SELAM ARKADAŞLAR BEN DİYARBAKIR BİSMİLDE DEVLET MEMURUYUM YAZLARI ÇOK SICAK GEÇ.TİĞİ İÇİN KLİMA ALACAĞIM .BURADA EN UYGUN ARÇÇELİK 13000 BTU NEO PLASMA KLİMA BULDUM .FİYATI 850 YTL KULLANACAĞIM YER TOPLAM 21 M KARE VE L ŞEKLİNDE SALON.SİZCE YETERLİMİ VE BU MARKAYI ALABİLİRMİYİİM .BURDA SATILANLAR VESTEL BEKO ARÇELİK MARKA KLİMALAR. YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
SELAM ARKADAŞLAR BEN DİYARBAKIR BİSMİLDE DEVLET MEMURUYUM YAZLARI ÇOK SICAK GEÇ.TİĞİ İÇİN KLİMA ALACAĞIM .BURADA EN UYGUN ARÇÇELİK 13000 BTU NEO PLASMA KLİMA BULDUM .FİYATI 850 YTL KULLANACAĞIM YER TOPLAM 21 M KARE VE L ŞEKLİNDE SALON.SİZCE YETERLİMİ VE BU MARKAYI ALABİLİRMİYİİM .BURDA SATILANLAR VESTEL BEKO ARÇELİK MARKA KLİMALAR. YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.
Nedense bu arkadaşa kimse cevap yazmamış! Aslında arkadaşım bu saydığın 3 markayı da tavsiye etmem. Hem elektrik tüketimi hem ses konusunda başını ağrıtacak ürünleri var. Ayrıca kullanacağın odanın cephesi ,izolasyon durumu ve de dairenin katını belirtmemişsin. Bu bakımdan 13 000 lik cihazın özellikle de bahsi geçen markalarda sıkıntı yaşaman olası.Hele de en üst kat ise yetmez diyorum.
Diğer taraftan yazdığın kadarıyla marka olarak başka alternatifin yok. Ben devlet memuru olduğun için neticede tayin ve de taşınma olasılığın nedeniyle günü kurtarmak adına bahsi geçen model 4020 AA yerine 4620 AA modelini almaktan başka alternatif göremedim. Senin durum " Koyunun yokluğunda keçiye abdurrahman çelebi " misali olacak anlaşılan. Aldığın 850-900 YTl e biraz pazarlık yapıp bahsettiğim 4620 AA modelini almaya bak derim. Vermem o paraya derse başka yerden fiyat aldım veriyorlar dersin. Sorun çıkarsa PM at ben size yardımcı olmaya çalışırım.
hocam diyarbakırda arçelik kullanamazsın bunların verimi düşer 25 derecenin üzerine çıkınca...bütçen yerinde ise tabiki toshiba al derim tık demez yada sırayla hitachi hyundai airwell(airfel değil) alabilirsin...ama arçelik vs diyarbakırda hem verim alamazsın hemde tüketimin artar...
diyarbakırda merkezi sistem yaptık gayette güzel çalışıyor fakat birebir diye tabir ettiğimiz split klimalara gelince arkadaşlarında dediği gibi arçelikte kış ve yaz aylarında sorun yaşama ihtimalin yüksek dış ünite dışarısı belirli bir ısıya yada soğuga maruz kaldıgı taktirde verim düşümü yapar bunları göze alarak taksitlede olsa mıtsubıshı electrıc daıkın yada panasonıc cihaz almanı tavsiye ederim eger bütçen müsait değilse 12 lik cihaz taktıracagın yere 18000 btu cihaz taktırmanı yani her zaman bir üst btu cihaz kullanmanı şiddetle tavsiye ederim kapasiteden düşse bile içerisini ideal ortama getirecektir tabi bunuda alırken ses seviye yükselimini yada elektrikl sarfiyatının fazla olacagını düşünerek yaparsan daha mantıklı bir karar vereceginden eminim.yani verim alamaz,hiç soğutmaz,hiç ısıtmaz gibi birşey sözkonusu olamaz.
quote:
Orjinalden alıntı: deli_yek
hocam diyarbakırda arçelik kullanamazsın bunların verimi düşer 25 derecenin üzerine çıkınca...bütçen yerinde ise tabiki toshiba al derim tık demez yada sırayla hitachi hyundai airwell(airfel değil) alabilirsin...ama arçelik vs diyarbakırda hem verim alamazsın hemde tüketimin artar...
arkadaşlar ben klima sektöründe çalışıyorum..tavsiyem daikin olacaktır..evet en iyisi ve pahalısı ama eminim ki pişman olmazsınız..daikin bildiğiniz gibi Türkiye'ye Isısan tarafından getirilmekte ve servis ağıda çok güçlüdür..ayrıca lütfen klima alırken yalnızca fiyatlara bakmayın,COP (bir nevi tasarruf ) gibi değerlerini de inceleyin.sadece ucuza bir klima almak için alırsanız emin olun masrafı fiyatının 2-3 katı olacaktır.kartı,gaz şarjı,sigortası kompresörü derken klimaya yaptığınız masraf yükselecektir.iyice araştırın ve öle alın benim tavsiyem daikin olur.birde aldıkdan sonra iş bitmiyor tabii ki klimanın ömrünü uzatmak performansını korumak için lütfen düzenli bakımları yapın ya da yetkili bir servisle sözleşme yapıp bir yıl boyunca bu dertten kurtulun
Arkadaşlar ben panasonic için çok iyi düşünün diyorum,dahalen sitesinde ve izmirde sorun var,panasonic iyi klima olsada panatekle ilgili sorunlar sanırım devam ediyor,iyice araştırmadan bu klimaya yanaşmayın,dedigim gibi araştırın panatekle görüşün ve size mantıklı açıklamalar yaparsa alın,vede size işte servislerim şunlar satıcılarım şunlar gibi.
