Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (976. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ghost42 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 12 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.072
Cevap
696
Favori
4.415.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
80 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 974975976977978
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: 07Mavi

    kocausta cevaplarınız için teşekkürler daha bakınız bizim gibi size ihtiyacı olan bir sürü vatandaşımız var hem böylece ülke ekonomisine de katkınız olacağını düşünüyorum 18 yıl önce var olan bir sistem ülkemizde yeni yeni çözümleniyor bunu duyunca şok oldum oysaki bir iphone dünyada çıktığı gün ülkemize giriyorken, bizi bu batılı ülkeler imkanlarımızı başka türlü tüketemeyeceklerini bildiklerindenmidir enerji tüketimi konusunda biz enson uyandırılıyoruz kalan en dandik ürünler bize satmak içinmidir. Sizler burada oldukça bizler de uyanık kalacağız bizler de bir başkasını uyandıracağız.
    Şimdi gelelim bana 25 metrekare alana 12 btu yu az bulup 18btu önerdiler sizin tanımlamalarınıza tamamen uyuşmuyor bu sonuç, ben de oda değiştirip 15 metrekare ara kat iki cephesini kapsayan balkonu komple panjurlu zemin ahşap kaplama 45 metreküp bir odaya kurmayı düşündüm buraya da 12BTU büyük 9BTU alın tavsiyeleri var fakat yine anlamadığım zibronun 7526 modeli 12BTU bu halen öneriliyor bu alan için, sizi dinlersem 25metrekare salonumdan vazgeçmeyeyim ve Zibronun bu 7526 modelini tereddütsüz kurayım anlamı da çıkıyor ha bu model hangisine uygundur birinci sorum bu, ikinci sorum yukarıdakilerin hiçbiriyse önereceğiniz piyasada bulunan gerçek inverter modellerinden cop değerleri güzel 16 metrekare alana uygun 9BTU luk öneriniz varmı, gerçi mat35 arkadaşımız da önermiş fakat ben yukarıdaki konuda birinin uygun dediği konuda diğeri fazla demesi çelişkide bıraktığı için kafamdaki neti belirleyemediğim içindir. Ceveap veren arkadaşlardan Allah razı olsun.


    Kardeşim biraz nefes aldır yazıya, hiç okulda imla-paragraf-satır diye birşeyler öğretmediler mi

    *Zibro 7526 modeli 12 binlik diye geçmez, tekrar bakın. Sondaki "26" rakamı kapasiteyle ilgilidir ve 9 binlik (2.6 kW)tir.
    Bu aleti öneririm ben de 16 m2 yer için. Değerleri de güzel, Birol yaparsa servis durumu da tamamdır.

    *25 m2 için ise 12 binlik sınırda kalır. Düz tip ise olabilir, ama inverterse olmaz.

    ne o kocaustam, beni bulamayınca başkalarınıdamı dövmeye başladın.

    ya bırak hocam millet ne yapsın bukadar yazabiliyor beni döve döve zor örgettin yazmayı.. esgeç görme nolucak

    arkadaşım siz bakmayın bize. kocaustayada fazla bakmayın.. ben biraz daha kızdırayım onu:)) 16m2 odaya demiş gerçi 7000 bile yeter hakkını yemeyelim. aynen yeter yalıtımsızda olsa odan yeter korkmayın.. sokakta çalıştırcak değilsiniz sonuçta ve eviniz korunaklı cam olsada kormayın daha iyi olur klima devamlı çalışmak zorunda kalır. çalıştıkçada kısar. sonuçta 100 m2 alana takmıyorsunuz..

