forumun sıkıcı hale geldiğini düşünen arkadaşlar, işte size muhabbet 23 haziranda bir haftalık bi yolculuğa çıktım. çıkmadan önce kafama koydum, bu sefer 13.5kr olan eski rekorumu kıracağım diye. 1600km uzun yol ve 750 km şehiriçi, toplam 2350 km sonunda harcadığım lpg masrafı: 269TL şimdi biraz ayrıntı vereyim; yolculuk yozgat boğazlıyan'dan başladı. sonra sırasıyla kayseri, ankara, düzce, bartın, bolu, ankara, tekrar kayseri ve sonunda boğazlıyana dönüş şeklinde. buralardan bazılarında birkaç saat bazılarında bir iki gün kaldık. arabada eşim ve küçük kızım oldu genellikle. genelikle diyorum çünkü bazen -özelikle şehir içi yolculuklarda- sayı arttı. bagaj çok ağır olmasa da genelde doluydu. arabam 2001 vectra 1.6 comfort, kit atiker (takılalı 500km falan olmuştu yola çıktığımda. önceki kit 550tl gibi bi masraf açınca komple değiştim mereti ). yola gece çıktım, şehirlerarası yolculukları genelde gece yaptım -malum bebekle uzun yol başka türlü olmuyor- ve gezdiğimiz sürece hava hemen hemen hep bulutluydu. genelde batı karadeniz civarında olunca.. (o zaman çok üzülmüştüm ama yakıt teselli armağanı oldu ). yani klimayı çok az kullandım. sadece biraz şehir içi ve dönüş yolunda boludan sonra kayseriye kadar kullandım. sonuç; lpg kitini 80*10 şeklinde taktırmıştım. şimdiden 2 ayını amorti etti ortalama 11.5kr/km değerine ilk defa ulaştım. bu da yaklaşık 7.2 lt lpg/ 100km gibi bi değere tekabül ediyor. (aslında yolculuk boyunca çok daha düşük değerlere ulaştım ama malum farklı istasyonlar falan olduğu için tek depo çok güvenilir olmaz diye onları saymadım.yoksa asıl rekor 9.5kr/km ama tescilli değil ) evet arkadaşlar şimdi beni gaza getirecek yeni rakipler arıyorum (söylemeyi unutmuşum lpg aygaz. sadece bartın'da aygaz olmadığı için 40tl total kullandım)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnlgn -- 3 Temmuz 2009; 14:47:52 >
bence o kadar da kötü değil. benim araba 1.6 ve oldukça yavaş gittim. bi de araba yola çıkmadan önceki kitten kaynaklanan arıza nedeniyle carbon clean, vs. bayağı bi bakım gördü. meğer sorun kitteymiş değiştirdim kurtuldum.
7.2 lt lpg= 6lt benzin gibi bişey oluyor. sanırım fabrika verisine yakın bir değeri yapmışsınız. bende baıkesir istanbul arasını kasmadan 5.4lt /100km ile tamamladım. birebir fabrika verisi.
aracın kitapçığındaki fabrika verileri: ş.i./ ş.d./ karma: 10.0/ 5.6 / 7.2 lt/100km. karma kullanımda 1/3 şi, 2/3 şd kullanım baz alınmış, yazıyor. bu durumda benimki tam da karma kullanıma uyuyor ve aynı rakam, bi farkla o benzin ben lp ile aynı rakamı yakaladım. bi de bu rakamları 8 yaşında 122000km deki bi motorla yakalamak çok güzel. bu arada (koçu sevmem ama) aygazın yeni gazı da bence çok güzel, inşallah zamanla bozulmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: _opeth
7.2 lt lpg= 6lt benzin gibi bişey oluyor. sanırım fabrika verisine yakın bir değeri yapmışsınız. bende baıkesir istanbul arasını kasmadan 5.4lt /100km ile tamamladım. birebir fabrika verisi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnlgn -- 3 Temmuz 2009; 15:06:55 >
Geçen yıl 1200 km'yi 60 litre benzinle yaptım. Bu yıl da başarabileceğimi düşünüyorum. Adana-Konya-Antalya git ve Antalya-Konya-Adana gel. Geçen yıl 200 TL ödemiştim 60 litre benzine. Umarım bu yıl da egale ederim.
