfı olarak sınıflandırılıyor .Bütün ithal ürünler için kriter bu hatta TSE de aynı satndartı uyguluyor.Ama Arçeliğin sitesinde bu cihaz için ''Enerji Sınıfı - Soğutma A'' diyor.Ben anlayamadım.Zaten dedimya
Tüketim ve kapasitesini KW cinsinden verse bu kadar uyraşmayız.Yanlışım varsa bilgisi derin olan arkadaşlar düzelsin lütfen.

Benim hesabıma ve bildiğim verilere göre bu cihaz ''C'' sınıfı

Bir kusur işlediysek affola bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla!!

Not:Kırmızı yazıyla yazan veriler Arçeliğin kendi internet sitesinden alınmıştır.

Yaptığın hesaplar yaklaşık doğru arkadaşım. Ama EER 3.23 çıkıyor, yani A sınıfı
http://www.arcelik.com.tr/Pdfs/tr-TR%5C8917610100.pdf adresinde (yani arçelik'in sitesinde) mevcut çekilen güç değerleri.

Ufaltılmış ön izleme resmi

Arkadaşım bu işte bir bit yeniği var peki şunu hesapladınızmı Arçelik kendi sitesinde
'' Soğutmadaki Enerji Verim Oranı (BTU/W.h) 10,04''
diyor
sizin verdiğiniz tabloda 25400/2300 =11.04 çıkıyor bu nasıl oluyor anlayamadım

!! DR. KLİMA !!

mbirol

30 Nisan 2008; 13:05:35 

quote:

Orjinalden alıntı: kizilelma

mbirol kardeş sen izmirdesin sanırım. eğer istanbulda olsaydın o faturan 2 katı gelirdi. o yüzden istanbulda tüm aletler elektrikli olamıyor maalesef.
üstelik izmirin iklimi ile kuzey illerin iklimi çok farklı.

yani gerçekten süper aslında. o kadar elektrik tüketimine sadece o kadar fatura gelmesi harika.
keşke istanbulda öyle olsada her ay doğalgaza 250 ytl bayılmasak keşke

Yinede doğalgazdan iyidir.

!! DR. KLİMA !!

kAr_gA

30 Nisan 2008; 13:10:41 

hepsiburada dan 2 ürün:
MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-HC25VA INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA
Bizde 1.207,62 YTL + KDV
KDV Dahil 1.424,99 YTL
SUNNY SNY 18000 BTU DUVAR TİPİ KLİMALAR
Bizde 1.032,20 YTL + KDV
KDV Dahil 1.218,00 YTL

bütçe 1.300YTL,
15m2 civarı bir salon,
en üst kat,
ankara,
yazın sıcaklara karşı düşünüldü,
ama kışın da kullanılabilir.

öneride bulunabilirseniz sevinirim.

ANKARA 26 Ağustosa kadar Pekin
DELL Latitude CPi baya eski bir laptop var, hdd si yok, diski kasaya bağlayan aparat da yok. bu tür aparatlar standart değil ama en azından hurda dell varsa sadece bu aparatı ARIYORUM.
kAr_gA

30 Nisan 2008; 13:15:22 

bu arada SUNNY SNY 18000 BTU DUVAR TİPİ KLİMA
kurulum kargo dahil 940YTLye geliyor cardfinans 8 taksit weblebide.

ANKARA 26 Ağustosa kadar Pekin
DELL Latitude CPi baya eski bir laptop var, hdd si yok, diski kasaya bağlayan aparat da yok. bu tür aparatlar standart değil ama en azından hurda dell varsa sadece bu aparatı ARIYORUM.
mbirol

30 Nisan 2008; 15:27:44 

quote:

Orjinalden alıntı: kAr_gA

hepsiburada dan 2 ürün:
MITSUBISHI ELECTRIC MSZ-HC25VA INVERTER DUVAR TİPİ SPLİT KLİMA
Bizde 1.207,62 YTL + KDV
KDV Dahil 1.424,99 YTL
SUNNY SNY 18000 BTU DUVAR TİPİ KLİMALAR
Bizde 1.032,20 YTL + KDV
KDV Dahil 1.218,00 YTL

bütçe 1.300YTL,
15m2 civarı bir salon,
en üst kat,
ankara,
yazın sıcaklara karşı düşünüldü,
ama kışın da kullanılabilir.

öneride bulunabilirseniz sevinirim.

Her iki ürün arasında katogori farkı var,birde Mıt.elec. inverter ikisinlede rahat edersin ama soğutma için Ankara da 18 lik cihaz rahattsız edbilir.ikisi arasında kıstaslama yapmak yanlış olur.Birde Sunny de alacagınız ürrünün koduna alırkende dikkat edin SNY serisi olması önemli bu ürün çinde üretiliyor ve gayet kaliteli üst sınıfa yakındır.Ama Sunny nin Mısırdan belen mallarıda var dikkat edin ,onların kodu farkli.

!! DR. KLİMA !!

proffesor

30 Nisan 2008; 21:09:34 

Neden bir liste yapmıyoruz sessiz,saglam,verimli klimalar ve fiyatlari diye..

proffesor

30 Nisan 2008; 21:12:45 

Bana bir klima söyleyin sessiz ve verimli olsun 1500lirayi geçmesin kışın evde atletle yazında kazakla oturabileyim

kat:ara kat
cephe:güney cephe güneş alsada öyle pişirecek gibi rahatsız etmiyor.
camlar:pimapen
alan:25 metrekare

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi proffesor -- 30 Nisan 2008; 21:15:56 >

mbirol

1 Mayıs 2008; 11:40:35 

quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

Bana bir klima söyleyin sessiz ve verimli olsun 1500lirayi geçmesin kışın evde atletle yazında kazakla oturabileyim

Peşin para 1750 Zibro 1550 18lik duvar tipi klasik al klimayı unut.Hem kalite hem sessiz.5 yıl garanti.Ama 1500 ytl ye bu sınıfta 18 lik makina olmaz.12 lik var oda yetmez.

!! DR. KLİMA !!

art_SRY

1 Mayıs 2008; 13:46:04 

yazın kutuplar kışın mısır :) tam pansiyon tatil alabilirsin sanırım ucuza patlar ters zamanlar olduğu için :)))

Mıtsubıshı electrıc olabilir
daıkın olabilir
panasonıc olabilir

quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

art_SRY
usta_01_@hotmail.com

MITSUBISHI ELECTRIC,PANASONIC KLİMA SİSTEMLERİ
proffesor

1 Mayıs 2008; 18:40:14