Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (139. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bamorex , Burak** , Burak** Daha Az
3 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 10 Misafir - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.179
Cevap
701
Favori
4.426.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: art_SRY


    quote:

    Orjinalden alıntı: noisywan

    quote:

    Orjinalden alıntı: art_SRY


    quote:

    Orjinalden alıntı: noisywan

    gurcan1:
    "kaliteli klimalarda 15-25 metre kareye kadar ilave gaz şarjı gerekmezki "

    9000 btu klimayı 10m boru ile bağlasak ilave gaz gerekmiyor mu demek istiyorsunuz? Yani boru uzunluğunun önemi yok mu?
    Ayrıca klima broşüründe 10-15 metreye kadar montaja uygundur diyor. Bunun anlamı dediğiniz gibi ilave gazsız olarak olsaydı "ilave gaz" diye bi kavrama gerek kalmazdı diye düşünüyorum çünkü zaten maksimum montaj 10-15 m diyor.

    gurcan1:
    "12 metre kare yere 9000 btu fazlasıyla yeter ama 4 metre boru ile montaj yapılırsa bu beko içinidir başka klimalarda bu 5-3 olabilir ve her ilave metre boru için demirdöküm servisi 210 gram diyor bu kompresöre göre markaya göre degişebilir ama o klima 8 metre boru ile verimli çalışmazdı "

    Diğer klimaya metre başına 210 gram şarj yapınca verimli çalışıyorsa o zaman Beko'nun 8 m boru ile verimli çalışmamasının sebebini anlayamadım. ilave 4m boru için 4 * 210 gram gibi bir ilave gaz eklenirse o zaman onun da verimli çalışması gerekmez mi? Ayrıca siz yukarıda metrekare hesabına göre gaz şarjından bahsetmiştiniz. Gaz gerekmez demiştiniz. İyice kafamı karıştırdınız şimdi :)


    Arkadaşlar bu klima montajı konusunda bir standart yok mudur? Her teknisyen kendi tecrübelerine göre mi montaj yapıyor? Şimdiye kadar konuştuğum 3 teknisyen de farklı şeyler söylüyor. 2 haftadır şu işin doğrusunu öğrenip uygun klimayı bir türlü taktırmak mümkün olmadı. Bu gaz şarjı ve boru mesafesi konusunda bizi aydınlatacak birileri varsa çok sevinirim.


    .


    bu sizin dediğiniz her cihaza göre değişir tamamen cihazdaki kompresörün emme basmasıyla alakalıdır hatta kot farkları bile her broşürde yazar kaliteli klimaların bakır boru mesafesi iç ve dış ünite arası yani daha fazladır ama broşürlere bakarak bilgi sahibi olabilirsiniz



    Benim bahsettiğim bilgi malesef broşürlerde yazmıyor. Zaten yazıyor olsaydı ben forum forum gezip cevabını arıyor olmazdım.
    Ayrıca her marka için değiştiğinin farkındayım, o yüzden önceki mesaja marka ve model yazmıştım, sizin gözünüzden kaçtı herhalde, olsun... (Beko 7500 D, 9500 BTU NeoPlasma, 12m2, 8m boru)

    Broşürde yazan şey, sadece klimanın maksimum montaj mesafesi ve kot farkı...
    Bu montaj mesafesi için ilave gaz eklenir mi eklenmez mi, eklenirse kaç metreden sonra eklenir bu bilgi broşürde verilmiyor, dolayısıyla montajı yapan teknisyenin bilgisine veya o anki keyfine kalıyor iş.
    Acelesi varsa, o gün çok yorulmuşsa, hemen eve gidip yatmak istiyorsa veya kayınçosunun düğününe yetişecekse 8-10m montaj yaptığı halde gaz eklemeden işi bitirip gidebiliyor.
    Siz de A sınıfı diye aldığınız klimayı B sınıfı, hatta C sınıfı olarak çalıştırmak zorunda kalıyorusunuz.
    Bir de bu gaz, şarj, kot farkı falan gibi şeyleri okuyup öğrenmediyseniz(ki mecbur değiliz), olanlardan haberiniz dahi olmuyor.