♫♪♫ ► Radio Veronica Best of the 80’s ◄ ♫♪♫ GÜMÜŞ GÖLGE 2008 VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI COMFORTLINE 122 HP METALİK GÜMÜŞ SILVER SHADOW THE DAY DESTROYS THE NIGHT - THE NIGHT DIVIDES THE DAY - BREAK ON THROUGH TO THE OTHER SIDE "Who shall stand guard to the guards themselves?" - Juvenal. "Love is an irresistible desire to be irresistibly desired." - Robert Frost. "All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream" Edgar Allan Poe - "I am the State. L'État c'est moi." Louis XIV the "Sun" King "From the earth, up through the trees, I can hear her, calling me. Mary Jane" Megadeth - "That is not dead which can eternal lie, yet with strange aeons even death may die." H.P. Lovecraft
vallahi süpermiş. bu sene benzin yaklaşık 30kr daha az bu da yaklaşık 14kr gibi bi değere tekabül eder. benzin için güzel rakamlar. siz de lpg taktırın sizinle yarışalım
quote:
Orjinalden alıntı: Taner Göde
Geçen yıl 1200 km'yi 60 litre benzinle yaptım. Bu yıl da başarabileceğimi düşünüyorum. Adana-Konya-Antalya git ve Antalya-Konya-Adana gel. Geçen yıl 200 TL ödemiştim 60 litre benzine. Umarım bu yıl da egale ederim.
bende ay sonunda kocaeli izmir yapacağım(git gel) arabada bebekte olacağından hız yapmayacağım 90-100 arası gideceğim.(yani şimdilik hedefim bu) dolaysıyla 4-4,5 litre arası bir tüketimim olur buda 12.5 kuruş falan yapar. peki bir şey dikkatimi çekti atikerin fiyatı 800 lirayamı indi. DÜZELTME:Kelime tekrarı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 4 Temmuz 2009; 15:41:02 >
Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.>>>MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ<<<
aracın kitapçığındaki fabrika verileri: ş.i./ ş.d./ karma: 10.0/ 5.6 / 7.2 lt/100km. karma kullanımda 1/3 şi, 2/3 şd kullanım baz alınmış, yazıyor. bu durumda benimki tam da karma kullanıma uyuyor ve aynı rakam, bi farkla o benzin ben lp ile aynı rakamı yakaladım. bi de bu rakamları 8 yaşında 122000km deki bi motorla yakalamak çok güzel. bu arada (koçu sevmem ama) aygazın yeni gazı da bence çok güzel, inşallah zamanla bozulmaz.
quote:
yok normal fiyat 990tl idi. benim eski sorunlu kitin depo ve şamandıasını kullandılar. sorun olmadı. o yüzden fiyat böyle
quote:
Orjinalden alıntı: otomobilci_x
bende ay sonunda kocaeli izmir yapacağım(git gel) arabada bebekte olacağından hız yapmayacağım 90-100 arası gideceğim.(yani şimdilik hedefim bu) dolaysıyla 4-4,5 litre arası bir tüketimim olur buda 12.5 kuruş falan yapar. peki bir şey dikkatimi çekti atikerin fiyatı 800 lirayamı indi. DÜZELTME:Kelime tekrarı
Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.>>>MAKSİMUM 1000 CC KLUBÜ<<<
Benzinle 5 litre yakanlar varmış, ben rakip olamayacağım. Çekiliyorum
Ben 1.4 dizelle 4 litre yakmıştım ama benzinli ile uzun yolda 6'nın altına inmem imkansız,bende çekildim.
