Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1693. sayfa)

3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
57.231
Cevap
702
Favori
4.431.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
48. Sırada  bugün en iyi #8
Sayfa: önceki 16911692169316941695
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hysteria_ kullanıcısına yanıt
    Hocam sen bulamadığını söyleyince arkadaşın verdiği linki buldum. aşağıya yapıştırıyorum bir kontrol edermisin rica etsem.

    http://www.teknosa.com/urunler/119960018/grundig-grd-1127-12000-btu-klima-ic-unite-grundig#product-features
  • teraca T kullanıcısına yanıt
    Hocam hadi benim kafa olmuş bir dünya, sen neden kontrol etmiyorsun, benim verdiğim link de senin verdiğin link de inverter değilmiş ya bunlar

    Senin verdiğin linkteki fiyatı görünce benim jeton düştü zira YOK ARTIK dedim bu fiyata inverter?
    zaten değilmiş ben hakikaten yorulmuşum galiba 1-2 gündür
  • Arkadaşlar bu klima işi ne kadar saçma bişey. Montaj için servisi arıyorum 16 amperlik sigorta taktırdınızmı diyor. Yani elektrik tesisatını yağtınız mı yoksa servis işlem yapmadan geri gider diyor. Ben diyorum ki dış ünite nereye konulacak ben bu işi yıllardır yapmıyorum diyorum mh leride ben size sadece bilgi vermek zorundayım diyor. Işin içinden çıkamadım.

    Eşektrik tesisatını neye göre yaptıracam. Bilgi verirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Hocam; Aslında bu tarz streslerle karşılaşmamak adına ücretsiz keşif hizmeti veren ve hatta bu sigorta denen 3 kuruşluk şeyi dahi ücretsiz veren markaları tercih ediniz, Bu gün BAYMAK beni hayal kırıklığına uğrattı ki 30TL keşif hizmet bedeli talep etmişler. Siz diyorsunuz ki sigortayı taktırdınızmı diye soruyorlar, sonra ben burada ''Kardeşim Müşteri Hizmetleri doğru düzgün hizmet veren markalardan ürün alın'' dediğimde adım çürükçü yerlici ucuzcuya çıkıyor.
    Bakın ben size bir taktik vereyim, yarın (hatta şimdi) arayın 08502224123 den VESTEL müşteri hizmetlerini. Ücretsiz klima keşif hizmeti talep edin, VESTEL ekibi gelsin evinize, kontrol etsin, elektrik tesisatı nereye çekilir, klima hangi noktalara takılabilir, nereye takılırsa nasıl sonuç alabilirsiniz, sigorta takılırsa nereye takılabilir, buattanmı hat çekilsin yoksa panodan mı hat çekilsin, kablo kesiti ne kadar olsun gibi soruların cevaplarını kendilerinden alın, bu en azından size bir fikir vermiş olur. siz bu bilgiler doğrultusunda tesisatınızı hazırlatıp sonra yine hangi markadan istiyorsanız o markadan ürün alın.

    Şimdi burada ufacık bir handikap çıkar karşınıza. GENEL olarak, bakınız tekrar ediyorum GENEL olarak inverter klimalar içten beslemedir bu nedenle siz elbette hattı içeriye çektirtirsiniz. lakin olaki almayı düşündüğünüz marka dıştan beslemeli çıkar ise, zaten 5 metreye kadar iç ünite bağlantı sorumluluğu yetkili serviste olduğu için, bir zahmet o kadarlık mesafeyi de kendisi hallediversin artık.

    Derseniz ki ''ben keşif ekibi ile de servisle de uğraşamam'' o zaman 3x2.5 kesit kablo klimanın takılacağı duvarın köşesine kadar çektirin, sigorta ve kalan bağlantı hazırda dursun, servis gelince iç ünitenin yerine göre kablonun kalan kısmı kroşelenir ve sigortada iç ünitenin yanına takılır. Ben ki küfür denen şeyden nefret ederim, demek lazım ki be hey aklıevvel kardeşim, daha iç ünitesi takılmayan duvarın ben neresine sigorta taktırayım? sizde hiç mi estetik denen olgu yok? ben ne bileyim senin servisin hangi mesafeye iç ünite takacakta oraya sigorta takayım?
    Bu gün biraz sinirli miyim acep




