Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Klima tavsiyesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> Klima ve soğutma sistemleri >> Cevap: Klima tavsiyesi Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
plazmasatis
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

6 Mayıs 2006; 9:59:06 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Lg beko klimaları tavsiye ederim gerekli bilgi vedestek için TIKLAYABİLİRSİN
mczaga

6 Mayıs 2006; 10:06:59 

Bende tavsiye etmem lg beko ları...gerekli destek olsa ne olur olmasa ne olur malzeme kaliteli değil.

http://img180.imageshack.us/my.php?image=ehitlerjq4.jpg
plazmasatis
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

6 Mayıs 2006; 10:50:35 

NE OLURSA OLSUN GEREK TEKNİK SERVİS GEREK GARANTİ VE PARÇALARIN İLERKİ ZAMANLARDA BULUNABİLİRLİĞİ AÇISINDAN BEN YİNEDE LG BEKO DERİM
mczaga

6 Mayıs 2006; 11:05:02 

CAps 'ı açıp bağırmanın gereği yok parça dersen parça bulunur bu kadar kişi alıyor sorun olmaz ben şu marka olsun diyemem yanlız Beko klima kullandığım için Beko&LG nin ne olduğunu biliyorum ondan karşı çıkıyorum.

art_SRY

6 Mayıs 2006; 14:55:30 

zaten tüm distribütör firmalarda klimayı ne zaman alırsan al parça garntisi 15 yıldır yani bulamamazlık olmaz gerçi firmalara çok güvenilmiyor teba gibi büyük bir firma battıktan sonra gerisinin çok önemi yok lg beko kalitesiz bir klima sayılmaz ama kalitelilerin yanındada kalitesizdir benim gözümde neyse sırp yedek parçası var diye kalitesiz klima alacagıma kaliteli bir klima alırım yedek parça problemim olmaz bir yer biliyorum hastane ameliyethanesi burası panasonıc klima 10senedir hiç kapatmadan hala arızasız çalışıyor.. arkadaşlar sonuçta bu klima tipi gereçlerde yani elektrikli aletlerde yada elektronik aletleri bir kere alacagımız için bence biraz paramıza kıyalım sonuçta kendimiz için kaliteli bir malzeme alalım

art_SRY
usta_01_@hotmail.com

MITSUBISHI ELECTRIC,PANASONIC KLİMA SİSTEMLERİ
ahmut1

Sisteme Gözat

7 Mayıs 2006; 2:16:11 

arkadaşlar electra klima nasıl tavsiye edermisiniz.

AMD X2 3800 1 MB CACHE. 1 GB 667 KINGSTON.160 SATA2 DİSK. 256 POWERCOLOR X850 XT VİVO EKRAN KARTI.ASUS M2A-VM. LG DVDWRİTERref: webaslan:7300gt aldım.
climanjero:sürekli alışverişim olur..
sienen:7900gt sattım
thisrock:pc kasası sattım içiyle ful...
fatality34:masaüstü pc aldım.
Dimni : canon a460 sattım.(5 ytl kargo farkını alamadım)
xhealt: 256 x850 xt satın aldım
turqie: asus anakart sattım.
Bakimsiztarzan:ekran kartı aldım.
Lacrymatoire: ful kasa aldım..
supremeFX : pinnacle capture kartı sattım.
B@RıŞŞ : kasa içi parça aldım
thisrock: ekran kartı aldım.
b@rışş : kasa içi parçalar aldım.
stres
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 0 günü kaldı.

