Şimdi Ara

RADYO SİNEMA TELEVİZYON BÖLÜMÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
420
Cevap
12
Favori
339.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solenzara

    Bir halt bilmeyenler sussada milletin kafasını bulandırmasa keşke

    Devlet işini unut diyorsun daha yeni iki arkadaşımı Trt'ye staja soktum tanıdık vasıtasıyla...

    Düzgün bilgisi olmayan atıp tutmasın burada.


    Adama kızıyorsun ama anahtar kelimeyi sen söylemişsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ossus
    yeni açilan bölümler hakkında bilgisi olan var mi Hititoloji .sümeroliji gibi....

    hititler ve sümerler yeniden devlet kurarlarsa iş bulabilirsin bu bölümlerden mezun olunca.
  • Bu satırları şimdi yazmak çok anlamsız biliyorum, fakat umrumda da değil.( Yeni yerleşen arkadaşlar okumasın isterlerse, kimsenin moralini bozmak falan değil amacım hatta size bolca başarılar diyorum hayatınızda umarım her şey planladığınız gibi olur) Burda 2011'de yazdığım mesajları gördüm, o dönemler günlük de tutuyordum onları da inceledim tekrardan ve koca bir off çektim. Boşa geçen diyemem ama geçen 3 sene :) 3. senem evime dönüp LYS 'ye hazırlanarak geçti bu arada ;) Yukarıdaki mesajlarımı inceleyin arkadaşlar konunun ilk açıldığı sayfalara falan gidin okuyun oradaki mesajlarımı. Ve sonra bu satırları okuyun. Bir insanın kendi ümitlerini nasıl tükettiğini nasıl yazık ettiğini görün. Evet bu sene tekrardan girdim sınava ve Türkçe öğretmenliğine yerleştim. RTS'de geçen 2 senem bana elbet çok şey öğretti sanata bakış ve yorum noktasında fakat mesleki anlamda iletişim bana çok korkunç ve üzücü geldi. Mesajlarımı incelediyseniz bir arkadaşın bana 'çok pişman olacaksın' dediğini görürsünüz, kendisiyle hiçbir tanışıklığımız yok, muhtemelen o esnada bu başlıktaki mesajımı görüp bir tahminde bulundu ve bu tahmin doğru bir tahmindi :) Her neyse, umarım yeni kazanan arkadaşlar okumamıştır buraya kadar. Arkadaşlar iletişim fakülteleri şu hayatta alınan en anlamsız risklerden, ek yerleştirmelerde falan şansını deneyecek olan arkadaşlar lütfen dikkatli olun, bu riski almak istiyor musunuz bunu gerçekten bir düşünün. İlerde benim gibi pişman olmak var. Son 3 senedir neler yaşadığımı ben bilirim. Okula ara verip hazırlanmak için döndüğümde beni çalışmaya motive eden yegane şey tekrardan iletişim fakültesine dönecek olma 'riski'ydi, olayın ciddiyetini anlayabiliyor musunuz benim için ? Ha herkes bu duruma düşecek diye bir kanun var mı yok elbet, fakat birkaç kişi dışında okuldaki bölüm arkadaşlarımla konuştuğumda farklı şeyler duymuyorum işler pek iyi gitmiyor gibi kimse için... Giden arkadaşlar, eğer buraya kadar okuduysanız -ki umarım okumamışsınızdır- 4 elle sarılın şu işe. Yoksa gerçekten olmuyor, ilk günden son güne 4 elle saldırın her şeyi yakın gurur murur orda hiçbir şeyin yeri yok. Bunlar naçizane tavsiyelerdir görmüş geçirmiş birisi olarak, ha şimdi sorsanız 'öğretmen olunca çok mu iyi oluyor?' öyle bir şey iddia etmedim. sadece... neyse ya işte dikkat edin , zorda kalırsanız bırakın bölümü hiç korkmayın. Bıraktıktan sonra o seneki kış geceleri çok zorlu olur , gece canınız sıkılıp balkonda dumanlanırken anlarsınız en çok :) Ama geçiyor inşallah dostlar zor günler. GÜZEL BİR HAYAT VE BAŞARILAR DİLİYORUM...




