Şimdi Ara

Ankara --> Mersin & Mersin --> Ankara (dikkat bol foto ilk mesaj güncel)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
12.467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • başlıktan da anlaşılabileceği üzere Ankaradan Mersine gideceğim, fakat daha önce hiç gitmediğim bir yol ve işin kötü yanı yalnız olacağım (bilen biri olmayacak yanımda) sizden ricam bu güzergahı bilenler ellerinden geldiği kadar detaylıca anlatırlarsa sevinirim, perşembe akşamüstü çıkacağım yola. örneğin Ankaradan çıkarken ne tarafa doğru gideceğim falan gibi şeyleri bilmek istiyorum duyumlarım yanlış değilse otobana falan çıkılacakmış polis, yol durumu vs. her türlü bilgiye açım

__________________________________________________________________________________________________

16.07.09 gecesi vardığım mersinden geriye dönerek bugun(19.07.09) 16:00 civarında ankaraya ulaştım.

oralara kadar gitmişken taner abiye uğramamak olmazdı, bende 17 sinde mersinden adanaya geçip taner abi ile bikaç saat sohbet ettim bu küçük muhabbetin fotoğrafını taner abi bir ara ekleyecektir.

taner abiden gezilecek birçok yerin tavsiyesini aldıktan sonra ertesi gün yola düştüm ve sizlerle birkaç fotoğraf paylaşmak istedim.

Silifke Kalesi

Kaleden Göksu manzarası
    __________________________________________________________________________________________________

Kalenin altındaki mahallenin içinde eski bir tahıl ambarı

Cennet Cehennem Mağaralarının bulunduğu çukur.

Cennet Cehennem in 500 mt kadar ilerisinde ki Astım mağarası.

Silifke Uzuncaburç köyünden tarihi yapılar...

Geri dönüş yolundan birkaç kare...

Ankara girdikten sonra karşılaştığım bir güzellik, koymadan edemeyeceğim buraya.

Son olarak bütün bu yollarda bana yoldaşlık eden aslan parçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 19 Temmuz 2009; 21:09:33 >

• Sevgili Suicide dostum.

Ankaranın içinden KONYA'ya doğru çıkıyorsun ve AKSARAY istikametini takip ediyorsun, 3 defa "KONYA" kavşağı göreceksin ama hiçbirine girme, dümdüz devam et. ADANA işaretlerini takip et. Meşhur YOLÇATI'na geldiğinde istersen devam edip Ulukışla'dan Pozantı TEM otobanına giriş yapabilirsin, istersen sola NİĞDE istikametine dönüp daha sonra TEM'e girip aslında paralı ama henüz parasız olan yoldan Pozantı'ya kadar otobandan gidebilirsin. Böylece Ulukışla''dan Pozantı'ya kadar olan sıkıntılı kısımdan geçmezsin. Pozantı çıkışında TEM'e giriyorsun hemen, ama istersen Tekir'de bir et mangal pişirip karnını kuzu etiyle doyurabilirsin. Zaten ondan sonra Mersin 1,5 Saat. TEM'e girdikten sonra dümdüz gidiyorsun, Damlama Mevkiinde dikkat et, 10 km dümdüz aşağıya, 30 km araba boşta gidebilirsin, çok fazla hızlanıyor. Mümkünse içten al virajları, boşta gitme, direksiyon hakimiyeti çok önemli. Tarsus'a vardığında 4 şeritli yol 2 Şerit ADANA ve 2 Şerit MERSİN olmak üzere ayrılıyor, MERSİN TABELALARINA dikkat ederek (biraz karışık çünkü sağolasınlar) MERSİN istikametine devam et. TARSUS'u geçtikten sonra LİMAN çıkışı ve MERSİN çıkışlarının birisinden çıkabilirsin. İstersen Çeşme'liye kadar devam edip denize girip serinleyebilirsin de...

Korkacak bir yol değil. Çok çok rahat. Sadece AKSARAY için biraz karışık, tabelalara dikkat et, ORHAN AĞAÇLI'da durma da nerede durursan dur... Depoyu fulle, yola öyle çık ama.

Yolun açık olsun. En ufak bir sorunda beni arayabilirsin.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

• quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

Sevgili Suicide dostum.