8 Mayıs 2006; 8:22:07 

HITACHIYI TEK GEÇERİM KLİMADA.PİYAT PERFORMANS OLARAK BENCE VERDİĞİN PARAYI KURUŞUNA KADAR HAKEDEN CİHAZLAR.ISITMADA 1 NUMARA BENCE.SOĞUTMAYA ZATEN HİÇ LAFIM YOK.ENERJİ TASARRUFLU ÇOK EKONOMİK CİHAZDIR.
cncrd

9 Mayıs 2006; 12:47:53 

quote:

Orjinalden alıntı: art_SRY

yardımcı olabildiysek ne mutlu bize aslında beni msn eklersen sana bayi olarak yardımcı olabilirim ucuza alırız yani şehir farketmez usta_01_@hotmail.com

sagol sanırım önümüzdeki ay alacağım o zaman seninle irtibata gecerim

mczaga

9 Mayıs 2006; 19:38:56 

Bir an önce alın arkadaşlar sezon başlamadan Ben aldım değiştiremiyorum artık seneye.

minnik

Sisteme Gözat

16 Mayıs 2006; 12:48:42 

BLUELINE 18000 BTU KLİMA

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
Akım - Isıtma (Amper) : 9,4
Akım - Soğutma (Amper) : 9,5
Ambalajsız Ağırlık - Dış Ünite : 47 kg
Ambalajsız Ağırlık - İç Ünite : 15 kg
Bakır Boru - Gaz : 1/2"
Bakır Boru - Sıvı : 1/4"
Boyut - Dış Ünite (DxGxY) : 300x800x690 mm
Boyut - İç Ünite (DxGxY) : 312x1095x205 mm
Dış ünitenin ses düzeyi (Db) : 56
Dış üniteye bağlı iç ünite : 1
Enerji - Isıtma (Watt) : 2050
Enerji - Soğutma (Watt) : 2080
Havadan aldığı nem (lt/saat) : 1,9
Isı pompası : Var
Maximum Isıtma (Watt) : 5800
Maximum Isıtma(BTU/h) : 19800
Maximum Soğutma BTU : 18000
Maximum Watt gücü (SOĞUTMA) : 5300
Performans kat sayısı (COP) : 9,05
Ses Düzeyi - İç Ünite (Db) : 46
Tipi : Duvar
Zamanlayıcı : Var
Hava temizleme : Var
Isıtma & Soğutma : Var
Nem giderme : Var
Nemlendirme : Yok
Termostat : Var
Uzaktan Kumanda : Var

749,00YTL

Sizce bu klima nasıl.. Veya başka önerebileceğiniz bu fiyatlarda klima arıyorum...

..::Yaşamak Sanattır::..
İletişim : PM
Tek Tık Ötede..
erosm

16 Mayıs 2006; 19:31:25 

Merhaba;
Ben düşündüm taşındım, bu sefer fazla kafa yormadan ucuz birşey alacağım deyip karaımı verdim. 12000BTU Baxi aldım. 3/5 yıl garantili. Daha az enerji tüketenler var ama fiyatı en az iki katı. Ortalama 3 ay boyunca, günde 5 saat çalıştırsam,

5 saat x 1270 Watt = 6,35 kW saat.
6,35 kW saat x 0,15 YTL = 0,95 YTL
0,95 x 90 Gün = 85,5 YTL bir yaz boyunca harcayacağım elektrik parası. (3 ay, günde 5 saatten)

Eğer yarı yarıya daha az elektrik harcayan bir klima almış olsanız, bu paranın yarısı kadar fatura ödeyeceksiniz. 42,7 YTL.

5 senede, elektrikten dolayı olan kazancım 210 YTL

Ben 12000 BTU klimayı kaça alıyorum: 350 YTL.
Eğer daha az enerji tüketen bir klima almış olsaydım: en az 700 YTL. (yarı yarıya daha az enerji tüketen Inverter klimaların 12000 BTU'su 1100-1200 YTL'den başlıyor.)

Yine kardayım.
Zaten bu tip teknoloji ürünlerin fiyatları sürekli düşüyor.

5 yılda kendini amorti edebilmesi için, bu cihaza 350'den fazla para vermek gereksiz.

Hava temizleme fonksiyonu da o kadar önemli değil. Sigara içilmeyen, sabahları erken saatlerde havandırılan bir evde pek gerekli değil diye düşünüyorum.

