Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
PhenomII 720-550 Cekirdek Kapatma

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> İşlemci >> PhenomII 720-550 Cekirdek Kapatma Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
.45 ACP

4 Temmuz 2009, 23:39:17  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bu aletlerin cekirdekleri acilabiliyor eglencesine ugrasan bile var bu da yeni bir eglence ben iki islemci icin yazdim ama x4 kullanicilari da deneyebilir.Cekirdek acmak icin belli anakart yok biosu uymadi acildi stabil olmadi bir suru is.Bu yontem icin ozel bir sey gerekmiyor tek bir ayara bakiyor.

Peki ne isimize yarayacak?

550 islemciyi x2@x4 yaptiniz ama stabil olmadi.belki 4. cekirdegi saglam degildir siz de 3 cekirdek deneyin.
720 veya x4 islemcide 2'den fazla cekirdek kullanmayan oyunlarda paylasilan cache daha az paylasilir yani daha cok cache.
cekirdek kapatarak daha yuksek mhz yapabilirsiniz.(bunu denemedim bunu birlikte deneyelim)

Nasil yapilir?

baslat>calistir>msconfig>boot.ini>gelismis

Uygula ve restart sonrasinda boyle oluyor.

eski haline getirmek icin 3-4 secmiyorsunuz 2 uzeri secilmiyor cunku, tiklayip aktif ettiginiz NUMPROC secenegini kapatip uygula restart.

gta4'de yaptigim denemelerde x3 iken cekirdek kullanimi %73 iken x2 iken kullanim %87 oluyor yani bu yontem calisiyor.fark ne kadar x3=45-48 x2=43 bu da 7750'nin niye benchmarkta 720 ile ayni puan aldigini acikliyor islemci kullanimi farkli ama oyunda benchmark gibi olmuyor x3'de daha rahat oynaniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .45 ACP -- 5 Temmuz 2009; 0:12:07 >

SPETNAS

4 Temmuz 2009, 23:44:58  

phenom II zaten phenoma göre daha başarılı bir çekirdek.
windows altından yapılan bir oynama ile çekirdekler belki görüntülenmeyebilirler ama normalde kapalı olduklarını kesin göstermez bence.
tamam 2 çekirdek fazlasını kullanmayız belki ama bu donanımsal bir kapamamı? dediğin gibi cache kullanılan çekirdeklere paylaşılıyormu? bu konularda tereddütüm var.

.45 ACP

4 Temmuz 2009, 23:51:47  

tek deneyip soyleyen ben olursam cok guvenilir olmaz tabi bu yuzden baslik actim.deneyenler fikrini yazsin.donanimsal kapatmaya gerek yok windows kullanmiyor gormuyor artik ne dersen.3. cekirdek calissaydi %73'den %87'ye cikmaz gene %73 yazardi bu bir ornekti hepsini ben denemeyeyim dedim o zaman size ne kalir?bu bir iddia degil hemen curutmeye calismayin yaz eglence hesabi phenomII sahiplerine ve stabil x4 550 yapamayanlara duyurulur.

K.Kahriman

Sisteme Gözat

4 Temmuz 2009, 23:55:15  

quote:

Orjinalden alıntı: .45 ACP

tek deneyip soyleyen ben olursam cok guvenilir olmaz tabi bu yuzden baslik actim.deneyenler fikrini yazsin.donanimsal kapatmaya gerek yok windows kullanmiyor gormuyor artik ne dersen.3. cekirdek calissaydi %73'den %87'ye cikmaz gene %73 yazardi bu bir ornekti hepsini ben denemeyeyim dedim o zaman size ne kalir?bu bir iddia degil hemen curutmeye calismayin yaz eglence hesabi phenomII sahiplerine ve stabil x4 550 yapamayanlara duyurulur.

2 yazdığın yere 4 yazınca ne oluyor bilgilendirirmisin o konuda ?

yoksa çok kıyak bir iş 8 yaz 8 çekirdek 16 yaz 16 çekirdek

Arkadaşlar ; ÖSS dolayısıyla 2010 Hazirana kadar forumda olamayacağım kendinize iyi bakın görüşmek üzere hoşçakalın @K.Kahriman
.45 ACP

5 Temmuz 2009, 12:06:11  

islemci kac cekirdek ise en fazla o seciliyor yazmiyorsun.bunun da seytanligini buldunuz ya helal yabanci forumlarda bunu ben de sormaliyim.

K.Kahriman

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2009, 12:22:34  

quote:

islemci kac cekirdek ise en fazla o seciliyor yazmiyorsun.bunun da seytanligini buldunuz ya helal yabanci forumlarda bunu ben de sormaliyim.

eğer o işin bir bugu (açığı) bulunursa muhteşem olur mesela x3 amdyi oradan komut ile 4 çekirdek yapacaksın gta 4 gibi oyunları daha verimli oynayacaksın 3 gerçek 1 sanal olacak

Arkadaşlar ; ÖSS dolayısıyla 2010 Hazirana kadar forumda olamayacağım kendinize iyi bakın görüşmek üzere hoşçakalın @K.Kahriman
.45 ACP

5 Temmuz 2009, 1:03:43  

Hyper threading o dedigin.p4'de vardi i7'de var.islemci windows'u kandiriyor peki windows islemciyi kandirabilir mi?sen aslinda 4-6-8 cekirdeksin diye.microsoft'un islemcileri tanimasi kodu falani filani lazim ki ne intel ne amd izin vermez boyle bir seye.cekidek acmanin yontemleri var zaten, yazilimsal hyper threading ise bu saatte beni asan bir mevzu.su 550 acamadim diyen arkadaslar denesin ozellikle bir de max 3.8 aciyorum x2 olsa 3.9 acar mi diye merak eden varsa benim gibi onlar denesin.gta4 extrem bir ornek diger oyunlar 2 uzeri cekirdek olacak iddiasinda degil.acaba cekirdek mi cache mi para ediyor diye de denenebilir.