    ben klimacı felan değilim. ama yaptığım denemeleri video olarak yayınlıyorum burada profilimden aratın görürsünüz mutlaka. inverter klimaların özelliği çalıştıkça kendisini kısmasıdır. ve her ne olursa olsun

    odanız 16m2 ise o odaya taktığınız klima lanını görecek isterse kapıyı pencereyi açın ne olursa olsun kısacaktır kendisini. kocaustayı biraz dah akızdırayım. ya hocam ne diyorsun sen daha düne kadar klimamsı cihazları övüyordun.. halada bazen övüyorsun. bırak artık bu işleri bide bana diyorsun millet kulaklarını çınlatıcak diye. benim kulaklarımı kimsecikler çınlatamaz. ama aldırdığın dd ve arçelik ağıırfell vs lerden senin çınlarsa karışmam ha ya hala diyorsun carrierlerde çift modül var deyu.. yani bu klima dahizekai pkvpmi.
    e öyleyse nediye ucuza satılıyor ne diye dahizekailer pahalı tamam birazdan kaçarım bağır istediğin gader.. amacım 100m2 de kullandığım klimaya kapı açmaktı bu 2. sataşmamda


    mavi arkadaşım.. arkadaşlar garantide kalmak için 25m2 bile 18lik demişler herkez kendince haklı zaten onalrda genelleme ile tavsiye ediyorlar. aslolan en güzeli keşfe dayalı servis çağırmaktır öyle almaktır. ama bende deneyimlerimi yazıyorum. kocausta ağabeyime sataştım 100m2 konusunda. kardeşim inanın koc yaz soğutmada denedim klimayı hep video yayınladım. 100m2 klima %75 tasarrufla çalıştı.. ben bunun sebebini şu şekilde açıklıyorum.

    antrede kurulu tüm kapılar açık. e ister istemez hol veya antre her neyse 2m kadar genişliği var. artık bundanmı kısyor kendini bilmiyorum ama. bana öğrettiği durum... klima her ne olursa olsun ön alanını görür. o açıdan diyorum 16m2 alana klimayı taksanız kapıyı bacayı aösanında olduğu yerden fazlasına çok fayda edecektir ama bu durum çok olmayacaktır. (yazın çokdaha faydalı olsada kışın bu başarıyı sağlamaz sıcak hava fafif uçar gider yukarı) inanı ben 27C aşağı aldımmı çalışmıyor klima ne olursa olsun her evde öndede bir engel olacaktır isterse 5m ilesinde masa olsun ne bilim çekyat olsun. oraya çarpan hava dönecektir ve klima kendisini kısıp rölantiye alacaktır. inverter klimalar gerçekten bu açıdan müthiş birşey. hergün yeni bir özelliğini kullandıkça anlıyorsunuz. yeterki kaliteli bir marka olsun.

    yazın daha başarılılar diyorum ya evet kış şartları tabi daha farklı. kardeşimher nekadar övülsede klima bir ısıtma aracı değildir. aslında para bol olcak daha stabil olarak kombi sistemi ile ınacaksınız. bizler klimanın ekonomik harcamasından dolayı birazda affedin sidk zoru meselelarine gidiyoruz.

    burada arkadaşlar yazıyor klima soğuk üflüyor vs bu havalarda öyle olur. alsınlar bakalım 27-28 lere soğuk üfleme kalıyormu:)) bazı klimalrında yazılımlarından dolayı bu durum olur ama insanı donduracak bir durum değildir. siz antalyadasınız ve size bence kesinlikle 25m2 12 16m 7 bilemedin 9 yeter artar. ben mitsubishi electric ve toshiba grubundan avanta aldığım için onları öneriyorum öyle diyorlar neyapim bana marka sormayın. zibroda kullanıyorum inverterin en basit serisi ama birol avanta vermiyor kıl:(( 7526 da benim basit klimamın. oldukça üst versiyonu. bendeki klima görevini yaptıktan sonra oda hayda hayda yapar görevini.

    çok fazla hesap yapmıycaksınız. klimanın hakkını vereceksiniz.. 18C de çalıştırlan klima çok fayda sağlamaz çok sarfiyat yapmaz ama boşa sarfiyat gibidir çalışması. sizin oralarda evin sıcaklığı kışın en soğuk günlerde dahi 18C den aşağı düşmez. kaliteli bir klima aldıktan sonrada başınız ağrımaz. 24C de çalışmasıda kışın birçok insana yeter. ban ayetmiyor ben çok üşürüm ayrı konu.

    yarım tam inverter olaylarına çok takmayın. çorba gibi o konu. suçlularıda kocaustayla birol usta bende deştim iyice sonrasında benimda kafam çorba oldu biz o konuda çekişiriz hep siz bize bakmayın forumu genel olarak okuyun arkadaşların memnuniyetlerini yazdıkları markalardan. korkmadan alın.

    baya uzun yazdım umarım kafanız karışmaz en önemli durum kesinlikle kışında yazında inverter klimayı kapatmadan kullanacaksınızki duvarlarınız ısınsın ve klimanız kendisini iyice kıssın..

