Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Klima tavsiyesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Cevap: Klima tavsiyesi Sayfa: <<   < önceki  74 75 [76] 77 78 79 80 81 82 83   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
mbirol

21 Nisan 2008; 12:56:10 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: alexxiev84

arkadaşlar ilginç olan birşey daha var. iki hafta önce izmirde bakırcıoğlundan fujitsu asya09lc klima almıştım. (bakırcıoğlu abkay grubun bayi listesinde gözüküyor.) eve sever klima garantili asya09lc geldi. hayret ettim. neden böyle bişey oldu anlamadım. Gerçi kulağıma bazı söylentiler geldi. hani kurlar yükseldiğinden abkay grubun fujitsu klimaları ithal etmekte zorlandığına dair...ortalıkta birşeyler dönüyor ama hayırlısı...

Arkadaşım ben size daha önce de söylemedimmi Akbay dan cihaz hemen gelmez diye,hani siz adamlar yok satıyorlarmış demiştiniz ya,ne oldu şimdi bakın gelen cihaz SEVER den gelmiş ,demekki stokta yokmuş.Yinede hayırlısı olmuş klimaya kavuşmuşsunuz daha kötüsüde olabilirdi,Bi düşünsenize SEVER de stok olmasay dı Ağustosta alırdınız malı artık!!!

!! DR. KLİMA !!
gül iz
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

21 Nisan 2008; 13:24:10 

Şu türkiyede,sanırım dahalen klima ve uydu,servis satış işi tam oturmadı,daıkın alıyorsunuz,fujitsu vb alıyorsunuz iyi klima ama servis konusunda asla arçelik,vestel kalitesi yok,kusura bakmasınlar,iyi marka klima al ama sakın strvislik olma,yoksa yandınız,bundan sonra ha arçelik ha daıkın,allah servise düşürmesin,nasılki klima yapamıyoruz,servis konusundada aynıyız,anlamadıgımız şeyi bozuyoruz,servislerdeki egitim sıfır,başımıza geld,de biliyorum.
mbirol

21 Nisan 2008; 13:39:46 

quote:

Orjinalden alıntı: FUJITSU

DEĞERLİ ARKADAŞIM, ÇOK ENTERESAN ŞEYLER YAZMIŞSIN OKURKEN HAYRETLER İÇİNDE KALDIM DOĞRUSU.
BİRİNCİSİ ADINIZI VE SOYADINIZI BİLİYORUM,
İKİNCİSİ BU CİHAZIN SİZE SEVER GARANTİLİ GELDİĞİNDEN HABERİM VAR,
ÜÇÜNCÜSÜ EĞER SİZ ÇOK ACELE CİHAZIM TAKILSIN DİYE DİRETMESEYDİNİZ YADA BAYİ KENDİ SORUMLULUĞUNUN BİLİNCİNDE OLARAK SÖZ VERDİĞİ TARİHTE TAKMAK İSTEMESİNDEN DOLAYI BU CİHAZ BENİM BİLGİM VE KONTROLÜM DAHİLİNDE İSİZE GELMİŞTİR.

ANCAAAK DOLAR KURUNDAN ABKAY CİHAZ GETİREMİYOR GİBİ BİR BALONU NASIL ÇIKARDINIZ DOĞRUSU ÇOK MERAK ETTİM..)) BU SİTEDE ELİMDEN GELDİĞİNCE HEP YAPTIĞIM GİBİ; BEN SİZİ YİNEDE AYDINLATAYIM.

BİZ ŞU ANDA AĞUSTOS AYINDA TÜRKİYE'DE SATILACAK CİHAZLARIN LİSTESİNİ VERDİK ARKADAŞIM PEŞİN PEŞİN ÖDEYEREK. BURADA FİRMALARIN İÇ KONULARINI ANLATTIRMAK ZORUNDA BIRAKIYORSUNUZ BANA... LÜTFEN BİLİP BİLMEDEN ŞİRKETLER HAKKINDA KONUŞMAYIN.

