Şimdi Ara

Nokia'da işler iyi gitmiyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir pazar araştırma şirketinin çalışmasına göre Nokia'nın global alandaki pazar payı 2013 yılında yüzde 20'lere düşecek.

Generator Research tarafından yapılan araştırmaya göre son yıllarda sürekli pazar payı kaybeden Nokia, 2013 yılında yüzde 20'lik bir pazar payına sahip olacak. 2008 yılında global telefon pazarının yüzde 40'na sahip olan Nokia'da bu rakamın 2009 yılı için yüzde 38'e, 2010 için yüzde 35'e ve 2011 içinse yüzde 30'a düşmesi bekleniyor.

Ayrıca 2011 yılında iPhone ile Nokia'nın en büyük rakibi haline gelen Apple'ın, bu firmayı geçeceği tahmin ediliyor.

Halen Symbian işletim sistemini kullanan Nokia'nın Android işletim sistemine döneceği iddia edilmiş ve firma bunu sert bir dille yalanlamıştı. Son yıllarda sürekli pazar kaybı yaşayan Nokia'nın bu kayıpları nasıl geri getireceği merakla bekleniyor.

Kaynak:http://cnetturkiye.com/haberler/3003-Nokiada-isler-iyi-gitmiyor

• Hayırlısı olsun. Artık kolay para kazanamayacağını anlamıştır heralde Nokia...
  • İşin kötüsü Nokianın tahtını daha boş ama albenili "marka"larla sarsıyorlar.

İnsan işte, n'aparsın?

.oO°Oo.
  • Rüzgar sürekli aynı yönden esmiyor, bir Nokia birinci olacak, bir Apple, bir Samsung.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

İşin kötüsü Nokianın tahtını daha boş ama albenili "marka"larla sarsıyorlar.

İnsan işte, n'aparsın?

.oO°Oo.

Bunu Apple için söyledin sanırım ama Nokia'nın tahtını sallayan sadece Apple değil. LG ve Samsung'u da unutmayalım. Özellikle LG'nin modellerine rakip olabilecek kaç tane Nokia modeli var? Renoir, Arena gibi modellere...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

İşin kötüsü Nokianın tahtını daha boş ama albenili "marka"larla sarsıyorlar.

İnsan işte, n'aparsın?

.oO°Oo.

en azından nokia nın taklit albenisinden iyidir o telefon.. araştırma şirketi nokia nın çıkaracağı telefonlarıda biliyor olacakki böyle bir kanıya varmışş.. daha çıkacak olan teller belli değilken bunu söylemek bence zor.. belki devrim yaratacak birşey bulacak.. bence nokia kontrolü kaybetmeyecek..

tek başına iphone bence nokia yı geçemez..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Klack -- 9 Temmuz 2009; 12:06:27 >
  • Nokia'ya pek birşey olmaz. %40'lık pazar payı olan bir firma, düşüşleri göze alıp ona göre davranacak ve yerini büyük ihtimalle koruyacaktır.
    3310 ile "connecting people" oldum. N70 ile kendimden geçtim. N82 ile Nokia'dan soğudum. (N70'den daha iyi olmasına rağmen)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Multimetre -- 9 Temmuz 2009; 12:29:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nokianın fiyatları diğer markalara göre yüksek, nokia bu tutumunu değiştirmezse daha kötü günlere hazırlansın
  • Nokia göz göre göre pazar payının düşmesine izin vermeycektir bence.
  • Birkaç sene önce Nokia ve Sony Ericsson piyasanın en üst düzey cihazlarını üreten iki markası olarak görülürdü ama şimdiki hallerine bakın. Bunun en büyük sorumlusu tabi ki Apple iPhone. Çok kişinin ilgisini çekti, kullanım alışkanlıklarını büyük ölçüde değiştirdi. Ama Nokia duruşunda ısrar etti ve bugün giderek daha kötü duruma geliyor. LG ve Samsung hatta son zamanlarda Sony Ericsson da(geçte olsa) durumu farketti, yeni akıma ayak uydurdu ve piyasaya dokunmatik ekranlı, parmak ile kullanıma yönelik cihazlarını çıkarmaya başladı. Ve bugün Apple, LG ve Samsung Nokia'nın azalan pazar payından paylarına düşenleri alıyorlar.
  • nokiaya bişey olmaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: westblood

nokiaya bişey olmaz

motorolayada birşey olmazdı :)) 11-12 yıl öncesinin tek başına dev ismiydi hatırlarsanız geçen sene iflasın eşiğinden döndü...

sony ericssonun kendine gelmesini umuyorum ve yeni model istiyoru ısrarla... çıksın ki çabuk ucuzlasın bizde alalım:D:D
  • quote:

Orjinalden alıntı: m35

motorolayada birşey olmazdı :)) 11-12 yıl öncesinin tek başına dev ismiydi hatırlarsanız geçen sene iflasın eşiğinden döndü...

sony ericssonun kendine gelmesini umuyorum ve yeni model istiyoru ısrarla... çıksın ki çabuk ucuzlasın bizde alalım:D:D

Ben özellikle K700 i modelinin aynı şekilde ama güncel özelliklerle tekrar çıkmasını istiyorum aslında. Güncel özellikler dediğim de.

3,2Mp Otomatik odaklamalı ( K750i deki gibi Mp in hakkını veren ) bir kamera ile daha güçlü flaş.

Teknoloji gelişti hoparlör de daha yüksek ses verir artık sanırım.

En az 100MB Dahili hafıza ve MicroSD yuvası ( 8GB destekli.)

240*320p 16M renk ekran.