    9köy arkadaşım ben korktum vallahi, demek bir de kocausta dövüyor ha, sen buralardan gitme, seni bulamazsa ne olur ne olmaz beni dövmesin. :)))) aman ustam gitmeee. Ben iki odaya da almaya karar verdim en sonunda ve 16mk olana 9BTU 7526, 26mk olan adaya da 7535 düşünüyorum son durum bu, fakat önce salona alacam 7535i, birkaç ay sonra diğer odaya alırım, korkumdan az yazdım bir de virgül falan koydum bazı aralara dövmesin diye. :))))))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: sivil

    Tepkim biraz sert olmuş kalp kırdıysam affola....Yinede bu tip konuları klima forumunda tartışmak doğru değil diye düşünüyorum..
    Neyse biz yine konumuza dönelim.Yarın kısmetse bunlardan birini alacağım.

    Mitsubishi SRK35ZJP-S 12.000 = 2089 TL. Isıtmada 16.380 btu ya kadar çıkabildiği söyleniyor.

    Panasonic KIT-YE12MKX = 1870 TL. Isıtmada 17000 btu ya kadar çıkabildiği söyleniyor.

    Sizce hangisi daha doğru bir seçim olur.


    Bu forumda öyle konuları açmamız yanlıştı, siz de haklısınız.

    *Her ikisinde de aynı kompresör var, kartlar/yazılımlar farklı.
    Bence Panasonic tercih edilmeli.
    Diğer yönleriyle de kaliteli, ve ana ekipmanı daha iyi kullanıyor.

    Gene de öncelikli olarak etrafınızdaki servis durumunu gözönüne alın.
    Kötü bir servis çok iyi aleti bile rezil edebiliyor.


    Teşekkür ederim,sağolun.
  • Merhaba
    Mitsubishi INV DUVAR DXK 18Z3(4)-S klimayı almayı planlıyorum kullanan veya tavsiye edebileceğiniz başka bir klima varmı?
  • Panasonic KIT-YE12MKX klimayı az önce sipariş etmiş bulunuyorum,umarım memnun kalırım , ilgilenen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.
  • iyi günler arkadaşlar.
    17 m2 oda için hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanılacak klima arıyorum.ısıtmaya özellikle önem veriyorum.bütçem 1500 TL civarıdır.
    yardımlarınızı bekliyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: sivil

    Tepkim biraz sert olmuş kalp kırdıysam affola....Yinede bu tip konuları klima forumunda tartışmak doğru değil diye düşünüyorum..
    Neyse biz yine konumuza dönelim.Yarın kısmetse bunlardan birini alacağım.

    Mitsubishi SRK35ZJP-S 12.000 = 2089 TL. Isıtmada 16.380 btu ya kadar çıkabildiği söyleniyor.

    Panasonic KIT-YE12MKX = 1870 TL. Isıtmada 17000 btu ya kadar çıkabildiği söyleniyor.

    Sizce hangisi daha doğru bir seçim olur.


    Bu forumda öyle konuları açmamız yanlıştı, siz de haklısınız.

    *Her ikisinde de aynı kompresör var, kartlar/yazılımlar farklı.
    Bence Panasonic tercih edilmeli.
    Diğer yönleriyle de kaliteli, ve ana ekipmanı daha iyi kullanıyor.

    Gene de öncelikli olarak etrafınızdaki servis durumunu gözönüne alın.
    Kötü bir servis çok iyi aleti bile rezil edebiliyor.


    Kocausta gözlerimi yaşarttın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antısekurıt

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: sivil

    Tepkim biraz sert olmuş kalp kırdıysam affola....Yinede bu tip konuları klima forumunda tartışmak doğru değil diye düşünüyorum..
    Neyse biz yine konumuza dönelim.Yarın kısmetse bunlardan birini alacağım.

    Mitsubishi SRK35ZJP-S 12.000 = 2089 TL. Isıtmada 16.380 btu ya kadar çıkabildiği söyleniyor.