SAYGILARIMLA

CUMHUR DEMİRKAHYALILAR

quote:

Orjinalden alıntı: alexxiev84

arkadaşlar ilginç olan birşey daha var. iki hafta önce izmirde bakırcıoğlundan fujitsu asya09lc klima almıştım. (bakırcıoğlu abkay grubun bayi listesinde gözüküyor.) eve sever klima garantili asya09lc geldi. hayret ettim. neden böyle bişey oldu anlamadım. Gerçi kulağıma bazı söylentiler geldi. hani kurlar yükseldiğinden abkay grubun fujitsu klimaları ithal etmekte zorlandığına dair...ortalıkta birşeyler dönüyor ama hayırlısı...

Siz bence bu konuda bayinize hesap sormalısınız ,müşterinize değil.Bence markayı temsil eden bir kişiye yakışmıyor.Arkadaş bu sayfada daha önce yazdı bu konuyla ilgili o zaman uyarsaydınız keşke daha iyi olurdu

!! DR. KLİMA !!
mbirol

21 Nisan 2008; 13:47:09 

quote:

Orjinalden alıntı: gül iz

Şu türkiyede,sanırım dahalen klima ve uydu,servis satış işi tam oturmadı,daıkın alıyorsunuz,fujitsu vb alıyorsunuz iyi klima ama servis konusunda asla arçelik,vestel kalitesi yok,kusura bakmasınlar,iyi marka klima al ama sakın strvislik olma,yoksa yandınız,bundan sonra ha arçelik ha daıkın,allah servise düşürmesin,nasılki klima yapamıyoruz,servis konusundada aynıyız,anlamadıgımız şeyi bozuyoruz,servislerdeki egitim sıfır,başımıza geld,de biliyorum.

KLiayı gerçekten klima işinin uzmanı bayiden alsanız böyle birşeyle bence karşılaşmazsınız.Ama günümüzde kaoriferciden,beyazeşyacıdan,spotçudan tutunda hırdavatçıya kadar herkes klimacı oldu,3-5 kuruşta aşağıya verince marka aynı deyip seçici davranılmıyor,malesef ürün istediği kadar kaliteli olabilir ama klima işi hizmet gerektirir.Sizde bir örnek olarak bayinin bizzat kendisinin hizmet verdiği yerleri tercih etmesini tavsiye edereim,sadece fiyata bakarsanız o işten ama montajında ama ilerki hizmet aşamasın da mutlaka sorun yaşarsınız,çünkü kaliteli hizmetin de bir maliyeti var ve satışta bunu yansıtmazsanız ilerde o işe bakmazsınız bu bir gerçek nasıl iyi mal iyi paraysa ,iyi hizmette iyi para

!! DR. KLİMA !!
gül iz
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

21 Nisan 2008; 14:05:45 

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

KLiayı gerçekten klima işinin uzmanı bayiden alsanız böyle birşeyle bence karşılaşmazsınız.Ama günümüzde kaoriferciden,beyazeşyacıdan,spotçudan tutunda hırdavatçıya kadar herkes klimacı oldu,3-5 kuruşta aşağıya verince marka aynı deyip seçici davranılmıyor,malesef ürün istediği kadar kaliteli olabilir ama klima işi hizmet gerektirir.Sizde bir örnek olarak bayinin bizzat kendisinin hizmet verdiği yerleri tercih etmesini tavsiye edereim,sadece fiyata bakarsanız o işten ama montajında ama ilerki hizmet aşamasın da mutlaka sorun yaşarsınız,çünkü kaliteli hizmetin de bir maliyeti var ve satışta bunu yansıtmazsanız ilerde o işe bakmazsınız bu bir gerçek nasıl iyi mal iyi paraysa ,iyi hizmette iyi para