    Ben 2 haftadır basit bir sorunun cevabını alamadım. Herkes farklı yorum yapıyor. Aynı firmanın teknisyenleri bile kendi aralarında anlaşamıyorlar. Biri gaz gerekmez diyor, öteki olur mu gaz eklemeden performans düşer diyor. Ben de müşteri olarak olayları endişe içinde izliyorum.

    Zaten 1 hafta daha bu konu hakkında araştırma yaparsam, teknisyene falan gerek kalmayacak, alıp kendim montajlayacam klimayı... okulda bile bu kadar çok ders çalışmamıştım yahu...

    Bu akşam iklimsa keşfe gelecek, onlar da keşifte ayrı, montajda ayrı şey söylerlerse artık vantilatörle idare etmeyi düşünüyorum. Ya da odayı bel hizasına kadar su ile doldururum, kapıları da denizaltı kapısı gibi yaptırırım, oh serin serin otururum...




    arkadaşım maksimum montaj mesafesi ne demek herhangi birşeye gerek kalmadan çekebilecegin en uzun mesafe demek dimi bu montaj mesafesine zaten gaz gerekse idi oraya yazarlardı gaz eklenerek çalıştırılabilir diye benim demek istedigimde tam olarak buydu bu montaj mesafeleri genelde maksimum yazsada 1 - 2 metreye kadar fazlada olsa ilave gaz şarjı gerekmeden çalıştırılabiliniyor ama mantıklı olanı bu belirtilen maksimum oranların dışına çıkıldıgında ek gaz şarjı yapılması


    Oraya ilave gaz ile ilgili bisey yazmadiklari dogru, fakat;
    oraya 5m'den sonra performans kaybedecegini de yazmamislar ama Beko teknisyeni 10 m montaj yaparsak bu klimadan verim alamazsiniz diyor. Digeri de ek gaz eklersek verim kaybi olmaz diyor. Peki bu yaziyor mu brosurde? Ben gormedim... Teknisyene mi inanayim, brosure mi? Eger teknisyene inanacaksak, hangi teknisyene inanacagiz... ikisi de farkli konusuyor... Ben cozemedim...

    Bakin mesala yukarida yaziyor; Demirdokum 20 gr ilave gaz ekliyormus metre basina...
    Bu yaziyor mu bi yerde? Yazmiyorsa niye ekliyor? eklemiyorsa niye soyluyor?

    Peki sizin dediginiz gibi orada yazan mesafe herhangi extra birseye ihtiyac duyulmadan montajlanacak mesafedir diyelim...
    O zaman Beko servisindeki teknisyen 4-5m'den sonra gaz eklenmezse performans duser derken yaniliyor demektir...Veya Iklimsa servisi 5 metreden sonra metre basina falanca miktar gaz eklenir derken ne demek istiyor?

    Belki de ilave gaza hic gerek yoktur bilemiyorum... kulaktan dolma bilgiyle gercek bilgiyi ayirt etmek cok zor.

    Mesela is yerindeki klimaciya sordum nedir diye, o da bambaska evrenlerde yasiyor belli ki...
    Gazla mazla isim olmaz benim dedi. sanki uzayli yaratiklar az once kendisini kacirmis, sonra beynine cip yakip geri yollamislar, ben de tam yolculuk donusu ayaginin tozuyla bu soruyu sormusum gibi cok sasirdi olaya.. belki de kendi urettigi gazi dolduruyordur alete.. zaten bi koku var, cozemedim kaynagini...




  • quote:

    Orjinalden alıntı: GILMOUR


    quote:

    Orjinalden alıntı: mbbilici

    nem alma modunda klimanın bu şekilde çalışması normaldir.



