Güzel bir otomobil.Bir an evvel seri üretime geçer. İnsanlar ikiye ayrılıyor. Birinci taraf bardağın dolu tarafını görüyor.Üzerine daha nasıl su ilave ederiz derdinde. İkinci taraf bardağın boş tarafını görüyor.Üzerine su ialve etmek aklına ya gelmiyor yada işine gelmiyor.Olaylara negatif yaklaşıyor. İkinci taraf insanlarla hiç bir iş yapılmaz.Sadece eleştiri yaparlar.
Taktınız bi motora yahu.Burda büyük bir projeden bahsediliyor.Hangi araç %100 kendi ülkesinin malı söylermisiniz ?
Seri üretime geçsin yeterki, ilerde motorda yaparlar.Eğer biz bu 'motor' olayına fazla takılırsak ve bu projeyi hafife alırsak inanın hiç bişey olmaz.Yeterki destek verelim.
Çok merak ediyorum acaba bunu rüzgar tünelinde test ettiler mi?
20 sene aynı kasa doğana şahine bindiniz rüzgar tünelindemi test ettilerdi?%100 Türk değilmişmiş. Broadway doğan gibi 40 sene evelki teknoloji araçlara yerli diyip her seferinde öve öve bitiremeyen adamlar bi sürü var bu forumda bile.Sizden hakkaten adam olmaz gidip doğana broadway gibi dört köşe 4 teker direksiyona senelerce binerler sonra kalkıp biri ciddi bişeler yapma yoluna çıkınca çomak sokmaya kalkarlar!!!
20 sene aynı kasa doğana şahine bindiniz rüzgar tünelindemi test ettilerdi?%100 Türk değilmişmiş. Broadway doğan gibi 40 sene evelki teknoloji araçlara yerli diyip her seferinde öve öve bitiremeyen adamlar bi sürü var bu forumda bile.Sizden hakkaten adam olmaz gidip doğana broadway gibi dört köşe 4 teker direksiyona senelerce binerler sonra kalkıp biri ciddi bişeler yapma yoluna çıkınca çomak sokmaya kalkarlar!!!
Plakası: 06ZFR01 Markası: ETZ Modeli: 2008 Sahip Belge Tarihi: 27.08.2007 Tescil Birimi: ANKARA Renk 1: TURUNCU (Kavuniçi) Renk 2: - Cinsi: OTOMOBİL Çalıntı Mı: HAYIR Hak Mahrumiyeti: YOK
bence başarılı bir çalışma bildiğim kadarı ile şasesi örme frame space denilen borularlı kaynaklayarak yapılan şase..web sitesinde öle yazıyordu, tasarıma gelince özgünlük maalesef yok tamamen tvr kopyası ,t340c modeline benziyor.motor,dişli kutusu,difransiyel'in fransız, arap,yahudi,sunii,şii, marslı venuslu yada türk,osmanlı olmasının hiçmi hiç en ufak bir kıymet ve önemi yoktur. Bu parçalar her yerden temin edilir, önemli olan bu arabanın üretim patentinin yerli olması ,türkiyede motor üreten türk firmaları var demek otomobil imalatçısı tercih etmemiş olabilir. zaten başlangıç aşamasında bu tazr parçaları imal etmeleri çok maliyetli olacaktır.
Bence bu projede en büyük hata gereksiz türk goy goy culuğu milliyetçilik duygularını kabartarak satış yapmaya çalışmaları . ve ürün pazarlamaları resmen berbat ötesi olması, üretmişler fakat pazarlama çok kötü, Bence baştaki kişinin acilen yeni bir ekip kurup.marka bilincini yaratması lazım yoksa bu markanın işi çok zor.
bence başarılı bir çalışma bildiğim kadarı ile şasesi örme frame space denilen borularlı kaynaklayarak yapılan şase..web sitesinde öle yazıyordu, tasarıma gelince özgünlük maalesef yok tamamen tvr kopyası ,t340c modeline benziyor.motor,dişli kutusu,difransiyel'in fransız, arap,yahudi,sunii,şii, marslı venuslu yada türk,osmanlı olmasının hiçmi hiç en ufak bir kıymet ve önemi yoktur. Bu parçalar her yerden temin edilir, önemli olan bu arabanın üretim patentinin yerli olması ,türkiyede motor üreten türk firmaları var demek otomobil imalatçısı tercih etmemiş olabilir. zaten başlangıç aşamasında bu tazr parçaları imal etmeleri çok maliyetli olacaktır.
