Şimdi Ara

Scenic II donanım seviyeleri ve 2.el araç seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
15.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bayağı uzunca bir süredir aklımda olan ve artık kaçınılmaz hale gelen araç alımı işini Scenic II ile çözmeye karar verdik. Aslında benim aklımda Mondeo MK3 veya Vectra C vardı ama evin gerçek reisi Scenic'i beğenince yapacak bir şey kalmadı. Umarım pişman olmam.

    Aradığımız araç düşük km.de otomatik vites bir Scenic II. Gördüğüm kadarı ile Scenic'te çoğu Renault modelinde olduğu gibi Expression, Dynamic ve Privilege donanımları var (otomatik vites Authentique görmedim hiç) ama internetteki ilanlara bakınca normalde boş olması gereken Expression'larda bile xenon, far sensörü, CD değiştirici gibi yüksek donanım seviyelerinde olması beklenecek donanımlar mevcut görünüyor. Scenic zamanında hep böyle opsiyon paketleri ile mi satıldı? Expression veya Dynamic alıp opsiyon ekletmekle doğrudan Privilege almanın farkı nedir? Bu konularda beni aydınlatacak birileri varsa sevinirim.

    Araç seçimi konusuna gelince şu an için gördüklerimden elediklerim şunlar;

    1-http://www.sahibinden.com/2005_scenic_1_6_16_v_full-85WQQaXQQ15258077WQQpXQQdisplayitem

    Bu araba expression olmakla beraber yine de bayağı dolu görünüyor. Fiyatı da uygun. Ancak gördüğüm kadarı ile güvenlik ve iç donanım olarak eksikleri var. Mesela mutlaka olsun istediğim hız sabitleyici bu araçta görünmüyor ve sonradan takılabilir mi bilmiyorum.

    2-http://www.sahibinden.com/43000_km_de_2004_model_scenic-39WQQaXQQ14806464WQQpXQQdisplayitem

    Bu araba ise Dynamic ve güvenlik ve iç donanımlar üstteki araçtan daha dolu olmasına rağmen dış donanımları daha zayıf. Bir de 1.6 Scenic'lerde ESP var mı cidden? Ben privilege'de bile yok sanıyordum.

    3-http://www.sahibinden.com/2004_model40000_de_full_scenic-96WQQaXQQ14776859WQQpXQQdisplayitem

    Bu da bir dynamic ve orta dolulukta görünüyor. Bu aracı dün Rami oto pazarında bizzat gördüm (eşimin Scenic istemesini faili bu araçtır) ve rengi hariç fena durmuyordu. Temmuz bandrolü onlardan olarak 23.500'e bırakırız dediler. Ancak sol kapılarda ve bagajda sürtünme kaynaklı boya varmış. Zaten hiç kazalı araba yok, hepsi ya sürtünmüş, ya çizilmiş, ya da saksı düşmüş.

    4-http://www.sahibinden.com/2005_megane_scenic1_6_16v_dynamigue_tiptronik_vites_full-53WQQaXQQ14712183WQQpXQQdisplayitem

    Bu da gayet dolu bir dynamic ve fiyat yine uygun sayılır.

    Sahibinden.com'da arama yaparken 80 bin km. ve 25 bin TL.nin altında araçları seçtiğim için gözüme çarpanlar bunlar. Şahsen aracın ıvır zıvır çok donanımı olması, otomatik vites olması ve markasının Renault olması (açıkçası öncelikli markalarımdan değildir) beni yüksek km.lerden uzak durmaya itiyor. Fiyat olarak da 22-23 bin TL.ye alınabilecek gibi durduğu için 25 bin TL üzerinde fiyat yazanları samimi bulmuyorum (veya samimiyet değil de bana hitap etmiyorlar diyeyim).

    Bu çerçevede yardım ve görüşlerinizi bekliyorum. Teşekkürler,

    Not: Bu kasa Scenic'e ait broşür veya katalog bulma imkanı yoktur değil mi?



