Şimdi Ara

TH mozart kasa kurulumu anlatım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • THnin lanmoto-kendinden fankontrolcusu olan kasasını kullanıyordum ama ekran kartının buyuklugu ve hdd sayısının fazlalıgı nedeni ile kasa bagırsak gibi dışarıdaydı. THnin mozart tx kasası (http://www.thermaltake.com/product/Chassis/fulltower/mozart_tx/MozartTX.htm ) epeydir almak istedigim bir şeydir. Yaklaşık 1 ay önce aldım. Kasaya Enermax REV. 1200w güç kaynagı + Creative xfi seskartı + zotac 295 + dominator ramlar + Zalman ZM-MFC2 Göstergeli Multi Fan Controller kurdum.

    Kurulum sırasında bazı zorluklar oldu. Bunun en büyük sebebi kablo karmaşası, unitelere ulaşım zorlugu. Kasanın arka panali çıkıyo olabilseydi mukemmel olacaktı. Kasanın her iki yanında şeffaf kapagı var. bu da kurulumu kolaylaştırıyor. 2 tane sistem kurulumu için dizayn edilmiş gibi de olsa 2. anakartı yerleştirecek yer yok aslında. mini anakartlar için olsa gerek. yani iki tane ATX sistem kurmak imkansiz.

    Daha önceden bahsetmiştim mozart kasada 5-6 tane fan var. bunların kontrolu için fan kontrolcusu almıştım ama kasa eski model oldugu için fanların sensöru yok. daloyısı ile 12 cmlık 4 adet cooler master ısıklı fan aldım. kasada toplam 7 fan var. boşta daha fan var. bi ara onlarıda takıcam. sistem gurultu oranına gelince sesizlige alışana kadar 3-5 kere çalışır halde olan bilgisayarı açmak için power dugmesine bastım.


    resim: thnin standart sensörsuz fanı..

    not: site resimleri koymama izin vermedigi için 3-4 sayfada anlatıcam.

     TH mozart kasa kurulumu anlatım







  • power yeri kasanın solunda. anakartı ise sağda. soldan sağa kablo geçişleri için çeşitli delikler ve aralıklar mevcut. kabloları gizleyebilirsiniz isteseniz. ama işlemi sirasında sok çıkarla ugraşmak istemiyorsanız kafanızda planınızı yapmanızı tavsiye ederim. kablo karmaşası içinde bir kabloyu bulupta çıkarmak çok ama çok sıkıntılı bir şey.




     TH mozart kasa kurulumu anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 14 Temmuz 2009; 21:41:55 >
  • soldan görunuş.

     TH mozart kasa kurulumu anlatım
  • önden görunus. fan kontrol sistemi, xfi nin ön paneli ve dvdrwler

     TH mozart kasa kurulumu anlatım
  • kablo karmaşası. Enermax kutusu içinden çıkan yapışkan bantlar belkide sistem kurarken beni en çok rahatlatan parçalardı. En altta rahmetli asus 8800ultra. Bozulunca Çizgi elek. onu gtx 260 ile değiştirdi. malesef 295i alamadım. Mavi bilgisayar kapanmadan 1 hafta önce 880 tl (5 taksitle) zotac 295i kaçırmak istemedim. Şeytana uyup sisteme onu kurdum. Eski amdx2 3800e 260gtxi takmak istemedim. Sıfır kutusu ile birlikte şu an bekliyor.

     TH mozart kasa kurulumu anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 14 Temmuz 2009; 21:59:13 >
  • TH kutusu içinden soguk fruko gazoz çıkıyor. Sıkıntıdan ter basınca içesiniz diye... Ölçek kıyaslama için koydum gazozu. Reklam diil yani.. (reklam oldu ama...). Fanları kasaya mönte etmek için uzun vidalar lazım. malesef kutu içinde uzun vida bulamadım. kasanın öm paneline takılan fanlar için kesin gerekli yoksa ön tarafa fan takamazsınız. kasanın arka paneline ise kısa vidalarla (kutu içinde çok sayıda var) kasanın diş yuzunden fanları sabitleyebiliyorsunuz. Cooler masterin kutusu içinden de malesef uzun vidalar çıkmadı.

     TH mozart kasa kurulumu anlatım


     TH mozart kasa kurulumu anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 14 Temmuz 2009; 22:12:01 >




  • Kasa uzun oldugu için standart ide kablosu malesef yetmiyor. Kasa içinden 70 cmlık (sarı kablo) ide kablosu var. 1 tane. dolayısı ile 2 tane dvd baglayabilirsiniz. Yine kutu içinden 1 adet 70 cmlık sata kablosu var. 6 hdd slotu var. 5. ve 6. hddler için standart sata kablosu yetişmiyor. hatta 4. hddye bile yetiştirmekte zorlandım. TH burda yine cimrilik yapmış.İnsan en az 3 er tane koyar. Sanki çok pahalı şeyler de. Yalnız İzmirde ne 70 cmlık sata ne de ide kablosu bulamadı. Dolayısı ile sisteme sadece 4 hdd bağlayabildim. Ayrıca disket surucu kablosuda kısa geliyor. Kabloyu kasa içindeki çeşitli aralıklardan ilerleterek zor yetiştirdim. Epey bi sıkıntı var buralarda. (şu an disket surucu zaten çalışmıyor.. kablo muhtemelen zarar gördü :) )