  • Abim iü den yeni mezun oldu..Ama piyasa şuanda hiç iyi değil..1. sınıfta hedefinizi belirleyiin ve ona göre çalışın..Hele hele inggilizcenizin su gibi olması lazım..
  • Ben Ankara üni .sinema tv de okuyorum 2007 de girdim hazırlık okudum şuan 2.sınıfa geçtim...Okuması çok zevkli bir bölüm.Ama yukarda arkadaşların söylediği gibi iş imkanları kısıtlı olay tamamen kendini geliştirmeye bakıyor... İlk 2 sene pek sinema ile ilgili ders yok .iletişim fakultesi olarak Halkla iliş. Gazetecilik ve RTS ortak dersler ağırlıklı ilk 2 sene siyaset, hukuk ,sosyoloji, türk dili, iletişim tarihi ,anayasa gibi dersler var..İlk sene temel fotoğraf , yayıncılığa giriş ve sinematografi dersleri var sinema ile ilgili.2 ve sonrasında seçmeli belgesel, reklamcılık, kısa film yapımı gibi dersler başlıyor. Baştada söylediğim gibi okuması çok zevkli bir bölüm sinema ya ilginiz yoksa hiç düşünmeyin bu bölümü puanım yetti girdim olayı hiç bir bölüm için iyi değil.Sevmediğiniz bölümü okuyamazsınız... Ayrıca Ankara üni. İletişim fakultesi Cebeci kampüsünde merkezi güzel bir yer ...Fakülte binası çok iyi değil ama idare ediyoruz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solenzara

    Bir halt bilmeyenler sussada milletin kafasını bulandırmasa keşke

    Devlet işini unut diyorsun daha yeni iki arkadaşımı Trt'ye staja soktum tanıdık vasıtasıyla...

    Düzgün bilgisi olmayan atıp tutmasın burada.

    Birde bu tanıdık lafına ve torpil lafına bir kılıf uydurmuşlar. Bu iki sözcüğün yerine artık "referans" deniyor. Referans sayesinde işe alındım son zamanlarda moda oldu. Her işe bir kılıf uyduruluyor nekadar enteresan. :) Cidden kulağa hoş geliyor. Referans sayesinde TRT de staja başladım. Bireh bireh bireh... :)
    Yanlış anlaşılmasın geçen arkadaş böyle konuşunca birde bu topic i görünce hemen yazmak istedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Solenzara


    quote:

    Orijinalden alıntı: svs


    quote:

    Orijinalden alıntı: Solenzara

    Bir halt bilmeyenler sussada milletin kafasını bulandırmasa keşke

    Devlet işini unut diyorsun daha yeni iki arkadaşımı Trt'ye staja soktum tanıdık vasıtasıyla...

    Düzgün bilgisi olmayan atıp tutmasın burada.

    Birde bu tanıdık lafına ve torpil lafına bir kılıf uydurmuşlar. Bu iki sözcüğün yerine artık "referans" deniyor. Referans sayesinde işe alındım son zamanlarda moda oldu. Her işe bir kılıf uyduruluyor nekadar enteresan. :) Cidden kulağa hoş geliyor. Referans sayesinde TRT de staja başladım. Bireh bireh bireh... :)
    Yanlış anlaşılmasın geçen arkadaş böyle konuşunca birde bu topic i görünce hemen yazmak istedim.


    Kardeş sizde referans bulun sizde girin işe o zaman!

    Anlamıyor musunuz? Kıskançlıktan mı çatlıyorsunuz?

    Oraya arkadaşlarım girmese zaten başkası girecekti...

    Hem arkadaşlarım zaten rst okuduklarına göre oraya girmeleri kadar doğal birşey yok! Sanki hak etmeyen biri girdide bıdı bıdı ediyorsunuz.

    He arkadaşlarım iktisat okuyup oraya staja girseydi torpil derdim zart derdim zurt derdim ama adamlar zaten o mesleği yapacaklar!

    Kılıfmışmışmış...


    Bak sen bizi yanlış anlıyorsun.Demek istediğimiz tanıdık olmasaydı o arkadaşının aynı işe girme ihtimali kaç? İletişim mezunlarının hali ortada tanıdık yoksa işimiz gerçekten zor




  • marmara RTS nin zorunlu ing. hazırlık yeterlilik sınavı ayın 13. deymiş. Ayrıca internet üzerinden ön kayıt 25 ağus. Kesin kayıt 7 eylül haydarpaşa kampüsünde..
    Bu bölümü kazanan arkadaşlar nerde bakalım:))
  • Selamlar arkadaşlar. Bende Yeditepe Rayo televizyon ve Sinema bölümünü kazandım. Artı bu bölümle ilgili İstanbulda bir de okul bıraktım. Şimdi kafanızda ki olumsuzlukları silin atın. Alayı külliyen şehir efsanesi. Yok 5 kuruş para kazanamazsın, yok sektör ölü, yok o yok bu yok şu. Sinema işi öncelikle gönül işidir. Evet birden bire para kazanmanın hayatını garanti altına almanın imkanı yoktur. Adım adım, basamak basamak ilerlersin bu işte. Bir senaryo yazarsın kalitelidir ancak 4 yıl 5 yıl belki finansman beklersin. O arada hep ara işlerde çalışırsın. Çevreni edinirsen kesinlikle işsiz kalmazsın. Belki de bu yüzden en garanti meslektir. Bu kadar kanal, bu kadar program, dizi ve filmlerde çalışan binlerce insan var. Bu kadar işsiz dolu olsa o sektör nasıl döner bir düşünün ? Hafifçe uymanız gereken bir kaç madde sayayım, uyarsanız yararınıza olacağını düşünüyorum.