selamlar bende bu aralar 2 kuzenim ile birlikte benzin savaşları yapacağım. güzergah istanbul-safranbolu-amasra-safranbolu-istanbul. 3 araç da benzinli. maksat konvoydan kopmadan en az yakıt tüketmek.
ayrıca geçen sene kendi aracımla istanbul-şarköy-istanbul güzergahında (toplam 543 km) 5.9 lt yakıt (100 km de ortalama) 66 km/h ortalama sürat elde ettim. araç giderken 3 kişi gelirken de 2 kişiydi ve bagaj tepeleme doluydu. ayrıca klima sürekli açıktı. yolu bilenler de malkara-şarköy arasının nasıl olduğunu bilirler( gidiş geliş yaklaşık 78 km ve inişli çıkışlı,genelde 3. ve 4. vitesler kullanılıyor)
colt uzun yol 5 litre/100 km colt Ataşehir -Gebze git gel 90 km yol yakıt tüketimi 4.2lt/100 ..Yakıt kasmak için yapılmış bir değer.Yoksa normalde 5 litre civarı oluyor. 4.2*3=12.6 krş ediyor ama kasmak lazım:)
2006 model 109000km. çok kullanıyoruz hocam arabaları. ben de arabayı alalı yaklaşık 10 ay oldu şimdiden 20 bini geçti. ne olacak bu arabaların hali... bu arada colt cular pek tutumlu anlaşılan
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: aydnlgn
_opeth araba kaç model acaba?
2006 model colt 1.5 instyle
ha bu arada klimam sürekli açık 22-24 derece arasındaydı
gecen sene ıstanbul avrupa yakası-iskenderundaki iki evim arası 1150 km, istanbul-ankara otoban, ankara pozantı duble yol, pozantı-iskenderun otoban.
fiat siena 340 binde eskimiş bir lpg sistemi, 100 km hız, klima hep açık, 3 kişi, bagajı bırakın arka koltuktaki 3. kişinin kucagı bile dolu, 150 lira yakmıştı. içinde de iskenderun'dan yazlığa gidecek gaz kalmıştı gelin gorunki aynı araç şehiriçi 350 bin yakıyordu, lpgsini değiştirdim düzeldi. bu sene daha az yakar
temmuz ortası topıc guncel olursa yenı rekorumu yazarım, sağ salim ulaşabilirsem
Sevdiğin için deli oldun dediler. Yaşamın tadını yalnız deliler bilir dedim.
Artis mi? Ne artisi? Artis ne arar la bazarda! Ben öyle bir şey görmedim, ben 55 yaşındayım. Biz araba alışverişi için geliyoruz buraya. Artis olarak gelmez bize o işler.
Dostum Emtue, Adana'dan geçerken ara 0-532-2473180 Ayrıca H-A-H yapmayı unutma (Hatay-Antakya-Harbiye) kavrulmuş çam fıstıklı zeytinyağlı humus...
quote:
Orjinalden alıntı: emtue
gecen sene ıstanbul avrupa yakası-iskenderundaki iki evim arası 1150 km, istanbul-ankara otoban, ankara pozantı duble yol, pozantı-iskenderun otoban. temmuz ortası topıc guncel olursa yenı rekorumu yazarım, sağ salim ulaşabilirsem
♫♪♫ ► Radio Veronica Best of the 80’s ◄ ♫♪♫ GÜMÜŞ GÖLGE 2008 VOLKSWAGEN PASSAT 1.4 TSI COMFORTLINE 122 HP METALİK GÜMÜŞ SILVER SHADOW THE DAY DESTROYS THE NIGHT - THE NIGHT DIVIDES THE DAY - BREAK ON THROUGH TO THE OTHER SIDE "Who shall stand guard to the guards themselves?" - Juvenal. "Love is an irresistible desire to be irresistibly desired." - Robert Frost. "All That We See Or Seem Is But A Dream Within A Dream" Edgar Allan Poe - "I am the State. L'État c'est moi." Louis XIV the "Sun" King "From the earth, up through the trees, I can hear her, calling me. Mary Jane" Megadeth - "That is not dead which can eternal lie, yet with strange aeons even death may die." H.P. Lovecraft
Dostum Emtue, Adana'dan geçerken ara 0-532-2473180 Ayrıca H-A-H yapmayı unutma (Hatay-Antakya-Harbiye) kavrulmuş çam fıstıklı zeytinyağlı humus...