    Hımmm demek nem alma modun da fasılalı çalışıyor yanıt için sağolun.


    işini aslı şu;

    yazın serinlemek için klima kullandığımızda, klima serinletirken zaaten ister istemez havayı kurutuyor (nem alıyor) hem de fazlasıyla. hatta dikkat edilirse, eğer serinlettiğimiz odanın kapısını kapatıyorsatk serinlettikçe gereğinden fazla havayı kuruttuğunu farkederiz. aslında birçok kişi farkında olmasa da bu klimaların olumsuz bir yönüdür ve sağlıksız olabilir. ancak hava kurudukça aynı zaman soğuduğu için bunun farkına varılamayabilir. bu nedenle klima kullanılan ortamların ara sıra havalandırılması ya da küçük üst havalandırma pencerelerinin açık bırakılmasında yarar vardır. böylece içerideki havanın hem tazelenmesi, hem de gereğinden fazla kurumaması sağlanacaktır.

    klimaların nem alma fonksiyonları, yaşanan ortamın özel durumundan dolayı soğutma ihtiyacı gerekmeyip fazla nemli olması durumunda sadece nemini azaltmak için tasarlanmıştır.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kupid


    klima almayı düşünüyorum mitsubishi ve sharp arasında seçim yapmak istiyorum. kararsız kaldım fiyatlar aynı, kampanyada.. klima işi içinde olanlardan yada deneyimi olanlardan öneri bekliyorum ..



    merhaba, peki hangi klimayı aldın. hangisinde karar verdin. selamlar
  • Benim klima listem yaptığım araştırmalarda demirdöküm, mitsubishi, alarko, arçelik, olarak oluştu. Ne dersiniz?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Camaro

    Benim klima listem yaptığım araştırmalarda demirdöküm, mitsubishi, alarko, arçelik, olarak oluştu. Ne dersiniz?



    çok güzel bir liste oluşturmuşsun. birçok kişiye uygun bir liste. bu listeyi öneri olarak alan kişi, durumuna uygun olan birini rahatlıkla seçecektir. yeter ki kafası karışmasın.
  • Arkadaslar salona Arcelik Neoplasma A sinifi 19200 Btu klima koydurdum. Salon boyutlari 35 m2 x 2.70 m tavan. Ayrica giriste kapi var surekli acik duruyor ve en ust kat uzerinde de cati kati var. Ev kuzeye bakiyor ama cok sicak oluyor geceleri uyuyamiyoruz.Biraz da iceriyi sogutsun istiyorum ev 156 m2. Sizce bu klima kapasite olarak nasil. 26 dereceye ayarladigimda sabit sicakliga geldikten sonra en dusuk fan hizinda kompresor 2 dk calisiyor 3 dk duruyor.Bu normal mi? Yoksa durma kalkma daha uzun aralikli mi olmali?
    Internette baktigimda 30 m2 ye 18000-20000 btu oneriyorlar ayrica kesif de yaptirdim 19200 btu ok dediler.
    Sizler ne dersiniz?
  • kapasiten uygun bence. 2 dak çalışıp 3 dak durması da iyi, hele de kapı açıkken ise.
  • Tabii ki iyi. klima termostat ypıyor işte. içerisi ayarladığınız sıcaklığa ulaşmış demektir. Aldığnız klimanın beko olanından var bende koridor, salon ve oturma odasını rahat soğutuyor.
  • İyi akşamlar. Çok acil bir klimaya ihtiyacım var. İki model arasında kaldım. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

    DAIKIN FTX 35 JVEA+RX 35 JVEA veya Hitachi RAS-S14H2. İkisi de DC Inverter serisi. Daikin 12.000 (ısıtma 4800/13000-soğutma 4800/17000), Hitachi 14.000 (ısıtma 3070/13600-soğutma 3070-17745).