Sevis konusunda şunu kastettim,örnek ben klimayı A bayisinden aldım ama A bayisinin önerdigi servisi begenmedim B servisi çagırmak istiyorum ama sorun burada başlıyor kaliteli klimalarda bu Bservisi diyorki banane klimayı benden almamışsın,bana taktırmamışsın ben bakmam,hoppala şimdi,ama arçelikte bu böyle degil nereden alırsanız alın hangi servisi çagırırsanız çagırın bakıyorlar ilgileniyorlar,ama daıkın,panasonic,sharp,mitsubishi,banane diyor bu nedir anlamadım,yani kaliteli klimaların satış servis agı bence daha tam oturmadı,bu sorunu izmirde herkes hemen hemen yaşıyor,Allah servise düşürmesin.
FUJITSU

21 Nisan 2008; 14:10:56 

Değerli arkadaşlar,
Öncelikle Hilmi-C arkadaşımız ile yaptığımız karşılıklı yazışmalarda sarf ettiğim başınıza iş alırsınız cümlesinden dolayı özür diliyorum. Ama benim burda bunu yazma amacım, nasılki bizler bu sayfada yazı yazıyoruz, herkes okuyabiliyor aynı şekilde Distribütör firmalarda okuyor. Ben kimsenin başına bir iş gelsin istemem ve istemeyeceğim için baştan uyardım, başka bir amacım yoktu olamazda.
Burada önemli olan nihai tüketicinin tartışması gereken cihazlardır, Distribütör firmalar değildir. İthalatçı firmalar değişir bu normaldir sonuçta ithalatçı firmalar da Ticaret için yapıyorlar bu işi.
Baştan beri okursanız bugüne kadar burada kimseyi kırmamışımdır, elimden geldiğince aydınlatmaya çalışmışımdır, bildiklerimi aktarmışımdır. Kimseyi de karşıma almak gibi bir durumum yok.
Sevgili Albani arkadaşımın tehditvari konuşmalar dediği konu sanırım benim ile ilgili, ben kimseyi tehdit etmedim, etmemde. Dikkat ederseniz yazımın sonuna ben adımı soyadımı yazıyorum. Büyük yazı konusuna gelince bak artık küçük yazıyorum ama yinede kimsenin gözüne sokar gibi anlamında yazmamıştım.
Bundan sonrasında klimalar ile ilgili bana sormak isteyeceğiniz birşey olursa seve seve yardımcı olmaya hazırım ama lütfen kimse Distribütör firmalar hakkında kulaktan dolma birşeyler söylemesin.

Saygılarımla

Cumhur Demirkahyalılar

FUJITSU

21 Nisan 2008; 14:17:33 

Bakın aynı hatayı şimdi de siz yapıyorsunuz, nerden biliyorsunuz? Siz benden cihaz istedinizde bizmi vermedik arkadaşım. Sor hangi cihaz lazımsa söyleyim size.

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

FUJITSU

21 Nisan 2008; 14:21:14 

"Arkadaşım ben size daha önce de söylemedimmi Akbay dan cihaz hemen gelmez diye,hani siz adamlar yok satıyorlarmış demiştiniz ya,ne oldu şimdi bakın gelen cihaz SEVER den gelmiş ,demekki stokta yokmuş.Yinede hayırlısı olmuş klimaya kavuşmuşsunuz daha kötüsüde olabilirdi,Bi düşünsenize SEVER de stok olmasay dı Ağustosta alırdınız malı artık!!!"