    Panasonic KIT-YE12MKX = 1870 TL. Isıtmada 17000 btu ya kadar çıkabildiği söyleniyor.

    Sizce hangisi daha doğru bir seçim olur.


    Bu forumda öyle konuları açmamız yanlıştı, siz de haklısınız.

    *Her ikisinde de aynı kompresör var, kartlar/yazılımlar farklı.
    Bence Panasonic tercih edilmeli.
    Diğer yönleriyle de kaliteli, ve ana ekipmanı daha iyi kullanıyor.

    Gene de öncelikli olarak etrafınızdaki servis durumunu gözönüne alın.
    Kötü bir servis çok iyi aleti bile rezil edebiliyor.


    Kocausta gözlerimi yaşarttın.


    Ben belli bir markanın satıcısı değilim birader, hangisi uygun fiyata veriliyorsa onu öneririm.

    Ama ilerde fiyatlar tersine dönerse o zaman da Pana yerine MHI derim. (Sen bunu yapamazsın işte)

    Birkaç sene önceki sayfaları hatırlayanlar bilir, şimdilerde çokça önerdiğim AC XPower hiç gözümde yoktu, çünkü fiyatları benzerlerine göre uçuyordu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emandaci

    iyi günler arkadaşlar.
    17 m2 oda için hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanılacak klima arıyorum.ısıtmaya özellikle önem veriyorum.bütçem 1500 TL civarıdır.
    yardımlarınızı bekliyorum


    Yeriniz 9 binlik için büyük, 12 binlik için küçük olabilir.
    Durumu hakkında ayrıntı verirseniz daha uygun öneride bulunabiliriz.
    Mekanın yeri, yönü, bulunduğu kat, şehir... gibi.
  • raskolnikow

    9 köyün yazdıklarında da, diğer önerilerde de çakışan birşeyler yok sayılır. Verilen bilgiler yanlış değil.

    Klimayı 24 saat çalıştırın, ancak bu süre zarfında devamlı istenen ayarda olması gerekmez, ekonomi açısından.
    Siz dışardayken 18C gibi çalışsın, (ki sizin de düşündüğünüz gibi) gerektiğinde tekrar istenen dereceye çıkması kolay ve masrafsız olur.
    Geldiğiniz zaman da istediğiniz 22-25 arası bir düzeye çıkarırsınız.

    Burada olay, termodinamikte "ısıl atalet" denen şeyle açıklanır.
    Yani evin ısı depolayan yerleri (eşyalar, duvarlar falan gibi) belli bir ısıya kavuşmuş olduğunda, istenen dereceye çıkarmak için klima içeriye çok miktarda yeni ısı aktarmak zorunda kalmayacaktır.

    O evin boş bulunduğu sürede 18C de olsa belli düzeyi muhafaza etmek için klimanın çalışmasında israf olduğunu düşündünüz tabii.
    Bu aşamada klima düşük kapasitelerde çalışacaktır, ve inverterler düşük kapasitelerde normalinden çok daha fazla verimli çalışırlar.
    Bu verim farkı da o israf olarak düşündüğünüz tüketimi büyük ölçüde dengeler.
    Artı, mekanı tekrar istediğiniz dereceye getirmek için de üst (yani verimsiz) bölgelerde pek çalışmak zorunda kalmayacağı için diğer bir avantaj daha sözkonusu.

    En büyük artı da, yaşam konforunuzdaki farklılık tabii. Ev devamlı kalorifer çalışıyormuş gibi ılık olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raskolnikow34

    quote:

    Orijinalden alıntı: xraytr


    quote:

    Orijinalden alıntı: raskolnikow34

    bilen varmı arkadaşlar kumandadaki bu economi tuşu ne işe yarar.. autodan yada lov dan dahamı ekonamik ısıtıyor. çünkü dikkat ettim economideyken sanki daha soğuk üflüyordu 24 derecede

    Sogutmada set edilen degere +1.5c ilave eder. Isitmada -1.5c. Fan ayarida min.da olacak gibi calisir.

