Şimdi Ara

Matematik bölümü iyi midir, iş olanakları nasıldır ve mezunları ne yapabilir? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
2
Favori
170.843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bazı üniversitelerin yazılım mühendisliği bölümü falan bütün bölümlerden öğrenci alıyor o tamamen senin mülakatta orayı ne kadar istediğinle alakalı, ama lisans okuyacaklar yazmadan evvel birkaç kere düşünsün hatta, okusunlar..
  • Okulu bitirip yazılım alanında çalışan tanıdığınız birileri var mı ? bilgi alabileceğimiz konuşabileceğimiz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fgursoy

    Okulu bitirip yazılım alanında çalışan tanıdığınız birileri var mı ? bilgi alabileceğimiz konuşabileceğimiz ?

    Yazılım adına hiç birşey öğrenmiyorsunuz. Anca alacağınız kurslarla kendinizi geliştirirsiniz. Matematik bölümüne bundan sonra girecekler formasyonda alamıyor. Benim tek tavsiyem akademik kariyer düşünüyorsan gir bu bölüme fakat şunuda göze olmalısın günde en az 6 saat derslere zaman ayırmalısın yoksa oda hayal. Bu bölüme girenlerin %80 i ilk sene sonunda matematikten nefret ediyor. %50side 2 3 yıl sonra bitiremeyeceğini anlayınca bırakıyor.
  • arkadaşlar ben fef matematik okuyorm ve iş olanaklarından haberim var acaba açık ögretimle maliye yada iktisat gibi matematige yardımcı ve extra olarak bölüm bitirsem iş bulma olanagı artar mı yardım ederseniz sevinirim ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dvtkan38

    arkadaşlar ben fef matematik okuyorm ve iş olanaklarından haberim var acaba açık ögretimle maliye yada iktisat gibi matematige yardımcı ve extra olarak bölüm bitirsem iş bulma olanagı artar mı yardım ederseniz sevinirim ?

    bende fef mat okuyorum iktisat ya da lojistik bitirirsen daha iyi olur bizim bi profosr öyle demişti yine de bi araştır istersen
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 3qzotix

    quote:

    Orijinalden alıntı: fgursoy

    Okulu bitirip yazılım alanında çalışan tanıdığınız birileri var mı ? bilgi alabileceğimiz konuşabileceğimiz ?

    Yazılım adına hiç birşey öğrenmiyorsunuz. Anca alacağınız kurslarla kendinizi geliştirirsiniz. Matematik bölümüne bundan sonra girecekler formasyonda alamıyor. Benim tek tavsiyem akademik kariyer düşünüyorsan gir bu bölüme fakat şunuda göze olmalısın günde en az 6 saat derslere zaman ayırmalısın yoksa oda hayal. Bu bölüme girenlerin %80 i ilk sene sonunda matematikten nefret ediyor. %50side 2 3 yıl sonra bitiremeyeceğini anlayınca bırakıyor.

    Çok doğru bi tesbit olmuş bence. Benimde ilk senem bitti daha doğrusu tam bitti denilemez daha yaz okulu var hiç böyle hayal etmemiştim.Zor bence matematiği sevdigim için yazmıştım ama bırakıp bırakmama konusunda kararsızım.Bi daha hazırlanmak beni çok korkutuyo bi de ilk sene bu kadar zorlandıysam diger senelerde napcagımı bilmiyorum




  • Arkadaşlar Lise olarak Teknik Lise Mezunuyum Bilişim Teknolojileri VeriTabanı programcılığı. Tercih dönemi aklıma matematik bölümü takıldı üniversiteden sonra yazılım üzerine çalışmak istiyorum. Şuanda çoğu mühendislik mezunu arkadaştan daha iyi programlama ve veritabanı bilgim var ama matematik bölümü mezunu olursam yazılım üzerine işe girme şansım ne oranda olur ya da olur mu? Mimar Sinan Matematik Bölümü mü daha mantıklı yoksa Yıldız Teknik Bilgisayar Öğretmenliği mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GncyKrdnZ

