Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
12 Misafir (1 Mobil) - 11 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.182
Cevap
701
Favori
4.426.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
66. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar termometreye baktım şu an oda sıcaklığı 29 derece. Klima almaya karar verdim. Alırken iyi birşey alayım uzun ömürlü, performanslı ve yaktığı elektrikte tutumlu olsun diye düşünüyorum.

    Tavsiye edebileceğiniz markalar nelerdir?

    Klima alırken nelere dikkat edilmelidir?

    Teşekkürler.
     
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • Çöp demeyelim de, zira biliyorsunuz her üretim bir istihdamdır ve o ürünlerin de kullanıcısı var forumumuzda, kendilerine saygısızlık oluyor bu şekilde yanlış anlamayınız.

    Gariban vatandaş 5 inci sınıf da olsa 10 uncu sınıf da olsa bir mal alıyor, gücü ona yetmiş, bizim bu şekilde nitelendirmemiz hoş olmuyor malum.

    Alm de kaçıncı kalite kullanıp bakırda kaçıncı kalite veya hangi kesit kullandıklarını bilmiyoruz aslında en büyük handikap bu.

    Sahada sadece isim dönüyor ama detay yok, insanlar da haklı kardeşim ben bir araba almaya kalkınca arabayı inceliyorum kalkıp da radyatörünü kimin imal edip imalatta hangi madeni kullanıp o madenin cevherinin hangi topraklardan çıktığını araştırmıyorum ki.

    Ben zaten hangi marka olursa olsun firmaların hiç birisine bu anlamda güvenmediğim için hep kendimi garantiye almaya çalışıyorum. Uzun garanti, Ev/İş yri sigortası, UPS güç kaynağı. Gerisi artık Allah'ın takdiri
    quote:

    Orijinalden alıntı: MeTeN

    sharp kullanıyorum
    tavsiye ederim
    (biraz tuzlu yalnız)

    Alıntıları Göster
    beyler klimada kral marka general(alarko),mitsubishi,daecon (doğru yazmamış olabilirim.)

    bu üç markanın hepside en pahalı klimalardan ve hepside kendi aralarında 1. dir.

    eğer para var kaliteli olsun diyorsan bunlardan şaşmayacaksın.

    örneğin daecon -40 dercede dahi çalışabiliyor ama örneğin gidip beko yok arçelik falan alırsanız -2 den sonra çalışmıyor çünkü dışaraki motor donuyor.

    onun için bu üçü en kalite marka.

    ama öyle çok para olmasın küçük bişey olsun diyosanda cartel veya regal alabilirsin.

    Forumdaki Faaliyetlerim Hakkında Duyuru

     

    13 yıl boyunca (2010 yılından beri) karşılıksız hizmet vermiş olduğum bu forumda,çokça kullanıcının ürün tercihine vesile oldum. O yıldan bu ana dek güvenerek tavsiyelerime önem verip tercihini bu yönde değerlendiren forumdaşlarımın hepsine teşekkürü borç bilirim. Tavsiyelerimden memnun kalmayan ve sorun yaşayan forumdaşlarım için de iade vb. süreçlerde mümkün mertebe her zaman yardımda bulunmaya çalıştım. Onlara da anlayışı için teşekkür ediyorum. Acısıyla tatlısıyla forumda birçok kullanıcı ile temasta bulundum ve bu dostane ortamda bulunmaktan mutluluk duydum.

    Son yıllarda artan yoğunluğuma rağmen zamanımdan ayırıp forumda bilgi paylaşımı sağlamaya devam etmek için elimden geleni yaptım. Amaç sadece bilgi paylaşımı yapmak iken türlü ithamlara,suçlamalara ve haksız eleştirilere zaman zaman maruz kaldığım halde yine yardımcı olmaya çalıştım.

     

    Yazmış olduğum mesajlar perde arkasında saatlerimi almaktadır. Yazımı,düzenlemesi vb. işlemleri ile birlikte. Üstelik her gün foruma giriş yapamadığım için biriken mesajlara bir günde cevap vererek kimsenin ikinci kez beklememesi için elimden geleni yaptım. Üzülerek söylemeliyim ki 13 yıllık serüvenimin sonuna gelmiş bulunuyorum. Devam etmek isterdim ancak artık kendimden taviz vermeye başladığım için bunun mümkün olmayacağını düşünüyorum. Karşılıksız olarak bunca senedir yardımcı olmaya çalıştım ve bunun artık nihayete erdirilmesi benim için şart oldu.


    Yine sahip olduğum bilgileri bana kazandıran çalışmalarıma,sektörel faaliyetlerime devam edeceğim. Ancak forumdaki faaliyetlerimi sonlandırma kararı almış bulunuyorum.

     

    Buna istinaden 26 Ağustos 2023 Cumartesi Günü'ne kadar forumda faaliyetlerimi sürdürüp yardımcı olmamın ardından son mesajım ile sizlere veda etmiş olacağım.