    Oda 25 m2. Daikin'i tam alıyordum ki B sınıfı enerji kullandığını farkettim. Klimadan anlamadığım için biraz araştırmak istedim. Hitachi A sınıfı enerji kullanıyor. Ayrıca ısıtmada COP'si 4,16. Alacağım yerde Daikin 2.185 TL, Hitachi 2.090 TL.

    Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
  • Valla yazdıklarınıza bakınca Hıtachi her bakımdan iyi duruyor. Kaliteli klimadır şüpheniz olmasın, forumda kullanan bir arkadaşta vardı çok memnundu o da. Önceki sayfalarda vardı baktıysanız. İyi akşamlar
  • Bu hızlı cevap için teşekkür ederim. Daha önceki yazılanlara okumaya çalıştım ama tam bir bilgi edinemedim. Bu arada yazmayı unuttum. Almayı düşündüğüm Hıtachi de "Made in Japan". Yalnız Daikin'de göz özelliği var. Bu özellik çok şey farkettirir mi? Sanırım Hıtachi'yi tercih edeceğim. Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veskes -- 3 Temmuz 2007; 22:54:21 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: veskes

    İyi akşamlar. Çok acil bir klimaya ihtiyacım var. İki model arasında kaldım. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

    DAIKIN FTX 35 JVEA+RX 35 JVEA veya Hitachi RAS-S14H2. İkisi de DC Inverter serisi. Daikin 12.000 (ısıtma 4800/13000-soğutma 4800/17000), Hitachi 14.000 (ısıtma 3070/13600-soğutma 3070-17745).

    Oda 25 m2. Daikin'i tam alıyordum ki B sınıfı enerji kullandığını farkettim. Klimadan anlamadığım için biraz araştırmak istedim. Hitachi A sınıfı enerji kullanıyor. Ayrıca ısıtmada COP'si 4,16. Alacağım yerde Daikin 2.185 TL, Hitachi 2.090 TL.

    Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.



    BENCE DAIKIN 'I ALIN HİÇ DÜŞÜNMEYİN ONUN B SINIFI OLDUĞUNA DA BAKMAYIN BENCE !!
  • linkteki ürün iyi midir? demirdöküm'ün servisi nasıldır.?
    aylık elektrik sarfiyatı ne olur?
    bana 12000btu luk gerekli.

    bu fiyatlarda tavsiye edebileceğiniz kaliteli başka markalar varmı? teşekkürler...

    http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=F-4YRWXffyoC8zyHtT53fg&ref=akakce&v=1.52.2
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dominic


    quote:

    Orjinalden alıntı: veskes

    İyi akşamlar. Çok acil bir klimaya ihtiyacım var. İki model arasında kaldım. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

    DAIKIN FTX 35 JVEA+RX 35 JVEA veya Hitachi RAS-S14H2. İkisi de DC Inverter serisi. Daikin 12.000 (ısıtma 4800/13000-soğutma 4800/17000), Hitachi 14.000 (ısıtma 3070/13600-soğutma 3070-17745).

    Oda 25 m2. Daikin'i tam alıyordum ki B sınıfı enerji kullandığını farkettim. Klimadan anlamadığım için biraz araştırmak istedim. Hitachi A sınıfı enerji kullanıyor. Ayrıca ısıtmada COP'si 4,16. Alacağım yerde Daikin 2.185 TL, Hitachi 2.090 TL.

    Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.



    BENCE DAIKIN 'I ALIN HİÇ DÜŞÜNMEYİN ONUN B SINIFI OLDUĞUNA DA BAKMAYIN BENCE !!


    Evet satıcı da beni Daikin konusunda ikna etti. Zaten o da A sınıfı enerji kullanıyormuş. Umarım hayırlı olur.




  • MTD, cevabımı açtığınız konuya yazdım. http://forum.donanimhaber.com/m_15553714/tm.htm
  • mbbilici, arkadaş msn'den bana çok yardımcı oldu ve çok önemli detay bilgiler verdi.. Sayesinde kazasız belasız bir klima montajı yaptırdım.. 4 4lük oldu... Kendisine teşekkürü borç bilirim...