Bence bu projede en büyük hata gereksiz türk goy goy culuğu milliyetçilik duygularını kabartarak satış yapmaya çalışmaları . ve ürün pazarlamaları resmen berbat ötesi olması, üretmişler fakat pazarlama çok kötü, Bence baştaki kişinin acilen yeni bir ekip kurup.marka bilincini yaratması lazım yoksa bu markanın işi çok zor.
beni alsınlar, önümüzdeki 2 yılın sipariş ini aldırırım 3 ayda. böyle pazarlama, böyle satıcılık olmaz arkadaş. resmen jet fadıl imajı yaratmış adam. yazık emeklerine.
amaç para kazanmak olmamalı para için imaj zedelenmez. hele spor araba belli bir kültüre zevke hitap eden arabadır. onun için markalaşma bu tarz arabalarda dahada önemlidir.satış yapmak önemli ama öncelikle marka kültürü olmalı
Konuyu takip ediyorum. Sanırım bu haftasonu da VOX'ta AUTO MOBIL proğramında yayınlanacak. Projeyi destekliyorum. Başlangıç çok iyi. Umarım gerisi gelir. Tek sıkıntım 125 HP Renault marka ve en fazla 185 km/h yapabilen dizel motorlu bir otomobili "Spor Aracı" olarak tanımlamak için sanırım vakit biraz erken. Ayrıca aşağıdaki 2 resim seri üretim için çok daha fazla araştırma ve geliştirme yapılması gerektiğinin bir işareti. ETOX'un bu haliyle seri üretime şimdi girmemesi gerek. Auto Bild zaten kendi de yazıyor. Küçük otomobil teknolojisini Spor otomobil görüntüsü ile birleştiriyor. Ayrıca "Ü" harfi Almanya'da üstü kapalı olarak Türklere işaret etmek için kullanılıyor ve başlıkta da "Süper" Sport Wagen yazmışlar.
Yol uzun. Umarım iyi bir sonuç. çıkar ortaya. BAŞARILAR ETOX!
Etox Zafer - Technische Daten Motor Vierzylinder, Diesel Hubraum 1461 cm³ kW (PS) bei U/min 93 (125) max. Drehmoment 185 Nm Getriebe 5-Gang Reifengröße 225/40 ZR 18 Länge/Breite/Höhe 4215/1980/1290 mm Verbrauch Kurz-/Langstrecke 5,7/4,1 l Diesel Abgas CO2 117 g/km Höchstgeschwindigkeit 185 km/h Beschleunigung 0-100 km/h 13 s Tankinhalt 40 l Leergewicht 1420 kg Preis 40.000 Euro
♫♪♫ ► Radio Veronica Best of the 80’s ◄ ♫♪♫ GÜMÜŞ GÖLGE 2008 VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI COMFORTLINE 122 HP METALİK GÜMÜŞ SILVER SHADOW THE DAY DESTROYS THE NIGHT - THE NIGHT DIVIDES THE DAY - BREAK ON THROUGH TO THE OTHER SIDE "Who shall stand guard to the guards themselves?" - Juvenal. "Love is an irresistible desire to be irresistibly desired." - Robert Frost. "All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream" Edgar Allan Poe - "I am the State. L'État c'est moi." Louis XIV the "Sun" King "From the earth, up through the trees, I can hear her, calling me. Mary Jane" Megadeth - "That is not dead which can eternal lie, yet with strange aeons even death may die." H.P. Lovecraft
Profesyonel bir proje değil. Çok abartılıyor. Biz böyle yaptık şöyle yaptık demeyle bu iş ilerlemez. Parayı bastıran böyle bir otomobili yapar. Ama gerçek bir proje ile yola çıkmak kolay değildir. Bu yüzden yok Almanya dan gelmişler şöyle demişler Yunanistan dan gelmişler böyle demişler demek ne kadar gerçek bilgileri yansıtır ki. Adam berbat bir araba yapmışsınız demez heralde değil mi.
Aracın yapım sürecinde ne anlattı merak ediyorum. Öncelikle bir ekip var mı? Bundan neden bahsedilmiyor. Tasarım ekibi kim? Nasıl tasarladı? Tasarlarken neyi nasıl düşündü? Aerodinamik hesaplandı mı? Yoksa önü biraz eğik olsun ön tekerler bassın mı dendi? Profesyonel sürücüler arabayı kullandı mı? Gerçekten spor araba mı? İç dizayn nasıl yapıldı? İç dizayn yapılırken tasarım nasıl yapıldı? Bilgisayarla mı tasarladılar yoksa çıkma parçaları mı yonttular? Farların tasarımı nasıl yapıldı? Mühendisler ışık açılarını düşündüler mi? Yoksa bir cam bulup içine ampül mü koydular? Araç tasarlarken güvenlik düşünüldü mü? Mühendisler tarafından mı hesaplandı güvenlik? Yoksa şuraya da bir demir koyalım ne olur ne olmaz mı dendi? Hava yastığı var mı? Bunları neden söylemiyorlar?
Abartmamak gerekir. Belgesel kanallarında bunun gibi arabaları insanlar hobi olarak yapıyorlar. Parayı bastırıyor kargoyla motor geliyor, süspansiyon geliyor, teker geliyor, ..... Adam yaptığı şaseye oturtuyor al sana araba.
Amatör bir çalışma, büyük bir proje değil deseler alkışlardım.
AMATÖR BİR ÇALIŞMA. TÜRKİYE DE ŞÖYLE YAPTIK BÖYLE YAPTIK DİYEREK TÜRKİYE'NİN GURURUNU AYAKLAR ALTINA ALMASINLAR.
quote:
Orjinalden alıntı: forbest
Biz zaten kendimize güldüğümüz için ilerleyemiyoruz,öz güveni olan bir toplum değiliz.