    Bu vedamın amacı bu hizmeti karşılıksız olarak veriyor olmam değildir. Böyle düşünülmesini asla istemiyorum. Çünkü böyle bir gerekçem olsaydı bu kadar yıl bu hizmeti vermezdim.


    Çeşitli sebeplerden,yoğunluklarımdan ve perde arkasında gerçekleşen rekabetin (markaların değil,şahısların rekabetinin) nahoş boyutlara ulaşmasından,kullanıcıların tavsiye üzerine bilgi alıp tercihini yaptıktan ve tercihinden memnun kaldıktan sonra ürün hakkında izlenimlerini aktarıp diğer kullanıcılara da faydalı olacak izlenimler paylaşmaması ve bunu yapan kullanıcıların bir arıza vb. aksi durum olunca ancak o zaman foruma uğrayıp yardım talep etmesi ve yardım sonucunda sorunu çözülünce yine bir geri bildirimde bulunma zahmetine girmeden ortadan kaybolması (bu tavrı sergilemeyen forumdaşlarım üzerine alınmasın) , karşılık beklemediğim halde (teşekkür vb. beklentim olmadığı halde) , nötr durumda olmam (kayıp ve kazancımın olmaması) gerektiği halde vermiş olduğum emeğe rağmen manevi olarak (maddi olarak zaten alış-verişim yok) zarar etmem,maddi manevi beklenti (kâr amacı) içerisine girmemiş olmama karşın manevi olarak mevcut sıkıntı ve yoğunluklarıma ek olarak bahsetmiş olduğum gibi zar zor vakit ayırıp verdiğim çabalarımın çoğunun tek taraflı kalmasının vermiş olduğu zaiyat sebebiyle bu kararı almış bulunuyorum.


    Bu forum üzerinden veya diğer forumlardan tavsiye isteklerinizi aktarabileceğiniz diğer kişilerden yardım alabileceğinizi umuyor ve düşünüyorum.


    Herkese teşekkür ediyorum,sevgi ve saygılarımla durumu sizlere bildiriyorum.

     

    Vakum işlemi başta olmak üzere klima ile alakalı,iklimlendirme ile alakalı açmış olduğum konulara bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.


    https://forum.donanimhaber.com/iklimlendirme-odakli-diger-konular--154053705#154053705 


    Esenlikler diliyorum.

    Saygılarımla...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dante

    beyler klimada kral marka general(alarko),mitsubishi,daecon (doğru yazmamış olabilirim.)

    bu üç markanın hepside en pahalı klimalardan ve hepside kendi aralarında 1. dir.

    eğer para var kaliteli olsun diyorsan bunlardan şaşmayacaksın.

    örneğin daecon -40 dercede dahi çalışabiliyor ama örneğin gidip beko yok arçelik falan alırsanız -2 den sonra çalışmıyor çünkü dışaraki motor donuyor.

    onun için bu üçü en kalite marka.

    ama öyle çok para olmasın küçük bişey olsun diyosanda cartel veya regal alabilirsin.

    Alıntıları Göster
    Bak dostum beni iyi dinle. Almışken iyi birşey al. Ben aldım geçen senelerde ve araştırdım.On tane klima markası var. fuji elektirk-fujitsu-general,( bu üçü aynı fabrikanın) Mitusbishı,daikın,toshıba,sharp,alarko(carrier),panasonic,hitachi
    eger bunlardan alırsan yaz-kış problemin olmaz. Diğerlerine gelince AZ PARA=AZ HİZMET .Yazın problem değil ama kışın ısıtmıyorlar. arızaları cabası. Zaten gir şikatvar sitesine anlarsın. Evet bunlar biraz pahalı ama geçen seneler nazaran fiaytlar iyi. Al bitane bunlardan bak keyfine. Sonradan ucuz alıp kafayı yeme. Parayı sokaktan bulmuyoruz.
    Ben Fujı elektirik almıştım arkadaşım vardıda. Ama dediğim gibi bu on markanın kalitesi aynı sadece fabrikaraları ve servisleri farklı. benden sana tavsiye...........
    quote:

    Orijinalden alıntı: _uMaY_

    Siemens kullanıyorum ancak sanırım Türkiye'de satılmıyor...

    Ben Arçeliğin'de ''A'' serisi bir klima ürettiğini duymuştum, sanırım o klima Türkiye'de satılıyordur nede olsa türk firması... Onu alman en akıllıcasıdır, ''A'' serisi alırsan tasarruflu olduğu için yaklaşık 1 yıl içinde fiyatını kurtarmış olursun günlük 5 saatlik bir kullanımla... Bu ''A'' serileri neredeyse ısıtma makineleri kadar verimli çalışıyor... Termodinamiksel olarak verim çok daha fazla, yani tersinirliğe daha yakın da diyebiliriz...