Bir üst mesajda yazdıklarım size mbirol.
Siz benden cihazmı istediniz mbirol biz size klima vermedik. Öğrenebilirmiyim acaba.

albani

21 Nisan 2008; 16:06:57 

albani arkadaşım diger söylediklerinle alakalı herkes bütçesine göre davranacak konusunda haklısın benide az çok bilirsin bende herkese bu iyi bir klimaladır illa bunu alacaksın diya yazı yazmam öneride bulunurum ama mıtsubsıhı electrıc den vestelin daha iyi çalıştığını iddia edersen buna inanamam birkaç şeyi atlıyorsunuz olabilir bunlardan bazıları 1- mıtsu klimada bir problem vardır tam performansta çalışmıyordur 2- aynı kapasitedeki cihazlar aynı odalarda değerlendirilmiyordur yani mıtsu 30 mt2 de çalışıyorsa vestel 20 mt2 de çalışıyordur 3- farklı kapasitelerdeki cihazları mukayese ediyorsunuzdur 4- aynı odalarda aynı mt2 lerde cihazlardır fakat 2 aynı oda aynı ısı kaybına sahip değildir. bunu anlamanın en iyi yolu cihazların agız çıkış sıcaklığının ölçülmesidir. bizim amacımız aslında nedir biliyormusun mesela bir kişiye bir cihaz lazım marka olarak 2 farklı seçenek var 18 lik arçelik mi alayım ( bu beko olur, vestel olur) yoksa 12 lik mıtsubıshı electrıc mi alayım ikiside yeterli gelir değilmi arçelik fazla btu oldugu için mıtsubıshı electrıc cihazın komprösörü güçlü olduğu için aralarındaki farkta çok fazla değil yani alınabilir bir ölçüde (ki alan kişi zaten elektrik parasından çıkarıcaktır bunu kullandığı zamanlarda ) bizde diyoruz ki sen burada mıtsu al sence bunun neresi yanlış.

Bak kardeşim,sen benim ne yazdığımı anladınmı yoksa bir şeyler sana ters geldide ondanmı muhalefet ediyorsun,onu de sen bana önce!!

1-Ben Vestel; Mitsudan iyimi dedim;HAYIR,iyide neden böyle anladın?
2-Bizim Apt.diyorum ve Salondan bahsediyorum(farklı M2 ler değildir)!! Salon 27m2 dir(Duvarlar yalıtımlı-Pimapen+Isıcam),ölçü alınan
daireler 2 si Doğu 2 si Batı dır(benimki Batı dır örneğin)
3-Mits.Elec.klimalar klasik(düz)dediğiniz seriden vede hepsi aynı modeldir,dahili tesisat ile takılıdır salona,dış üniteler balkondadır.Modelide MSH-GA50(17100-17750)
4-3 dairede buradan bayisinden aynı anda pazarlık yaparak(peşin) aldılar ve aynı ekip sanırım 2 gün içinde montajları bitirdi
5-Diğer odalarında ise 3X9000 lik Multi Inverter kullanılıyor(Dış ünite dahili tesisatla>1 odaya gidiyor,diğer 2 odaya ise harici tesisatla gidiyor)
--bunlardaki şikayetleri ise 3 iç ünite aynı anda çalışamıyor ve performans hepsinde düşüyor(zaten serviste 2 yi geçmeyin mümkünse diyor)!!!

-------
Isı kaybı konusuna gelirsek,evet burada bütün odalardaki,aynı M2 olsada az bir ısı kaybı fardır,ama bunu fazla hissetmedik,yani bazı yerlerdeki gibi
olabilecek ciddi bir fark yoktur,yani bu olayı elbette çok iyi biliyorum ve örneğin 4.Katı üstü kısmen kapalı olduğu için değerlendirmeye almadık!(zaten
o odayı bu yukarda dediğim klima güzel ısıtamıyor ve ısınması içinde çok uzun süre çalıştırılıyor!!!
2.Kat/3.Kat benim/bizim değerlendirmeye aldıklarımız ve performansını bu sene günler boyu izledik!

Üstelik bunu diyen ben değil onlar!........abi bu daha iyi ısıtıyor diye!!!(ben hiç bir şey demiyorum burada!)