ETOX'A ALMAN VE YUNAN İLGİSİ
Almanya'nın bilinen dergilerinden “Auto Bild”den bir ekibin “ETOX”u görmek için Türkiye'ye geldiğini belirten Malkoç, derginin Türkiye'nin ilk spor otomobiline üç sayfa ayırdığını ve “ETOX”un dış tasarımının Ferrari ve Lamborghini'nin ayarında olduğunun ifada edildiğini anlattı.
Malkoç, yaklaşık 6 ay önce Yunanistan'dan da gazetecilerin arabayı görmek için Ankara'ya geldiğini ve onlarla da görüştüklerini belirterek, “Duyduğumuza göre gazetelerinde (Türkler otomobil yapmış, biz daha ayakta uyuyoruz) gibi haber çıkmış” dedi.
Yunanlıların “ETOX”u biraz kıskandığını söyleyen Malkoç, çıkan haberlerden sonra otomobil için sipariş aldıklarını belirtti.
Malkoç, 20 kadar sipariş olduğunu, bunun yarısının Almanya'da yaşayan gurbetçilerden geldiğini kaydetti. Bu arada, Alman “Vox” televizyonunun “Automobile” programı da “ETOX” için geçtiğimiz hafta içinde Türkiye'ye geldi.
Program sunucu Tim Hahne ve ekibi, Ankara'da beyaz renkteki ikinci “ETOX”u inceleyip, girişimci Ercan Malkoç ile görüştü. Alman televizyon ekibi bir gün boyunca Malkoç'tan aracın yapım süreci ve özellikleri hakkında bilgi aldı.
çokta kötümser olmamak lazım. bu kişinin çalışma ekibini bilmiyorum, mühendisler felan işin içine girdi mi? eğer girmediyse (hatta girse bile) okadar da kötü birşey yapmamışlar. tasarımını vs bende beğenmedim ve hatta bu tutumlarını da desteklemedim zaten. nette araç tasarımı arasan, zevk için karakalem bile olsa otomobil çizen bir ton insan çıkar. birkaç tanesini işe al işte :) çirkin birşey olsa bile en azından özgün olur :)
iç mekanda Megane'ın aynısıydı. en azından mesela direksiyonun, göstergelerin vs. çalışma sistemini kopyalayıp, kokpit görünümünü felan kendilerine özgü birşey yapsalarmış. direk Megane'dan alıp buna koymuşlar.
yanlız bence bu araç ilerde seri üretime geçebilir. adam arabaya kendi adını koymuş. ilerde büyük firma olabilir bkz: Ford, Opel, Mercedes ....
Profesyonel bir proje değil. Çok abartılıyor. Biz böyle yaptık şöyle yaptık demeyle bu iş ilerlemez. Parayı bastıran böyle bir otomobili yapar. Ama gerçek bir proje ile yola çıkmak kolay değildir. Bu yüzden yok Almanya dan gelmişler şöyle demişler Yunanistan dan gelmişler böyle demişler demek ne kadar gerçek bilgileri yansıtır ki. Adam berbat bir araba yapmışsınız demez heralde değil mi.
Aracın yapım sürecinde ne anlattı merak ediyorum. Öncelikle bir ekip var mı? Bundan neden bahsedilmiyor. Tasarım ekibi kim? Nasıl tasarladı? Tasarlarken neyi nasıl düşündü? Aerodinamik hesaplandı mı? Yoksa önü biraz eğik olsun ön tekerler bassın mı dendi? Profesyonel sürücüler arabayı kullandı mı? Gerçekten spor araba mı? İç dizayn nasıl yapıldı? İç dizayn yapılırken tasarım nasıl yapıldı? Bilgisayarla mı tasarladılar yoksa çıkma parçaları mı yonttular? Farların tasarımı nasıl yapıldı? Mühendisler ışık açılarını düşündüler mi? Yoksa bir cam bulup içine ampül mü koydular? Araç tasarlarken güvenlik düşünüldü mü? Mühendisler tarafından mı hesaplandı güvenlik? Yoksa şuraya da bir demir koyalım ne olur ne olmaz mı dendi? Hava yastığı var mı? Bunları neden söylemiyorlar?
Abartmamak gerekir. Belgesel kanallarında bunun gibi arabaları insanlar hobi olarak yapıyorlar. Parayı bastırıyor kargoyla motor geliyor, süspansiyon geliyor, teker geliyor, ..... Adam yaptığı şaseye oturtuyor al sana araba.
AMATÖR BİR ÇALIŞMA. TÜRKİYE DE ŞÖYLE YAPTIK BÖYLE YAPTIK DİYEREK TÜRKİYE'NİN GURURUNU AYAKLAR ALTINA ALMASINLAR.
quote:
Biz zaten kendimize güldüğümüz için ilerleyemiyoruz,öz güveni olan bir toplum değiliz.
Almanya'nın bilinen dergilerinden �Auto Bild�den bir ekibin �ETOX�u görmek için Türkiye'ye geldiğini belirten Malkoç, derginin Türkiye'nin ilk spor otomobiline üç sayfa ayırdığını ve �ETOX�un dış tasarımının Ferrari ve Lamborghini'nin ayarında olduğunun ifada edildiğini anlattı.