Paranızı çöpe atmayın derim. Saygılar.

art_SRY

16 Mayıs 2006; 21:35:22 

senin cevabından benim anladıgım şu oluyor aslında şimdi araba alıcaksın konfora ne gerek var zaten fazla binmem hem abs de nedir zaten ben yavaş giderim dizel az yakarmış umurumda değil yılda kaç kilometre gidiyorum gibilerinden bişe anladım araba var 30 milyara araba var 5 milyara biz aslında hep bunlardan kaybediyoruz bence ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye bir sözü htırlatırım sonuçta bu senin görüşün ama bir şeyi atlamışsın türkiyeyi biliyosunuz elektrik dalgalanmaları yani voltaj düşmeleri çok yaşanıyor oldu diyelim ve iç ünite kartın yandı sence ne kadardır 350 ytl benim elimde şu an 5 adet klima var sahipleri ne diyor biliyormusun şimdi bunu yaptırsak masraf gidip aynı klimadan bir tane daha alsak gene masraf keşke içerisinde koruma rülesi olan bir klima almış olsaydık. ve inanın bana bunun gibi birçok neden sayabilirim size neyse şimdi ucuz klima alıp o sıcaklarda veya soguklarda muzdaripmi olmak istersiniz yoksa biraz fazla para verip klimayı uzunsüreli ekonomik kullanmakmı istersiniz birde şunu düşünmenizi istiyorum bunda benim ne çıkarım olabilir.... saygılar...

art_SRY
usta_01_@hotmail.com

art_SRY

16 Mayıs 2006; 21:40:38 

quote:

Orjinalden alıntı: minnik

BLUELINE 18000 BTU KLİMA

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
Akım - Isıtma (Amper) : 9,4
Akım - Soğutma (Amper) : 9,5
Ambalajsız Ağırlık - Dış Ünite : 47 kg
Ambalajsız Ağırlık - İç Ünite : 15 kg
Bakır Boru - Gaz : 1/2"
Bakır Boru - Sıvı : 1/4"
Boyut - Dış Ünite (DxGxY) : 300x800x690 mm
Boyut - İç Ünite (DxGxY) : 312x1095x205 mm
Dış ünitenin ses düzeyi (Db) : 56
Dış üniteye bağlı iç ünite : 1
Enerji - Isıtma (Watt) : 2050
Enerji - Soğutma (Watt) : 2080
Havadan aldığı nem (lt/saat) : 1,9
Isı pompası : Var
Maximum Isıtma (Watt) : 5800
Maximum Isıtma(BTU/h) : 19800
Maximum Soğutma BTU : 18000
Maximum Watt gücü (SOĞUTMA) : 5300
Performans kat sayısı (COP) : 9,05
Ses Düzeyi - İç Ünite (Db) : 46
Tipi : Duvar
Zamanlayıcı : Var
Hava temizleme : Var
Isıtma & Soğutma : Var
Nem giderme : Var
Nemlendirme : Yok
Termostat : Var
Uzaktan Kumanda : Var

749,00YTL

Sizce bu klima nasıl.. Veya başka önerebileceğiniz bu fiyatlarda klima arıyorum...

aırfele bir baksana ve klimanın broşüründeki yazanlara aldanma

art_SRY
usta_01_@hotmail.com

mczaga

17 Mayıs 2006; 0:40:14 

quote:

Orjinalden alıntı: erosm

Merhaba;
Ben düşündüm taşındım, bu sefer fazla kafa yormadan ucuz birşey alacağım deyip karaımı verdim. 12000BTU Baxi aldım. 3/5 yıl garantili. Daha az enerji tüketenler var ama fiyatı en az iki katı. Ortalama 3 ay boyunca, günde 5 saat çalıştırsam,

5 saat x 1270 Watt = 6,35 kW saat.
6,35 kW saat x 0,15 YTL = 0,95 YTL
0,95 x 90 Gün = 85,5 YTL bir yaz boyunca harcayacağım elektrik parası. (3 ay, günde 5 saatten)

Eğer yarı yarıya daha az elektrik harcayan bir klima almış olsanız, bu paranın yarısı kadar fatura ödeyeceksiniz. 42,7 YTL.