    Arkadaşlar Lise olarak Teknik Lise Mezunuyum Bilişim Teknolojileri VeriTabanı programcılığı. Tercih dönemi aklıma matematik bölümü takıldı üniversiteden sonra yazılım üzerine çalışmak istiyorum. Şuanda çoğu mühendislik mezunu arkadaştan daha iyi programlama ve veritabanı bilgim var ama matematik bölümü mezunu olursam yazılım üzerine işe girme şansım ne oranda olur ya da olur mu? Mimar Sinan Matematik Bölümü mü daha mantıklı yoksa Yıldız Teknik Bilgisayar Öğretmenliği mi?

    Ben İstanbul Üniversitesi matematik 4. sınıfım. Mezun olmak için tek dersim kaldı. Bizim üniversitede İlk sene Bilgisayar 1 2 dersleri var ve görülen konular excel word. 2. sınıfta Bilgisayar 3 4 derslerinde access ve web tasarım gördük. Son sınıftada Bilgisayar programlama 1 2 var orada da fortran77 programı ile uğraştık. Programlamanın temeline ilişkin bir şeyler biliyorsan senin işine yarayabilecek bir ders yok.




  • Matematik mezunu ne yapar diye tartışılmış, bi tanıdık vardı Boğaziçi Matematik mezunu, Microsoft'ta falan çalıştı, ama bu sanırım nadiren oluyor. Mat mezunu olanlar ekonomi ve bil müh yüksek lisans yapabiliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akademik kariyer icin matematik bölümü olabilir ama bölüm oldukça zor dersler agır bunu gözönüne almak gerekir.
  • iyi değildir akademik kariyer düşünmeyen yazmasın!
  • Peki ben boğaiçi,bilkent gibi yerlerde okusam. Ee,endüstri ile ortak derslerden yararlansam. Boğaziçinde yüksek lisans olarak bilgisayar&endüstri müh. yapabiliyorsun. Ek olarak da moleküler biyoloji ve genetik ile çift anadal yapabiliyorsun. İş bulma imkanım nasıl olur sizce?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: James Franco

    Peki ben boğaiçi,bilkent gibi yerlerde okusam. Ee,endüstri ile ortak derslerden yararlansam. Boğaziçinde yüksek lisans olarak bilgisayar&endüstri müh. yapabiliyorsun. Ek olarak da moleküler biyoloji ve genetik ile çift anadal yapabiliyorsun. İş bulma imkanım nasıl olur sizce?

    Sen o dediklerinin hepsini yapmayı başar, sana iş vermeyenin alnını bizzat ben karışlarım.
  • Ayrıca, 4 yıl önce tercih döneminde açtığım bu konuyu periyodik olarak nereden bulup hortlatıyorsunuz?
  • Ne bileyim, senin geçtiğin yollardan bende geçiyorum demek ki