ikiside güzel ama iklimsaya göre sharp daha güzel,hangisini alırsanız alın iyidirler.
iklimsaya göre sharp daha güzel demekle ne demek istediniz anlamadım. Yani iklimsa sharp'ın mı daha iyi olduğunu söylüyor? bana bu konuda iklimsa sharp'da ion jeneratörü olduğunu mitsubishi de ise ion plakası olduğunu söyledi ve sharpı öne çıkardı. Sharp'ın iç ünitesi en düşük kademede biraz daha sesli. BTU olarak ise az da olsa aşağıdaki gibi bir farklılık var:
Ayrıca satıcı 12.000'in 25 metrekareye yeticeğini söyledi. Inverterların ısıtma kapasitesi düzlere göre biraz daha iyiymiş.
Bir de önemli bişey sormak istiyorum Sharpta Isıtma Kapasitesi: 13650 (3070-20470) Btu/h yazıyor. Yani bu cihaz geerektiğinde 20.470 BTU ya kadar kapasitesini artırabiliyor mu? Eğer öyleyse neden 13.650 yazıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofokles2000 -- 6 Nisan 2008; 10:33:14 >
ikiside güzel ama iklimsaya göre sharp daha güzel,hangisini alırsanız alın iyidirler.
iklimsaya göre sharp daha güzel demekle ne demek istediniz anlamadım. Yani iklimsa sharp'ın mı daha iyi olduğunu söylüyor? bana bu konuda iklimsa sharp'da ion jeneratörü olduğunu mitsubishi de ise ion plakası olduğunu söyledi ve sharpı öne çıkardı. Sharp'ın iç ünitesi en düşük kademede biraz daha sesli. BTU olarak ise az da olsa aşağıdaki gibi bir farklılık var:
Ayrıca satıcı 12.000'in 25 metrekareye yeticeğini söyledi. Inverterların ısıtma kapasitesi düzlere göre biraz daha iyiymiş.
Bir de önemli bişey sormak istiyorum Sharpta Isıtma Kapasitesi: 13650 (3070-20470) Btu/h yazıyor. Yani bu cihaz geerektiğinde 20.470 BTU ya kadar kapasitesini artırabiliyor mu? Eğer öyleyse neden 13.650 yazıyor?
Sayın forumdaşım;
bütün inverter klimalar 20-30 dakika boyunca en yüksek btu'larda çalışırlar yani siz en üst btu'yu fzla ciddiye almayın en üst deger geçici degerdir,ihtiyacı oldugu zaman çıkar ve iner,ayrıca 12000 btu ınverter yeterde yetmezde,evinizin durumu,yalıtımı,kuzeyemi güneyemi bakıyor,bunları servis degerlendirsin eger size bu buraya yeter yetmezse malımı geri alırım derse alın ama elerindende kagıt alın yoksa sattıktan sonra babasını tanımazlar genelde, evet iklimsa satıcısı arkadaş bana ve yüzlerce insana sharp daha iyi diyor (türkiyeye gelenler arasında tabiki)
18 binlikler bütçemi aşıyor dedim, onlar da gerek yok zaten 12 lik yeter size dedi. 12.000 takalım ama sizden kağıt istiyorum dedim o zaman riske etmeyelim 18 lik takalım dedi :)
18 binlikler bütçemi aşıyor dedim, onlar da gerek yok zaten 12 lik yeter size dedi. 12.000 takalım ama sizden kağıt istiyorum dedim o zaman riske etmeyelim 18 lik takalım dedi :)
demekki servis yada satıcı kıvırmış bu buzdolabı almaya benzemez,bana pahalı geldi 18000 btu almamayımda 12000 btu alayım demeyin sonra son pişmanlık fayda etmez,eger günde 10 saati aşmayacaksanız ınverter almayın klasik alın,kaliteli bir markanın,satıcı güvence verm,yorsa sakın olaki 12000 btu almayın,
demekki servis yada satıcı kıvırmış bu buzdolabı almaya benzemez,bana pahalı geldi 18000 btu almamayımda 12000 btu alayım demeyin sonra son pişmanlık fayda etmez,eger günde 10 saati aşmayacaksanız ınverter almayın klasik alın,kaliteli bir markanın,satıcı güvence verm,yorsa sakın olaki 12000 btu almayın,
iyi günler
12 lik inverter almak yerine 18 lik düz almak daha mantıklı görünüyor o zaman.
Bir iklimsa bayisiyle daha görüşücem bakalım onlar ne diyecek.