Şimdi Ara

Nokia'nın 12 MP kameralı telefonu 2010 yılında mı yüzünü gösterecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
13.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Dijital kamera sektöründe olduğu kadar cep telefonu endüstrisinde de megapiksel savaşları etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sony Ericsson ve Samsung, 12 megapiksel kameralı modellerini duyurmuş; teknoloji severler Nokia cephesinden gelecek haberleri beklemeye başlamıştı.


    PhoneReport.info adresinin edindiği bazı bilgilere göre Finlandiyalı üreticinin 12 megapiksel kameralı cep telefonu 2010 yılına doğru yüzünü gösterebilir ve telefonda optik zum özelliği yer alabilir. Bilindiği üzere optik zum, cep telefonları için çok yeni bir gelişme değil. Nokia daha önce N serisi dahilindeki farklı tasarımlarıyla dikkat çeken N93 ve N93i'de 3x optik zum özelliğine yer vermişti. Bir diğer söylentiye göre ise telefon, Nokia World 2009 veya Mobil Dünya Kongresi 2010 etkinliklerinde lanse edilebilir.


    Bakalım verilen spekülatif bilgilerin ne kadarı doğru çıkacak? Nokia'nın resmi açıklamalarını merakla bekliyoruz.









  • biraz geç kalacak ama olsun.
  • slr hariç diğer fotoğraf makinelerinin bile bu kadar yüksek çözünürlükte ki resim kalitesi o kadar da iyi değilken bir telefonun 12MP resminden kim ne bekler merak ediyorum.. ancak psikolojik olarak pazarlama taktiklerine yardımcı olur..
  • Yüksek mp berbat kaliteli fotolara devam
  • Değerli editörümüz : Haber için teşekkürler.

    Cep telefonunda kullanılacak kameranın 5 veya 12 MP olması arasında hiç fark yok bence.
    Anı yakalamak isteyen için 5 MP bile fazla. 12 MP ile ne yapacağız ki ? Çektiğimiz fotoğrafları odamızda duvar kağıdı niyetine mi kullanacağız ?
    5 MP den sonra bir cep telefonu kamerası için çıkılacak değer, teknolojiyi üretenler adına sadece "mastürbatif" mânâda olacaktır. "Bak ! 385 MP fotoğraf çeken cep telefonu yaptık" diyebilmek için yapacaklardır. Eh ! Bize de "Afferim" demek kalıyor.

    Saygılarımla.
  • Bence telefonda 5 MP bile fazla. 3,2 mp; ve hatta 2 mp bile gayet yeterli bana göre. Zaten kaliteli fotoğraf isteyen Telefon değil; En azından DSLR makine kullanır ;) Daha üst makinelerde maddiyata bakar ;)
  • ''Yüksek MP yüksek kalite demek değil'' cümlesi elbet doğru ama bu cümle sayesinde yüksek MP'de fotoğraf çeken cihazlara karşı bir antipati oluştu.

    Üreticiler yeni modellerde kamerada hem kaliteyi hem de gerek olduğunda kullanabileceğimiz maksimum büyüklükteki fotoğraf seçeneğini geliştiriyorlar. Bu cihazı alıp 12 MP çekmek zorunda değilsiniz; istediğiniz boyutu seçebilirsiniz. Ve gerektiğinde elinizin altında 12 MP'e kadar fotoğraf çekebileceğiniz bir kamera bulunacak. Olaya bu açıdan bakmanız daha doğru.
  • bence telefonlarda MP yükseltmek yerine kaliteyi yükseltmeliler.. mesela ışık algılayıcı diyotlar her piksel arasını açsalar komşu piksel etkilenmesi olmasa (DSLR'daki gibi) daha iyi olur bence.. MP yerine kaliteye önem verilmeli..
  • ya isterlerse 100 mp yapsınlar e farkedicekki :D bana vi dslr kalitesini vericekmi sanki ,kompakt fotoğraf makinelerinide görüyoruz.. onlarda beş para etmiyo en iyisi full frame derim ben fotograf çekmek için cep telefonu almak mantıksızlık olur.. tabi nokianın satış politikasını bilemem .
  • Nokia yı rekabete davet ediyoruz samsung aldı başını gidior 12 bu yıl heralde ben 3.2 aldım para gani diosanız 12 alcanız :d
  • Çok geç kaldılar. Yerinde ve doğru zamanda sıçramayı yapan, Samsung oldu maalesef.
  • 9MP'lik bir kompak makina bile düzgün video çekemedikten , zamanında 1000 küsür lira (TL bile yoktu o zamanlar ) resim çekemezken...



    Bence her makina kendi konusunda iyi oluyor, ama anı yakalamak için idare eder. Yoksa makina niyetine telefon alınmaz...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Figure

    ''Yüksek MP yüksek kalite demek değil'' cümlesi elbet doğru ama bu cümle sayesinde yüksek MP'de fotoğraf çeken cihazlara karşı bir antipati oluştu.

