Şimdi Ara

Google yeni işletim sistemi geliştiriyor; Chrome OS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
11.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kullanıcıların nihai sürümünü merakla beklediği Windows 7 işletim sistemi için Microsoft'un çalışmaları devam ededursun, uzunca bir süredir kulaktan kulağa dolaşan iddia sonunda doğrulandı ve internet devi Google'ın yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı, firmanın ürün yönetiminden sorumlu başkan yardımcısı Sundar Pichai ve mühendislik yöneticisi Linus Upson tarafından resmi olarak açıklandı. Akıllı telefonlar için geliştirdiği Android isimli açık kaynak işletim sistemiyle adından sıkça söz ettiren Google, yeni işletim sistemi Chrome OS ile netbook ve nettop gibi hem kompakt boyutlu hem de maliyet odaklı sistemleri gözüne kestirmiş durumda.


    Akıllı telefonlar için hazırlanan Android platformunun, sistem üreticileri tarafından netbook'larda da kullanılacağı biliniyor. Linux tabanlı yapısı ve düşük sistem gereksinimleriyle taşınabilir formdaki pek çok cihazda kullanımı mümkün olan mobil işletim sistemi bir yana Google, Chrome OS adını verdiği yeni işletim sistemiyle hem mobil hem de masaüstü sistemleri hedef alacak. Hazırlık çalışmaları Android projesinden bağımsız olarak yürütülen Chrome OS, Android platformu gibi yine Linux alt yapısını kullanacak ve açık kaynak kodlu olacak. Chrome ile başlayan yolculukta doğal bir sonuç olduğu belirtilen Chrome OS işletim sistemi, üç temel ayak üzerine inşa ediliyor.


    alt="Google yeni işletim sistemi geliştiriyor; Chrome OS"


    Yapılan resmi açıklamaya göre Chrome OS ile özellikle hız, sadelik ve güvenlik konuları üzerinde durulacak. İnternet gezgini olarak Chrome ile gelecek olan yeni işletim sisteminde kullanıcı arayüzünün minimal bir şekilde tasarlanacağı ve sadece gerekli detaylara yer verileceği belirtiliyor. Hafif siklet yapısı ile hızlı sistem açılışı ve efektif internet deneyimi sunacağı belirtilen yeni işletim sistemi sayesinde Google, Döküman, Tablo ve Gmail gibi popüler çevrimiçi servislerinin daha etkin bir şekilde kullanılmasını da sağlayacak. Hem x86 hem de ARM tabanlı sistemlerde çalışacağı belirtilen yeni işletim sistemi bu sayede Intel, AMD, Qualcomm, Freescale ve Samsung gibi farklı platform çözümlerinde çalışabilecek.


    Vaktinin önemli bir kısmını internet karşısında geçiren kullanıcıların ihtiyaçları ve beklentileri doğrultusunda hazırlanacak olan Chrome OS işletim sistemi, farklı en küçük netbook modellerinden tam boyutlu masaüstü sistemlere kadar oldukça geniş bir yelpazede kullanılabilecek. Tabii Chrome OS ile Google'ın açık kaynak yeni bir işletim sistemi geliştirmesi özellikle Microsoft'un durumunu tehlikeye sokabilir zira firma Windows XP'den sonra Windows 7 işletim sisteminin de hafifletilmiş bir sürümünün netbook'larda kullanılmasını istediği bir süredir konuşulmakta. Öte yandan Moblin adını verdiği proje ile Intel'in de Linux tabanlı ve netbook odaklı bir işletim sistemi projesi olduğu biliniyor.


    Şimdiden OEM üreticileri ve SI yani Sistem Entegratörleri ile konuşmaya başlayan Google, önümüzdeki yılın ikinci yarısı ile birlikte Chrome OS işletim sistemini kullanan bilgisayarların pazara giriş yapacağını belirtiyor. Yıl sona ermeden Chrome OS kodunu yayımlaması beklenen Google, web tabanlı tüm uygulamaların otomatik olarak yeni işletim sisteminde çalışabilecek. Chrome OS, özellikle sistemini konfigüre etmek için saatler harcamak istemeyen internet kullanıcılarına yeni bir alternatif sunacak gibi görünüyor.