Ayrıca,örneğin benim senin gibi bir şeyi "ispat" etmek mecburiyetimde yoktur!
Ben müşteri yani normal bir klima kullanıcısı sen ise satıcı veya servissin,yani konumlarımız farklı Hocam+
------------------
Birde gelen Elektrik Fat.dan hiçmi hiç bahsetmiyeyim,çünkü o zaman sen bu sefer......abi sen klimayı çok az çalıştırıyorsun,onlar ise 24 çalıştırıyorlar
diyeceksin HAYIR öyle bir durumda yoktur,elbette onlar benden daha fazla çalıştırıyorlar burası gerçek ama o kadar değil,ama aradaki Fat.farkı
çok ciddi!!!!!!!!
--------------------------
Hülasa toparlarsak olay budur,ama Mits.Elec.konusunda ben iyi-kötü filan demem,gördüğüm manzarada beni aman aman tatmin hiç etmedi,ancak Dış ünite
oldukça sessiz hatta çok sessiz+İç ünitede oldukça sessiz

Yaptığım daha doğrusu gözlemlediğimi bir tesbitte,Fujitsu ASYA9 luk(Dışı iddia edemem ama İç ünite Mitsu dan vede UruruSararadan daha sessiz!!!)
Isıtma performansı ise UruruSarara dan daha iyi!!bunuda kullanan adam söylüyor ben değil(ben gördüm daha iyi ısttığını ama bunu ısrarla o kişi söylemektedir)
Üstelik aynı Apt. altlı-üstlü aynı dairesi(üstelik bizim dairenin ısı kaybı daha fazladır,altı yarı açık!!!)
---------------------------------------

Sonuca gelirsek,marka filan hikaye benim için,şayet adam gibi montaj yapılmazsa!!
NEDEN dersen,benim; sizin tabirinizle yaramaz-dandik denen Vestel klimalar!takıldı,ulen neredeyse bütün yazı vantilatör ile geçirdik!!!
2-3 defa servis geldi,ama hikaye,sonra adam gibi bir servis buldum,olay çözüldü,ilk zamanlar örneğin burada demediğimi bende bırakmamıştım!!
ama sonra olay neticelendi,şimdi doğrusu yeniden para bayılıpta bunları değiştirmem gari!yoksa gidip yeniden hemde 4 tane klima alacaktım
parayı basıp,yazım günah değilmi yaw!
Ama ne kadar gider v.s konusunuda düşünmüyorum gari!!bugün için özellikle tekrar ediyorum 18.000 lik Salonda olan son derece başarılı ısıtıyor
ve soğutuyor ama 9000 liklerde iş yok(bana göre)ama eskisine göre onlarda bayağı düzeldi,ancak günde bir kaç saat onları kullanıyoruz+
9000 likler için gari para mara vermem,bunlar aynen gider!!
-----------
Mal iyi olsada,Servis/Montaj da çok çok önemlidir,piyasada eline tornovida-pense alan Klimacı Ustasıyım diye dolaşıyor anlaşılan

Herkese hayırlı işler dilerim bu arada+
Selamlar

Albanez
albani

21 Nisan 2008; 17:15:26 

Sn.Fujitsu

Ben bu siteden çoğu insan bilir ve asıl yazdığım yerde bir yerde işim olan TV bölümüdür,oradan bakarsın neler yazıyorum v.s diyerek,
lafıda hiç dolandırmadan vede adını koyarak yazarım,cart-curt işleri filan bana hikaye gelir!

Ben senin bazı yazdıklarını hala beğenmiyorum,yani bazı şeyleri açıkça yazmanı nasıl takdir ediyorsam,bazı yazdıklarında bana ters
geliyor ve bunuda aynen yazıyorum...

Burada sen Ticari olarak bulunup "iş tutmak" istiyorsan,eyvallah buna bir şey diyemem ve memnun olurum,çünkü burada kimlik
gizleyerek yemleme yapanlarada ayrıca uyuz oluyorum,onun için herkese diyorum,her ne yapıyorsanız açıkça yapın bunları diye!