  • derya78 kullanıcısına yanıt
    ellerinde varmış önceden o şekilde aldım. burada toptancı gibi bir firma var. bayiden düşük satıyor.
    o ay için ortalama 120tl klima ücreti ödedim, ancak sıcaktan hiç etkilenmedim, hakkını verdi
  • Ado kullanıcısına yanıt
    ben de klimamı almadan önce mitsubishi, toshiba ve arçelik ten ücretsiz keşif aldım, hepsi de gayet iyi ilgilendiler. samsungu çağırmadım.
    servis işine de gelince servisler her yerde aynı kalite olmuyor malesef. bulunduğum bölgede en iyi servis arçelik-vestel
    samsung ne kadar ucuz ve kaliteli olsa bile tercih edilmiyor çünkü servis yıllardır kötü hiç değişmedi.
    sizler de bulunduğunuz bölgede hangi markanın servisi iyi ise buna da dikkat ederek tercih etmenizi tavsiye ederim.
    yoksa binlerce lira verdiğimiz cihaz kenar süsü gibi kalıyor ortada...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadistica -- 9 Ağustos 2016; 22:15:29 >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Servisi çağırsam ne kadara yaparlar hocam tahmini?
  • ascdm kullanıcısına yanıt
    Servisine göre değişse de hocam, bu işin gerçek hakkı, ama adam gibi her zerresini temizleyecek şekilde bi 100 lük tür.

    150 den 200 den bahsedenler olacaktır (Servislerden bahsediyorum) uzak durunuz.
    Yoğun sezonun verdiği şımarma etkisi ile 300 bile isterler şu ara.
    Ancak lütfen GERÇEKTEN işi klimacılık olan birileri yapsın. malum kumandanın iki tuşuna basan dahi klimacı bu memlekette
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam çok doğru söylüyorsun. Adam gibi servis hizmeti olan firma seçmek lazım.

    Müşteri hizmetleri bide ne derse beğenirsiniz. Eğer daireniz üst katta ise servis merdiven kullanmak zorunda kalırsa can güvenliği nedeni dolayısıyla sizden vinç talep edebilir diyor. Bugün bir vinç kaç paraya gelir. En kötü 200 tl dir. O anda benim şalterler bi attı dedim başka bi isteyiniz isterseniz gideyim fabrikanızda üretimde falan bantta çalışıyayım mı üretim falan yapayım dedim. Kendimi kaybetmişim. Başladı müşteri hizmetlerindeki bayanda bana çemkirmeye.

    Bu arada MH ürünün içinden 4 metre boru çıkıyor ek boru istermisiniz 4 metre yeter mi dedi. Ne bileyim dedim 4 metre yeter mi yetmez mi ben devamlı bu işi yapmıyorum. Servis gelsin iç üniteyi dış üniteyi nereye koyacaksa yetip yetmeyeceginin kararını versin dedim. Başladık tekrar tartışmaya. Anlayacagınız bugün dinden, imandan çıktım ya. Ben böyle bir hizmet, böyle bir politika görmedim. Onların dertleri servislerine 30 tl lik keşif parasını kazandırmak. İşi devamlı çıkmaza sokuyorlar.

    Şimdi başka bir firmayı arayıp keşif yaptırıp başka bir firmanın klimasını ürününü taktırmak uygun olmaz gibi geliyor. Tesisatı falan kafama göre çektirip servisi arasam sorun olur mu?

    Bu arada baymak elegant plus 12000 lik klimayı almış bulundum. Bu almış oldugum klima içten mi, dıştan mı beslemeli.

    Valla hocam siz biraz sinirli olabilirsiniz ama ben bugün resmen kendimi kaybettim. Çılgına çevirdiler beni ya.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Hocam Vestel bu tarz şeylere bakmaz. Satın almayacağını bildikleri halde 100 lerce eve hizmet veriyorlar. Aman 3 kuruşum gidecek, servisim yorulacak, zaman kaybedecek vs sorun olmaz. E tabi satın almayacağımızı bilerek başka servis çağırmak ayıp olsa da çaresizlik işte. Yine de karar sizindir tabi.

    BAYMAK besleme kanalı hakkında bilgim yok, ama yarın 1-2 telefon görüşmesi yapıp öğrenebilirim servisçi arkadaşlardan, Tanıdığım BAYMAK servisi yok ama mutlaka ortak tanıdık birisini bulurum :)

    Yoruldum hocam bu günlük müsaadenizi isteyeyim artık. Yarın mutlaka sizin servis konusunu araştırmış olurum.

    Hoşçakalınız.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekür ederim.
  • Ben teşekkür ederim hocam. Saygılar. hayırlı akşamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Servisine göre değişse de hocam, bu işin gerçek hakkı, ama adam gibi her zerresini temizleyecek şekilde bi 100 lük tür.

    150 den 200 den bahsedenler olacaktır (Servislerden bahsediyorum) uzak durunuz.
    Yoğun sezonun verdiği şımarma etkisi ile 300 bile isterler şu ara.
    Ancak lütfen GERÇEKTEN işi klimacılık olan birileri yapsın. malum kumandanın iki tuşuna basan dahi klimacı bu memlekette

    Gelsin yapsın en fazla 150 diye tahmin ediyorum 300 civarı bir şey derslerse yaptırmam dediğiniz ürünleri denerim mutlaka biri işe yarar kumandadan yapmaya kalkarsa yaptırmam iptal ederim zaten.