    arkadaşım sende bu klimadan kullanıyormuşsun 9 köy arkadaşım dedi.. arkadaşım bu klima soğutmada otomatiğe geçtikten sonra başlıyor soğuk üflemeye bir arkadaş dereceyi yükselt olmaz dedi yükselttim gene soğuk üflüyo sen buldunmu bir formül yoksa hep böylemi gidecek.. yada havalar soğuduktan sonramı düzelecek.. birde sence hangi mod daha kullanışlı uzun süre kullanımlar için .. 9köy arkadaşım bu klimalar yüksek fanda çalışırken daha fazla sıcak hava üflediğini çünkü bunlarda ters sistem varmış ondan diyor.. yani kısacası biraz kullanımın püf noktalarından biraz bahsedermisin .. çünkü iyi bir klima ve doğru kullanmak istiyorum.. şimdiden teşekürler..

    eco tuşları gerçekte ekonomik olabilir ama bunu yukarıdaki arkadaşların anlattığı şekilde yani dereceyi düşürerek yaptığından bana göre hiçbir işe yaramayan gereksiz bir sistem

    ben zaten istersem kendim 1-2 derece düşüğe ayarlarım ve böylece ekonomi sağlarım ama ısınamadıktan sonra neye yararki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: emandaci

    iyi günler arkadaşlar.
    17 m2 oda için hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanılacak klima arıyorum.ısıtmaya özellikle önem veriyorum.bütçem 1500 TL civarıdır.
    yardımlarınızı bekliyorum


    Yeriniz 9 binlik için büyük, 12 binlik için küçük olabilir.
    Durumu hakkında ayrıntı verirseniz daha uygun öneride bulunabiliriz.
    Mekanın yeri, yönü, bulunduğu kat, şehir... gibi.

    izmir de oturuyorum ancak ev kuzeye bakıyor,1.kat,altı boş ve izolasyon kötü.doğalgazla ısıtma sorunu çekiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: raskolnikow34

    quote:

    Orijinalden alıntı: xraytr


    quote:

    Orijinalden alıntı: raskolnikow34

    bilen varmı arkadaşlar kumandadaki bu economi tuşu ne işe yarar.. autodan yada lov dan dahamı ekonamik ısıtıyor. çünkü dikkat ettim economideyken sanki daha soğuk üflüyordu 24 derecede

    Sogutmada set edilen degere +1.5c ilave eder. Isitmada -1.5c. Fan ayarida min.da olacak gibi calisir.

    arkadaşım sende bu klimadan kullanıyormuşsun 9 köy arkadaşım dedi.. arkadaşım bu klima soğutmada otomatiğe geçtikten sonra başlıyor soğuk üflemeye bir arkadaş dereceyi yükselt olmaz dedi yükselttim gene soğuk üflüyo sen buldunmu bir formül yoksa hep böylemi gidecek.. yada havalar soğuduktan sonramı düzelecek.. birde sence hangi mod daha kullanışlı uzun süre kullanımlar için .. 9köy arkadaşım bu klimalar yüksek fanda çalışırken daha fazla sıcak hava üflediğini çünkü bunlarda ters sistem varmış ondan diyor.. yani kısacası biraz kullanımın püf noktalarından biraz bahsedermisin .. çünkü iyi bir klima ve doğru kullanmak istiyorum.. şimdiden teşekürler..

    "soğutmada otomatiğe geçtikten sonra başlıyor soğuk üflemeye" bu kısmı anlamadım ama otomatik moda gerek yok. Isıtma modunda kullanmaya devam et. Ters sistem falanda yok bildiğin düz sistem, geri dönen (emiş yapılan hava) havanın sıcaklığı ölçülür set değerinden nekadar uzaksa o kadar güç (sıcaklık) verilir. Yani fan hızın arttıkça daha fazla güç verildiği ve istenilen sıcaklığa yaklaşıldığı için üfleme sıcaklığı düşer.

    Isıtmada flaplar yukarı bakarken yüksek fanda ileri üfleme yaptırırsan önündeki sıcak havayı ileriye doğru iteceği için, emiş yaptığı hava daha düşük sıcaklıkta gelirsede sıcaklık artabilir. Tamamen emiş yapılan hava sıcaklığına bağlı.

