Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1498. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
21 Misafir - 21 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.431.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
76. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 14961497149814991500
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Normal bir odayı soğutmak için ne önerirsiniz? Elektrik çok yakmayanından:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar köy evine 18000 lik klima lıcam. çok fazla kullanılmayacak. prefabrik binaya montaj olacak. 1500-2000 tl civarında acil öneri alabilir miyimm
  • Arkadaşlar 15000 - 18000 aralığında sadece soğutma amaçlı inverter klima almak istiyorum. Bütcem en fazla 3000 TL marka model önerileriniz bekliyorum.
  • Baymak Elegant 18 CHS hakkında fikir yürütebilecek arkadaş var mı? Mümkünse bizzat kullanıcısı olanlardan artı ve eksileri hakkında yorum bekliyorum. Bu klima satış sıralamasında epey önde görünmesine rağmen incelediğim teknik özellikleri beni pek memnun etmedi.

    Ayrıca Samsung AR5600 AR18JSFNCWK hakkında da kullanıcı yorumları bekliyorum. Bunun teknik verileri ve özellikleri yukarıda bahsettiğimden daha iyi görünüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 422_322

    arkadaşlar ben de biraz uygun bişey olsun diye Baymak Elegant 12000 btu klimaya bakıyorum 1500 tl. ne dersinizi pişman eder mi aldığıma.


    Baymak bu klimanın 5,6 EER değeriyle A+ enerji sınıfında olduğunu iddia ediyorsa da bu konuda kendi kendisiyle çelişiyor. Klima 3500 watt güce sahip, Baymak verilerine göre enerji tüketimi 1080 Watt. Bu durumda EER 3,24 ile A sınıfı bir klima. Tabi verdiği elektrik tüketim değeri olan 1080 Watt' ın doğru olduğunu varsayıyorum.

    Baymak yetkililerine sormak lazım. Klima 3500 watt güce sahip, 1080 watt elektrik harcıyor. 5,6 EER değerini nereden buldunuz diye. Bu yıl bu konudaki yönetmelik değişti. Belki o nedenle farklı bir enerji verimliliği oranı hesaplaması yapıyor da olabilirler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karavelioglu -- 14 Mayıs 2015; 20:00:51 >
  • Arkadaşlar, net 240 m2 mustakil yalıtımlı çift cam evimize klima ile ısınmaya karar verdik araştırırken.
    http://www.hizlial.com/vestel-multi-inverter-plus-9-9-12-split-tipi-klima/10180975
    klimasını bulduk ve 2 takım aldık umarım ısıtmasında memnun oluruz.
  • tifosi41 T kullanıcısına yanıt
    Net 240 m2 daireyi yapan müteahhit merkezi sistem ya da kombi gibi hiç bir ısıtma sistemi koymamış mı?
  • Şimdi ne olacak mitsibuşhi 2.75 kurdan millete klima satıyor şimdi dolar 2.5 seviyesine geliyor belki daha da düşecek ne olacak şimdi kampanya dedikleri bu mu tabi bizleri mal yerine koydukları bes belli

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 25 Mt salon için nasıl bir klima almam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim.
  • karavelioglu K kullanıcısına yanıt
    anladım hocam sağol. arçelikte eğer bu fiyatlarda 12 lik bulamazsam bu tarz markalara bakacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karavelioglu

    Net 240 m2 daireyi yapan müteahhit merkezi sistem ya da kombi gibi hiç bir ısıtma sistemi koymamış mı?

    Mustakil villa ev, evde kalorifer tesisati var ama dogalgaz gelmedikten sonra bir ise yaramiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Mitsubishi electric power delux sf 42 modeli için 3400 Tl fiyat verdiler az önce. Sizce fiyat ve klima nasıl? Forzagilles kardeşim senin fikrini de merak ediyorum. Ne dersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba. 24 M2 salonum için 12.000 Btu Arçelik klima almayı düşünüyorum. Yazları sadece soğutma amaçlı kullanacam. Haftaiçi akşamları 5-6 saat ve haftasonları günde ortalama 10-12 saat kullanacam. Sizce inverter klima mı yoksa split klima mı almalıyım? Teşekkürler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mmtmam

    Arkadaşlar Mitsubishi electric power delux sf 42 modeli için 3400 Tl fiyat verdiler az önce. Sizce fiyat ve klima nasıl? Forzagilles kardeşim senin fikrini de merak ediyorum. Ne dersiniz