     TH mozart kasa kurulumu anlatım


     TH mozart kasa kurulumu anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 14 Temmuz 2009; 22:23:29 >




  • zotac 295. ilginç yani 8*6 power girişleri. kendi kutusu içinden 8 pinli kablo çıkıyor. onu kullandım ama kart çalışmadı. enermaxın 6+2 pinli kabloları var. 2 pinli kablolar ters, bi acayıp oldukları için onları kullanmak istemedim. Ekran kartı başka türlü çalışmayınca o kabloyu taktım. kart çalıştı. enermax işi zotacın kendi kartından daha iyi biliyormuş. enterasan bi olay.

     TH mozart kasa kurulumu anlatım


     TH mozart kasa kurulumu anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 14 Temmuz 2009; 22:31:59 >




  • sistemin son hali..

     TH mozart kasa kurulumu anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 14 Temmuz 2009; 22:40:46 >
  • zalman fan kontrolcusu kasanın arkasından şebeke elektrığine ve guç ünitesine bağlanıyor. böylelikte sistemin o an ne kadar watt harcadıgını ön panelden izleyebiliyorsunuz. sistem 3dmark vantagede 400watta kadar çıktı. crysiste falan max.300-350 cıvarı. eğer bu değer doğru ise bizim hiç bir şekilde 450watt ve üstü güç kaynagına ihtiyacımız yok. resmen bizi yiyorlar. yok en az 600w alıcan , slı ise 1000 watt alıcan. zalmanın yalancısıyım.

     TH mozart kasa kurulumu anlatım


     TH mozart kasa kurulumu anlatım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 14 Temmuz 2009; 23:09:44 >




  • Sistemi kurmam 1 haftadan uzun surdu. İşten eve gelince ancak ugraşabildim. 70 cmlık ide ve sata kablosu için izmiri gezdim. bulamadım. internetten alabilirdim. 2,3 gunde gelirdi herhalde. ekran kartımın bozulması ayrı bir olay. Xfi alırkan panelli olanını almayın. sadece şık görunuyor. Panel üstünde volume ve mik volume ayarı var. ama klavyeden zaten kontrol edebiliyorum. Yine panel üstüne 3 adet 3d ses ayar duğmesi var. Kırmızı yanan duğmeler. Onun dışında fuzuli masraf. Aynı şekilde fan kontrolcusune ihtiyaç var mı. Kasa içinde bi suru fan var ve yaz olmasına ragmen yeterli sogutuyor. Ayrıca sessizler. buna da pek gerek yok. Cpu fanını baglamıştım bi ara. 3500 devir üstune çıkarabiliyorum ama ses yapıyor o zaman. Enermaxın fanıda çok sessiz ama 700rpm gibi düşük bir hızla çalışıyor. fan kontrolcusune bağlamama rağmen hızını arttramadım. anakarta bağlayınca ise alarm veriyor. Dominatorun fanları 3000 devir üstünde çalışıyor ve sessizler. onları anakarın psu bölumune bağladım. Enermax rev. kutusu içinden bol miktarda kablo çıkıyor. Tak çıkart tarzındalar. Kurulum çok kolay. Anakart guç kablosu ile 2 adet pcıe (6+2) kablosu ise direk guç kaynagından çıkıyor. Tak çıkart değil yani.
    Şu an aklıma gelenler bu kadar. Kasa mukemmel olmasına ragmen yeni bir revizyona ihtiyacı var. 3-4 yıl önceki halinin aynısı. Şunuda ekliyim ön panelde usb girişlerinin altında kucuk bir panel var. o panel kutudan çıkmıyor. Ayrıca satın alınıyor. Bi haltada yaramıyo zatı. Bende olmadıgı için orası siyah görunuyor. --bitti--



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 15 Temmuz 2009; 0:39:53 >




  • işlemci için sogutucu fan lazım. oc da çok ısınıyor. Yalnız dominatörun fanları var. tum ram slotları dolu. biraz yer problemi olabilir. Uygun bir sogutucu önerebilen var mı?
    sıvı sogutma iyi gider ama bir sızıntı durumunda neler olabilecegini düşünmek istemiyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 24 Temmuz 2009; 14:15:33 >
  • almayı düşünenler için güzel bir kaynak olmuş.teşekkürler
  • Hacı harika görünüyor atom bombası hazırlar gibi anlatmışsın valla.
  • Teşekkkürler
  • toplamda sisteminiz kaç tl'ye mal oldu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ageofempires

    toplamda sisteminiz kaç tl'ye mal oldu ?


    üstat kasayı sıfır kurmadım. kasa + psu + ses kartı yeni.
    ekran kartı ve ramları hesapta yoktu. mecbur kaldı. ..sonradan aldım.. belimi iyi buktu ekran kartı zaten 1000tl..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahrimar -- 30 Ekim 2009; 13:31:08 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.