    Bilmiyorum ya, boğaziçinde falan okuyorsun. Adıyla bile alır diye düşünüyorum ben. Hayırlısı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ziyadesiyle -- 5 Ekim 2013; 11:33:18 >
  • Arkadaşlar herşey paramı EĞER SADECE PARAYI, İŞ BULMAYI DÜŞÜNÜYORSANIZ OKUMAYIN AYNI PARAYI TORNACIDA ÇALIŞARAKDA KAZANABİLİRSİNİZ HEMDE HİÇ KAFA PATLATMADAN ama EĞER İÇİNİZDE BİR TUTKU VARSA GERÇEKTEN MATEMATİKLE UĞRAŞMAK İSTİYORSANIZ BİLGİYE AÇ İNSANLARSANIZ GİRİN BU MATEMATİĞE BAKIN MATEMATİKÇİ İNSAN ÖZGÜR OLUR CAHİT ARF NEDEMİŞTİ ''MATEMATİK KEŞFEDİLEREK ÖĞRENİLMESİ GEREKEN BİR BİLİMDİR''. BEN İLK OKULDA MATEMATİKTEN NEFRET EDERDİM AMA YAPARDIM HOCALARIM ÇOK ZEKİ OLDUĞUMU SÖYLERDİ ÖZEL DERSLER VERMEYE ÇALIŞIRLARDI AMA BEN KAÇARDIM ÇÜNKÜ GERÇEKTEN KEŞFETMEM GEREKİYORMUŞ. SİZDE ÖYLE YAPIN KEŞFEDİN DÜŞÜNÜN BOLCA DÜŞÜNÜN. ANCAK OZAMAN GERÇEK MATEMATİKÇİ OLABİLİRSİNİZ
  • Ben Boğaziçi Matematik mezunuyum.Ben de mezun olmadan önce iş bulma endişesi yaşadım.Bilgisayar kurslarına gideyim kendimi geliştireyim bir yerlerde staj yapayım tecrübe edineyim dedim.Matematik okuyan herkeste istisnasız oluyor bu endişe çünkü ne yapacağınız belirsiz.Artık eskisi gibi dersaneler de yok öğretmen de olamayabilirsiniz.

    Mezun olduktan sonra iş sıkıntısı çekmek gelecek kaygısı taşımak istemiyorsanız şu bölümleri yazmanızı tavsiye ederim:Sağlıkla ilgili tüm bölümler(Tıp,Diş hekimliği,hemşirelik,sağlık memurluğu,eczacılık),Endüstri mühendisliği.Bunların haricinde gidip adam gibi bir dil öğrenebileceğiniz dil bölümlerini(İngilizce Öğretmenliği,İngiliz Dili ve Edebiyatı,Alman Dili ve Edebiyatı vb.) ya da eğitim dili yüzde yüz İngilizce,Almanca ya da Fransızca olan üniversitelerdeki ilgi alanlarınızdaki bölümleri yazın.
    Matematik okurken ne okuyorsun diye soranlara matematik diye cevap verince peşinden gelen bitince ne olacak sorusuna cevap bulamıyorsunuz.Verdiğiniz cevaba siz bile inanmıyorsunuz.Matematiği çok sevmiyorsanız yazmayın yazık etmeyin zamanınıza ve geleceğinize.




  • Matematigi gercekten seviyosanız idealist ve calıskan biriyseniz yazın baska türlü beklentilere girmeyin (ortam-eglence) vs..
  • Bahçeşehir Üniversitesi Matematik bölümü 3.sınıf öğrencisiyim, tercih edecek arkadaşlar belki buraya bakarlar diye yazıyorum, eğer kararsızsanız fazla tercih seçeneğim yok matematik yazayım diye düşünüyorsanız yazmayın, matematik sadece gönülden isteyenlerin başarılı olabildiği, matematikle uyuyup matematikle kalkan adamların başarılı olabildiği bir bölüm,derslerin zorluğuyla saç baş yoldurur ortalamanız neredeyse hiç bir zaman istediğiniz seviyelere yaklaşmaz erasmus gibi olanaklar hayal olur gider ne olacaksın diyenlerede cevap veremezsiniz bu yüzden çoğu zaman geleceğe dair karamsarlığa kapılırsınız.Okuyanların hatrı sayılır bir kısmı ilk sene ya da ikinci senenin sonunda bölümün zorluğuna dayanamayıp yatay geçiş yapar.Kötü özelliklerinin yanında iyi özellikleri de vardır, eğer gerçekten seviyorsanız ve istiyorsanız çok eğleneceğiniz bir bölümdür, her gün yeni bir şeyler öğrenmenin hazzını yaşarsınız, ufkunuz açılır, analitik düşünmeyi öğrenirsiniz.Kısacası tercih etmeden önce çok çok çok iyi düşünüp istediğinizden emin olmanız gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enbilx -- 4 Temmuz 2015; 19:28:00 >




  • Uzak dur yazık etme kendine git ziraat veteriner oku iki yıllık sağlık oku fkb mat okuma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.