    Alıntıları Göster
    Arçelik al benc4e.herzaman derim Arçelik Arçeliktir.
    Herkese Merhaba. Fırsat buldukça tavsiye mesajlarınıza yardımcı olmaya çalışacağım. Şikâyet kısmına gelecek olursam,her markanın her modelinde şikayet olduğu gibi memnuniyet de söz konusu olabiliyor. Şikayetler tabii ki doğrudur,yerindedir,gerçekten sorun yaşanmıştır. Ama işin kötü tarafı tavsiye konusunda tavsiye isteyip klima alan forumdaşlarımızın çok az bir kısmı geri bildirimde bulunuyor. Memnun kalınmayan bir durum olunca mutlaka foruma cihaz ile ilgili dönüş yapılıyor ama cihazdan memnun kalan kullanıcıların belki %10'u geri dönüş yapıp bu cihazı aldım,memnun kaldım diye yorum yazıyor. Geriye kalan %90'lık kısım klimayı alıp memnun kaldıysa tavsiye konusuyla olan bütün bağını koparıyor. Ben teşekkür beklemiyorum,daha doğrusu memnun kalan teşekkür etmiyor gibisinden bir serzenişte bulunmuyorum. Ancak memnun kalan kullanıcıların bahsettiğim çoğunlukta olan kısmı ne yazık ki cihazdan elde ettiği memnuniyeti belirtmiyor. Bu nedenle şikayetler çok yoğun,memnuniyetler çok az görünüyor. Bu nedenle kullanıcılar klimalarını satın aldıktan sonra tercih ettikleri marka modeli,servis sürecini ve tespit ettiği artı eksi yönleri paylaşırsa kullanıcı gözünden elde edilen tecrübeler zenginleşir ve diğer forumdaşlarımız faydalanmış olur.
    Saygılarımla...
    quote:

    Orijinalden alıntı: winchester......

    arçelik derim ben hem 5 yıl garantisi var

    Alıntıları Göster
    ben baymak ın getirdiği ingiliz menşeli baxi kullanıyorum 24.000 btu bu sene 2.senesi hem ucuz hem güzel.Zaten bu klimaların parçaları hep aynı yerlerde yapılıyor.Diğerleri ile fiatta yarı yarıya fark var
    MİTSUBİSHİ ELECTRİC FİYAT TUTARSIZLIĞI , ALACAK OLAN ARKADAŞLAR DİKKAT ETSİN KAZIKLANMAYIN.

    Merhaba arkadaşlar

    Mitsubishi Electric bazı modeller hakkında fiyat bilgisi paylaşacağım , farklı bayilerden farklı kişilerin satın aldığı fiyatlardır daha fazlasını ödemeyin diye paylaşıyorum

    MSZ-SF35 Deluxe Power Liste fiyatı 5.750 TL , Kampanya fiyatı 4.100 TL, satın alınan fiyat 3.500 TL

    MSZ-SF42 Deluxe Power Liste fiyatı 6.175 TL, Kampanya fiyatı 4.800 TL , satın alınan fiyat 4.200 TL

    MSZ-GF60 Deluxe Power Liste fiyatı 9.355 TL , Kampanya fiyatı 6.700 TL , satın alınan fiyat 6.000 TL

    MSZ-HJ50 Comfort inverter Liste fiyatı 6.230 TL , Kampanya fiyatı 4.940 TL , satın alınan fiyat 4.000 TL

    Görüldüğü üzere Mitsubishi Electric fiyat listeleri tamamen şişirmedir , indirim oranları %40'lara varıyor. Bu tamamen tüketicide yüksek fiyat yüksek kalite algısı yaratıp , daha sonra hooop %40 indirim al sana yüksek kalite ucuz fiyat diye oluşturulan satış taktiğidir ve tüketicide yüksek kaliteyi ucuza aldığını sanıyor halbuki bu klimaların ederi budur zaten daha fazlası değildir ve unutmayın ki bayi bu fiyatlar üzerinden yine de para kazanıyor yani kimseye özel kıyak yapmış olmuyorlar .

    Özellikle Mitsubishi Electric klima alacak olan arkadaşlar için umarım yardımcı olur , bayilerden ısrarla indirim isteyin emin olun kampanyasız dönemde bile bu fiyatları alabilirsiniz . Şimdi marka fanboyları gelipte bu fiyatları hangi bayiler veriyormuş falan diye sormasın , isteyen kendi araştırıp çok rahat öğrenebilir ve bayilerden fiyat alabilir bu modellerde ki fiyatlara bildiğim için yazdım , diğer modellerde de aynı durum söz konusudur ama tam rakam bilemediğim için yazmadım.
  • arakdaşlar size inverterlü klima öneririm bende baya araştırdım sonunda elime ilkj para geçtiğinde bir inverterli klima almak istiyorum...
    bence araştırın ama arkadaşlarında dediği gibi bir kaç iyi firma dışındakilere pek yönelmeyin bence sonradan üzülürsünüz...
    ben en son olarak Panasonik klima almaya karar verdim...
    linki bence bir inceleyin gerçekten çok güzel bir klima ama fiyat biraz pahalı....
    http://www.panatek.com.tr/group_evofis.php?ptype_id=7
    http://www.panatek.com.tr/genel.php#reklam



    aşşağıdaki linktende bilmek istediklerinize ulaşabilirsiniz...
    http://pihlisklima.com/yardim.asp


    birde bu adrese bakın
    http://atamuhendislik.com




  • BEN BÖLE BİŞİ YAPTIM ÇOKTA İYİ OLDU...DETAYLI BİLGİhttp://forum.donanimhaber.com/m_3653869/tm.htm ...
  • Panasonic ve Bosch kullandığım ve kalitesine inandığım markalardır. Klima alırken bu 2 markadan şaşmayın derim. Ancak fiyatları biraz tuzludur.
    http://www.panatek.com.tr/group_evofis.php?ptype_id=7