Burada sen ticaret yapıyorsun/yapacaksın v.s diye ne ahkam kesebilirsin nede kural koyabilirsin!
Sen de burada örneğin benim gibi bir üyesin aynen,varsa ayrıcalığın yönetici yada sen söylede bilelim,yoksa sorun yok.
Sen/ben bizler burada kendi kurallarımızla değil bu sitenin kuralları ile mesul bulunuruz,üsluba vede site kurallarına göre
her bir şeyi yazarız!

Ben örneğin normal vatandaşım,klima konusunda senin firmanıda,servisinide ve senin Distribütör diye belkide gözünde çok büyüttüğün
firmayı yere vurabilirim!elbette bunu yaparken küfür yada hakaret değil ama üslubuna uygun her bir şeyi söylerim!

Sen şimdi burada yazılanları,yok efendim Distribütör firmada okuyormuş(bunu bilmeyenmi var,kimisi değişik nickler alıpta bu siteye
girip millete yemleme-gazlama azmı yapıyor,bak isim veriyorum;İst.Blş. mesela!!bunlarla benim kavgam var burada ve TF de,aleni
bunuda yazıyorum)

Şimdi senin Distribütörde izlesin bakalım benim yazdıklarımı,acep ne bulacak!!!beni izlesin o zaman bunlar,bakalım ne yapacaklar!!

Bak kardeşim buradan milleti sen hala tehdit ediyorsun! tabiri caizse "aba altından sopa göstermektesin" ben bunun farkındayım,sen giderken
ben geliyordum,sana geçenlerdede yazdım bazı şeyler ama yönetim kaldırdı o sert yazılarımı!evet sert yazıyorum ama,sana kimse burada
karşı gelipte uygun msg yazamadıkları için bununları yazıyorum,tekrar söylüyorum,amiyane tabirle,bu ayakları bırak ona buna
taş atmadan,tehdit eder gibi yazma,yemezler bu senin yazdığın edebiyatı!!

Şimdide Distribütör izliyormuş..yaw izlesin bakalım neyi izleyipte neyi yapacaklar,beni izlemey alsınlarde görelim ne yapacaklar,bunlar iş değil
sürekli yazılarınla milleti tahrik ediyorsun,yazdıklarını çok iyi analiz ediyorum ben çünkü!
----------
Yaw vatandaş para veriyor para,elbette her bir şeyin hakkını soracaktır özellikle klima konusunda zaten vatandaş haddinden fazla gergin,birde senin gibiler
gelip,milleti adeta dövüyorlar!!

Böyle iş tutulmaz,iş tutmak istiyorsanız başka laflar bulun lütfen+
Şimdi ben Fujitsu yu marka olarak çok iyi biliyorum ve çevremde bazı kişilerden de biliyorum,bu marka Türkiye de tahminime göre iyi de iş yapacaktır v.s
kısaca mal hak.yorumlarım hep olumlu,sanırım burada Fujitsu yu benim kadar övende normal bir üye olmadı!
Ama senin yazdıklarınıda ayrıca hiçmi hiç beğenmiyorum,çünkü olayı sen tehdit aşamasından hala kurtaramadın bunada çok kızmaktayım,bunuda açıkça yazıyorum.

Böyle yapıp normal bu bölümde yazan üyeleri korkutmaktasınız bilmem farkındamısınız,bana bu bölümde yazan bir çok insan benim bu kişilere papuç bırakmadığımı bildikleri için
çekinerek bana PM atarak veya e.Mail göndererek sizleri şikayet etmektedirler+
Bu aslında benim işim değil yöneticilerin işi,sizi kaç gündür izliyorum,yazdıklarınız çok manidar ve yanlış çağrışımlara giden yazılardır!!

Selamlar

Albanez
FUJITSU

21 Nisan 2008; 17:47:10 

Sn. Albani
Yazdıklarımı takdir etmeniz yada size ters gelmesi tamamıyle sizin sorununuzdur. Üstüne basa basa hala tehdit ediyorsun diyorsun, kimi tehdit etmişim ben sorabilirmiyim. Bence yazdıkl