    1-) Dediğim gibi çevre çevre çevre. Çevre önemlidir. Üniversite hayatını bir kıza takılır gezersen, evde pc başında yaşarsan, okuldan eve, evden okula yaparsan. Okulu bırak! Gidelim seneye işletme falan okuyalım çünkü o ruhta ki biri ancak bankacılık yapar evden işe falan. Her ortamda bulunun dostlarım. Her okuldan bu işteki biriyle tanışın. Büyük ağabeylerimiz, ablalarımızla tanışın. Muhabbetlerinizi geliştirin. Herşeyden önce insanları dinleyin. Her bilgiyi kapın. Ufak büyük. Her bilgiyi ama. İnsanları kırmayın. Üzmeyin ki sizi iyi bilsinler.

    2-) Okuyun! Her türlü klasiği, makaleyi, dergiyi. Mutlaka ama mutlaka her ay en az, altını çiziyorum her ay en az 2 kitap bitirin. Artı dergiler makaleler, sinema söyleşileri. Eline ne geçerse. Mesela doktora gittin; bekleme salonunda ki dergi bile yararlıdır. O derece.

    3-) Bölümün adı sinema. Hadi, izleyin! İzleyelim dostlarım. Kültleri mutlaka zaten. Ama unutmayın en güzel film tüm dünyaca tanınmamış sanat filmleridir. Arayın araştırın o filmleri. Kendi film tarzınızı oluşturun. Komedide, dramda, aksiyonda.

    4-) Hocalar paha biçilmez mücevherdir. Hoca o dostum adı üstünde. Bu işi en iyi o bilir. Her dediğini dinle. Kulak ardı etme. Mutlaka kazanırsın.

    5-) Film festivallerini kaçırma. Mutlaka bulunalım içlerinde. Görelim bakalım meslektaş ağabeylerimiz, ablalarımız, kardeşlerimiz neler yapmış.




    Aklıma gelenler bunlar dostlarım, meslektaşlarım ve gönülveren arkadaşlarım. Şimdiden hepinize başarılar, mutluluklar




  • ARKADAŞLAR BU BÖLÜMÜ DÜŞÜNÜYORUM SİZCE NASIL BİR BÖLÜM BİLGİLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ ÇOK SEVİNİRİM



  • Hangi üniversiteyi seçeceğinize bağlı. İstanbul dışı fazla üniversiteye bakmayın derim. Televizyonculuk zaten çok fazla talep alan bir bölüm, işsiz kalma riskiniz var, heleki uyduruk bir üniversitede bu bölümü okursanız o risk dahada artar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Noir Désir -- 10 Temmuz 2009; 18:42:27 >
  • Benimde bu bölüm hakkında bilgi sahibi olmam gerekiyor. Bu bölüm hakkında tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar birşeyler paylaşırsa sevinirim.
  • Benimde bilgi sahibi olmam gerekiyor.
  • benim de..
  • piyasanın iyi olduğu bir bölüm varmı acaba en garanti olarak verilen öğretmenlik bile zorlaşmış durumda yani kendini geliştirmediğin sürece hiçbir yerde bir halt olamazsın üniversite seçimi olarak ben Mimar Sinan'ı seçicem en yüksek puanla alan ve eğitimi en iyi olan üniversite bu bölüme gitmek isteyenlerde İstanbul dışı seçmesin
  • iletişim olarak anadolu üniversitesi çok iyi deniliyor. puanım istanbula yetmesine rağmen orayı yazdım teknik imkan ne kadar iyi olursa işi o kadar iyi öğrenirsin. istanbul'da teknik imkanlar çok kısıtlı kontenjanlarda çok daha fazla..
  • Teknik imkan çok olabilir ama iş imkanı İstanbul'da keşke bunuda göz önünde bulundursaydın
    quote:

    Orijinalden alıntı: AyhanSVS

    iletişim olarak anadolu üniversitesi çok iyi deniliyor. puanım istanbula yetmesine rağmen orayı yazdım teknik imkan ne kadar iyi olursa işi o kadar iyi öğrenirsin. istanbul'da teknik imkanlar çok kısıtlı kontenjanlarda çok daha fazla..
  • okul bittikten sonrası istanbuldayım tabi ki tek kötü yanı staj onuda yazın hallederim diye düşünüyorum zaten sınavdan sene kaybım olmadı okul bittikten sonra staj olayı yine halledilebilir.. istanbul da iletişim fakültelerinin durumu gerçekten kötü eğitim stajdan daha önemli diye düşünüyorum.
  • Özellikle marmarayı beğenmiyorlar o yüzden bende seçimimi Mimar Sinan'dan yana kullandım Osman Sınav Serdar Akar Nuri Bilge Ceylan Gani Müjde hep burdan çıkmış yakında bizde ünleniriz inşaalah
  • Sinema ve Televizyon var oda aynısı sayılır
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.