5 senede, elektrikten dolayı olan kazancım 210 YTL

Ben 12000 BTU klimayı kaça alıyorum: 350 YTL.
Eğer daha az enerji tüketen bir klima almış olsaydım: en az 700 YTL. (yarı yarıya daha az enerji tüketen Inverter klimaların 12000 BTU'su 1100-1200 YTL'den başlıyor.)

Yine kardayım.
Zaten bu tip teknoloji ürünlerin fiyatları sürekli düşüyor.

5 yılda kendini amorti edebilmesi için, bu cihaza 350'den fazla para vermek gereksiz.

Hava temizleme fonksiyonu da o kadar önemli değil. Sigara içilmeyen, sabahları erken saatlerde havandırılan bir evde pek gerekli değil diye düşünüyorum.

Paranızı çöpe atmayın derim. Saygılar.

ISınma yapmıcaksın herhalde klima ile ?

erosm

17 Mayıs 2006; 9:18:40 

Isınma için pek kullanılmayacağını düşünüyorum. Ben soğutma amaçlı kullanıyorum. Ama sadece yazın biraz serinleme amaçlı kullanmak isteyenler kesinlikle fazla para verip iyi bir klima almasın derim. Şöyle de düşünün: Ucuz klimaları satan firmalar reklam gideri falan da yapmıyor. Ucuz olma sebeplerinden bir de bu. Dediğim gibi 5 sene sonra garantisi bittiğinde arıza çıkarttığında atsanız bie yine kardasınız. Bu arada A sınıfı (inverter olmayan) 700-1000YTL arası 12000BTU klimalar en düşük 1100W'ına rastladım. Yani benim kullandığım 12000Btu klima 1270W (soğutma tüketimi) ile pek fark yok.

Şu da çok önemli bence: Biz teknolojiyi kullanmayı da bilmiyoruz genellikle. Klimalar yüzünden yazın üşütüp hasta oluyoruz, kışın sıcaktan kurdeşen döküyoruz. Nerede çalışan bir klima görsem yazın 18 derece, kışın 30 derece. Konfor sıcaklığı nedir bilmiyoruz. Dışarısı 30 derece iken sıcaklığı 18 derceye düşürmek hem hasta eder, hem de daha fazla gereksiz tüketim yapar. Dışarısı 30 derece ise odamızı 25-26 derece yapmamız, hem cebimizi hem vücudumuzu koruyacaktır. Konfor sıcaklığı 23-25 derece arasıdır. Kişiye göre bu aralıkta değişir.

Benim yaptığıım hesaplamada, daha çarpıcı olması için günde 5 saat çalıştığı halde, tam güç çekmiş gibi düşündüm. Oysa ki klima, ortamı belirtilen sıcaklığa getirdikten sonra duruyor ve enerji tüketimi ortalaması düşüyor. Bu dediğim 18 derece kullananlar için geçerli değil tabii ki.

Ben memnunum. 3 yıl kullanıp atsam bile yine kardayım. Kaldı ki pahalı olanlar da arıza yapıyor. Hele, ülkemize, hep en düşük kalite ürünlerin geldiğini bile bile, teknolojiye yatırım derecesinde para harcamak çok anlamsız.
rert

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

17 Mayıs 2006; 9:57:30 

• Alarko
  • Vestel
  • Arçelik
  • Beko

İmzanız Kural Dışı Deeel Tabe
erosm

17 Mayıs 2006; 20:52:37 

Haklısınız galiba. Baxi, hüsranla sonuçlandı. Bugün montaja geldiler. 29 m² salonuma 12000BTU yetmez dediler. Bir yakınımın 30m² salonuna iyi marka 9000BTU taktılar. 3. yaza giriyor. Sorun yok. İnternette, birçok BTU hesaplama yöntemleriyle hesaplayıp almıştım bunu. 11500BTU çıkıyordu bu hesaplara gö