  • Google yaparsa en iyisini yapar.
  • Google, o kadar sermayeyle böyle işlere atılmaya geç bile kaldı. İnternet yaygınlaşmadan önce Chrome'ı çıkarsaydı, daha çok tutardı. Bilgisayar ve internet kullanımı yaygınlaştı, Google yeni birşeyler üretmeye başladı. Umarız bu işletim sistemi de Chrome'un fos çıktığı gibi fos çıkmaz.
  • tekel kadar illet bir olay yok zaten ekonomik hayatta, çok güzel haber.
  • Bence chrome masaüstü bilgisayarlar ve serverler içinde geliştirilerek çıkartılmalı artık.
  • google yapınca sanki millet geçicek mi hayır, linux tabanlı işletim sistemleri zaten mevcut hatta istemediğiniz kadar var, üstüne Türk yapımı pardus da mevcutki pardus da normal kullanıcının tüm ihtiyaçlarını karşılyacak durumda, yani zaten tekel bir piyasa mevcut değil, alışkanlıklarından vazgeçmeyen kullanıcılar mevcut, ha ben böyle diyorum kullanıyor muyum sanki, bilgisayarda çift işletim sistemi var biri pardus ama en son kimbilir ne zaman açmışımdır gerçi wireless i ayarlayamamamın da etkisi var bunda ama sonuçta google da olsa mercedes de olsa ferrari de olsa adı ne olursa olsun linux tabanlı olduğu sürece birşey farketmez
  • quote:

    Orjinalden alıntı: barbariansss

    Google, o kadar sermayeyle böyle işlere atılmaya geç bile kaldı. İnternet yaygınlaşmadan önce Chrome'ı çıkarsaydı, daha çok tutardı. Bilgisayar ve internet kullanımı yaygınlaştı, Google yeni birşeyler üretmeye başladı. Umarız bu işletim sistemi de Chrome'un fos çıktığı gibi fos çıkmaz.


    Chrome en iyi tarayıcı
  • chrome en yii tarayıcı felan değil sadece hızlı tonla eksiği var. yeni işletim sistemi yapmalarının iyi olduğunu düşünsemde google ın herşeyi bedava herkese dağıtması sinirlerimi bozmaya başladı. esas tekel google ayrıca sırtımızdan para kazanıyor. paralı program satanlar en azından bilgilerimizi toplayıp reklam için kullanmıyor. işletim sistemi yazıcaklar ama her taraf reklam dolu olucak masaüstü reklam dolu neden işletim sistemi bedava :D
  • bişey çıkmaz

    windows din gibi kökleşmiş bişey artık. Kolay kolay yıkılmaz.
  • YAPARSA GOOGLE YAPAR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MoriKalina


    quote:

    Orjinalden alıntı: barbariansss

    Google, o kadar sermayeyle böyle işlere atılmaya geç bile kaldı. İnternet yaygınlaşmadan önce Chrome'ı çıkarsaydı, daha çok tutardı. Bilgisayar ve internet kullanımı yaygınlaştı, Google yeni birşeyler üretmeye başladı. Umarız bu işletim sistemi de Chrome'un fos çıktığı gibi fos çıkmaz.


    Chrome en iyi tarayıcı

    Katılıyorum chorome gibisi yok
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sadtneverdie

    chrome en yii tarayıcı felan değil sadece hızlı tonla eksiği var. yeni işletim sistemi yapmalarının iyi olduğunu düşünsemde google ın herşeyi bedava herkese dağıtması sinirlerimi bozmaya başladı. esas tekel google ayrıca sırtımızdan para kazanıyor. paralı program satanlar en azından bilgilerimizi toplayıp reklam için kullanmıyor. işletim sistemi yazıcaklar ama her taraf reklam dolu olucak masaüstü reklam dolu neden işletim sistemi bedava :D


    Google en sade ve en etkili yapan şirkettir. Hiç bir şekilde kullanıcıyı rahatsız etmez ve oraya tıkla hadi tıkla gibi şeyler yazmaz asla.
    Reklam verirken bile böyle şeyler yazmanıza müsade etmez.
    Yorumun çok çocukça olmuş açıkcası.




