Şimdi Ara

FUJİ FinePix F100fd ile CANON PowerShot SX200

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.995
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Şimdiye kadar birçok dijital fotoğraf makinesi kullandım, şu sıralar yeni bir kompakt makine almak üzereyim.

    Bu konu hakkında bilgim var sayılır ama forumda bulunan üstadlarımıza da danışmak istedim.

    Araştırma serüvenime, eski Leica mercekli Panasonic'lerden de ilham alarak PANASONIC FX500 ile başladım. Fakat uzun araştırmalarım sonucu FUJİ F100FD ile CANON SX200 arasında kaldım.

    Panasoniğin ne kadar keskin ve net çekimler yaptığını biliyorum fakat hiç gece performansını test etme olanağım olmadı.

    Önceleri Fuji alınırmı diye düşünürken
    http://forum.donanimhaber.com/m_23752694/tm.htm
    linkindeki çekilmiş fotoğrafları görünce ilgimi çekti ve tamamen fikrim değişti.

    Ve bu modeli CANON SX200 ile aşağıdaki sitede karşılaştırdım.
    http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=1&ma1=1&mo1=683&p1=4993&ma2=24&mo2=530&p2=3257&ph=7

    Birbirine çok yakın sonuçlar çıktı ortaya. Hareketli görüntüde SX200 biraz daha net göründü bana.

    Fakat bu ufak tefek farklar 200 TL fiyat farkına değer mi? Bana değmez gibi geliyor.

    Size benim çok önem verdiğim özellikleri sayayım.

    1. Özellikle gece ve loş ışıkta çekimlerdeki tripod kullanmadan elde edilen netlik. (Çekimlerde nişanlımın eli fazla titremez, yani makine sadece deklanşöre basarkenki titremeyle başetmesi lazım.)

    2. Yine gece ve loş ışıkta hareketli cisimleri net bir şekilde çekebilmek. Örneğin koşan, eli ayağı oynayan şirin:-) bir çocuk.

    3. Ve bu çekimleri yapabilmem için de enstantene, denklanşör hızı, iso gibi değerlerlede haşır neşir olmadan makine otomatik yapması gerekiyor.
    Çünkü nişanlım, kardeşim falan kullanacak. Ben zaten profesyonel kamerayla istediğim çekimleri yapabiliyorum.

    4. Ve tabiki gündüz çekimlerinde de netlik ve zoomda aşırı bozulmama.

    Video çekimi ve cihazın kaç megapiksel olduğu ise benim için önemsiz.


    Mesela Panasonicte gündüz deneyipte gece deneyemediğim bir özellik spor modu. Karşısında 100 km:-) ile el sallasan dahi hiç bir bulanıklık olmadan elini gösteriyor sana (FS3 modeli ki ucuz bir model) Bunu birçok makine yapamaz.

    Sizce bu iki makineden hangisi fiyat performans yönünden daha ön plana çıkıyor. Veya bunların dışında istediğim özellikleri sağlayacak, çekilmiş resimleriyle beraber tavsiye edebileceğiniz bir model var mı?

    Bu iki modelinde yukarıda istediğim şartlarda çekilmiş resimleri upload etmeniz mümkün mü? Bu benim en çok önem verdiğim konu.

    Ayrıca bu cihazlara ebay, sahinbinden gibi yerlerden fiyat araştırması yaptım. Bu makineleri sıfır olarak uygun fiyata satabilecek arkadaşlarımız var mı aramızda.

    Tüm cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYKERS -- 5 Temmuz 2009; 18:15:34 >







  • Arkadaşım benim F100FD Hong Kong tan geldi sonunda. F 100FD gibi bir efsaneyi kaçırmamak gerektiğini düşündüm. Fuji F 200EXR çıkınca üretimi bittimi ne oldu, zar zor buldum.
    Yakında Fuji F30 gibi antika olur bir daha bulamayız. Elini çabuk tut bence.
    Donanım haberdeki F30 ve F31 den sonra 3 numaralı kompakt makine olduğunu düşünüyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tcebeci

    Arkadaşım benim F100FD Hong Kong tan geldi sonunda. F 100FD gibi bir efsaneyi kaçırmamak gerektiğini düşündüm. Fuji F 200EXR çıkınca üretimi bittimi ne oldu, zar zor buldum.
    Yakında Fuji F30 gibi antika olur bir daha bulamayız. Elini çabuk tut bence.
    Donanım haberdeki F30 ve F31 den sonra 3 numaralı kompakt makine olduğunu düşünüyorum



    Güle güle kullan arkadaşım. Sağol tavsiyen için.
  • Merhaba. Aynı ikilemdeyim bende. F100fd ağır basıyor ama Canon SX200 ün de optik zoom u ve HD video çekimi cazip geliyor.
    Siz ne yaptınız?
  • F100FD üretimi durdu ama doğubank gibi yerlerden hala bulabilirsek buluruz yoksa eyvallah gibi bu aralar eli sıkı tutmak lazım..
  • Fuji F200 EXR aldım. Bakalım ne zaman ulaşır elime. Umarım pişman olmam.
  • hayırlı olsun guzel makıne... sadece aksamları otomatık ayarlarda yada exr modunda kullanmayın ıso 1600e alıyor cunku.. aksamları sabıt kullandıgınız bır manule ayar yapın kendınıze... gunduz wxr modu ıldukca basarılı
  • Potansiyelini farkedip 3 adet aldım, ikisini cüzi karlarla sattım ve diğerinide nişanlım kullanıyor. Gündüz çekimlerinde gayet memnunuz. Fakat gece istediğimiz performans yok. Ayrıca orjinal boyuta getirildiğinde siyahlarda karlanma oluyor. Ama üzülmüyorum çünkü SX200 de de istediğim performansın olmadığını gördüm. Ve tekrar anladım ki gece çekimlerinde mutlaka en düşük DSLR.

    Yinede bunu tezi çürütebilecek, otomatik ayarla veya gece modunda tripodsuz gece ışıklı manzara çekimleri cam gibi, yine gece hareketli görüntüleri net , özellikle flaşsız çekimde bulanıklık yapmayan bir makine varsa bildiğiniz yazarsanız sevinirim.
  • Fuji F200 EXR aldım biraz inceledim buradaki fotoğraflarına baktım F100 ile F200 Exr arasında çok fark yok ama F200 bana daha iyi gibi göründü maddi imkanın varsa F200 EXR öneririm illa söylediklerinden ikisini diyorsan F100 öneririm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TruuChainz -- 13 Eylül 2009; 2:40:13 >
  • Panasonic tz7'ye ne desiniz? hd video kayıt. 12x optik zoom. video çekerken zoom özelliği, canlı ve dolgun renkli resimler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anadolu

    Panasonic tz7'ye ne desiniz? hd video kayıt. 12x optik zoom. video çekerken zoom özelliği, canlı ve dolgun renkli resimler.



    TZ7'yi test etme olanağım oldu, beklediğim gibi gayet güzel bir makine fakat gündüz elime geçtiği için gece çekimleri konusunda tereddütlerim var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.