Şimdi Ara

DDR3 bellek teknolojisi sene sonunda toplam pazarın %30'una ulaşabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Soket AM3 platformu ile birlikte AMD'nin de DDR3 platformuna geçmesi sonrasında kullanım yaygınlığı artan DDR3 bellek teknolojisi için ön görüler, yıl sonunda DRAM pazarının %30'una ulaşacağı yönünde. 2010 öncesinde toplam pazarıın 1/3'üne ulaşması beklenen DDR3 teknolojisi için üzerinde durulan temel nokta maliyetler zira yeni bellek teknolojisine olan talep nedeniyle kontrat fiyatlarında artış yaşandığı belirtilirken, özellikle Intel CULV platformunu temel alan ultra-ince tasarımlı dizüstü bilgisayarların pazara hızlı bir giriş yapması ve önemli bir kısmında DDR3 bellek kullanılması, yeni bellek teknolojisinin kullanım yaygınlığını hızlı bir şekilde arttırıyor.


    Masaüstü sistemler için hazırlanan çözümlerin önemli bir kısmında önümüzdeki yıl ile birlikte DDR3 teknolojisine geçiş yapılması beklenirken, dizüstü bilgisayarlardaki agresif promosyonlar ve gerek Intel gerekse de AMD cephesinde yeni mobil platformların lanse edilecek olması bellek teknolojisinin önünü açacak gibi görünüyor.








  • bence fıyat ve yanıt suresı olarak ddr2 ye yakın olmadıkça pazarda tutunması uzun zaman alır.hem ddr3 desteklı anakart lar pıyasada daha son kullanıcılar tarafından bıle yenı yenı kullanılmaya baslamısken.bence bu ddr3 pazar hakımıyetı rahat 2 seneyı bulur
  • aklıma geldi söyleyeyim. intel ddr3 e geçeli çok oldu ama etrafımda doğru düzgün kimse ddr3 e geçmedi. amd am3 sokete geçince ddr3 piyasası hareketlendi. burdan düz mantıkla kimse inteli takmıyor diye bir sonuç çıkarabilir miyiz?
  • @bodyman700 evet öyle bir sonuç çıkıyor:D
  • bende şu an sınırsız param olsa ve sistem almak istesem ddr3 alırmıyım bilmiyorum... şu an için f/p oranını haketmiyor diye düşünüyorum.. en az 2 sene sonra ddr2 seviyesine gelir tahminimce
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bodyman700

    aklıma geldi söyleyeyim. intel ddr3 e geçeli çok oldu ama etrafımda doğru düzgün kimse ddr3 e geçmedi. amd am3 sokete geçince ddr3 piyasası hareketlendi. burdan düz mantıkla kimse inteli takmıyor diye bir sonuç çıkarabilir miyiz?


    aynısı ddr1 den ddr2 e geçişte olmuştu intel erkenden ddr2 e geçiş yapmış amd daha geç amd geçiş yapınca ddr fiyatları ucuzlamıştı hatta ddr1 bile ucuz hale gelmişti ddr3 e intel erkenden geçti kullanıcılar eski ramlerini kullanamayacak anakart ve intelin yeni i7 işlemcileri pahalı geçiş süreci yavaş amd geçmesiyle birlikte hızlandı ama gene de yavaş ddr3 fiyatlarının tr ye geç yansıması da etkili bunda zamanla ddr3 yaygınlaşacak ama 1 sene ihtiyacı var var bunun için




  • Türkiye'de o oran %5 olsun öpüp başımızın üstüne koyalım ? Tanıdığınız kaç kişide i7 veya AM3 işlemci var ki? Benim çevremde yok valla. Türkiye'de sadece hevesli (enthusiast) kişilerde var, dünyada ise tahminlere göre ise % 30 olacakmış. Buradan bayağı gerilerde olduğumuzu çıkartabiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.