    Saygılar...
  • Arkadaşım Daıkın 12000 Btu inverter 2.120 Ytl'dir liste fiyatı. Ayrıca fiyatta yardımcı olunur, bilgilerinize.



    quote:

    Orjinalden alıntı: veskes

    İyi akşamlar. Çok acil bir klimaya ihtiyacım var. İki model arasında kaldım. Lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.

    DAIKIN FTX 35 JVEA+RX 35 JVEA veya Hitachi RAS-S14H2. İkisi de DC Inverter serisi. Daikin 12.000 (ısıtma 4800/13000-soğutma 4800/17000), Hitachi 14.000 (ısıtma 3070/13600-soğutma 3070-17745).

    Oda 25 m2. Daikin'i tam alıyordum ki B sınıfı enerji kullandığını farkettim. Klimadan anlamadığım için biraz araştırmak istedim. Hitachi A sınıfı enerji kullanıyor. Ayrıca ısıtmada COP'si 4,16. Alacağım yerde Daikin 2.185 TL, Hitachi 2.090 TL.

    Yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
  • Merhaba Arkadaşlar ben panasonic marka CS-PE9CKE Modeli inverter klasik modelini 1 100 ytl ye peşin teklif aldım ama kafama takılan soru şu bu klasik inverter modeli inverter haricinde hiçbir artısı yok iç gürültü seviyesi 42 db gözüküyor ben çocuk odasına taktıracağım ben de oturma odasın da sharp AY XP 10CE var iç sesi iyi kaç db bilmiyorum panasonic oksijen modeli aradım ama bulamadım gelmeyecekmiş sizce bunumu alayım yoksa yine sharp inverter yeni modeli var AYXP9FR var iç gürültü seviyesi eer- cop değerleri ve panasonic servis v.b sorunları için işi bilen arkadaşların tavsiyesini bekliyorum ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim....
  • Ya arkadaşlar benim anlamadığım tek bir nokta var.Bazı arkadaşlar bütün evi veya büyük bir kısmını klima ile ısıttığını veya soğuttuğunu yazıyor.Bu iş nasıl oluyorbir türlü anlamıyorum.Arada bir yığın duvar vs incik bncuk yğınla şey var.Ben MITSUBISHI ELECTRIC GA 35VB 12000 btu klima kullanıyorum.Evim 74 M2 oturma odası küçücük.Amam kapıyı açık bırakınca hiçde öyle koridor moridor mutfak falan ısınma veya soğuma gibi bir durum olmuyor.Bu ne iştir ya.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ALTEK

    Ya arkadaşlar benim anlamadığım tek bir nokta var.Bazı arkadaşlar bütün evi veya büyük bir kısmını klima ile ısıttığını veya soğuttuğunu yazıyor.Bu iş nasıl oluyorbir türlü anlamıyorum.Arada bir yığın duvar vs incik bncuk yğınla şey var.Ben MITSUBISHI ELECTRIC GA 35VB 12000 btu klima kullanıyorum.Evim 74 M2 oturma odası küçücük.Amam kapıyı açık bırakınca hiçde öyle koridor moridor mutfak falan ısınma veya soğuma gibi bir durum olmuyor.Bu ne iştir ya.

    Evet haklısınız ALTEK. Kışın bizde kapılar kapalı oturuyoruz odada. Kapıları sadece yazları kapalıyken canımız sıkıldığımız için açıyoruz. Hem böylece oturma odası çok soğuk olmuyor, Diğer odalarda da biraz olsun serinlik hissediliyor. Tüm evi ısıtamamanız gayet normal; fakat yazları kapı açıkken diğer odaların az da olsa soğuması lazım. Gayet iyi bir klima kullanıyorsunuz çünkü.




  • 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.