saol kardeş baktım airfel in sitesine de açıkçası ben kararveremedim bana hangisinin uygun olduğunu senin 600 ytl civarı 9500 btu tavsiyen yada tavsiyelerin nedir ilk mesajımda kullanacağım mekanı ve kullanma amacımı yazdım ilgilendiğin için tşkr..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as_hasan -- 25 Haziran 2006; 3:16:10 >
aırfelin turkuaz serisi var onun 9000 btu sunu alabilirsin iyi klimadır bence yok neo plazma yok bio plazma bence bunların çok etkisi yok bence sade olanı daha iyi
quote:
Orjinalden alıntı: as_hasan
saol kardeş baktım airfel in sitesine de açıkçası ben kararveremedim bana hangisinin uygun olduğunu senin 600 ytl civarı 9500 btu tavsiyen yada tavsiyelerin nedir ilk mesajımda kullanacağım mekanı ve kullanma amacımı yazdım ilgilendiğin için tşkr..
kesinlikle mitsubishi derim airvell de çok iyi arçelik berbat içerdeki havayı üflüyor ve çok ses yapıyor
Bulurmuyum söyle seni o eski halinle uzansam uzaklardan öylesine öylesine derin içimdeki yerin bi köprü olsam yüreğimden yüreğine Sen şimdi uzak şehirlerde neden bu kadarı bana çok gelir sensizliğe alışmak zor gelir Yanlızlık nedir bilirmisin onca insan arasında ben sensiz yanlış yollarda Gel kurtar gel kurtar beni. . .
aırfelin turkuaz serisi var onun 9000 btu sunu alabilirsin iyi klimadır bence yok neo plazma yok bio plazma bence bunların çok etkisi yok bence sade olanı daha iyi
quote:
Orjinalden alıntı: as_hasan
ok dostlar 600ytl civarı airfel, arçelik arasındayım (art_sry mailine göz atarsan sevinirim) bu arada yanlış anlaşılmıyım arçelikten çoktan vazgeçmiştim ama işin içine bir tv meselesi girdi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi as_hasan -- 27 Haziran 2006; 20:03:48 >
arkadaşlar klia alacağım iki tane 9000-14000 max. bugün alarkodan geldiler bir kaç tane klia önerdiler.
toshiba ras inverter li ve invertersiz. ben sharpada baktım sharp ın elektirik harcaması 2 kw ( kw oluyor sanırım) toshibanın inverterli ras serisi klima 1,04 invertersiz ras serisi 1,24 gerisini siz düşünün. hitachiler falan var onlarda gayet iyi fiyat ve elektirik sarfiyatı açısından ama teknik servis sıkıntısı var gibi.
bakmadığımız bilmediğimiz klima markaları var ise fiyat konusundada uygun yerler varsa yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadaslar Airfel gibi ne oldugu belirsiz bir marka ile Arceligi nasil ayni kefeye koyabiliyorsunuz?
A sınıfı bir ürün ortaya cıkarabilmek icin malzeme ve isciligin kaliteli olması gerekmektedir. İlk başta kompresör kalitesi göze carpar, tüketimdeki ana sarfiyatı bu belirler. Daha sonra mekanik dizayn ve işçilik geliyor. Bircok filtreleme (anti bakteriyel, ionize filtre vs) ve akiskan teknolojisi gelistiren konusunda Sharp ve Daikin gibi markalara sozum yok. Ama bu urunlerin bile CE normunda A sınıfına girebilecek urunler oldugu konusunda supheliyim.
Arcelik A sınıfını yabana atmayın bence.
Not: Sikayetvar.com da ısıtmanın problemli oldugu yazılmıs. Isıtma konusunda Arcelik tercih edilmemeli ama sogutma icin alinabilkir bence, en azında airfel vs. gibi yerden fiskiran fason markalar ile karsılastırılmamalı.
kusura bakmayın ben internette bir satış sitesinde gördüğüm verileri yazmıştım sharp için ama www.iklimsa.com daki sharp klimaların enerji sarfiyatı toshibanın serileri ile aynı düzelteyim dedim.
toshiba ve aynı ayar klimaları fiyat olarak daha ucuz alabileceğimiz yerler varmı. metro da bulabilirmiyim acaba arkadaşlar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khirpi -- 27 Haziran 2006; 23:04:07 >
arkadaşım burda sadece tartışıyoruz bana arçeliğin kompresörünün ne marka oldugunu söylermisin senden rica ediyorum sanırım çin malı dimi?? ben klimacıyım panatek panasonıc klima yada mıtsubıshı electrıc oda olmazsa hıtachı oda yetmedi diyelim fıjitsu sever klima distiribütör firmalarından bakabilirsin neyse senin görevin nedir sanırım klimacısın sen eger klimacıysan hiç bir şey bilmiyorsun derim ben sana arçeliği sadece arçelik diye alıyorsan veya öneriyorsan bazı konuları atlıyorsun derim ben sana aırfeli neden önerdiğime gelince kompresörleri panasonıc mıtsubıshı electrın veya hıtachı çıkıyor ve sanırım bunlarda kötü klimalar değil lütfen arkadaşlar fikirlerimizi söyleyelim önerelim ama iyi klimalarıda karalamayalım arçelik çinde fason yaptırılan bir klima ve kompresörleride çin malı çin malı şimdi onuda geçtim bir klima nasıl a sınıfı klima oluyor onu anlayalım şimdi normal herhangi bir klima 9000 btu su en az 0,9 en fazla 1 kw çeker bunu inkar eden varmı yada benim klimam fazla yakıyor diyen sanmıyorum arçelik bu degerlerden çokmu az yakıyor biri lütfen bana söylesin sanmıyorum neyse şimdi arçeliği öven arkadaşlara sorum nasıl bu a sınıfı klima oluyor ???? isteyen herkesle tartışabilirim ben bu işi 10 sendri yapıyorum tüm klimalardan az çok bilgim var tşk ederim aırfel derim ben arkadaşlar eger ucuz klima ve sorunsuz bir klima almak istiyorum diyen varsa aırfel....
quote:
Orjinalden alıntı: nicknick
Arkadaslar Airfel gibi ne oldugu belirsiz bir marka ile Arceligi nasil ayni kefeye koyabiliyorsunuz?
A sınıfı bir ürün ortaya cıkarabilmek icin malzeme ve isciligin kaliteli olması gerekmektedir. İlk başta kompresör kalitesi göze carpar, tüketimdeki ana sarfiyatı bu belirler. Daha sonra mekanik dizayn ve işçilik geliyor. Bircok filtreleme (anti bakteriyel, ionize filtre vs) ve akiskan teknolojisi gelistiren konusunda Sharp ve Daikin gibi markalara sozum yok. Ama bu urunlerin bile CE normunda A sınıfına girebilecek urunler oldugu konusunda supheliyim.
Arcelik A sınıfını yabana atmayın bence.
Not: Sikayetvar.com da ısıtmanın problemli oldugu yazılmıs. Isıtma konusunda Arcelik tercih edilmemeli ama sogutma icin alinabilkir bence, en azında airfel vs. gibi yerden fiskiran fason markalar ile karsılastırılmamalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi art_SRY -- 5 Temmuz 2006; 0:57:43 >
bulabilirsen panasonıc al derim yada mıtsubıshı electrıc a sınıfı enerjiyi işte bu klimalardan alabilirsin ınverter klima 0,9 çeker ama ınverterli oldugu için %30 yada %35 gibi elektrik tasarrufu daha düşer burdan bunların 9 ınverter klimasıda 1450 ytl gibi
quote:
Orjinalden alıntı: khirpi
arkadaşlar klia alacağım iki tane 9000-14000 max. bugün alarkodan geldiler bir kaç tane klia önerdiler.
toshiba ras inverter li ve invertersiz. ben sharpada baktım sharp ın elektirik harcaması 2 kw ( kw oluyor sanırım) toshibanın inverterli ras serisi klima 1,04 invertersiz ras serisi 1,24 gerisini siz düşünün. hitachiler falan var onlarda gayet iyi fiyat ve elektirik sarfiyatı açısından ama teknik servis sıkıntısı var gibi.
bakmadığımız bilmediğimiz klima markaları var ise fiyat konusundada uygun yerler varsa yardımcı olursanız sevinirim.