quote:
gecen sene ıstanbul avrupa yakası-iskenderundaki iki evim arası 1150 km, istanbul-ankara otoban, ankara pozantı duble yol, pozantı-iskenderun otoban. temmuz ortası topıc guncel olursa yenı rekorumu yazarım, sağ salim ulaşabilirsem
taner abi,
100 km hızla gittiğim için adana civarına geç saatte varıyorum, yolcularda otobandan çık gir olayına pek sıcak bakmaz bu yuzden hem gecerken seni anacağım hem de H-A-H yaparken :)
humusu da tereyaglı yiyip, ustune tereyaglı bir de kunefe yiyeceğim :) zeytinyağı bizi bozar
konuyu açan arkadaş da biliyor ki rekoruna benzin ve dizel kullanan arkadaşlar asla yetişemez( litre olarak değil para olarak ) önemli olan da bu zaten
Geçen sene atiker sıralı sistem olan 1.5 motorlu accent ile 70.000kmdeydi.Bagaj dolu arabada 7 kişi (5 yetişkin 1 genç 1 bebek) olmak üzere 25 litre lpg ile 368 km şehir dışı tüketim yakaladım.Klima çamadım yolculuğu gece yaptığım için.
2006 model 109000km. çok kullanıyoruz hocam arabaları. ben de arabayı alalı yaklaşık 10 ay oldu şimdiden 20 bini geçti. ne olacak bu arabaların hali... bu arada colt cular pek tutumlu anlaşılan
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: aydnlgn
_opeth araba kaç model acaba?
2006 model colt 1.5 instyle
ha bu arada klimam sürekli açık 22-24 derece arasındaydı
humusu da tereyaglı yiyip, ustune tereyaglı bir de kunefe yiyeceğim :) zeytinyağı bizi bozar
İşte bak "Passat mı, Insignia mi?" tartışması olmaz ama bunun tartışması olur, Adana'da zeytinyağı pek sevilir, ama gider gizlice pamukyağı kullanırlar (teşekkürler Mehmet Emin Karamehmet, teşekkürler İbrahim Paksoy!), Hatay'lılar da zeytinyağını yemeye döker, posasından sabun yapıp kepeksiz saçlara kavuşurlar. Amaaa tereyağı saf ve has bulup humusa da, künefeye de serpiştirdin mi... Allah'ım, bir daha yaşamak istiyorum!!!
İşte bak "Passat mı, Insignia mi?" tartışması olmaz ama bunun tartışması olur, Adana'da zeytinyağı pek sevilir, ama gider gizlice pamukyağı kullanırlar (teşekkürler Mehmet Emin Karamehmet, teşekkürler İbrahim Paksoy!), Hatay'lılar da zeytinyağını yemeye döker, posasından sabun yapıp kepeksiz saçlara kavuşurlar. Amaaa tereyağı saf ve has bulup humusa da, künefeye de serpiştirdin mi... Allah'ım, bir daha yaşamak istiyorum!!!
taner abi babam pamuk yagi ureticisi,
posasini da (soapstock diye gecer) antakya'nin unlu bir gar sabunu fabrikasina veriyoruz onlar da zeytinyagi sabunu diye satiyor. Bazi Migroslarda bulmaniz mumkun. keske zeytinyagi azicik daha ucuz olsaymista yemeklik karisim adi altinda satilan pamuk yaglari yerine yore halkimiz yaglarin icinde en saglikli yagi yiyebilseymis. MarSA'da ciddi bir pamuk yagi toplayicisidir fakat Allah var once temizini secip analiz ederler sonra alim yaparlar yani sucu paylasan cok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emtue -- 3 Temmuz 2009; 21:47:32 >
İstanbul-yalova arasında tek kişi çok az bagajla klima çok çok nadir kullanıldı ortalama 4.6litre Lpg yok araçda bildigimiz benzinli araç Yolun çogu otoban ve güzel yollar 90km'yide geçmeyince çok ekonomik gidilebiliyor.Cruise control sağolsun..