    Fiyat/performans oranında daha makul ucuz bir klima arıyorsanız LG-BEKO'nun son çıkan modellerini öneririm.

    Son olarak, VESTEL'den uzak durun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richy -- 17 Şubat 2006 21:58:15 >
  • "Bir de Teknosa nın sattığı Mitsubishi Heavy.
    Burada okuduğuma göre Mitsubishy Electric
    olanı tercih edilmeliymiş.
    Kim getiriyor Mitsubishi Electric'i?"
    Izzet arkadasimizin sorusunu cevaplayim ilk önce:
    http://www.klimaplus.com.tr
    KlimaPlus A.Ş. Genel Müdürlük
    Adres: Ferhatpaşa Mah. G.99 Sok.No:46 Samandıra KARTAL-İSTANBUL
    Telefon: 0216 66 100 66
    Faks: 0216 661 44 47
    Email: info@klimaplus.com.tr
    gerekli cevaplari bulabilirsin. Heavy adi üstünde agir sanayi de üretilen mitsubishi klimalardir. a sinifidir.Japonya bu tür klimalari kore ve taylandda toplar. Electric ise civatasina kadar japonyada üretilir. Daha kalitelidir. a+ sinifidir.
    Bana soracak olursan klima denince daikin ve hitachiden ödün verme...
    daikinin servis agi simdilik türkiyede yetersiz oldugu icin (malum teba iflas etti) hitachiyi tercih et derim.




  • *Herşeyden önce dikkat edilmesi gereken, alınacak aletteki COP değeri. yani klimanın ne kadar elektrik harcayıp ne kadar ısı transferi yapabildiği; başka bir deyimle "verimliliği".
    *Bundan sonraki de, firmanın/servisin durumu.
    *Tabii şartlanacak mekanın durumu için doğru kapasitenin seçilmiş olduğunu varsayıyoruz.

    Genelde tanınmış markalar, bir eski teknolojiyi (düşük COP değerli) oldukça yüksek fiyatlara satıyorlar. Yakın çevremde Arçelik/Beko, Vestel, Daikin gibi markalarda bunu çok gördüm.
    Yani "markaya" değil "mala" bakın.

    Özellikle ısıtmada iken, iç ünitenin üfleme hızı çok önemli.
    İçerisi yeterli dereceye ulaşmış olduğu halde, yüksek üfleme hızı "vantilatör etkisi" ile insanın soğuk hissetmesine neden olabilir.
    Genelde iç ünite küçük (kısa) olduğunda üfleyici hızı yüksek olarak dizayn edilmiş oluyor. Bu, aynı zamanda daha yüksek ses te demek.

    Kapasite olarak, 30 m2ye kadar normal blok tuğla arakatlarda 12000 btu 3 COP (KCal.) yeterli. (Tabii bu kişinin sıcaklık duygusuna bağlı ama, böyle bir sistem bu tür bir binada içeriyi dışarıdan 20-25C daha sıcak tutabilir. Ölçü bu.
    20 m2ye kadar da 9000 btu.
    Binanız-pencere izolasyonunuz-çatı izolasyonunuz kötü ise, bir üst kapasite daha iyi olacaktır.
    Ama gereksiz yere büyük kapasite; size gürültü-titreşim-ilk kalkıştaki voltaj dalgalanması olarak geri dönecektir:)

    Isınma amacı ile kullanacaklar, dış sıcaklığın -5C den aşağı olduğu yerlerde klimaya (bugünkü teknolojisi ile) pek bel bağlamasınlar derim.

    Marka tavsiyesi olarak:
    İzmir/Bornova'da, çatısız en üst kattayım. Dağın rüzgarı yaz kış doğrudan vuruyor, bereket pencereler pimapen.
    Bu şartlarda, rüzgara tam açık 27m2 salonda Airfel 12000 btu alet, dışarısı hızlı rüzgarlı iken içeriyi 22C yapıyor. Yani tam sınırda. Çok soğuklarda 2-3 defa buzlanıp yarım saat durdu, o kadar. (Bu aletin sadece fan sesinden şikayetçiyim, servisi eğer Sanko'ya şikayet ederseniz çok iyi oluyor:)
    Güney cephesindeki Blueline 9000 btu alet, yarı çalışmayla 15 m2 odayı en soğuklarda 25C yapıyor. Çok sessiz, servisin durumunu henüz öğrenemedik:)
    Her iki makina da Çin malı fason-ucuz imalat, ama COP değerleri KCal olarak 3'ün üstünde. Yani tüketim oldukça düşük.

