Arkadaşlar bir buzdolabı motorunun içini açtım eğer detaylı anlatım ve resimlerini eklememi isterseniz buraya koymak istiyorum
Koymadan önce sormak istedim çünkü buraya bilgi yazıyoz birde bakıyoruz ki anlamsız anlamsız cevaplar niye koydun bizde biliyoruz falan yazıyorlar
buz dolabı motorunun orjinal hali
üst kapağı çıkınca böyle görünüyor
burada hava çıkışının benim kesdiğim bakır boruları var
buzdolabı motorunun sızdırmaz kasadan çıkmış kompresor hali
başka bir açı bu açıda solda kompresor pistonunun kolu ve ekzantiriğini görüyorsunuz altresimde detay vardır
gördüğünüz o iki adet somun piston kolunun eksantirikle olan bağlantısını tutuyor
üst görünümde o helezon bakır boru hava çıkışının bulunduğu bölümdür tam ortadaki delikli bir parça var o da motorun rotorundan geçen ekzantiriğin son ucu gördüğünüz delikler diğer ucunna kadar devam ediyor milin tam ortası göründüğü üzere delik
dikkat ederseniz eksantirik milindeki delikler açılı delinmiş tahminimce döndüğü zaman üstteki yağ ve gaz karışımını alt tarafa pompalamaya yarıyor
ters açıdan eksantirik mili ve diğer tarafın farklı açısı
üst kısımdaki daireler kompresorun subapları ve sol taraftaki o küçük boru motorum vakum yaptığı giriştir bu giriş doğrudan kabın içinden sıvıyı emiyor kabın içinde oluşan basınç düşmeside dışarıya açılan girişlerden sıvı yada gaz akımı oluşmasına sebep oluyor sıvı yada gaz dedim çünkü yağın içinde çalışıyor azda olsa geri dönen yağ olacaktır
kompresorun diğer subapları
Bobin sarımları çıkınca böyle görünüyor
sarımların farklı açılardan resimleri
gördüğünüz gibi sızdırmaz kabın içinde yağ var bu yağ hem piston hemde diğer hareketli tüm parçaların yağlanmasında ve soğutulmasında kullanılıyor
hava giriş ve çıkışlarını görüyorsunuz
elektirik bağlantısıda buradan yapılıyor göründüğü gibi elektrik bağlantısıda yağın içinde kalıyor sanırsam kullanılan yağ ağır metaller içermiyor
ayrıca buzdolabı motorunun içinde bulunduğu bu sac kab motorun vakuma tabi tuttuğu bir ortam yani matkapla sacda bir delik açsanız motor oradan içine hava çekmeye başlayacaktır
arkadaşlar edindiğim izlenimler ve çektiğim resimler bunlar anlamadığınız bölüm olursa seve seve yanıtlarım