Düşündümde bide aracıma lpg taktırsam sanırım depodan para çıkıcak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerf -- 3 Temmuz 2009; 22:44:09 >
Adana'da 2 milyondan fazla insan var, sanayi de epey var(dı), bir tanesi şehiriçi sınırları içerisinde kalmış olan MARSA, şimdiki adı MARSAN oldu gerçi ama herkes MARSA olarak bilir, bilecek de. Yaptığım iş nedeni ile sanayi kuruluşlarının ithalat ve ihracatında, pazarlama ve muhasebesinde gerekli olan tercüme hizmetini veriyorum ve hepsi büromda sır olarak saklanıyor ama neler bildiğimi bir bilsen... Pamuk Yağını Adana'da yok ettiler, yani Türkiye'deki 5 nişasta fabrikasının 3'ü Adana'da olduğundan (Amylum Nişasta, Tat Nişasta, Sunar Mısır) mısır yağı çok fazla satılmaya başlandı, pamuk da çok az ekiliyor, bu yıl Ceyhan Yolunda pamuk tarlası görmedim diyebilirim, pamuk yağı bu yıl belki çok daha az olacak, ama dağ ve taş ayçiçek, haberin olsun, bu yıl Ona Ayçiçek Yağı 1 aya kalmaz 9,90 TL'ye düşer 5 litresi Carrefour'da, şu anda 12,90'dan satılıyor.
Antakya'da Defneğar / Gar sabununun türlü çeşitleri varmış, Adana'da ise sadece 1 kişi 1 yerde satıyor (Cemal Gürsel Caddesinde, dolmuş durağının dibinde).
Taner Göde
quote:
taner abi babam pamuk yagi ureticisi,
posasini da (soapstock diye gecer) antakya'nin unlu bir gar sabunu fabrikasina veriyoruz onlar da zeytinyagi sabunu diye satiyor. Bazi Migroslarda bulmaniz mumkun. keske zeytinyagi azicik daha ucuz olsaymista yemeklik karisim adi altinda satilan pamuk yaglari yerine yore halkimiz yaglarin icinde en saglikli yagi yiyebilseymis. MarSA'da ciddi bir pamuk yagi toplayicisidir fakat Allah var once temizini secip analiz ederler sonra alim yaparlar yani sucu paylasan cok
yola çıkmadan evvel boğazlıyanda opette depoyu fulledim. yolculuk boyunca deponun bitmesi yaklaşınca beğendiğim merkezi opet bayilerine uğradım (sadece bartın'da aygaz yoktu, totalden aldım). yani depo fullendikten sonra yaklaşık 500km falan gidiyor, ben 400km olunca benzinlik bakmaya başladım. herdefasında depoyu fulledim (bartın'da opete sordum en yakın aygaz nerde diye, sadece totalde fullemedim, 2 defa 20 tl lik aldım). depo hiç boşalmadı yani. zaten boğazlıyandan çıkarken 12 lt benzin vardı ve hala 11 lt civarı benzin duruyor. zaten 10 lt de ışık yanıyor. en son boğazlıyana dönünce yine aynı opet istasyonundan, aynı pompadan depoyu fulledim. aralardaki kısa mesafeler yanıltıcı olabileceği için onları saymadım. 2350 km.nin ortalamasını yazdım. bu da benim depoyla yaklaşık 5 depo falan yapıyor. yoksa tek depoda çok daha iyi rakamlar var. bu 2350 km.nin de 1/3'ü (750km) şehiriçi, 2/3'ü (1650km) şehirlerarası. yani tam olarak karma kullanım. (istesem bu kadar ayarlayamazdım. zaten karma kullanımın böyle hesaplandığını da bugün arabanın kitapçığında gördüm) sizce sorun var mı? benim aklıma en mantıklı olarak bu geldi. yoksa artık sonucu adıma tescillettireceğim
quote:
Orjinalden alıntı: yuci
@aydnlgn ölçümü tam olarak nasıl yaptınız ayrıntılı açıklayabilirmisiniz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnlgn -- 3 Temmuz 2009; 23:35:14 >
Abi çok kasıyosunuz. 1.9 tdi caddy var bende de. Gideceğim yere arabada 4-5 kişi+bagaj iken 120-130 yeri gelir 150-160'la giderim. Hem sıkılmamış olurum hem de tüketimim 6-6.5 lt'yi geçmez uzun yolda. Kuruş hesabıyla ne yapar şu an hesaplamadım ama bana yetiyor.