    Eco hariç tüm fan modlarında gerek görürse Hi-power olarak çalışır ama eco modda asla hi-power mod çalışmaz. Otomatik Hi-power için set değerin ile emiş sıcaklığın arasında 5C den fazla fark olması gerekir. Yani ev 17C iken sen 23C ayarlarsan auto fanda hi-power olarak (kumandada göremezsin) çalışır. Ecoya basıp 24C yaparsan daha yumuşak bir şekilde uzun sürede 23C ye ulaşırsın.

    Benim cihaz koridorda ve 85m2 yeri low fanda ısıtıyor. Benim püf noktalarım sana uymayabilir. Ancak başta olabilir arada olabilir ısıtmada flaplar arada yüksek fanda yukarı doğruda üflesin ve üstte yoğunlaşan havayı dağıtsın. 3d yide bu amaçla kullanabilirsin, ortam ve konfor isteklerine bağlı özellikler olduğu için birazda deneme yanılma yapman gerekiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emandaci

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: emandaci

    iyi günler arkadaşlar.
    17 m2 oda için hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanılacak klima arıyorum.ısıtmaya özellikle önem veriyorum.bütçem 1500 TL civarıdır.
    yardımlarınızı bekliyorum


    Yeriniz 9 binlik için büyük, 12 binlik için küçük olabilir.
    Durumu hakkında ayrıntı verirseniz daha uygun öneride bulunabiliriz.
    Mekanın yeri, yönü, bulunduğu kat, şehir... gibi.

    izmir de oturuyorum ancak ev kuzeye bakıyor,1.kat,altı boş ve izolasyon kötü.doğalgazla ısıtma sorunu çekiyorum


    Benim durumumda sizinkine çok benzer di. Kullanacağım oda 18 m2 ve kuzey cephe. Yaklaşık 2 haftalık araştırmalarım sonucu buradaki arkadaşlarında yol göstermeleri ile carrier 53nqvx035m xpower gold aldım. Çok memnunum. Servis çok titiz çalıştı. Ve yine formdaki arkadaşlarımın yönlendirmesi ile 20 dk vakumlattım. Cihaz çok sessiz ve ısıtması muhteşem. 9000 btu hiç düşünme derim ben. Çünkü 9000 btu yüksek değerlerde çalışacağı için inverter in mantığına aykırı olacaktır. 12000 btu tercihlerinde ise ben general, fujitsu midea ve carrier arasında kalmıştım fakat şu anda tercihimden gayet memnunum. Bu cihazların tamamı 1700-2000 tl arasındaki cihazlar. 9000 btu alıp sonradan pişman olduğunda maalesef geri dönüş için daha yüksek bütçeler kullanmak zorunda kalıyorsun. (Daha önce aynı oda için 9000 btu samsung kullanıyordum fakat verim alamayınca 5 aylık cihazı yarı fiyatına satmak zorunda kaldım.)


    http://www.alarko-carrier.com.tr/EBulten/TekBulten/images_17/e_TekBulten17_print.pdf

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emandaci

    quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: emandaci

    iyi günler arkadaşlar.
    17 m2 oda için hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanılacak klima arıyorum.ısıtmaya özellikle önem veriyorum.bütçem 1500 TL civarıdır.
    yardımlarınızı bekliyorum


    Yeriniz 9 binlik için büyük, 12 binlik için küçük olabilir.
    Durumu hakkında ayrıntı verirseniz daha uygun öneride bulunabiliriz.
    Mekanın yeri, yönü, bulunduğu kat, şehir... gibi.

    izmir de oturuyorum ancak ev kuzeye bakıyor,1.kat,altı boş ve izolasyon kötü.doğalgazla ısıtma sorunu çekiyorum


    Bu durumda 12 binlik almanız gerekir.

    Alttakilerden yakınınızda iyi servisi olan birini seçin:

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-airfel-as12-0933-inv-fiyati,448028.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-ugur-uac-12-i-inverter-fiyati,756278.html

    http://www.akakce.com/klima/en-ucuz-midea-msri-dci-12-optimum-fiyati,797176.html
  • Merhaba arkadaşlar salonuma klima almak istiyorum,

    30m2 salon 4 tarafı açık 3 cam bir balkon kapısı var yalıtım yok ve çatı katı.
    Klima genelde akşamları genelde 5 saat çalışıcak.
    Daıkın inverter tavsiye ediyorlar Kullanan arkadaşlar varsa tasarruf yönünden nasıl ?