    Bilgi olarak: BTU değerini KCal'ye çevirmek için yaklaşık 4'e bölün.
    COP değeri KCal olarak 3 veya daha büyük olmalı, daha az ise eski teknolojidir; uzak durun, markası ne olursa olsun.

    Halihazırda, dış sıcaklığı -5C'den aşağı olmayan yerlerde klima ile ısınmak, kömürden sonra en ekonomik yol. İsteyen İgdaş'ın sitesinde doğalgaz bölümünde KCal/YKR maliyetlerine bakıp, doğalgazdan bile ucuz olduğunu görebilir.
    http://www.igdas.com.tr/index_konutabone_w.asp?link=tarife




  • mıtsubishi electric,,toshiba ınverter serisi ve daikin
    evimizde 3 tane toshiba var 1 tanesi 16inverter 2 tanede 10 luk var süperler...

    quote:

    Orjinalden alıntı: sersel

    "Bir de Teknosa nın sattığı Mitsubishi Heavy.
    Burada okuduğuma göre Mitsubishy Electric
    olanı tercih edilmeliymiş.
    Kim getiriyor Mitsubishi Electric'i?"
    Izzet arkadasimizin sorusunu cevaplayim ilk önce:
    http://www.klimaplus.com.tr
    KlimaPlus A.Ş. Genel Müdürlük
    Adres: Ferhatpaşa Mah. G.99 Sok.No:46 Samandıra KARTAL-İSTANBUL
    Telefon: 0216 66 100 66
    Faks: 0216 661 44 47
    Email: info@klimaplus.com.tr
    gerekli cevaplari bulabilirsin. Heavy adi üstünde agir sanayi de üretilen mitsubishi klimalardir. a sinifidir.Japonya bu tür klimalari kore ve taylandda toplar. Electric ise civatasina kadar japonyada üretilir. Daha kalitelidir. a+ sinifidir.
    Bana soracak olursan klima denince daikin ve hitachiden ödün verme...
    daikinin servis agi simdilik türkiyede yetersiz oldugu icin (malum teba iflas etti) hitachiyi tercih et derim.




  • Önce signore nikli arkadaşa cevap:
    *Öncelikle kimseyi itham etmiyorum, sadece milleti kazıklayanları teşhir etmeye çalışıyorum.
    Bu şekilde "kafa marka" olup ta çok eski teknolojiyle milleti kazıklayanları burada yazmaya hakkımız var. İsteyene yer ve olay da gösterebilirim, marka da verebilirim. 2004 yılında alınmış Arçelik-Vestel, hatta Daikin klimalar var, 1.5 COP değerli. Yani bunları teşhir etmeyecek miyiz?

    *"Ucuz malları övmek" ve "fiyat/kalite karşılaştırması" birbirinden farklı şeyler. Lütfen okuduğumuzu iyi anlamaya çalışalım.
    Tabii ki "aynı" özellikteki malı daha ucuza almaya çalışmalı insan.

    *Biraz daha fazla ödeyip son teknoloji isteyenlere bir tavsiye:Fuji.
    http://www.aksa.com.tr/_index/klima.asp
    Gerçek inverter. 3,5-4 arası COP.
    Fiyatlar da pek uçmuyor.
    Hesabı iyi yapılırsa, normal 3 COP'lu "ucuz" klimalardan daha pahalı, ancak 3-5 yıllık kullanım sonunda enerji tüketimi farkıyla aynı kapıya gelir. (Ama o zamana kadar zaten garantisi neyin biter,piyasaya 5 COP değerli daha neler çıkar denebilir tabii)
    Tabii ilk yatırım maliyeti falan hesabı yapılıp yapılmaması da işi değiştirir.
    Fuji'nin başka bir artısı, güç devamlı değişebildiği için daha sessiz veya daha performanslı kullanım seçeneği sözkonusu.




  • arkadaşlar , Arçelik'in 3910 AA model kliması var.bu klimayı almayı düşünüyorum.
    Özelliklerine baktığımda bazı noktalar bu klimada karar kılmamı sağladı
    1. iç unitesi 26db ses çıkarıyor.. benim için sessiz olması çok onemli
    2. neoplazma var.
    3. Cop nedir anlamam ama ısıtmada 780w , soğutmada 850 w güç.. iyi bir rakam sanırım
    4. fiyatı 603 ytl...


    ne dersiniz , iyimidir sizce?