Abi çok kasıyosunuz. 1.9 tdi caddy var bende de. Gideceğim yere arabada 4-5 kişi+bagaj iken 120-130 yeri gelir 150-160'la giderim. Hem sıkılmamış olurum hem de tüketimim 6-6.5 lt'yi geçmez uzun yolda. Kuruş hesabıyla ne yapar şu an hesaplamadım ama bana yetiyor.
büyük motor olunca yüksek hızda sorun yaşanılmıyor daha az harcanıyor ama ben o hızlarda gitsem ortalamam 8-8.5 lt'yi buluyor.
DAHA ÖNCEKİ ARAÇLARIMDA UZUN YOLDA GENELLİKLE FABRİKA VERİSİNİ YAKALIYORDUM... SKODA FABİA 101 LİKLE 5.4 LT, ROVER 620 Sİ İLE 6,8 LT, PEJO 306 İLE 6,2 LT, DEĞERLERİ YAKALAMIŞTIM... BU SEFER UZUN YOLA İLK KEZ DİZELLE ÇIKACAĞIM... FOCUS TDCİ İLE FABRİKA VERİSİ 4.0 LT Yİ HEDEFLEYECEĞİM AMA 90-100 GİBİ YOL ALMAK ÇOK ZOR GİBİ GÖRÜNÜYOR... TEMMUZ AĞUSTOSTA YAKLAŞIK TOPLAM 4000 KM YAPACAĞIM... DÖNÜŞTE BURAYA YAZARIM...
yolculuk yaparken arac kullanmaya odaklanırsanız 90-100 hızlar kaplumbağa hızı kalır, tekseniz uyuklamaya başlarsınız, ama yanınızda en az biri varsa, cruise control varsa, müzik varsa, hoş sohbet muhabbet derken yol hiç bitmesin istersiniz ve slow motion takılırsınız, ben tek gidince 120 den aşağıya düşemiyorum, ama araba doluysa 80 le bile gidebiliyorum, sohbet muhabbet derken vakit geçiyor ...
180 Km hız ile rahatlıkla 120 130 KM yol gittim. Ortalamam 7.5 idi Astra'da Coşkun.
ünal senin arabanda yada yol bilgisayarında kesinlikle yanlışlık var tam 12 yıldır astra kullanırız f-g-h kasaları kullandım hiç bir astranın 180 km hız ile 7.5 litre yakması mümkün değil elimde istemeyeceğiniz kadar yakıt verisi var istediğiniz hızda benzinli astranın ne yakacağını gözüm kapalı söyleyebilirim. sen daha öncede şehir içinde astra ile 7.0-7.5 litre yaktığını söylüyordun bence yol bilgisayarınız çok çok hatalı.