Malkoç, yaklaşık 6 ay önce Yunanistan'dan da gazetecilerin arabayı görmek için Ankara'ya geldiğini ve onlarla da görüştüklerini belirterek, �Duyduğumuza göre gazetelerinde (Türkler otomobil yapmış, biz daha ayakta uyuyoruz) gibi haber çıkmış� dedi.
Yunanlıların �ETOX�u biraz kıskandığını söyleyen Malkoç, çıkan haberlerden sonra otomobil için sipariş aldıklarını belirtti.
Malkoç, 20 kadar sipariş olduğunu, bunun yarısının Almanya'da yaşayan gurbetçilerden geldiğini kaydetti. Bu arada, Alman �Vox� televizyonunun �Automobile� programı da �ETOX� için geçtiğimiz hafta içinde Türkiye'ye geldi.
Program sunucu Tim Hahne ve ekibi, Ankara'da beyaz renkteki ikinci �ETOX�u inceleyip, girişimci Ercan Malkoç ile görüştü. Alman televizyon ekibi bir gün boyunca Malkoç'tan aracın yapım süreci ve özellikleri hakkında bilgi aldı.
" Turan, ETOX’un 1 tasarımcı, 2 mühendis, 1 uçak mühendisi ve ERTEX Genel Müdürü Ercan Malkoç’un da içinde yer aldığı, 24 kişilik teknik bir kadroyla tamamlandığını söyledi. Şu anda 15-20 günde bir araç üretme kapasitesine sahip olduklara işaret eden Turan, “ETOX projesi, hevesle başlayan ama ideale kavuşan bir projedir” şeklinde konuştu. "
Böyle bir bilgi var ama bu kadroyu tam olarak açıklarlar mı yada nette varda ben mi bulamadım bilmiyorum
Ah keşke şu ismi vermemiş olsalardi , ilk otomobilimiz olacaği belirtiliyor ki ben %100 bize ait olacağina pek olanak vermiyorum, içinde alfabemizde kullanmadiğimiz bir harf ve yabanci bir kelime.İlginç.....
iyi güzelde neden spor otomobil ve türkiye'nin yüzde 80'ninin sahip olamayacağı kadar yüksek bir fiyat bu araba Türk pazarı için üretilmedimi yoksa? son olarak şunuda söylemek istiyorum spor otomobil yapmak büyük tecrübe ve bilgi ister önce alt segmentte bir araçla kendilerini geliştirip zamanla bu tarz iddaalı modellere ve fiyatlara yönelseler daha doğru olmazmı? hanginiz bu arabaya 70bin lira verir dürüst olun.
quote:
Almanya'nın bilinen dergilerinden �Auto Bild�den bir ekibin �ETOX�u görmek için Türkiye'ye geldiğini belirten Malkoç, derginin Türkiye'nin ilk spor otomobiline üç sayfa ayırdığını ve �ETOX�un dış tasarımının Ferrari ve Lamborghini'nin ayarında olduğunun ifada edildiğini anlattı.
Malkoç, yaklaşık 6 ay önce Yunanistan'dan da gazetecilerin arabayı görmek için Ankara'ya geldiğini ve onlarla da görüştüklerini belirterek, �Duyduğumuza göre gazetelerinde (Türkler otomobil yapmış, biz daha ayakta uyuyoruz) gibi haber çıkmış� dedi.
Yunanlıların �ETOX�u biraz kıskandığını söyleyen Malkoç, çıkan haberlerden sonra otomobil için sipariş aldıklarını belirtti.
Malkoç, 20 kadar sipariş olduğunu, bunun yarısının Almanya'da yaşayan gurbetçilerden geldiğini kaydetti. Bu arada, Alman �Vox� televizyonunun �Automobile� programı da �ETOX� için geçtiğimiz hafta içinde Türkiye'ye geldi.
Program sunucu Tim Hahne ve ekibi, Ankara'da beyaz renkteki ikinci �ETOX�u inceleyip, girişimci Ercan Malkoç ile görüştü. Alman televizyon ekibi bir gün boyunca Malkoç'tan aracın yapım süreci ve özellikleri hakkında bilgi aldı.
yazmaya hazırlandığım şeyleri yazmışsın
siz yerinizde saymaya devam edin.Etox 2 çıkmış 3de çıkar merak etmeyin.
bu işler daha büyük atılımları tetikler güç ve inanç verir.öyle oturmakla eleştirmeklede birşey olmuyormuş yıllar boyu gördük bunu.
Amblemin tasarımı on numara olmuş... Onun dışında koleksiyon amaçlı olarak alınabilir...
Ben olsam CAMARO ya da MUSTANG ya da DODGE CHALLENGER kasasına bir tane 5.7 ya da 6.2 supercharger takar ona göre dizayn yapardım...
125 beygirlik bir SPOR aracın dizaynıda 125 beygirlik olur... 126 diil...
Aslında para olsaydı biraz cepte;
Yepyeni ve has be has İLK, TEK, GERÇEK VE DE SONNN TÜRK otomobilini üretirdim...
6 metrelik boyuyla 6.2 superchargerlı MUSCLE HACI MURAT 124'ün devasa görkemiyle, Etox 2 nin basına tanıtıldığı Otelin karşısına;
Angelina JOLIE, Bad PITT, BECKHAM Ailesi ve tabi ki Orlando Basket Kulübü Basketçileri (Hidayet Kardeş dahil), 8-10 da çok çok ünlü pop sanatçısı davet edip parti verirdim...
Böylece hem bir Türk otomobil üreticisi olarak Yüksek hacimdeki Vahşi ve Barbar vergilere selam söylemiş olurdum...
Hem de Ortadoğu'da ilk M.JACKSON anma töreninde, bütün dünyaya MUSCLE MURAT 124 satacak olmanın keyfini yaşıyor olurdum.
Ve tabi ki bu aracın 850 PS'lik Topless dizaynlı olanında Ex.Tuned LAST_DRIVER filan tarzında kurukafalı filan bir logo çakardım...
ETOX 2 ... Trajikomik... Tüm hikayesiyle örnek bir olay....
ETOX 1 ile 2 arasında ne fark var ve 2 ci aracın resimleri beyaz olan mı? Türkiyede böyle amatörce işler olması güzel ama bu şekilde otomobil sektörüne giriş yapamazsınız. 30 bin avro istenilen arabanın resimlerini cektirmeden evvel önce motoru düzgün bir görünüme sokucaksınız sonrada bagajda görünen benzin deposunun borusunu gizleyeceksiniz ki bu kadar amatör olduğunuzu kimseye caktırmadan 30 bin avro isteyebilesiniz...
ETOX'u Alman devi BMW İle mi karşılaştırıyorsunuz ? Elbette dizel spor araç olabilir ama daha düşük sınıfa hitap eder fiyatına buna orantılı olması gerekir.
eminim çok emek vardır ama o motorla tasarım hiç ama hiç uyuşmamış 30bin euro verip kimse o arabayı almaz inş dahada geliştirirler. kendi motorlarını kendileri üretselerde çok daha şık olurdu. motorun görünüşü çok kötü birde
LAMBORGHINI markası 44 yıl önce en büyük rakibi Ferrari’ye inat olarak kuruldu. Traktör üreticisi olan Ferrucio Lamborghini, sahip olduğu Ferrari markalı bir aracında birtakım sorunlar görünce Ferrari’nin sahibi Enzo Ferrari’ye giderek bunu iletti. Ama Enzo Ferrari, Lamborghini’nin traktör üreticisi olduğunu söyleyip, "Sen spor otomobilden ne anlarsın" diyerek kendisini gönderdi. Bunu üzerine Lamborghini, Ferrari’ye inat Lamborghini markasıyla spor otomobil üretmeye başladı. Bugün Ferrari’nin en büyük rakibi olan Lamborghini’nin renk sıkalasında Ferrari’yle özdeşleyen kırmızı renk yer almıyor. Bu rengi isteyenler 10 bin Euro farkı gözden çıkarmak zorunda.
yorumları okudumda sanki bizim millet ne uçaklar ne araçlar yapmışda beğenmiyor gibi görünüyor daha iyisini yapacak üyeler varsa neden laf salatası yapıyorki? gidin bi dünya tasarım yarışmaları var katılın kendinizi gösterin. yok yeteneğim yok klavyeden millete laf sokmak kolay diyorsanız o sizin bileceğiniz iş. bu gün haberlerde gösterdi hollandadan sipariş gelmiş seri üretim için yatırımcı arıyolar 100 yıl geç olsada bir başlangıçtır.
quote:
yazmaya hazırlandığım şeyleri yazmışsın
siz yerinizde saymaya devam edin.Etox 2 çıkmış 3de çıkar merak etmeyin.
bu işler daha büyük atılımları tetikler güç ve inanç verir.öyle oturmakla eleştirmeklede birşey olmuyormuş yıllar boyu gördük bunu.
Bende o kadar para olsaydı oturup eleştirmezdim zaten. Böyle kendime araba yapabilirdim ama Devrim den 46 yıl sonra ilk Türk otomobili diye iddiada bulunmazdım. 46 yıl önceki Devrim projesi bu projeden çok daha ciddiydi.
jetpa holdingin bir projesi vardı. Araba adını hatırlayamadım. O zaman çok heyecanlanmıştık. İnanmıştık. Çückü ciddi bir projeye benziyordu.Olmadı. Ama bu proje ciddi değil.
Projenin ciddi olup olmadığına karar vermek için çok erken,daha Etox 1i eleştirirken 2 çıktı (en azından en çok eleştiri alan iç mekan farklı.) belliki adamlar bir adım atmışlar onlarda ileriye taşımak istiyorlar elbetteki çok başarılı değiller şimdilik ama bu ileride başarılı olmayacakları anlamına asla gelmez.
Bekleyip göreceğiz yurt dışındaki türklerden sipariş alıyorlarsa ve gurbetçiler utanmayacaksa biz neyden utanacakmışız ? yerli yabancı hangi yayın organında bu araç küçük görüldü ?aksine teşfik var çünkü alışıla gelmiş bir durum değil ve bugünün yarını var böyle düşünmek gerekiyor.
90lı yıllarda Kuş serisine bağlıydık ve yeni yeni uyanmaya başladık toplum olarak ve Etox yolun çok daha başında zamanla ne olacağını bilemeyiz. Belki sağlam bir ortak bulacaklar ve çok daha iyi çalışmalara imza atacaklar halk tipi çalışacaklar bizde daha çok gurur duyacağız.bilemeyizki...
Ama şimdilik elimizdekine her nekadarda tam içimize sinmesede ama öyle ama böyle destek vermeliyiz.
Bu projeye etmedik laf bırakmayan DEVRİM de DEVRİM diyen arkadaşlar, lütfen Devrim'in tarihini araştırın bakalım ondan sonra %100 Türk'müydü değil miydi atıp tutun...
Devrimin motoru Warswa motorundan benzetilmiş, Süspansiyon grubu ön takımları için Mc Phearson'dan alınma...
Yine de benim ülkemin otomobili her ikisi de güzel, emek verenlerin elleri dert görmesin...
LAMBORGHINI markası 44 yıl önce en büyük rakibi Ferrari’ye inat olarak kuruldu. Traktör üreticisi olan Ferrucio Lamborghini, sahip olduğu Ferrari markalı bir aracında birtakım sorunlar görünce Ferrari’nin sahibi Enzo Ferrari’ye giderek bunu iletti. Ama Enzo Ferrari, Lamborghini’nin traktör üreticisi olduğunu söyleyip, "Sen spor otomobilden ne anlarsın" diyerek kendisini gönderdi. Bunu üzerine Lamborghini, Ferrari’ye inat Lamborghini markasıyla spor otomobil üretmeye başladı. Bugün Ferrari’nin en büyük rakibi olan Lamborghini’nin renk sıkalasında Ferrari’yle özdeşleyen kırmızı renk yer almıyor. Bu rengi isteyenler 10 bin Euro farkı gözden çıkarmak zorunda.
yorumları okudumda sanki bizim millet ne uçaklar ne araçlar yapmışda beğenmiyor gibi görünüyor daha iyisini yapacak üyeler varsa neden laf salatası yapıyorki? gidin bi dünya tasarım yarışmaları var katılın kendinizi gösterin. yok yeteneğim yok klavyeden millete laf sokmak kolay diyorsanız o sizin bileceğiniz iş. bu gün haberlerde gösterdi hollandadan sipariş gelmiş seri üretim için yatırımcı arıyolar 100 yıl geç olsada bir başlangıçtır.
1-arkadaslar lamborghiniyi bu arabayla karistirmayin lutfen adamlarin yaptigi ilk araba zamaninin klasigi olmustur ilk urettikleri araba ile ferrariyi ezdiler
2-lutfen bu dolandiricilarin reklamini yapmayin artik, milliyetci duygularla araci satip zengin olmaya calisan tiplerden baska birsey gormuyorum nedenmi %100 yerli diyolar yaw insan biraz utanir bu arac bildigin renault megane 1.5 dizel kaportayi degisip %100 yerli diye sunuyolarsa bu dolandiriciliktan baska birsey degildir
3-yaptiklari tasarim inanilmaz kotu herhangi bir kaporta ustasina gitsem benim arabama tampon yap desem bundan guzel yapar kim tasarimini yaptiysa acilen meslek degistirmeli
4-allah askina su araba soyledikleri fiyat edermi megane kac para ustune ne eklemisler boyle bir fiyat istiyolar bunlara siparis verenlerin doktora gozukmesi lazim
5-yerli yabanci meselesi onemli hepimiz milletimizi seviyoruz ama gidip japon mazda rx-8(ornek) cok daha guzel herseyi tam bir arac bundan daha ucuza satacak ben fiyati tamamen kar amacli olan halkimi dolandirmaya calisan firmanin arabasinimi alicam, yerli diye bu adamlari mi zengin edicem tanimadigim japon bize boyle kazik atmazken niye bu kazikcilari zengin edelim
6-biz spor araba filan istemiyoruz gercekten herseyiyle bizim olan bizim fabrikalarimizda uretilen kar amaci az olan cok cok tipsiz bile olsa icinde kotu dusunceler olamayan %100 yerli arac istiyoruz bu aracin reklamini gordukce sinirim tepeme cikiyo herkes zengin olmanin yolunu bulmus.
atılım olarak güzel ümit verici.fakat daha alaturka bir isim olmazmı.bu ülkenin şan seref ve soylu yapısıyla bağdaşan tipte ne bileyim fatih gibi kanuni mesela veya türk kelimesini barındıran bütünlükler etox hiç olmamış bence.
Yahu forumda ne kadar bilirkişi varmış. Yok yok arkadaşlar olmaz böyle burdan 20-30 kişilik bir heyet oluşturalım gidelim adamlara bi sunum yapalım. Öyle olmaz böyle araba yapılır diyelim... Sanki adamların yaptığı çamaşır makinası gibi rahat konuşuyoruz arabada şu yok, bu eksik, busu kötü. Valla bravo size...
vallah bu araba merakla bekliyorum her yerden sipariş alıyorşlar demekki kötü değil kötü olsa almaz üstelik yakında seri üretime geçecektir ayrıca jet fadıl şerrefsizin tekiymiş onun sahibiyle bunun sahipi arasaında'irice bi fark var'onun için bu yapamayız diyen arkadaşlar lütfen kendilerini oyalasınlar gümbür gümbür geliyor kıskanalar çatlasın ne diyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dangershark -- 10 Temmuz 2009; 8:43:33 >
Adamlar çıkıp bir şeyler meydana getirmişler. İster TVR ye benzesin ister bilmem neye benzesin. Motorunu Megane'den almış olabilirler, içini de Megane'den esinlenip yapmış olabilirler. Sanki dünyada her arabanın kendine özgü tasarımı var. Günümüzde birbirine tasarım olarak benzeyen o kadar çok araba var ki, varsın ETOX'da TVR'ye benzesin. Ama yapılmış mı? Yapılmış. Evet, bagajın içi kötü duruyor. Olabilir, daha yeni. Daha bebek ve adım atma aşamasında. Bu kadar kendi yaptığını aşağılayan, hor gören insanlar olamaz. En azından Hintlilerin Tatasından kat kat güzel.
VE LÜTFEN, BU ARABA İLE İLGİLİ ATIP TUTAN, ORASI BÖYLE OLMAZ, ŞURASI BÖYLE OLMAZ DİYEN ÇOK BİLMİŞ OTOMOBİL OTORİTELERİ ARKADAŞLAR;
LÜTFEN SİZ BİR TASARIM YAPIN VE KENDİ MOTORUNUZU GELİŞTİRİN VE ÇIKIN ORTAYA DA ÜRETİN DE BİZLER DE %10000000000000 TÜRK MALI OTOMOBİL DİYELİM.
Her ne kadar TVR'ye benzese de, isminde X harfi olsa da ETOX'u destekliyorum ve daha da güzel olacak zamanla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 10 Temmuz 2009; 8:59:31 >
türk aracı olur mu olur !!!
şu an kullandığın araçların parçalarının %70'i çinden geliyor. sen onlara çin arabası mı diyorsun ?
şuanda ÇİN tek olmaya aday, ekonomik savaşlar çıkarabilecek tek ülke. bütün otomotiv snayi onlara bağlı gibi nerdeyse. son olarak IMF''ye geçen hafta 50 MİLYAR DOLAR kredi verdiler.
en son çıkan araçların tasarımlarına bir bak !!! hangisi birbirine benzemiyor ?? hepsi aynı ? onlara bişey diyormusun ?
irandaki araç bile özgün diyorsun, ama kaportanın altındaki şaseden ve motordan haberin yok hepsi 10-15 sene önceki audi ve vw hatlarından çıkma.
bu arabanında kaportasının altında tasarım var arkadaşlar. örme profil şaseyi bilen var mı ki konuşuyor !!!!!
İç mekan dediğin şeyi mahalle arasındaki tunningciler bile yapıyor, o iş kolay. O sorun kolay çözülür.
Bir araç tasarlıyorsan öncelikle ŞASE'ni netleştireceksin. bütün herşey onun üzerine biner. Gerisindeki bütün problemler çözülebilir.
pazarlamada ve reklam stratejilerinde hata var. kendilerine çok güveniyorlar ve bu güveni her yerde bağıra bağıra söylüyorlar. iyi bir stratejik plan ile avrupaya çok rahat açılabilirler. Tabi önce bizim ÇOK BİLMİŞ milletimizi ikna etmeleri lazım.
TEBRİKLER !!!
YÜRÜYÜN KOÇLAR !!!
arkadaşlar yorumlardan anladığım kadarıyla üyelerin çoğunluğu bu arabayı beğenmemiş birkaç arkadaşta savunmaya çalışıyo kimisi ismine takmış kimisi içine kimisi dışına takmış.arkadaşlar arabanın isminin bi önemi yok önemli olan ne menşeili olduğu gözün kesiyorsa sende araba üret adını ahmet mehmet koy birilerinin bir şekilde başlaması gerekiyordu başladılar bu kafayla gidersek seneler önce devrimin başına gelen etoxunda başına gelecek o zaman anlayacağızki biz kafa olarak 30 senedir bi adım yol alamamışız.bence görünüşü güzel.ben meşhur marka adı altında tasarım özürlü çok araba gördüm sırf markalarının hatrına bu arabalara ağzının suyu akarak bakanlar var yapmayın arkadaşlar destek olalım bugün megane motoru olur yarın etox motor çıkar şu montajcılıktan kurtulalım artık
Anca çene yapıp laf sokuştursun bazı çok bilmiş forum üyeleri Birbirimize köstek olmayı çok iyi becerir sonra "niye Türk otomobili yok?" diye dövünürüz...
Aracı yerden yere vuranlar ellerine kalem alıp yalnızca 1 adet uyumlu somun-civata çizebilirler mi acep ? Tabi klavye delikanlısı çok burda, vurun öldürün aman yaşatmayın
Tekrar söylüyorum, bazı ensesi kalınlar gibi kazandığını kenara koymak varken, elini taşın altına koyup iyi yada kötü ortaya birşeyler koyan bu insanlara destek olalım.