  • Selam Arkadaşım, Umarım gönlüne göre bir Scenic II bulursun. Ben 5 ay aradım. Ama beklediğime değidi. Sonunda tam istediğm gibi bir araç buldum ve aldım araç ben aldığımda 18 000 km'deydi şimdi 20 000'i yeni geçti.. Dün tatilden geldim. Uzun yolda çok çok rahat bir araba. Sürüş pozisyonu yüksek olduğundan yola hakimiyet hissi ve görüş açıları çok güzel. Çok sessiz bir araç. Sürüş pozisyonu yüksek olduğu için gece sürüşlerinde karşıdan gelen araçların farları insanı daha az etkiliyor. Frenler süper. Daha önce yapılan testlerini okumuştum 100 km ile giderken 37 m'de durabilen ender araçlardan biri. Klima performansı çok iyi. Sceniclerdeki ASR ve ESP özelliği Pak.Tekno olarak geçiyor. Dynamic yada Privilage versiyonlarında opsiyonel olarak satıldı. Yani alacağın araçta olabilirde olmayabilirde... Secenic II, 1400 kg gibi ağır sayılabiecek bir araç. Üstine otomatik vitesi de ekleyince biraz daha hantallaşıyor. Ben bu yüzden 2.0 16v motorlusunu aradım ve aldım. Eğer çok yol yapıyorsan ve ekonomik olsun diyorsan ya LPG takılmışını al yada sen taktır. Ben şimdilik düşünmüyorum. Zaten çok fazla yol da yapmıyorum. Benim aracım şu anda, İstanbul Şehir içi trafiğinde klimalı, 10,5 Lt/100 km civarında yakıyor.
    Zamanında Scenic'ler satılırken Pak.Tekno, Pak. Executive ve Pak. Elegance olarak opsiyonlarla satılıyordu. Buna göre arabalarda ASR, ESP, Sunroof, Deri döeşeme Xenon Far, Hız sabiteyici, Lastik basınç sensörü, Yağmur sensörü, Karanlık Sensörü (farlar için) olaması yada olmaması değişebiliyor. Ben araba arar, bakarken ilanlarda yazan, tam full yada full + full yazanların hepsinin doğru olmadığını anladım. Birde şu dikkatimi çekmişti, Baktığım arabaların resimlerine bakınca araba 10 numara duruyor. Yanına gittiğinde Ölmüş eşekle karşılaşabiliyorsun. Pek çok aracın bu şekilde olduğunu görrdüm. Temiz Scenic bulmak gerçekten zormuş. Bazı satıcılar araçlarını ilk aldıklarında çekmiş oldukları fotoğrafları koyuyorlar. Sende resmie aldanabiliyorsun. Secinlerin Otomatik şanzımanlarının tamiri yok. Gerçi istatistiksel olarak pek arıza yapan şanzımanda yok ama sen yine de en az km'li ve en çok donanımlı olanını almaya çalış. Bence bu araç 2004 senesinde piyasaya çıkışına göre düşünürsek zamanının ötesinde bir araç yapmış Renault.

    http://www.menacam.com/renault-sc-nic-ii-t17717.html?s=b59eeb7587c6bbccf3f5d5a64b1fbfa8&

    Link'i bir incelersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.

    Şimdiden hayırlı olsun. Bol şanslar.
  • Unutmadan ekleyeyim;

    4-http://www.sahibinden.com/2005_megane_scenic1_6_16v_dynamigue_tiptronik_vites_full-53WQQaXQQ14712183WQQpXQQdisplayitem

    yazdığını aracı ben gidip gördüm. Daha önce de yukarıda yazdığım gibi Resimler aldatıyor. Araba çok yıpranmış durumda. Aracı az çok inceledim. Direksiyon kutusu bozuk yada bozulmak üzere. Çünki direksiyonda bir boşluk ve tıkırtı vardı.

    Bu arada forumdan birisi aracını satıyordu. Satmış ta olabilir ama en fazla 10 gün oldu. bir kaç sayfa öncesinde ilanına ait link bile vardı ve tam full bir arabaydı. Tam deri koltuğuna kadar. Ona bak hatta kaçırma derim.
  • sevgili kılıbık dostum.
    evinizin gerçek reisi çok yerinde bir seçim yapmış... Scenicten gerçekten çok iyi bir arabadır.. en kötü alışkanlığı bu arabayı alınca bidaha vazgeçememektir.. diğer arabaların hiç birisi gözünüze güzel gelmez.. kesinlikle bu böyle.. gördüğüm bütün scenic sahipleri araçlarından iner inmez şöyle bi arabaya dışarıdan bi bakıp izleyipde iniyorlar.. yada arabanın yanından uzaklaşırken şöyle iyi bir izleyip, süzüpte.. pazar günü bursaya gittim.. bitane grand scenic Privilage vardı siyah.. adam baya bi süslemiş arabasını inmiş sağına soluna bakıyordu arabasının.. ailesini göndermiş köfteci yusufa.. dedim.. aşıksınız demi arabanıza.. evet dedi adam aşığım..