    Üreticiler yeni modellerde kamerada hem kaliteyi hem de gerek olduğunda kullanabileceğimiz maksimum büyüklükteki fotoğraf seçeneğini geliştiriyorlar. Bu cihazı alıp 12 MP çekmek zorunda değilsiniz; istediğiniz boyutu seçebilirsiniz. Ve gerektiğinde elinizin altında 12 MP'e kadar fotoğraf çekebileceğiniz bir kamera bulunacak. Olaya bu açıdan bakmanız daha doğru.




    Bir bakıma doğru olsada yanlış olan yerlerde var zira piksel yoğunluğu yine aynı olucak çözünürlük düşürdüğünüzde cihaz bunu yazılım ile yapıyor buda demek oluyorki aynı yoğunlukta ama maksimum boyutuna göre interpolasyon ile düşürldüğünde daha zor seçilen gren vb söz konusu olucak.Artacak ollan moir miktarıda cabası.İşin kısacası : Bayer bazlı sensörler kullanıldığı sürece (Bknz Bayer : Tık ) bu problemin aşılması bu tip yöntemler ile pek mümkün değil.




  • Nokia Megapiksel'den önce gece çekimlerindeki noise'yi çözsün bence.
  • noise olayı tüm nokialarda var malesef bence nokia telefon işini bıraksın forewer Sonyericsson
  • bence mp yarışı manasız bir yarış kaç tane bilinçli tüketici cep telefonunu profesyonel bir fotoğraf makinesi gibi algılayıpta resim çekmek için alıyor ki bu ayrı bir konu ama nokia eğer bir yenilik yapacaksa bu alanda mp den önce video kaydını hd ye çekebilmeli ve noise sorununu gerçekten gidermeli ve bunlara paralel daha yenilikçi çözümler üretmeli tabi ki bu yenilikleri sadece kamerayla sınırlandırmak hiç akıllı bir fikir olmaz mp bence bir aldatmaca bir resmin iyi olması mp ye paralel gözükse de mp den çok daha öenmli şeylerin olduğu kesindir az önce de dediğim gibi mesela noise buna bir örnek olabilir ya en basitinden 5800 daki resimler ve videolar ne öyle ya çin malı 1.3mp ler gibi arkasında carl zeiss yazıyo bi de kocaman utandım ya dedim benim bildiğim carl zeiss ve nokia böyle bir facia ortaya çıkartamaz diye ama çıkmış işte(bilmiyorum fw lerle bu açık ne kadar kapatıldı ya da kapatılabildi mi) ama işin en enteresan tarafı bundan birkaç yıl önce nokia bi özelliği telefona koyar sonra diğer cihazlar bu özelliklere sahip olurdu(diğer markalarında tabi ki bu teknolojiye getirdiği yenlikleri hatta nokianın da o dönemlerde keşfedemediği bir çok yeniliği de kimse azımsayamaz ama onlar bi modelinde o özelliği kullanıyorlarsa nokia o özellikte en az 2 model üretiyordu) ama şimdi ne oldu samsung çıkartıyor se çıkartıyor lg çıkartıyor nokia ardından takip etmeye çalışıyor ne olursa olsun nokia hala en büyük firma bu alanda ama kendilerini yenilemeye ihtiyaçları olduğu da kesin belki de farklı bir pazar stratejileri vardır bilemeyiz tabi ki ama kendine bir çeki düzen vermeli nokia bu konuda rakipleri atağa kalkmışken ne kadar sana uzak olsalar bile karşı hamlen olmalıdır onlara kaldı ki cep telefonu piyasası bence yavaştan yavaştan tam reakabet piyasası modeline dönüşüyor bunun içinde tüm firmaların tam bilgiye sahip olmaları gerekir diğer markalar değişik özelliklerle ortaya çıkıyor bilgiler artıyor sürekli nokia nın da bu tam rekabet modelinde yerini alması şart tabi ki bence bu bir teori gerçekleşir mi bilinmez gerçekleşirse de henüz bunun kaç yıla kadar gerçekleşeceğini ben kestiremem fakat nokianın birçok konuda eskisi gibi hakimiyetini sürdürmesi açısından eski temposuna dönmesi şart belki bi motorola ya da bi benq siemens gibi bir tablo oluşmaz nokia için ama bi se gibi zor günler de geçirmesi ihtimali de uzak değil böyle yatmaya devam ederlerse mesela benim aklıma gelenler en basitinden işlemci hızının arttırılması tasarım ve malzeme kalitesi vs. vs.






    herkese iyi çalışmalar...




  • Nokia Symbian isletim sisteminden vazgecmedikce bu tarz modellerden fazla pay alamaz satıslarda... Adam gibi ya mobil isletim sistemi yazacaklar ya da android veya windows mobile yuklu satarsalar bu tarz telefonları o zaman marka avantajını kullanıp guzel bir satıs yapabilir.
  • kim bilir kaç paraya satcaklar? foto. mak. yerini tutmaz. 12 mp olsa ne yazar ama görmeden yorum yapmayalım yinede.
  • cidden 12mp i napıcaz biz çok mrk ediyorum.. 5mp en idealiydi bence.. mp deil kaliteyi yükseltsinler..
  • Umarım yeni lensler için iyi bir teknoloji kullanırlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.