    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/8917120100.htm?productCode=8917120100&LANGUAGE=tr-TR



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi overlord -- 7 Haziran 2006; 11:07:27 >




  • 1- iç ünitesi 26 db çıkarıyor ama hangi kademede ve nasıl çalışmada düşük kademedemi yüksektemi uyku modundamı bir incele derim 26 db çıkaracagını sanmıyorum.32 db aşagı değildir normal modda çalışmada
    2 - neoplazma nedir ?? filtrelerin rengini değiştiriyorlar bio filtre oluyor dış görünümünü biraz estetik yapıyorlar plazma oluyor bence saçmalıktan başka bişey değil düşünsenize klimanın hava alacagı yani havayı içeriye çektiği yer nerden baksanız 30 cm falan geliyor ve içerisinde 5 cm lik bir filtre ortamı tamamen temizlediğine inandırılıyoruz. odadaki bulunan havanın %5 ini bile temizlemez ve çalıştırmaya başladıgınız ilk hafta filtre kirlenir temizlememeye başlar tıkanır yani haftada bir temizlemeniz gerekir (kullanıma baglı olarak)
    3 - diger seçenekler klimanın kaç btu olduguna ve sizin nerede kaç metrekarelik yerde kullanacagına baglı olarak değişir 30 mt2 lik yerde (benim izolasyonum çok iyi,pencerelerim pimapen,güney cephem var diyerek)siz 12 btu çalıştıtırsanız bu klima atıyorum 1 saat çalışır termostad yapar aynı yerde 18000 btu çalıştırırsanız 30 dakikada bir termostad yapar işin çok çok incesine kaçmazsanız eger ki bu çok farketmez zaten aynı elektriği harcamış olursunuz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: overlord

    arkadaşlar , Arçelik'in 3910 AA model kliması var.bu klimayı almayı düşünüyorum.
    Özelliklerine baktığımda bazı noktalar bu klimada karar kılmamı sağladı
    1. iç unitesi 26db ses çıkarıyor.. benim için sessiz olması çok onemli
    2. neoplazma var.
    3. Cop nedir anlamam ama ısıtmada 780w , soğutmada 850 w güç.. iyi bir rakam sanırım
    4. fiyatı 603 ytl...


    ne dersiniz , iyimidir sizce?

    http://www.arcelik.com.tr/Cultures/tr-TR/ArcelikUrunler/8917120100.htm?productCode=8917120100&LANGUAGE=tr-TR




  • yok ben derdimi anlatamadım sanırım

    ben herhangi bi markayı savunmuyorum tavisye etmiyorum tam aksine 500-600 ytl tavsiyenizi istiyorum

    ismini verdiğim iki klimada yazdığım tüm özellikler var arçelik 603 ytl beko 591 ytl
    ancak mesajlarda her iki firmada klima olarak yerin dibine sokulmuş

    ben sadece bu fiyat aralığında ne tavsiye edersiniz tavsiyelerinizi paylaşırsanız sevinirim onu söylemek istedim

    yoksa izmir, antalya gibi şehirlerde parası bol olan mitsubishi alsın toplam iki makinanın fiyatına eşittir tanesi, ancak bende de para olsa mitsubishi tercih ederim

    mitsubishi fazladan kastım sadece soğutma amaçlı olarak 3- 4 ay kullanılacak bi makine nadiren kışın, ki ayrıca 10 dk soğutmuş 30 dk da soğutmuş bence önemli değil diğer özelliklerden bahsettik zaten sonuçta bilinen yaygın servis ağına sahip bi markanın 500- 600 ytl lik 9500 btu luk bir makinesi bu durumda arçelikten ve bekodan iyisi yoktur diyorlar ben sizinde fikirlerinizi almak istedim şimdiden ilginiz için tşkr ..


    bu arçlk a sınıfı 3910 genel özellikleri
    Plasma Özelliği : Neo Plasma

    Soğutma Kapasitesi (BTU/h) : 9500

    Isıtma Kapasitesi (BTU/h) : 10000

    Isıtma Tipi : Heat-Pump

    Jet Cool ( Hızlı Soğutma ) : Var

    Korozyona dayanıklı Gold Fin dış ünite : Var

    Elektrik kesintilerinden sonra tekrar çalışma : Var

    Sağlıklı Nem Alma : Var

    Yıkanabilir Anti-Bakteri Filtresi : Var

    Çoklu Programlama Özelliği (Timer) : 24 saat

    İç Ünite ( GxYxD ) mm : 840x270x155 mm

    Dış Ünite (GxYxD) mm : 575x540x262mm
    603 ytl

    model ile ilgili detaylı bilgi

    buda lgbeko
    Soğutma Kapasitesi: 9.500 Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 10.000 Btu/h
    GxYxD: 840x270x155 mm (İç Ünite)
    GxYxD: 575x540x262 mm (Dış Ünite)
    A enerji sınıfı*
    Yeni iç ünite tasarımı
    Neo PlasmaTM hava temizleme sistemi
    Akıllı çalışma sistemi
    Plasma HXTM iç ünite fin teknolojisi
    Otomatik iç ünite kurutma fonksiyonu
    Doğal rüzgar etkili hava sirkülasyonu (Chaos SwingTM)
    Korozyona dayanıklı Gold FinTM kaplı dış üniteJet CoolTMUyku modu3 Kademeli evaporatörle verimli çalışmaSağlıklı nem almaYıkanabilir antibakteriyel filtre24 saat çoklu programlamaÖzel dijital göstergeLCD uzaktan kumandaRotary kompresörle sessiz çalışmaElektrik kesintilerinden sonra tekrar çalışma özelliğiOtomatik sıcaklık kontrolüOtomatik 4 yönlü hava yönlendirmeIsıtma konumunda dış ünite
    model ile ilgili detaylı bilgi
    591 ytl