    bana kalırsa bu aracın kesinlikle 1.6 sını ve otomatik olmayanını al.. ben 2.0 a çok niyetlenmiştim.. ama zaten ağır olan bir aracın bide 2.0 olması vergiyi katlar.. benim 1 bandrolüm 200 TL.. çok iyi bence.. 2.0 olsaydı 750 den aşağı olmazdı herhalde.. LPG taktırdım aracıma.. zavolli marka.. 3 tane daha benzinli renaultumuz var, onlarda da zavolli var çok memnunuz.. Scenicte önemli olan model değil önemli olan km ve orjinalliktir.. çünkü 2009 modeli ile 2004 modeli arasında çok az fark var.. 1.6 araçta otomatik kesinlikle alınmaz.. ben 120 den sora hep 6. vitesi arıyorum.. bide 4 vitesi düşünün.. otomatikler 4 vites..
    bu aracın kesinlikle esp siz olanını almayın.. cam tavanda olmazsa olmaz bir nimet.. aracın full olduğunu nasıl anlarsınız onu anlatayım.. eğer arkada orjinal park sensörü varsa ve orjinal zenon far varsa, dıştan bakışta bile full olup olmadığını anlayabilirsiniz.. ful olanı ile diğer donanım seviyeleri arasında çok büyük bir fark var.. benim size tavsiye edebileceğim araç şu;
    http://www.sahibinden.com/sahibinden_fuul_orjinal_34000_km-25WQQaXQQ14984214WQQpXQQdisplayitem
    benim arabada aynı şartlarda idi aynı km de idi ben 25 e aldım
    http://www.sahibinden.com/65_000_de_satilik_cam_tavanli_scenic-11WQQaXQQ15218672WQQpXQQdisplayitem
    ben bu araçları incelemiştim..
    fiyatta anlaşamadık..
    iyi bunların ikiside
    bide çatalcada var.. ama adamın aklı gidip geliyor.. bi satıyor bi satmıyor.. satmamışsa onun arabasıda tertemiz..

    bu renk hakkında büyük konuşmuşum. ama dışarıda çok beyeniyorlar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LahanaSever

    bana kalırsa bu aracın kesinlikle 1.6 sını ve otomatik olmayanını al.. ben 2.0 a çok niyetlenmiştim.. ama zaten ağır olan bir aracın bide 2.0 olması vergiyi katlar.. benim 1 bandrolüm 200 TL.. çok iyi bence.. 2.0 olsaydı 750 den aşağı olmazdı herhalde.. LPG taktırdım aracıma.. zavolli marka.. 3 tane daha benzinli renaultumuz var, onlarda da zavolli var çok memnunuz.. Scenicte önemli olan model değil önemli olan km ve orjinalliktir.. çünkü 2009 modeli ile 2004 modeli arasında çok az fark var.. 1.6 araçta otomatik kesinlikle alınmaz.. ben 120 den sora hep 6. vitesi arıyorum.. bide 4 vitesi düşünün.. otomatikler 4 vites..



    1600 motorda otomatik alınmaz demenin sebebi sadece performans mı yoksa şanzıman ile ilgili bir sıkıntı mı var? Eğer performanstan bahsediyorsak benim için çok sıkıntı olacağını sanmıyorum. Evet Scenic ağır bir araç ama 115HP de fazla azımsanacak bir güç değil. 2 sene otomatik Honda City kullandım. 1100 küsür kg idi ve 83HP-120Nm motorla verdiği performans beni genelde tatmin ediyordu. 1.6 otomatik Scenic'in de aman aman bir performans sunmasa da City'den aşağı kalacağını sanmıyorum.

    Otomatik vites bizim için olmazsa olmaz. Eşime otomatik vitesi bile zorla kullandırıyorum, manuelin başına hiç oturmaz çünkü tecrübesi yok. 20'li yaşlarda olsak belki zorla öğretirim ama şimdiden sonra o da çok zor. Zaten manuel alırsam gıcıklığına, inadına kullanmaz. Bana da özel şöför muamelesi görmekten gına geldi artık. Alışverişine kendi gitsin, uzun yolda azıcık beni dinlendirsin, vs. vs.