Ankaranın içinden KONYA'ya doğru çıkıyorsun ve AKSARAY istikametini takip ediyorsun, 3 defa "KONYA" kavşağı göreceksin ama hiçbirine girme, dümdüz devam et. ADANA işaretlerini takip et. Meşhur YOLÇATI'na geldiğinde istersen devam edip Ulukışla'dan Pozantı TEM otobanına giriş yapabilirsin, istersen sola NİĞDE istikametine dönüp daha sonra TEM'e girip aslında paralı ama henüz parasız olan yoldan Pozantı'ya kadar otobandan gidebilirsin. Böylece Ulukışla''dan Pozantı'ya kadar olan sıkıntılı kısımdan geçmezsin. Pozantı çıkışında TEM'e giriyorsun hemen, ama istersen Tekir'de bir et mangal pişirip karnını kuzu etiyle doyurabilirsin. Zaten ondan sonra Mersin 1,5 Saat. TEM'e girdikten sonra dümdüz gidiyorsun, Damlama Mevkiinde dikkat et, 10 km dümdüz aşağıya, 30 km araba boşta gidebilirsin, çok fazla hızlanıyor. Mümkünse içten al virajları, boşta gitme, direksiyon hakimiyeti çok önemli. Tarsus'a vardığında 4 şeritli yol 2 Şerit ADANA ve 2 Şerit MERSİN olmak üzere ayrılıyor, MERSİN TABELALARINA dikkat ederek (biraz karışık çünkü sağolasınlar) MERSİN istikametine devam et. TARSUS'u geçtikten sonra LİMAN çıkışı ve MERSİN çıkışlarının birisinden çıkabilirsin. İstersen Çeşme'liye kadar devam edip denize girip serinleyebilirsin de...

Korkacak bir yol değil. Çok çok rahat. Sadece AKSARAY için biraz karışık, tabelalara dikkat et, ORHAN AĞAÇLI'da durma da nerede durursan dur... Depoyu fulle, yola öyle çık ama.

Yolun açık olsun. En ufak bir sorunda beni arayabilirsin.

Selam ve sevgiler,

Taner Göde

Şu mesajdan da anlaşılabileceği gibi Taner abi Normal bir insan değildir.

Taner Abi İnsan Değilsin diyorum. Yemin bile edebilirim.
    Sırf şu adam için Passat alınır Adanaya gidilir.

Suicide Mersine varmışken Adanayada uğra Taner Abi'yi görüp bir hacı ol.
    Hürmetler Taner abi

• ANKARA-MERSİN

Bu arada gerçekten de tüm yollar Konya'ya çıkıyormuş. Tuz Gölü kenarından geçiyorsun, muhteşem görüntü, Şereflikoçhisar'dan da geçiliyor. Tarla, ekin, dümdüz ovalar...

• Naim bey, teveccühünüz, buralar bizden sorulur. DH'dan kim gelirse gelsin, emanetimdir. Adana'ya uğrayıp 2 bardak soğuk vişne suyu içmeden kimseyi bırakmam. Yıl 1982: Taner Göde 14 yaşında, Meşhur Kuruköprü Vişnecisinde günde 20 bardak vişne suyu içmekten zafiyet geçirmektedir... Daha güzel bir meşrubat bence sadece biradır ama o da denizkenarında, Mersin yazlıklarında ve 3 °C ise içilir... Yanında da karpuz, kavun, badem ve fıstık.
  • taner abi çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabın ve ilgin için
    sorunla canını sıkmak seni yormak istemem abi, ama @iRoNMaSTeR ın da dediği gibi oraya kadar gelmişken müsait olman/olmam durumunda sana bir selam etmeyi çok isterim belki çok gencim muhabbetim seni açmaz ama böyle bir abimizle gerçektede tanışmak güzel olurdu.
  • ANKARA'dan gelirken AKSARAY'a GİRİŞ ve ÇIKIŞ KROKİSİ

- DİKKAT! Dümdüz gitmek yok. Yavaş...!!! Aksaray'ın ortasında şehirlerarası otobüsler durup yolcu indirip bindiriyorlar.
    - Her iki kavşakta trafik ışıkları var.
    - Ankara'dan gelirken ana kavşakta SOLA dönüp dümdüz devam ediyoruz.
    - Karşımıza çıkan diğer ana kavşakta da SAĞA dönüp E90'dan devam ediyoruz.
    - Sağımızda MERCEDES BENZ TÜRK A.Ş. fabrikası var.
    - Motor Meslek Lisesi'ne teşekkür ederiz.
    - Solumuzda ova, tarla, alan, arazi bol miktarda mevcut.

Ne yap et, Orhan Ağaçlı Tesislerinde durma. Otobüs Dinlenme Tesislerinde de durma. Kafana göre bir petrol istasyonunda dur. Yemek yiyeceksen de Şereflikoçhisar'ın tam ortasındaki ana kavşakta sağda ve solda güzel lokantalar var, esnaf ve halk tipi, bir mercimek çorbası, yarım somun ekmek ve bir bardak su, şükürler olsun Allah'ım, yola devam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    izmir buca nasıl bir yer
    16 yıl önce açıldı
    İzmir Buca güzel mi ?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

• Semih, bak suicide ne diyor...

quote:

Orjinalden alıntı: suicide

taner abi çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabın ve ilgin için
    sorunla canını sıkmak seni yormak istemem abi, ama @iRoNMaSTeR ın da dediği gibi oraya kadar gelmişken müsait olman/olmam durumunda sana bir selam etmeyi çok isterim belki çok gencim muhabbetim seni açmaz ama böyle bir abimizle gerçektede tanışmak güzel olurdu.