    (arçeliğin tüm özelliklerini yazınca uzun olur eklemedim) ekonomik imkanlar kısıtlı bu modeller nasıl sizce? yardımcı olursanız sevinirim




  • kusura bakmayın ben internette bir satış sitesinde gördüğüm verileri yazmıştım sharp için amawww.iklimsa.com daki sharp klimaların enerji sarfiyatı toshibanın serileri ile aynı düzelteyim dedim.


    toshiba ve aynı ayar klimaları fiyat olarak daha ucuz alabileceğimiz yerler varmı. metro da bulabilirmiyim acaba arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khirpi -- 27 Haziran 2006; 23:04:07 >




  • Bende bugün klima almayı düşünüyorum,
    airfel 18000btu luk, AS18-3002s C vitamini bile varmış 1000ytl taksitli
    http://www.airfel.com.tr/index.cfm?page=products&ualt=1&marka=1&urunid=491&menuID=149&ln=tr
    sadece soğutma yapacak, sessiz olmasını istiyorum, elektrik harcaması da az olsun diliyorum.

    bir fikir verebilir misiniz?
    Sharp , mitsubishi baktım 2katı fiyatlar,alamıyorum.
    İstanbuldayım, Nerden ucuza alabilirim?




  • AIRFEL MOBILE hakkında bilgi

    http://www.airfel.com.tr/index.cfm?page=products&ualt=1&marka=1&urunid=14&menuID=8&ln=tr


    bu ürün kampanyada taksitli kdv dahil fiyatı 495ytl

    uygun gibi geldi tavsiye edermisiniz,
    tabi bu mobile olayı nedir
    gerçekten hiç elektrik dışında bağlantıya ihtiyaç duymuyormu,
    e bitarafı soğuturkenbi tarafı ısıtmıyormu
    yoksa splitmi alıyım
    oda tek odayı soğutuyo yaw :S
    kullanan bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim yanıyom çünkü yanıyom
    bu ne sıcak yaw

    duvara split alsam 1 odada olacak bu mobile parlak fikir geldi ip bağlarım taşırım peşimden

    acil bilgi yollarsanız seviniriim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinbo -- 2 Temmuz 2006; 17:56:05 >




  • hangi şehirdesin birde onu yazsan ulaşacagın tlf numarasını vermeye çalışırız ama bir türlü kaç mesajdır yazmadın yada ben görmedim panasonıc klimaları marketlerde bulamazsın sadece yetkili bayilerde bulabilirsinwww.panatek.com.tr adresinden yetkili satıcılarını bulabilirsin
    quote:

    Orjinalden alıntı: khirpi


    quote:

    Orjinalden alıntı: 2fast4u

    selam herkeze sayfaları hızlıca okudum ama genelde pahalı markalar önerilmiş ben yrn arçelik 4020 AA almayı düşünüyorum 12000 btu luk özellikleride iyi geldi bana
    bu 2si arasında kalmıştım sizce doğru seçim mi yapmışım ?? vestel cxp-12 mi iyidir yoksa arçelik 4020 AA mı?



    arkadaşım bende arçelikten keşif getirttim. arçeliğin servisi dışında hiç bir albenisi yok. 1,8 kw yakıyormuş oda tahminen. sölediğin modeli ise banada keşifte yazdılar. günde sekiz saattten ayda 40 ytl fatura getirir dedi keşif elemanı.

    TEKRAR SORUYORUM PANASONİC YADA TOSHİBA KLİMALARI UYGUN FİYATA ALABİLECEĞİMİZ YER VARMI... BİLEN ARKADAŞ LAR YARDIMCI OLURSA SEVİNİRİZ. YAZ BİTECEK BİZ KLİMA ALCAZ




  • Ben bu klimayı aldım çok çok memnunum,beklentimin de üstünde güzel soğutuyor,çokda sessiz tavsiye ederim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: alpercan

    Bende bugün klima almayı düşünüyorum,
    airfel 18000btu luk, AS18-3002s C vitamini bile varmış 1000ytl taksitli
    http://www.airfel.com.tr/index.cfm?page=products&ualt=1&marka=1&urunid=491&menuID=149&ln=tr
    sadece soğutma yapacak, sessiz olmasını istiyorum, elektrik harcaması da az olsun diliyorum.

    bir fikir verebilir misiniz?
    Sharp , mitsubishi baktım 2katı fiyatlar,alamıyorum.
    İstanbuldayım, Nerden ucuza alabilirim?