ha birde şunu belirtmek istiyorum arkadaşlar beni sakın yanlış anlamayın bence klimaalrın babaları en iyileri panasonıc,mıtsubıshı electrıc.daıken,hıtachı dır bunların üzerine klima tanımam ben tabi bunları kategorilere göre ayırabiliriz mesela merkezi sitemlerde yorg derim ben adamlar o konuda çok iyi split olarak konuşuyorum.. neyse ben burada aırfel i öneriyorum bu saydıgım klimalarla kalite olarak kıyaslanamaz ama ucuz ve kaliteli bir klima derseniz aırfel derim ve ondan arkadaşlara öneriyorum burda ne benim çıkarım var nede para kazanıyorum akşamları bir saatliğine yardımcı olmaya çalışıyorum benim fikrim herkes kendi işini yapsın forumda neden adminlerin işine karışmıyorum biliyorumki onlar benden bu konuda daha bilgili işi biliyolar ben derim ki beyaz eşyacılar beyaz eşya yapsınlar bıraksınlar klimacılarda klima işini yapsın öyle çinde mal yaptırıp kendi markasını basıp satmak işi biliyorum demek değildir bunlar bence türk milletinin iyi niyetini istismar etmektir güveni hiçe saymaktır neden ben bekoya kötü demiyorum çünkü iyi klima ama kötünün iyisi burda bir kaç arkadaşa yardımcı olabiliyorsak ne ala gerisi boş dünyada arkadaşlar slm lar saygılar...
ha birde şunu belirtmek istiyorum arkadaşlar beni sakın yanlış anlamayın bence klimaalrın babaları en iyileri panasonıc,mıtsubıshı electrıc.daıken,hıtachı dır bunların üzerine klima tanımam ben tabi bunları kategorilere göre ayırabiliriz mesela merkezi sitemlerde yorg derim ben adamlar o konuda çok iyi split olarak konuşuyorum.. neyse ben burada aırfel i öneriyorum bu saydıgım klimalarla kalite olarak kıyaslanamaz ama ucuz ve kaliteli bir klima derseniz aırfel derim ve ondan arkadaşlara öneriyorum burda ne benim çıkarım var nede para kazanıyorum akşamları bir saatliğine yardımcı olmaya çalışıyorum benim fikrim herkes kendi işini yapsın forumda neden adminlerin işine karışmıyorum biliyorumki onlar benden bu konuda daha bilgili işi biliyolar ben derim ki beyaz eşyacılar beyaz eşya yapsınlar bıraksınlar klimacılarda klima işini yapsın öyle çinde mal yaptırıp kendi markasını basıp satmak işi biliyorum demek değildir bunlar bence türk milletinin iyi niyetini istismar etmektir güveni hiçe saymaktır neden ben bekoya kötü demiyorum çünkü iyi klima ama kötünün iyisi burda bir kaç arkadaşa yardımcı olabiliyorsak ne ala gerisi boş dünyada arkadaşlar slm lar saygılar...
ok dostum yazdıkların ii oldu yoksa tam anlamıyla 2 klima arasında kalacaktım, beyazorkidenin de dediği gibi ben de airfel alıcam sanırım bu arada ilk mailin bana ulaşmadı sadece 2. sini okuyabildim diğeri boştu bilmiyorum belki yahoo dandır cvbnı bekliyorum haber vereyim dedim önerilerin için teşkkürler..
İyi günler. Isıtma konusunda Hitachi'lerin daha iyi olduğunu duydum. Ben İzmir'de yaşıyorum, 24m2, pvc'li salon ve arakat için 14'lük bir hitachi inverter almaya karar verdim.
Fakat asıl sorun internette 2 tip Hitachi'den bahsedildiği. Birincisi RAS-35YH4, diğeri ise RAS-32CNH2. Her ikisi de yakın güçteler (14.000). 32CNH2'yi Türkiye'ye İPİ getiriyor. Avrupada bu model pek yok. Onun yerine 35YH4 avrupa sitelerinde daha çok görülebiliyor. İPİ'nin getirdiği 32CNH2 ise daha çok (diğerine göre abartılı çok) Rus sitelerinde görülüyor. Şimdi hangisi daha iyi. Ya da hangisi gerçek Hitachi. Birinin kompresörü Japon, diğerinin Taiwan (Made in) sanırım (yanlış da olabilir). Ustalardan bir cevap lütfen. Saygılar.