• abi vallahi süpersin, perşembe çıkmadan önce bu konunun son halini laptopa alıyorum ve yolda aklıma birşey takıldıkça çekip kenara tavsiyelerini tekrar tekrar okuyorum
    birde abi akşam 7 gibi çıkmak durumunda kalacağım yola(okul çıkışı) aydınlatma falan nasıl acaba yolda, karanlıkta tabelaları falan karıştıracak gibi karanlık bir durum yoktur umarım yolda

quote:

Semih, bak suicide ne diyor...

abi muhabbeti bilmediğimden anlamadım sanırım, yanlış birşey söylemedim umarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 13 Temmuz 2009; 18:14:00 >

• [simage]
    [/simage]

Klimayı daima açık, camları kapalı tut sevgili suicide, güneş gözlüğü zaten var, bol soğuk su, ara sıra da benzinciye çek, arabayı da gölgede dinlendir, camları aç, temiz hava girsin. Uzun yol acaip güzel ama bir o kadar da yorucudur. Yolda epey radar varmış. Dikkat et derim.

Adana'ya beklerim. Gelecek hafta İstanbul dönüşü Yumurtalık veya Erdemli'de olabilirim. Telefon et 0-532-2473180
  • taner abimize katılıyorum
    ereğli konya ayrımından yeni otoyola girdiğinizde ki ulukışla kesimini pas geçmiş oluyorsunuz
    60 km boyunca pozantıya kadar benzin istasyonu yok aman dikkat yolda kalmayın
    hayırlı yolculuklar
  • Taner abim gerekli açıklamayı yapmış,ellerine sağlık.

Bu yolu yılda en az 10 defa kullanan biri olarak yolun yabancısı olduğun için özellikle yeni yapılan kısımdan gitmeni öneriyorum.Eski yolu artık sadece ağır vasıtalar ve bazı otobüs firmaları kullanır oldu.Asfaltın da büyük kısmı dalgalı olduğu için dikkatli olmak gerek.Yeni yoldan gidersen kafan rahat olur.Yalnız yeni kısımda Pozantı'ya varana kadar hiç petrol istasyonu yok,Aksaray üzerinden geleceğin için deponun dolu olmasına dikkat et.

Otoyoldan Pozantı'ya çıktıktan sonra biraz bu yolda devam edip tekrardan otobana gireceksin.Otobanın girişi ile çıkışı aynı yol üzerinde.Şaşırıp ya da dalgınlığa getirip sağa gitme,orası eski yol.

Son resim de eski anıların hatrına benden Taner abiye ve tüm Adana'lı hemşerilerime armağan olsun.

• @meta80

bu tavsiyeler dinlenmez mi abi

gazı fulleyeyim, benzin 3/4 falandı onunda üstünü tamamlayayım bari ankaradan çıkmadan. gazın yetmediği ve bulamadığım yerde durmak yok yola benzinle devam artık iyi dileğin için teşekkürler.

taner abi klima malesef yok ama akşam olacağından camı hafif aralar giderim diye düşünüyorum artık 100 ü pek geçmem zaten, hız sınırı neyse %10 koyar o şekilde giderim. 10-11 saat ankara-trabzon tek şöför yapmaya alışkınım, mersin ne kadar sürer ki acaba 5-6 saatte biter sanırım yol, oda çerez gibi gelir

• quote:

quote:

taner abi çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabın ve ilgin için

Abi Kerem'in bu konuda ciddi tereddütleri vardı hatırlarsan.

Memlekete her gidişimde Taner abinin yanından çıkmam,çoğu zaman da söylemişimdir "Abi,biz senin yanında yaşlı kalıyoruz vallahi!" diye.
    Adana'ya gidip de Taner abimle tanışmayan olursa ben de gücenirim,memleketimizden yolu geçen tüm forumdaşlarımız bu mütevazi,misafirperver,harikulade insanı tanımalı,muhabbet ederken saatin nasıl geçtiğini anlayamazsınız.Geçen uğradığımda 4 saat oturmuştum yanında,Taner abi bir yandan çeviri yapıyor bir yandan muhabbet ediyorduk.

• Sevgili arkadaşım suicide, benim büro bir tür kaçış rampası gibi... Ziyaret eden arkadaşlarım beni iyi tanırlar. Hard Rock-Heavy Metal seviyorsan canın sıkılmaz, bir de 2 Amerikalı gelirse İncirlik Hava Üssünden pasaport tercümesine gör curcunayı... Hem yanlış birşey söylesen ne fark eder dostum, hepimiz birbirimiz için destek olmalıyız.