  • arkadasım merhaba,

    bende bı sıcak yaz günlerinde bir klima almaya karar verdim..

    biraz arasıtırınca kafam iyice karıstı..

    airfel marka 18.000 lik klima aldın sanırım. Nasıl memnunmusun??

    ben arcelik yada beko almayı düsünüyodum taki bu siteye girinceye kadar.. simdi airfelde ciddi ciddi düsünmeye basladım..

    verdigin sayfadan AIRFEL IONER PLUS AS18-3002S nin teknik özelliklerini bulamadım. ses, cop, enerji sarfiyatı ile ilgili bilgileri bana gönderebilirmisin??

    simdiden tesekkürler......


    quote:

    Orjinalden alıntı: alpercan

    Ben bu klimayı aldım çok çok memnunum,beklentimin de üstünde güzel soğutuyor,çokda sessiz tavsiye ederim.

    quote:

    Orjinalden alıntı: alpercan

    Bende bugün klima almayı düşünüyorum,
    airfel 18000btu luk, AS18-3002s C vitamini bile varmış 1000ytl taksitli
    http://www.airfel.com.tr/index.cfm?page=products&ualt=1&marka=1&urunid=491&menuID=149&ln=tr
    sadece soğutma yapacak, sessiz olmasını istiyorum, elektrik harcaması da az olsun diliyorum.

    bir fikir verebilir misiniz?
    Sharp , mitsubishi baktım 2katı fiyatlar,alamıyorum.
    İstanbuldayım, Nerden ucuza alabilirim?






  • http://www.akfel.com
    burdan tüm aırfelleri bulabilirsin

    quote:

    Orjinalden alıntı: apollo79

    slmm arkdaslar,

    herkes air feli cok övüyo bu sitede biraz aratırdım.. fiyatları arcelik ve türevleriyle aynı hemen hemen..

    AIRFELL DESIGN AS12-0922S / R2(U) yada AIRFEL IONER PLUS AS18-3002S olabilir diye düsünüyorum ama 18000 lik olanını teknik bilgilerini bulamadım airfelin sitesinden.

    AIRFELL DESIGN AS12-0922S / R2(U) 12.000 lik olmasına rağmen 1000 ytl sanırım sebebi kullanılan R410 gazı ama genede emin değilim.

    AIRFEL IONER PLUS AS18-3002S fiyatıda 1000 ytl ama dedigim gibi teknik özelliklerini bulamadım bir türlü

    Bana yardımcı olursanız cok sevinirim simdiden tesekkürler...





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi art_SRY -- 5 Temmuz 2006; 1:11:56 >




  • Herkese Merhaba,

    Bende klima almayı düşünüyorum fakat 2 model arasında(9000 btu luk) kararsız kaldım.

    1)Sharp AY-AP09DE(AY-AP09FHR ın bir eski versyonu,clusterplasma 9000 btu-->http://www.mavigoz.com.tr/fiyatlistesi.asp?marka=2)
    2)HAIER HSU-09H03 / VA(ZXF) 943 ytl -->http://www.airfel.com.tr/?page=products&ualt=1&marka=2&urunid=18&menuID=14&ln=tr

    Her iki klima da oldukça iyi özelliklere sahip(sessiz, yüksek COP oranı, havadaki bakteriler vs temizleme özelliği(çeşitli filtreler), mikrobilgisayar kontrolu vs..)

    Her iki marka hakkındaki düşünceleriniz belirtirseniz memnun oluurm. Özellikle HAIER kullanan arkadaşlar varsa, soruları vs yazarlarsa çok iyi olur çünkü bana fikir verebilecek hemen hemen hiç iyi/kötü yoruma rastlamadım HAIER hakkında ..Hepinize simdiden tesekkürler..




  • sankonun şu ana kadar getirdigi klimalardan hiç bir şekilde şikayet gelmedi ben haıer derim sorun yaşamazsın
    quote:

    Orjinalden alıntı: compy

    Herkese Merhaba,

    Bende klima almayı düşünüyorum fakat 2 model arasında(9000 btu luk) kararsız kaldım.

    1)Sharp AY-AP09DE(AY-AP09FHR ın bir eski versyonu,clusterplasma 9000 btu-->http://www.mavigoz.com.tr/fiyatlistesi.asp?marka=2)
    2)HAIER HSU-09H03 / VA(ZXF) 943 ytl -->http://www.airfel.com.tr/?page=products&ualt=1&marka=2&urunid=18&menuID=14&ln=tr

    Her iki klima da oldukça iyi özelliklere sahip(sessiz, yüksek COP oranı, havadaki bakteriler vs temizleme özelliği(çeşitli filtreler), mikrobilgisayar kontrolu vs..)

    Her iki marka hakkındaki düşünceleriniz belirtirseniz memnun oluurm. Özellikle HAIER kullanan arkadaşlar varsa, soruları vs yazarlarsa çok iyi olur çünkü bana fikir verebilecek hemen hemen hiç iyi/kötü yoruma rastlamadım HAIER hakkında ..Hepinize simdiden tesekkürler..




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.