    Dostum daha ne düşünüyorsun.. Kampanyasız 3700 vermişlerdi sanırsam sana.. Kampanya başlayınca 4000 küsür olmuştu.. Eee şimdi sf42 için 3400 lira fiyat vermişler sana.. Daha ne olsun.. İstanbulda yapmazlar bu indirimi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş adanada 4 tane firma var. Üçü de 4050 Tl verdi. Sadece biri peşin 3400 taksitli 3500 Tl dedi. Aslında fiyat dediğin gibi çok güzel. Özellikle sordum esantiyon mal istemem dedim. Bayideki de sıfır olduğunu söyledi. Arada 600Tl fark olunca biraz tereddüt ettim. Ama fiyat çok uygun geldi. Alacağım klimayi. Forzagilles kardeş. Bundan sonra nelere Dikkat etmek gerekiyor. ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmtmam M kullanıcısına yanıt
    Montaj yapılırken nelere dikkat etmen konusunda daha önce yazmıştım.. Dış ünitenin ayaklarına lastik takoz.. En iyi en sessiz klimayıda alsan lastik takoz gerekiyor.. Çünkü belli bir süre sonra metalin metale teması sonucunda titreşim ve ses fazlalaşır.. 10-15 tl lik malzeme sonradan oluşacak pek çok şeyin önüne geçecektir..

    Montaj yapıldıktan sonra da gaz açılmadan önce!!! En 20dk. vakum (en önemlisi budur).. Sonradan yapılan vakum hiç bi işe yaramaz.. Gaz açılmadan önce bakır borularda kalan hava, olası toz vs.. için en az 20 max. 25dk. vakumlama.. Abi bizim vakum cihazı çok güçlü 5dk yeter yada bu cihazlar fabrikadan vakumlama yapılmış olarak geliyor derlerse inanma sakın..!! Zaten bu vakum olayı cihaz içinde kalan bişey için değil., bakır boru seti içinde kalan hava, toz vs. için yapılır.. Yapmazlarsa bu seferde cihazın hassas aksamlarına karışarak zarar verir.. Hava, toz aynı zamanda gaza karışır klimanın performansı daha sen kullanmadan düşer!!!

    Büyük ihtimalle %95 bakır boru kullanırlar.. Ama sen yine de baştan söyle bakır boru kullanıyorsunuz dimi diye sor? Bu zamana kadar Mitsubishi de aliminyum boru seti kullanan görmedim ama sen yine de emin ol.. İyi niyetinin kurbanı olmaa sakın dostum bi dünya para veripte rezil olmayalım dimi..!! Ödemeyi yapmadan bunların teyidini al bayiden.. Normalde Mitsubishi Electric bayi/servisleri bu yazdıklarımı sen söylemeden yaparlar ve genel olarak Türkiyedeki en iyi satış sonrası servis ve hizmet ME dedir.. ama bazen çürük elmalar çıkabiliyor.. Aklıma gelenler bunlar.. Sen işi sıkı tut dostum..

    Sen sordun mu başka bayiler 4000 diyor., siz neden bu fiyata veriyorsunuz.. Diye Adana da hangi bayi miş bu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tamam kardeş .bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu arada Adanada merkezde tempo bayi kardeş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayii stoklarda klimaları olduğu için bu fiyat dedi. Stokdaki klimalar biterse 3800 tl olur dedi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmtmam M kullanıcısına yanıt
    Evet bazı bayilerin genel merkezden kampanyadan daha önce aldıkları klimaları.. yani eski stoktakileri eski alış fiyatına göre bi fiyat belirleyip verdiklerini duymuştum.. Bazı bayiler böyle güzellikler yapabiliyor.. forumda aynı şekilde alan arkadaşlar olmuştu sanırım.. Dostum şimdi senin yapacağın bir an önce bayinin kampanya öncesi stoğundaki ürün bitmeden önce alman..!!! Sonuçta o bayide elindeki stok bitince yeni fiyattan sipariş verecek ve sanada 4000 küsürden verecek.. Çabuk davran sf42 için 3400 lira oldukça güzel fiyat..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forzaGilles -- 16 Mayıs 2015; 18:35:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün arçelik inverter klimam takıldı servis 20 25 dk vakum yaptı.Tertemiz bir işçilik yaptılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 14961497149814991500
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.