    2004 ile 2009 arasında çok az fark var demişken Scenic hangi sene makyaj gördü ve ne değişti öğrenmek mümkün müdür? Piyasada satılık Scenic'ler genelde 2004-2006 arası oluyor. Hatta ilk başlarda kasanın 2006'da bittiğini falan düşünmüştüm. Acaba neden böyle? 2006'dan sonra Scenic pek tutulmadı mı, yoksa bu araba 3 yaşını geçince kendini sattıracak sorunlar mı çıkartıyor diye merak etmiyor da değilim. Gerçi buradaki kullanıcılar memnun ama yine de insanın aklına geliyor işte.

    Bu arada Scenic arayışım devam ediyor ama hala kafama göre bir tane bulamadım. İlk mesajımdaki 4 numaralı ilandaki aracı gidip galeride gördüm. İçi biraz yıpranmış görünüyordu. Pazarlık etmeden 23 bine olur diyorlar ama aklım daha temiz ve dolularda kalıyor ve onlar için de istenen 25 bin TL civarındaki rakamlar aklımdakini aşıyor. Durum böyle olunca bir ara aklımda olan ama çıkarttığım 307SW seçeneğini de tekrar devreye soktum. Araçları birebir kıyaslayınca aslında Scenic ağır basıyor (başta kılıbıklık sonucu yöneldiğim Scenic'i gün geçtikçe ben de daha çok sevmeye başladım) ama 307SW'nin fiyat avantajı var. Benim bu işi önümüzdeki hafta sonuna kadar çözmem lazım. Hayırlısı bakalım..
  • 1- Vergi dilimleri sadece motor hacmine göre düzenleniyor.

    2- Otomatik şanzıman ve manuel şanzımanı biri 5 ileri, biri 4 ileri diyerek kıyaslayan bir insanı ilk defa görüyorum. Kaldı ki Proactive vites kutusu kullanılan Scenic'in otomatik şanzımanı özellikle uzun yolda çok önemli işlevleri olan bir vites kutusu.. Daha önce yazdığım mesajlarda biraz anlatmıştım, merak edenler bakabilirler.

    3- Full Scenic'te tam deri koltuk vardır.

    4- 2004 - 2006 arası ESP'li 1.6 Scenic görmedim, Mais ile yaptığım görüşmede de makyajlı kasaya kadar ESP'li 1.6 motor getirmediklerini söylediler.

    Aracında ESP olduğunu iddia edenlere hala biraz da olsa inanıyorum, olur ya özel sipariştir, test aracıdır, showroom aracıdır.. Olabilir.

    Bu arada Clio98'in ilanını verdiği araç benim aracım...


    Hepinize saygılar,


    Edit: İlanını verdiği değil, bahsettiği araç benim aracımdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 20 Temmuz 2009; 16:59:02 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tubo

    4- 2004 - 2006 arası ESP'li 1.6 Scenic görmedim, Mais ile yaptığım görüşmede de makyajlı kasaya kadar ESP'li 1.6 motor getirmediklerini söylediler.

    Aracında ESP olduğunu iddia edenlere hala biraz da olsa inanıyorum, olur ya özel sipariştir, test aracıdır, showroom aracıdır.. Olabilir.



    Benim aracım Scenic 2004 1.6 Dynamic. Aracımda ESP var, hatta ilk aldığımda arızası vardı, hız captorünü değiştirerek bayağı bir uğraşmıştım.
    Arızalı iken çektiğim resim;

     Scenic II donanım seviyeleri ve 2.el araç seçimi


    Şu anda direksiyon sol altındaki düğmeye bastığımda "devrede / devre dışı " yazısı çıkıyor.
    İsterseniz onun da resmini çekerim.

    Araç Mais'den alınma, özel sipariş veya test aracı felan değil. Ben ikinci sahibiyim,ilk sahibini yakından tanıyorum.
    Deri koltuk hariç full donanımlı olarak talep etmiş, bu aracı vermişler. Zaten tam deri koltuk opsiyonu 2004 yılında sadece privelege versiyonunda vardi Dynamic de yoktu.