K.Kahriman

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2009, 1:14:59  

quote:

Hyper threading o dedigin.p4'de vardi i7'de var.islemci windows'u kandiriyor peki windows islemciyi kandirabilir mi?sen aslinda 4-6-8 cekirdeksin diye.microsoft'un islemcileri tanimasi kodu falani filani lazim ki ne intel ne amd izin vermez boyle bir seye.cekidek acmanin yontemleri var zaten, yazilimsal hyper threading ise bu saatte beni asan bir mevzu.su 550 acamadim diyen arkadaslar denesin ozellikle bir de max 3.8 aciyorum x2 olsa 3.9 acar mi diye merak eden varsa benim gibi onlar denesin.gta4 extrem bir ornek diger oyunlar 2 uzeri cekirdek olacak iddiasinda degil.acaba cekirdek mi cache mi para ediyor diye de denenebilir.

doğru diyorsun hyper threadinge kaydım bilmeden . bana görede herhangi bir bilgi verdiklerini zannetmiyorum modelin ismi dışında yoksa millet q6600 e 512 çekirdek cracki çıktı indirin diye konu açardı

cache konusuna gelince ise 2mbx3 çekirdek 6mb olacağına 3mb x 2 6 mb olur . basit bir düz mantık yaparsak e6300 2.8 ghz 2mb cache ile e7400 3mb cache arasında ne kadar fark varsa gene o kadar fark olur

yalnız amd de l3 birleşik cache olduğundan gene farkedeceğini sanmıyorum

sendomi

5 Temmuz 2009, 4:18:19  

45 acp dostum iyice sıyırdık bu 720 yüzünden kafayı biz banamı öyle geliyor 4.çekirdek açılmadı bari 3'de kapatalım 2 olsun allh sonumuzu hayır etsin

AMD PHENOM II X3720BE(1.55v -3.7ghz)AEROCOOL DCC C1200 İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU-GİGABYTE MA790X-UD4-AM2+ANAKART-POWERCOLOR 4770 PCS-A-DATA VİTESTA 2*1 1066MHZ RAM-SEAGATE 640GB HARD DİSK-SAMSUNG 1TB STORY STATİON HARD DİSK-AOPEN QF50 G-O2 KASA-GLACİALPOWER 550 WATT POWERSUPPLY-LG 32LG3000 TV
K.Kahriman

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2009, 4:47:34  

quote:

Orjinalden alıntı: sendomi

45 acp dostum iyice sıyırdık bu 720 yüzünden kafayı biz banamı öyle geliyor 4.çekirdek açılmadı bari 3'de kapatalım 2 olsun allh sonumuzu hayır etsin

senin çekirdekler istemeden açılmıyor muydu ?

sendomi

5 Temmuz 2009, 11:25:05  

açılıyordu sonradan vazgeçti tekrar açılmaya karar verdi sonra stabil çalışacağım dedi bir ara ondanda vazgeçti benide kendi gibi dengesiz yaptı galiba

AMD PHENOM II X3720BE(1.55v -3.7ghz)AEROCOOL DCC C1200 İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU-GİGABYTE MA790X-UD4-AM2+ANAKART-POWERCOLOR 4770 PCS-A-DATA VİTESTA 2*1 1066MHZ RAM-SEAGATE 640GB HARD DİSK-SAMSUNG 1TB STORY STATİON HARD DİSK-AOPEN QF50 G-O2 KASA-GLACİALPOWER 550 WATT POWERSUPPLY-LG 32LG3000 TV
.45 ACP

5 Temmuz 2009, 13:15:55  

720'de cekirdek acmayla ilgili degil de mesele bendeki 3.9 aciliyor windows acmiyor.windowsun kekligi diye dusunuyorum server2003 filan denesem acabilir ya da bu sekilde x2 olarak xp acilabilir.
bu isin esas esprisi 550 islemcisi icin.x2@x4 yapacaksiniz dediler halbuki x3 de yapilabiliyormus.550 video incelemesinde stabil 1.8ghz yapmislardi acaba bu yontemi denediler mi belki 4. cekirdek stabil degildi bu yuzden 1.8'de kalmisti.cekirdek kapatarak cekirdek acma yani 550 icin.bunu yapabilmek icin ama 4 carpanla x4 windowsu acmaniz lazim sonra 3 cekirdek secip 3.1 denemeniz lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .45 ACP -- 5 Temmuz 2009; 13:17:45 >

By MuRaT
Uzaklaştırılmış
4.00000018518767 gün cezanın 2 günü kaldı.

5 Temmuz 2009, 19:03:48  

Fantezi Olsun
.45 ACP

5 Temmuz 2009, 19:35:10  

x2@x3 bir fantezi degil ise yarar bir sey stabil olmayan x4 durumlarinda.sizi ilgilendirmiyorsa yorum yazmaniz gereksiz.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> İşlemci >> PhenomII 720-550 Cekirdek Kapatma Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
X-Men Origins: Wolverine
Keskin pençeler iş başında!
Erdi Özüağ (Fx57) ile CeBIT üzerine söyleşi
Almanya'da düzenlenen CeBIT 2009'da Donanım Haber'i temsilen yer alan Erdi Özüağ ile CeBIT üzerine söyleşi

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız