Arkadaşlar 23.000 tl bütçem var güzel bi araç bulduk Skoda Octavia 2006 model A5 kasa 45.000 km elegance full donanım 1 parça lokal boya onun haricinde kazası değişeni yok 24.000 tl fiyatı var.Aracı görünüş olarak donanım konfor olarak çok beğendim kaporasını verdim pazartesi ekspertiz gelip araca bakacak.Fakat bugün bi kaç kişiyle konuşdum aman aman skodaya bulaşma dediler buda benim canımı çok sıktı.Yolda aracın altındaki parçaları dağılandan tutta sıfır arabanın tekerinin kitlenmesine kadar bi sürü şey anlattılar.Varmıdır böyle birşey.Aracı bilenleriniz varmıdır.Nasın bi araç octavia kronik bi sorunu varmı servis ikinci el durumu nasıldır Cevaplarınız İçin Şimdiden Teşekkürler...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Kesinlikle alakası yok,onlar eskidendi,Octavia hele ki Elegance ise mükemmel bir otomobildir,içinin ferahlığı,kalitesi,güvenliği ve donanımı siz kesinlikle tatmin edecektir,bilgi sahibi olmadan kulaktandolma bilgi sahibi olanları kaale almayın,yeni aracınız hayırlı olsun.
şasi olarak audi a3-toledo-leon-golf-jetta aynıdır,bir çok ortak kullanılan malzeme vardır sağlam bir arabadır dediğiniz problemleri hiç duymadım vw nin neredeyse tüm motorlarını içeriyor aşağıda 2.0 tfsi 200hp -merak etme söylendiği gibi dağılan araba olmaz- Höchstgeschwindigkeit - km/h 237 Beschleunigung 0-100 km/h - s 7,3 Außerorts - l/100km 6,2* Innerorts - l/100km 10,4* Kombiniert - l/100 km 7,7* CO2-Emissionen kombiniert in g/km 180* Garantie 2 Jahre ohne Kilometerbegrenzung, 3 Jahre auf Lack, 12 Jahre gegen Karosseriedurchrostung, Lebenslange Mobilitätsgarantie Typklasseneinstufung - HP/VK/TK 16 / 21 / 24 Serviceintervall bis zu max. 30.000 km oder max. 2 Jahre
2006 a5 octavia babamda vardı hala sattıgına üzülüyorum yerine superb aldı
araba süper konforlu sürüş zevki mükammel çok saglam bi araba elegance donanım keyif veriyor
yanlız 1,6fsi 115hp modellerinde sorun var ona göre ya mpı yada tdi olsun fsi ise kontrol etmeden alma
biz arabayı benim arkadasımla aynı zamanda aldık onun aracında hala sorun yok ama serviste fsi dan uzak dursaydınız keşke demişti (2006 model için söylüyorum bunu)
Ayrıca 23.000TL'ye bence elegance Octavia çok mantıklı bir seçim olur.
Fakat bugün bi kaç kişiyle konuşdum aman aman skodaya bulaşma dediler buda benim canımı çok sıktı.Yolda aracın altındaki parçaları dağılandan tutta sıfır arabanın tekerinin kitlenmesine kadar bi sürü şey anlattılar.Varmıdır böyle birşey.
iyi sıkmışlar.
" ...Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri, şahsî menfaatlerini, müstevlîlerin siyasi emelleriyle tevhid edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir...!!! "
daha 10 gün önce 2004 octavia A4 kasalı olanından satın aldım.Üstelik Elegance donanımlı ESP dahil herşeyi mevcut araç gerçekten konforlu içi geniş bagaj tatminkar derecede büyük. Elegance'nin sunduğu lüx donanım ayrıca keyifli.
ben aracı satın alırken 8V olması beni düşündürdü fakat bu kasasında varmı onuda bilmiyorum sıfır araç bayisindeki adam bu markaların FSI motorları kullanıcılardan çok şikayet almış sorunlu motorlarmış diye söyledi.
8V'lik MPI motorları çok iyiymiş sorun yaratmazmış.
Yukarıdaki arkadaşlarda FSI motorların sorunlu olduğunu söyleyince satış temsilcisinin yalan söylemediğini şimdi anladım.Burdaki yazılanlarla satış elemanının söyledikleri tutuyor çünkü
Octavia gerçekten fiyat-konfor bakımından çok iyi.
Araba işi birazda şans işidir, ancak Octavia lar genel olarak konforlu, sağlam yapılı, dayanıklı olarak bilinirler, mekanik veya motor olarak ne sorunları var ise o sorunlarda zaten aynı alt yapı ve motorlar kullanan diğer tüm VW, Audi, Seat modellerinde de var olan sorunlardır.
arkadaşın dediği gibi vw de audide ne sorun cıkarsa emin ol skoda da aynı problemler cıkar 170bin km kullandık octavia 120-130 binden sonra motor arıza wermeye başladı birazda şans işi ama genel olarak 120bine kadar hiç bir problemi cıkmadı aslında 120 binden sonrada cıkmazdıda oda bizim şansımıza oldu uzun lafın kısası al işte yaa i
Skoda ya laf söyleyenler VW grubuna laf söylüyor demektir. aynı kişilerin başka bir topicte VW leri övdüğünü görürsün. Octavia MKI kasa ve güncel MKII kasa; Golf IV ve Golf V-VI şasili tamamen VW kalite standartlarında üretilmiş araçlardır. Ofiste bir arkadaşımda yeni kasa Octavia var baz donanımlı MPI 102 bg. motorlu çok memnun kendisi hobi olarak dalış yapar bagajına herşey sığıyor(paletten zıpkına kadar). Tarlalara bile girdi (uygun koy/plaj bulabilmek için) hiçbirşey olmadı sabit bir hızda otoyol ortamında motora yüklenmeden yaklaşık 900 km civarı menzili de var. sağlamlığına diyecek yok. VW nin FSI yani direkt enjeksiyonlu motorlarında ülkemizdeki benzin kalitesinden ötürü ve bir de silindir içlerindeki bir nevi hatasal malzemeden sıkıntı çıkabiliyor bir arkadaşımın Golf V FSI si sırf bu yüzden değiştirildi. bence elegance donanımlı MPI veya TDI al uzun süre kullan. Ben 99-2004 yılları arasında Felicia kullanmıştım. hala sağlamlığını anarım beylikdüzünde düştüğüm çukura Peugeot ile düşseydim herhalde motoru kucağıma alırdım. ama skoda da sadece karterde bir ufak göçük oluşmuştu . okadar.
O Skoda hakkında atıp tutanlar emin ol Skoda' ya binmeyen ve arabadan anlamayan insanlardır.Ben hiç Skoda' nın öyle sorunlarını duymadım.Octavia' yı alıp gönül rahatlığıyla binebilirsiniz.Zaten elegance donanım felaket birşey.10 havayastığı-ESP falan var araçta
ismini hatırlamıyorum ama bir derginin yaptığı araştırmaya göre dünya klasmanında son 3 yılda en az arıza yapan araba octavıaymış. ki aynı listede toyota, honda, volkswagen gibi iddialı markalar bile daha geri sırada bulunuyor.