    Ayrıca aracım servisteyken başka bir Scenic sahibiyle sohbet ediyordum. Bende ESP sorunu olunca doğal olarak ilk sorguladığım özellik ESP idi. Onun araçta da ESP vardı, o araç da 1.6 Dynamic di.
    Hatta hatanın nereden kaynaklandığını anlamak için onun araçtaki captoru söküp benim araca taktılar, servis sorunun captorden kaynaklandığını öyle bulmuştu.

    beni 2 ay uğraştıran o meşhur captor de bu. Türkiyede serviste fiyatı 1200 TL

     Scenic II donanım seviyeleri ve 2.el araç seçimi
  • bu kaptör görülebilecek bir yerde midir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    bu kaptör görülebilecek bir yerde midir?




    Şöför koltuğunun altında, orta konsola yakın bir yerde. Ancak hem koltuğu, hem koltuk altındaki CD changer ı, hem orta konsolu hemde döşemeyi sökmen gerekiyor. Yer halısının altında. Arabanın eğimini ölçerek bilgisayara eğim bilgisi veriyormuş, ESP için beyin kabul edilen bir parça. Sadece Bosch üretiyor.

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightbird -- 20 Temmuz 2009; 16:40:49 >
  • Yani kısaca, tespit edebilme şansımız yok :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocaballi

    Yani kısaca, tespit edebilme şansımız yok :(




    Neyi tespit etmeye çalışıyorsunuz?
    Araçta ESP olup olmadığını mı?
  • @nightbird

    Teşekkür ederim En azından kafamdaki soru işaretleri silinmiş oldu. Sonuç olarak kimsenin lafına güvenmemek gerekiyor, dediğim gibi bizzat Mais'e sorarak bunun teyidini almıştım fakat etrafımda ESP olduğunu söyleyen o kadar çok kişi vardı ki bir türlü hangisi doğru, hangisi değil karar verememiştim..

    Bu resim kafamdaki bütün sorulara cevap oldu
  • @Tubo

    Rica ederim arkadaşım, mesajını daha önce de görmüştüm 1.6 aracı olan ESP yazısını çekip yayınlayabilir mi demiştiniz. bende fırsat bulabilirsem çeker koyarım diye cevap yazmıştım.
    Çekmeye vaktim olmamıştı. Sonra aklıma, arızası varken çekip Fransaya gönderdiğim mail geldi, eski maillerin ekinden bulup verdim.

    ESP olup olmadığı sizin için neden önemli? Sizin araçta var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightbird

    @Tubo

    Rica ederim arkadaşım, mesajını daha önce de görmüştüm 1.6 aracı olan ESP yazısını çekip yayınlayabilir mi demiştiniz. bende fırsat bulabilirsem çeker koyarım diye cevap yazmıştım.
    Çekmeye vaktim olmamıştı. Sonra aklıma, arızası varken çekip Fransaya gönderdiğim mail geldi, eski maillerin ekinden bulup verdim.

    ESP olup olmadığı sizin için neden önemli? Sizin araçta var mı?



    Zamanında (2004-2006) Renault'nun katologlarında veya Scenic satılırken 1.6 motorda ESP olduğunu bilmiyordum daha doğrusu ESP yok diye biliyordum. Sadece 2.0 motorda ESP paketi adı altında satıldığını biliyordum.

    Ocak ayında 2004 1.6 Privilege'i alırken ESP var mıdır yok mudur hiç düşünmedim, çünkü dediğim gibi zaten yok diye biliyordum.

    Scenic forumunda da Park sensörü'nün yanındaki tuş var ise ve ekranda uyarı ışığı yanıyorsa ESP vardır diye yazmışlardı, ben de herhalde benimkinde de var diye düşünmüştüm.. Sonra bir baktım ki sadece ASR var.

    Aracımı da satıyordum, ilanların neredeyse tamamında araçlarda ESP olduğunu yazmışlar (Yani donanımda ESP'yi de işaretlemişler) Arayan insanları yanıltmamak adına kesin bir bilgiye ihtiyacım vardı.

    Bu kesin bilgiyi de Mais'den alınca ilanda bende ESP'yi işaretledim ve almaya niyetlenen insanlara da 1.6 motorlarda (2004-2006) ESP olmadığını söyledim, benim aracım dahil tabiki...