quote:
Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz
quote:
Orjinalden alıntı: joushkun
180 Km hız ile rahatlıkla 120 130 KM yol gittim. Ortalamam 7.5 idi Astra'da Coşkun.
iyi ki radara yakalanmamışsın
O yolda daha öncede çok gidip geldim o yüzden orda radar kymuyorlar radar koyacak yer yok çünkü yolda.
quote:
Orjinalden alıntı: otomobilci_x
ünal senin arabanda yada yol bilgisayarında kesinlikle yanlışlık var tam 12 yıldır astra kullanırız f-g-h kasaları kullandım hiç bir astranın 180 km hız ile 7.5 litre yakması mümkün değil elimde istemeyeceğiniz kadar yakıt verisi var istediğiniz hızda benzinli astranın ne yakacağını gözüm kapalı söyleyebilirim. sen daha öncede şehir içinde astra ile 7.0-7.5 litre yaktığını söylüyordun bence yol bilgisayarınız çok çok hatalı.
400 KM'de 26 litre yaktı.
11 litresı 200 KM'lik yolda. 5.5 ortalama ile.
Kalan 15 litresi de gelirkenki yolda. Tam yarım depo gidiş geliş.
Şehir içinde ben kullandığımda çok farklı değerler elde ediyorum. Abim kullandığında 8'den aşağı düşmüyor hiç. 6 litreyi de ortalama bi değerde yakalamıştım tam ölçüm yaparak.
quote:
Orjinalden alıntı: roverci
DAHA ÖNCEKİ ARAÇLARIMDA UZUN YOLDA GENELLİKLE FABRİKA VERİSİNİ YAKALIYORDUM... SKODA FABİA 101 LİKLE 5.4 LT, ROVER 620 Sİ İLE 6,8 LT, PEJO 306 İLE 6,2 LT, DEĞERLERİ YAKALAMIŞTIM... BU SEFER UZUN YOLA İLK KEZ DİZELLE ÇIKACAĞIM... FOCUS TDCİ İLE FABRİKA VERİSİ 4.0 LT Yİ HEDEFLEYECEĞİM AMA 90-100 GİBİ YOL ALMAK ÇOK ZOR GİBİ GÖRÜNÜYOR... TEMMUZ AĞUSTOSTA YAKLAŞIK TOPLAM 4000 KM YAPACAĞIM... DÖNÜŞTE BURAYA YAZARIM...
Nerde buldun la 120 km düzlük de 180 bastın? 180'le viraja girdim deme burdan yanı bir veririm Ankaraya kadar, seni döver geri gelirim.
O hızlara ara ara çıktığını varsayalım, ben de o şekilde 7 lt'yi yine geçemedim
Nerde buldun la 120 km düzlük de 180 bastın? 180'le viraja girdim deme burdan yanı bir veririm Ankaraya kadar, seni döver geri gelirim.
O hızlara ara ara çıktığını varsayalım, ben de o şekilde 7 lt'yi yine geçemedim
Yok artık devenin bale pabucu. Değil Astra Mercedes bile olsa giremez. Kırşehir Kırıkkale arasında 120 130 KM'lik dümdüz yol var. Hafif virajlı yol Aşırı değil. Eskişehir Ankara arası gibi bişey. Harbi basabiliyosun ara ara hızlanmayla değil.
ya yokuş aşağı vites boşta, ya da seni uyandırma vakti geldi bi de şeyi anlamadım, 1.9tdı, 105hp, 250 tork tamam da kromaj nasıl bi etki yapıyor yakıtta herhalde işe mucize etkisi katan detay o. ben de bi kromaj taktırsam diyorum yakıt için.. neyse işin mucizesi kaçmasın
quote:
Orjinalden alıntı: joushkun
Vw Caddy 1.9 TDI 105hp + 250Nm tork + kromaj = Yokuş yukarı 250-260km hız + 5.7 lt yakıt tüketimi.
Mucizenin ta kendisi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydnlgn -- 5 Temmuz 2009; 3:14:32 >