çin arabalarına kızarken bu etox ne oluyor? renaultun bir kopyası. sürüş dinamikleri de aynı olacak. ben ne diye turbo bozunca motor yapılan bir araca bu kadar para vereyim? zaten sorunlu bir motor bunu alan şahıs yüklenecek motora iki gün sonra hollandadan haberleri dinlersiniz. türklerin yaptığı bu kadar olur diye.
köydeki demirci hasan usta mantığıyla yapılmış bir araç.
madem bizim aracımız olacak çakma parçalarla değil bizim tasarımımız olmalı.
eğer bu ülke bizimse, bizim aracımız olacaksa türk gençliği harikalar yaratır.
ANA HABER BÜLTENLERİNDE TASARIM YARIŞMASI DÜZENLENECEĞİ AÇIKLANSA TORPİDOSUNDAN MEKANİĞİNE KADAR HANGİNİZ KATILMAZSINIZ?
en azından bir 170 HP lik TSI motor olamaz mı? o motor da kalıbımı basarım sefaköyden alınmıştır. 4-5 milyarlık motor koymuşlar.
3 kuruşa 3 senelik araba yapıp milletin ağzına sakız olacaklarına 5 kuruşa ömürlük birşey yapılsın ki parmakla gösterilelim.
bunu tasarlayan mühendisler para alıyorsa benim para basmam lazım. karalayıp attığım tasarımlar bundan daha sağlam.
ARTIK AT ARABASI DEĞİL TÜRK'ÜN ADINA YARAŞIR BİR ARABA İSTİYORUZ!!!!
AYRICA HER TÜRLÜ YARDIMA DA VARIM. FİKİR İSTENSİN GENÇLERDEN. HER TÜRK GENCİ KOŞARAK YARDIM EDER.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi impress -- 10 Temmuz 2009; 13:43:34 >
Başlamak bitirmenin yarısıdır. Sıfırdan bir Türk Malı motor geliştirmenin ve üretmenin maliyetinden haberiniz var mı?
Peki BMWnin Audinin motorlarının egzantrik milinin Sivasta üretildiğinden haberiniz var mı? BMW Alman değil mi yoksa.
Hem adam bugün sağdan soldan toplar yarın kendi yapar. Bir yerden başlamış işte.
Biz yapamayız, edemeyiz, bu araba çakma, olmamış diyen zihniyet yüzünden hala bir arabamız yok.
Çinliler ilk nasıl başladı araba yapmaya? basit torna atölyelerinde elle sac bükerek başladılar. O zaman yav bi avrupalılara bak bi bize bak deselerdi bugün dünyaya meydan okuyamazlardı. Bugün Çin malı araçlar istenen seviyede olmayabilir ama 5 sene sonra EuroNcapten 5 yıldız lar gelmeye başlayınca Avrupa ne yapacak bakalım. Yarın öbürgün bu forumda Alman mı Çinli mi tartışmaları başlayacaksa bu, Çinlilerin bir yerden kötü de olsa başlayalım düşüncesinin bir ürünü olacaktır.
Toyota japon arabasimi ? eger oyleyse yuzde kac japon, Ford amerikan arabasi ise yuzde kac amerikan, ve VW alman ise ne kadar alman vede ferrari ne kadar italyan ?
Bana bunu anlatin.
Otto diye bir alman benzinli motoru bulmus, ford diye bir amerikali araba sanayiini, uretim bandi isini cozmus, citroendeki bir fransiz onden cekisli arabalari yollara cikarmis, Turkler VW sirketinin her kademesinde calismis. Birde bunlardan once binlerce yildir bu isin bilimini adim adim kuran, her milletten insanlar var.
Bence etox gerektigi kadar Turktur, hani sanki sahiden bu saatten sonra, bir arabanin bir milete mal edilebilecegi gibi bir durum varmis gibi.
Olaya milli tatmin degilde sadece araba olarak bakarsak;
Ben ve bu forumdan bir kac arkadas bir araya gelsek daha iyisini yaparmiyiz, tabiiki evet.
Bu arabaya binermiyim ? kapali alan disinda hayir. Iki muhendisle bu kadar kisa zamanda yapilan alete binemeyecek kadar sorumlulugum, coluk cocugum var.
Bu arabaya bu parayi verirmiyim ? Kim verirki ben vereyim ? Tuhaf arabalari garaja koymak icin toplayan zengin kolleksiyoncular disinda ?
Olay anlamsizlasiyor. Her sanayi sitesinde boyle denemeler olur, haddini bilmek lazim.
Sanayi sitelerindeki ustalarimiza haksizlik etmiyelim. En az bunun kadar enteresan arabalari hepimiz sanayide gorduk. Ayrica bitmis bir araba olmasada parca parca cozum ureten yani gercek arge yapan sanayi ustalarini unutmayalim. Yetmisli yillarda amerikan arabalarini dusuk oktanli Turk benziniyle calistirmak icin araya iki kat kafa contasi atmayi akil eden ustalarimiz benim gozumde cok kiymetlidir. Bu etoxta hangi yaraticilik var ?