    Şimdi ESP olabildiğini öğrendim, Mais'den gelen bilginin doğru olmadığını öğrendim; fakat biraz geç oldu çünkü bugün itibariyle arabamı sattım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 20 Temmuz 2009; 17:14:01 >
  • Tubo arkadaşım aracını satmak için ilan verdi, orada ilanda yani aracın tanımlanmasında ESP nin var olup olmadığını yazma konusunda tereddüte düştü.

    Benimde ona benzer şekilde aracımda var mı, yok mu? konusunu netleştirme ve ileride satma/model yükseltme aşamasında bunu beyan ettiğimizde yalancı konumuna düşmeme açısından var olup olmadığı bilmek istiyorum.

    ESP yi devreye sokacak şekilde bir sürat zaten yapmıyorum ama var mı yok mu bilmek iyi olurdu...

    Edit: ben yazana kadar Tubo cvp yazmış zaten..

    Bu arada Tubo, hayırlı olsun, kaça verdin aracı..?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaballi -- 20 Temmuz 2009; 17:17:35 >
  • @Tubo
    Aracınızı satmışsınız hayırlı olsun.
    Benim bilgilendirmem biraz geç oldu kusura bakmayın ama bilgi bilgidir.

    @kocaballi

    Sizin araçta var mıymış? Sizde de mi sadece ASR yazıyor?

    İthal araç olduğu için kimse tam anlamıyla hakim değil. Ben Fransaya gittiğimde Renault bize bir Scenic tahsis etmişti, onda da orginalinden navigasyon vardı.
    Ekranın en sağında, bizdeki radyo yerinde. Paris'te bayağı işimize yaramıştı. Türkiye'de orginalindan navigasyonlu modeli hiç görmedim. Neticede bizim bindiğimizde ithal ama nedense hiç navigasyonlu gelmemiş.
  • Evet bende de ASR yazıyor sadece...


    quote:

    Orijinalden alıntı: nightbird

    @kocaballi

    Sizin araçta var mıymış? Sizde de mi sadece ASR yazıyor?

  • @kocaballi

    Teşekkür ederim, yarın alım satım işlemlerinde bir aksilik çıkmaz ise 25'e anlaştık, kaporamı aldım ama yine de kısmet tabi... Şuanda ruhsat hala benim üzerime

    ESP olup olmadığını kontrol etmek için park sensörünün yanındaki tuş vasıtasıyla on/off yaparak ekrandaki yazıya bakabilirsiniz: ASR devrede veya devre dışı yazıyorsa sadece ASR var, ESP/ASR devrede veya devre dışı yazıyorsa ESP de vardır.

    @nightbird

    Öncelikle teşekkür ederim, bilgilendirme de geç oldu diye bir şey yok, sonuçta ilgilenmeniz yeterli



    Edit: @kocaballi

    Ben mesajı yazarken cevaplamışsınız,
    Sadece ASR yazıyorsa ESP yok demektir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quadrifoglio -- 20 Temmuz 2009; 17:36:09 >
  • Merhaba,
    Senicciler nereye gitti?
    Mesaj yazan yok mu?
    Herkes sattı mı arabaları yoksa:)
    2003 dynam. almayı düşünüyorum.
    Yarım deri döşeme 1.6
    Saygılarımla
  • 2006 sonrası sceniclerin paket içeriklerini tam manasıyla bilen yok galiba?Ben şöyle bir yazı buldum.

    "Authentique ve Privilege+ adlı iki farklı donanım seviyesine sahip olan Grand Scenic, baz donanım seviyesi Authentique’de bile geniş bir donanım yelpazesi sunabiliyor. Test aracımız Privilige+ paketine ek olarak ESP Paketi ve Elegance Paketine de sahipti. Authentique’den farklı olarak otomatik park freni, elektrikli panoramik açılır tavan, yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, hız sabitleyici, elektronik klima, park sensörü, otomatik katlanan dış dikiz aynaları, deri direksiyon, arka ve yan camlarda güneşlik ve sis farları Privilege+ paketinde yer alıyor. ESP paketinde ise lastik basın ayarı kontrol sistemiyle ESP+ASR yer alırken Elegance paketinde ise 6’lı MP3-CD çalar, xenon farlar ve far yıkama sistemi bulunuyor."

    Yazılanlar doğru mudur?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.