  • Daha önceden yapsaydı tutma ihtimali daha yüksekti.
  • Çok geç kalınmış bir hamle ayrıca chrome firefox u kullanan ve onla yaşayan ben gibi kullanıcılar için notepad gibi bişey uzun zamanı var daha gelişmesi için
    win 7 ile microsoft büyük bir hamle yapıyor vistada büyük ders aldılar
  • elbette başka işletim sistemleri de var ama en basitinden dial up internet zamanlarında linuxda çalışabilen modem yani gerçek modem dediklerinden alamamıştım fiyatı çok pahalıydı ve ne yapayım diyip soğumuştum ya da bugün oynadığım 5 tane popüler oyun varsa bunların 4'ünü eminim ki linuxda çalıştırmamın imkanı yok varsa bile neden o kadar zahmete gireyim birsürü komutla araştırmayla uğraşayım yani daha profesyonel kullanıcılara hitap ediyor, server olarak çok başarılı ama son kullanıcıya hitap etmiyor işte google bunu başarırsa gerçekten windowsa alternatif olabilir.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MoriKalina


    quote:

    Orjinalden alıntı: barbariansss

    Google, o kadar sermayeyle böyle işlere atılmaya geç bile kaldı. İnternet yaygınlaşmadan önce Chrome'ı çıkarsaydı, daha çok tutardı. Bilgisayar ve internet kullanımı yaygınlaştı, Google yeni birşeyler üretmeye başladı. Umarız bu işletim sistemi de Chrome'un fos çıktığı gibi fos çıkmaz.


    Chrome en iyi tarayıcı

    evet ben şu anda chrome kullanıyorum hani googleden babam çıksa kullanırım gibi bir şey söyleyecem ama google yapıyorsa en iyisini yapıyordur androidi şimdiden windows mobilenin pabucunu dama attı windows mobile 7 bekleneni veremezse google microsofta bir gol cep telefonundan atar lakin windows 7 nin betası bile kapış kapış herkes çok beğendi bilgisayarda windows 7 ile boy ölçüşmesi biraz zor gibi görünüyor




  • işletim sistemi konusunda microsoftu geçicek adam yok üstelik google hayatında kaç kere işletim sistemi yaptı
  • Çok yerinde bir hamle.

    Çünkü insanların ilgisi bedava açık kaynak kodlu işletim sistemlerine yönelmişken güzel bir haber.

    Daha önce hiç olmadığı kadar Ubuntuyu kurup deneyen insanlar görüyorum.

    Sağolsun Microsoft'un bu konuda çok büyük emekleri var. Ne yazık ki insanlar hala MS'dan işletim sistem fiyatlarını düşürmesini bekliyor. Windows 7'de de değişen bir şey olmadığını görenler sanırım yavaş yavaş çark edecekler.

    Chrome'la basitlik ve hızı en iyi uygulayan browser oldu.
    İşletim sisteminde de böyle bir yaklaşımları olduğunu görmek çok güzel.

    Eminim ara yüzü, kullanımı, stabilitesi her şeyiyle çok güzel olacak bir işletim sistemi çıkaracaklardır.
    Ehh ne de olsa Dünya'nın en iyi mühendislerini şirket bünyesinde çalıştırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SUAVI -- 8 Temmuz 2009; 11:28:19 >
  • Ben chrome un arayüzünü görüntüsünü filan hiç sevmemiştim.
    Vistanın arayüzü gibiydi(Zaten vistayıda, arayüzünü de görünüşünü de falan hiç sevmem)
    Eğer işletim sistemi yaparlarsa büyük ihtimalle bununda görüntüsü, arayüzü falan vista gibi olur bunuda sevmem

    Bende bi b*k sevmiom
  • Geç bile kalmıştı bence. Rekabet kaliteyi yükseltir. Yapsın tabii ki.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.