Güncel yazılım ( Ama o daire olayı kalsın. Sallayarak müzik değiştirme vs )

Güçlü bir batarya. ( Sığdırabilirler ise GPS ve Wifi )

Son olarak gövdesi sağlam olacak kaliteli bir alaşım kullanabilirler. Ben bu telefona 500TL civarı verebilirim

Telefonun şekline hayrandım ya. Şu an ikinci el almayı düşünoyorum. Ama telefon gerçekten tasarım harikasıydı. Zaten adamlar baya sattı bu modelden.

quote:

Orjinalden alıntı: westblood

nokiaya bişey olmaz

Bişe olmaz deme OK mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 10 Temmuz 2009; 10:02:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Figure

Birkaç sene önce Nokia ve Sony Ericsson piyasanın en üst düzey cihazlarını üreten iki markası olarak görülürdü ama şimdiki hallerine bakın. Bunun en büyük sorumlusu tabi ki Apple iPhone. Çok kişinin ilgisini çekti, kullanım alışkanlıklarını büyük ölçüde değiştirdi. Ama Nokia duruşunda ısrar etti ve bugün giderek daha kötü duruma geliyor. LG ve Samsung hatta son zamanlarda Sony Ericsson da(geçte olsa) durumu farketti, yeni akıma ayak uydurdu ve piyasaya dokunmatik ekranlı, parmak ile kullanıma yönelik cihazlarını çıkarmaya başladı. Ve bugün Apple, LG ve Samsung Nokia'nın azalan pazar payından paylarına düşenleri alıyorlar.

Blackberry'i unutmayalım...

• en azından nokia ya birşey olacaksa iphone dan olmayacak o belli.. iphone 3g s in pil sorunu ortaya çıktı.. 1 günde youtube dan 10 video izleme e postaları kontrol etme ile 3g kapalı halde sarjı bitiyormuşş.. eğer yazılımsal bir olay değilse işler kötü..
  • samsung ve lg pazara ağırlıklarını koydular sayılır (özellikle samsung) nokia ise aynı telefonları ismini ve kapağını değiştirip sunmaya devam ediyor ve bu böyle sürecek gibi. eğer nokia aklını kullanmassa samsung 1-2 sene içinde pazarı ele geçirir.
  • evet samsung dan beklenir.. tasarımları ve telefonlar herşeyleriyle ilgi çekici ve farklı..
    quote:

Orjinalden alıntı: (@yberk)

samsung ve lg pazara ağırlıklarını koydular sayılır (özellikle samsung) nokia ise aynı telefonları ismini ve kapağını değiştirip sunmaya devam ediyor ve bu böyle sürecek gibi. eğer nokia aklını kullanmassa samsung 1-2 sene içinde pazarı ele geçirir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: achfighter

nokianın fiyatları diğer markalara göre yüksek, nokia bu tutumunu değiştirmezse daha kötü günlere hazırlansın

Katılmıyorum Nokia'nın telefonları eskidende pahalıydı ama çok tutuluyordu.
    Bence Nokia kendini takrarlama huyundan vazgeçmeli N sersies gibi yeni bir seri çıkarsa ilaç gibi olur kanımca.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Figure

Birkaç sene önce Nokia ve Sony Ericsson piyasanın en üst düzey cihazlarını üreten iki markası olarak görülürdü ama şimdiki hallerine bakın. Bunun en büyük sorumlusu tabi ki Apple iPhone. Çok kişinin ilgisini çekti, kullanım alışkanlıklarını büyük ölçüde değiştirdi. Ama Nokia duruşunda ısrar etti ve bugün giderek daha kötü duruma geliyor. LG ve Samsung hatta son zamanlarda Sony Ericsson da(geçte olsa) durumu farketti, yeni akıma ayak uydurdu ve piyasaya dokunmatik ekranlı, parmak ile kullanıma yönelik cihazlarını çıkarmaya başladı. Ve bugün Apple, LG ve Samsung Nokia'nın azalan pazar payından paylarına düşenleri alıyorlar.

Nokia büyük bir strateji hatası yaptı, bunda şirketin çok da esnek olmayan bir yapısının olduğu sonucu da çıkabilir belki.

• quote:

Orjinalden alıntı: Bekomu

en azından nokia ya birşey olacaksa iphone dan olmayacak o belli.. iphone 3g s in pil sorunu ortaya çıktı.. 1 günde youtube dan 10 video izleme e postaları kontrol etme ile 3g kapalı halde sarjı bitiyormuşş.. eğer yazılımsal bir olay değilse işler kötü..

Bahsettiğin sorunlar zaten yazılımsal. 2.2.1'de hiç bi sorun olmayan cihazlar 3.0'a geçince problemler çıktı. Zaten bu sorunlar Apple'ın piyasadaki durumunu çokta etkilemez. Nokia'ya en büyük darbeyi Apple vurdu. @Figure'nin de dediği gibi Nokia'da değişen kullanıcı ihtayaçlarını hiçe sayıp bildğini okumaya devam etti. Sonuç ortada. Ama Apple'ın vurduğu darbe ile kalmadı. Apple bir vurduysa Samsung ve LG bin vurdu. Apple'ın yarattığı dokunmatik cihaz akımını çabuk benimseyip hızla devam ettirdiler...

Eğer Nokia neden bu hale geldi diye soruyorsanız, piyasada kaç tane full dokunmatik cihazı var buna bakın derim ben... N97 bile çıkalı daha ne kadar oldu ki? Birde diğer markalara bakın, Samsung, LG, Sony Ericcson ve HTC... Palm bile yankı uyandıracak bir modele imza attı...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.