    Almışken tasarruf yönünden en uygunu olmasını istiyorum.
    tavsiye ederseniz sevinirim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: deger06

    Meraba arkadaşlar kılıma dünyası çok karışmış ..Bir sürü ürün vebir sürü değerler filann
    bende kılıma alacağım havalar uygun gittiği için 1 aydır ağırdan alıyordum.
    Bir çok araştırma yaptım ürün baktım fiyat performans değerlendirmesi (kendimce tabi
    uzman filanda değilim bu arada) yaptım bilinçli tüketici olmak için..

    panosonic econavi 9 ELK ve zibro 7235 ilk göz ağrımdı ama yetkili servis ve satıcı
    bezginliğimden önceliği bulunduğum yerde bu saydıklarım olan ürünlere kaydırdım.

    Şİmdi son olarak 2 ürün kaldı aklımda yarın siparişi gececeğim ALLAH izin verirse..

    Sayın bilgisini esirgemiyen değerli arkdaşların son bir fikirlerini almak isterim.

    Ev güney-Doğu cephe ORTACA/MUĞLADA 16 metrekare yeni ciftcam oda

    düşüdüğüm ürünler
    1-alaorko carier 53NQV 025M 2- Mitsubishi SRK25ZJP-S yaklaşık fiyatlarıda aynı 1,500 tl civarı.

    Ürünler bunlar arkadaşlar bunlar kapasite olarak yeterlimidir hangisini değerlendireyim.
    Şimdiden öneri ve paylaştığınız düşünceleriniz için teşekkür ederim saygılarla.


    Ortaca'daki o mekan için seçtiğiniz aletler uygundur.

    Oralarda hangisinin servisi düzgünse onu alın.



    Öncelikle sayın kocausta ve Mat35 arkadaşlara teşekkürler..

    ideal eşyadan alorco 25 m aldım teslimat hızlı oldu arında kuruluma geliyorlar.
    3 gün içinde kılıma işini tamamlıyacağız ALLAH izin verirse :)

    Emeği geçenlere teşekkürler. Deneyimlerimi aktarırım test kullanışından sonra..
  • konu ile alakasız mesajlar silindi lütfen sizi rahatsız eden,kurallara aykırı olduğunu düşündüğünüz mesajlara cevap vermeyiniz şikayet butonunu kullanınız.
  • Panasonic etheria 9000 lik inverter klima nano-G mavi ışık yanıp sönüyo sürekli açık pozisyonda kullnıyorum bugünlerde yanıp sönmeye başladı neden acaba ?
    Bu arada bir aydır klimayı kullanıyorum 23 ile 25 dercelerde 70 lira gelirdi hep bu ay elektrik 130 geldi gayet iyi sabah 10 gece 12 arası açık yakışı çok az
  • Arkadaşlar bu forum sayesinde bende dahil her arkadaşımın farkındalık düzeyi arttı. Tercihlerini şekillendirdiler. Bu nenle sizlere çok teşekkür ediyorum. Ama lütfen kişisel sorunlarınızı burada konuşmayın. Bunun mutlaka nedenleri vardır ama ne olursa olsun özel yazışmalar daha uygun diye düşünüyorum.

    Konuya tekrar dönmemiz gerekirse 2 gün önce alarko carrier 53nqv035m xpower gold aldım. 2 günlük izlenimlerim gayet olumlu. Cihaz inanılmaz sessiz. Isıtma performansı da oldukça iyi. Bana göre tek dezavantajı kumandasının oldukça büyük olması. Bununla birlikte salonumda 18000 btu samsung boracay kullanıyorum. Samsung günde 4-5 saat carrier ise günde 8-10 saat çalışıyor. Klimalar çalışmadan önceki elektrik faturam 50-70 tl civarında idi. 1 aylık kullanım sonucu fatura bilgilerinizde sizinle paylaşacağım.

    Sizden ricam kumanda fonksiyonlarını detaylı olarak forumda yada özelde benimle paylaşırmısınız?

    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 974975976977978
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.