    Çünkü berbat kokuyor evin içinde alışılıyor ama dışarıdan gelen bir kişi için çekilmez oluyor.




  • ascdm kullanıcısına yanıt
    Saglikli da degil hocam. Ihmal etmeyiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramazan bayramı civarı sıcaklardan yılmıştık o ara, aradım taradım bide klima fiyatları uçunca yaz bitsin öyle alalım dedik pişeceğimiz kadar piştik sonuçta, ramazan bayramından önce m.electric e keşif için kayıt oluşturmuştum, bayram bitti üzerinden 2 hafta geçti hala arayan soran olmayınca müşteri hizmetlerini falan aradım kayıttan 3 hafta sonra ancak keşif için 1 eleman geldi, klima almaktan vazgeçince tabi lafta sokmadan rahat edemedim, iyi ürün iyi servis diye m.electric alalım dedik keşife 3 haftada geldiniz alsak sorun olsa ayvayı yedik falan filan dedim, bayram dolayısıyla karışıkılık oldu herhalde falan dedi, odanın m2 sini çıkartıp telefon açtı bir yere şap 18 lik dedi, böyle bir keşif içime sinmedi tabi. Son zamanlarda uzak kaldım konuyu takip edemiyorum ama m.electric istememin sebebi arkadaşın evinde 2 klima da var, biri sf diğeri hj serisi idi yanlış hatırlamıyorsam. Biri salaonda biri yatak odasında dönüşümlü olarak çalıştırılıyor tabiki. Geçen 1 hafta yannda kaldım o ara fatura geldi 70 TL idi gözlerime inanamadım. Keşif olayından memnun kalmasamda yinede m.electric almayı planlıyorum sonbaharda fiyatlarda bir düşüş olursa.

    Sizce kaçlık olmalı: 30 m2 güney ve batı cephe salon için , en üst kat güney cephe full balkon ve sürgülü kapı ufak ufak bir pencrere var, batı cephe sürgülü pencere; yazın güneşi kışın buz gibi dağ havasını doğrudan alır, yalıtım falan yok sıva üstü boya :), koltuk takımı yemek masası vitrin ıvız zıvır bolca mobilya var bide tv. Isıtma ve soğutma içinde kullanılacak mersin in bol nemli havasında.
    Arkadaşın salondaki eski sf seriymiş servise sormuştum 12 lik olduğu halde o bile 25 m2 salona fazla geliyor nerdeyse o nun salonuda güney cephe full balkon, batı taraf pencere tek fark orta kat olması, öyle olunca bizim salon da 18 lik fazla gelir diye düşünüyorum.




  • http://www.bimeks.com.tr/urun/150647/baymak-elegant-plus-12-a--12-000-btu-inverter-klima.aspx#specs

    arkadaşlar bu ürünü almak istiyorum yorumlar oldukça fazla biliyorum fiyatı çok uygun geldi
    kurulum ücreti varmıdır ?
  • GuitarxtanbuL kullanıcısına yanıt
    Hocam teşhir ürünü bu fiyat olan,kurulum kuponu duruyordur herhalde,ya alın daha sonra arayıp-mesaj atıp öğrenin duruma göre iptal edin yada almadan önce arayıp sroun
  • Arkadaşlar baymak elegant plus klima hakkında biraz araştırma yaptım. Kullanan kişilerin yorumundan okuduğum kadarıyla (hb yorum) kullanıcıların çoğu klimayı ayarladıkları dereceye gelmesine rağmen aynı hızda soğutmaya devam etmesi sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını söylüyorlar. Bu sorun acaba tüm baymaklarda kronik bir sorun mu yoksa bazılarında mı var anlamadım. Bu sorunu bilen yada baymak kullanan arkadaşların düşüncelerini de alsak çok iyi olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellboy2121 -- 10 Ağustos 2016; 7:09:57 >
  • Selam aleyküm;
    Arkadaşlar sağolun 3-4 yıl önce sayenizde DAİKİN İNVERTER aldım şimdi bir yardıma ihtiyaç var bir arkadaşaıma 12,000BTU
    KLİMA ALICAZ ALAN 29M2 Geçmez 2 Klima var baktığımız gücü yettiği..!
    1-AİRFEL LTXN35U 12.000 SEZ. İNVERTER KLİMA 1759TL %5 İNDİRİM 1650TL VS GİBİ.?
    2-Baymak Elegant Plus Yeni Model 12 A++ 12000 Btu İnveter Klima 1769TL %5 İNDİRİM 1660 VS GİBİ.?
    Hangisni alalım KALİTE PERFORMANS EKONOMİ KASA NASILDIR TŞKLER.?
  • 
Sayfa: önceki 16911692169316941695
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.