Ankara-Mersin yoludan en ufak bir çekincen olmasın. Levhalara dikkat et, Şereflikoçhisar kalabalık, Aksaray kavşaklı, Konya Ereğlisi yol çatısında düz gidersen eski yoldan (Kardeş Gediği rampasından doğru Ulukışla ve Çiftehan'dan Pozantı TEM'e), sola döner, POZANTI-ANKARA TEM OTOBAN BAĞLANTI YOLUNDAN gidersin 30-40 km, sonra sağa döner, tünelleri vb. geçer, Pozantı'da çıkarsın, Pozantı'nın içinden geçip çıkışında tekrar TEM'e girersin, Tekir'e kadar yokuştur, Tekip Tepesinde Damlama Tarsus'a kadar boşta gidebilme imkanı var ama dikkat, tavsiye edilmez, tehlikeli, özellikle de TÜNEL ÇIKIŞI çok riskli, hem aşağıya doğru iniş, hem sağa doğru viraj, yol sathı tırtıklanmış/traşlanmış, aracip ses çıkar, korkma, ama sıkışık olur trafik, kamyonlar sağ şeridi işgal ederler.

TEM'de trafik bu bölgede ve özellikle de haftasonlarında çok hızlı hareket eder. Azami dikkat gerektirir.

quote:

abi vallahi süpersin, perşembe çıkmadan önce bu konunun son halini laptopa alıyorum ve yolda aklıma birşey takıldıkça çekip kenara tavsiyelerini tekrar tekrar okuyorum
    birde abi akşam 7 gibi çıkmak durumunda kalacağım yola(okul çıkışı) aydınlatma falan nasıl acaba yolda, karanlıkta tabelaları falan karıştıracak gibi karanlık bir durum yoktur umarım yolda

quote:

abi muhabbeti bilmediğimden anlamadım sanırım, yanlış birşey söylemedim umarım

• GABARİ KONTROL....!!!!

Çakıt 6 Çakıt 3 Çakıt 19 Çakıt 8 Çakıt 1 Çakıt 0

• quote:

Sevgili arkadaşım suicide, benim büro bir tür kaçış rampası gibi... Ziyaret eden arkadaşlarım beni iyi tanırlar. Hard Rock-Heavy Metal seviyorsan canın sıkılmaz, bir de 2 Amerikalı gelirse İncirlik Hava Üssünden pasaport tercümesine gör curcunayı... Hem yanlış birşey söylesen ne fark eder dostum, hepimiz birbirimiz için destek olmalıyız.

bayılırım abi ben sıkılmam senin muhabbetin forumda bile bukadar güzelse gerçekte nasıl olabileceğini tahmin ediyorum zaten, çekincem benim seni sıkmam yönünde

umarım kısmet olur abi görüşmek, numaranı kaydettim rahatsız ederim seni herşey için birkez daha teşekkürler hepinize ve özellikle taner abiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 13 Temmuz 2009; 18:38:36 >

• Suicide,dostum konunu dağıtmadan hazır hemşerilerimizi yakalamışken birşey söylemek istiyorum.

Ramazan'da beraber iftar yapsak nasıl olur?

Benim vize sonrası Adana'ya gelme işi suya düştü Taner abi,İzmir'e gideceğim hanımın memleketine

@meta80, toplanmamız halinde sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız abi,Osmaniye'den gelebilirsiniz sanırım.Benim de aslım Kadirli'li zaten,olmadı ben uğrayacağım bir gün yanınıza.
  • @xradiancex

abi kaç gündür evde yalnızım, keşke bu konuyu daha önceden açsaymışımda moralim yerine gelseymiş. sanki bir aile ortamı gibi bütün sıkıntım gitti vallahi. konuda sizin, herşeyde sizin yani bu güzel ortamı gördüm ya konu nereye isterse oraya gidebilir
  • quote:

@xradiancex

abi kaç gündür evde yalnızım, keşke bu konuyu daha önceden açsaymışımda moralim yerine gelseymiş. sanki bir aile ortamı gibi bütün sıkıntım gitti vallahi. konuda sizin, herşeyde sizin yani bu güzel ortamı gördüm ya konu nereye isterse oraya gidebilir

Eyvallah dostum çok teşekkür ederim. Ne yap et,Taner abiyle uyan bir gününü denk getir ve yanına uğra! Sıkıntı,bunalım,baş ağrısı,ülser,böbrek taşı vs. hiçbirşeyin kalmaz. Ben de Adana'da olacaktım o zaman curcunayı görürdün.

Edit:İmlâ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xradiancex -- 13 Temmuz 2009; 18:50:05 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.