Arkadaşlar sizin tavsiyelerinze acil olarak ihtiyacım var aradığım özellikleri yazıyorum;
1) USB girişi olmalı 2) Yayını kaydetme özelliği olmalı (USB girişi ile flash bellek'e yada kendi hafızasına kaydetmeli) fakat öyle dandik kalitede değil baya iyi kalitede görüntü ve ses kalitesi olsun 3) Dahili hard diski olmalı 4) Kanalların değişen frekanlarını kendisi güncellemeli 5) Şifresi değişen kanalların şifrelerini kendisi otomatik yada yazılım yükleme/atma desteğiyle çözmeli 6) HD yayını desteklemesi
Üstadlar ben bu konulardan pek çakmıyorum vede aldığım zamanda iyi bir şey almak istiyorum sadece iki marka biliyorum Next ve Gold Master ama bunların dışındada tavsiyeler bekliyorum.
HD yayın işini unutursan Dreambox 500 ya da 7000 serisinden bir receiver işini görür. Ancak HD yayın için Dreambox 8000 almak lazım. Diğer markaların HD receiverlarında bütün bu özellikler var mıdır bilmiyorum.
HD yayın kriteriniz varsa bütçenizi çok arttırmalısıız.. hem şifre çözüp hem hd desteği sağlayan cihazlar 800 ytl civarında.. hdsiz düşünürseniz redline yada next marklarını öneririm
next2000hd'yi incelemenizi tavsiye ederim usb ve e-sata hdd'ye kayıt mümkün şifreli kanalları izleyebilmek için internet girişi ve kart paylaşım mevcut x-box aparat ile uydudan paylaşım desteği vs vs.
üstadlarım hepinize ayrı ayrı tşk ediyorum cevaplarınız için; zaten HD işini oda olursa iyi olur düşüncesiyle yazdım yani HD şart değil fiyatıda baya bi aşıyor zaten
ozanunal önerdiğin dreambox cihazların fiyatı ne kadar acaba?dreambox markasını ilk defa duyuyorum ama receiver konusunda şu andaki en iyi cihaz olduğunu okudum bazı forumlarda
A.Bozoğlu next2000 hd önerdin ama forumda okuduğum kadarıyla next'in artık eskisi gibi iyi olmadığını söylüyorlar kalite olarak sen ne diyorsun?
bu duruma göre next2000hd mi yoksa dreambox 500 - 7000 serisimi?
4) Kanalların değişen frekanlarını kendisi güncellemeli [ bu ozllıgı kanal settıng ıle kendın eklemeler degsıklıkler yaparak alacaksın] 5) Şifresi değişen kanalların şifrelerini kendisi otomatik yada yazılım yükleme/atma desteğiyle çözmeli [ server kullanırsın kendın sıfresını kırarsın alırsın yayınları oyle keydekı gıbı de olmaz aldıgın yayınlar ] :)
USB den 1TB lık bırde HDD baglarsın yayınları HD olarakda kayıt yaaprsın bende aynı makıneden kullanıyorum,
quote:
Orjinalden alıntı: şugar_klavyeci
Arkadaşlar sizin tavsiyelerinze acil olarak ihtiyacım var aradığım özellikleri yazıyorum;
1) USB girişi olmalı 2) Yayını kaydetme özelliği olmalı (USB girişi ile flash bellek'e yada kendi hafızasına kaydetmeli) fakat öyle dandik kalitede değil baya iyi kalitede görüntü ve ses kalitesi olsun 3) Dahili hard diski olmalı 4) Kanalların değişen frekanlarını kendisi güncellemeli 5) Şifresi değişen kanalların şifrelerini kendisi otomatik yada yazılım yükleme/atma desteğiyle çözmeli 6) HD yayını desteklemesi
Üstadlar ben bu konulardan pek çakmıyorum vede aldığım zamanda iyi bir şey almak istiyorum sadece iki marka biliyorum Next ve Gold Master ama bunların dışındada tavsiyeler bekliyorum.
tşk yanıtlar için buna göre dreambox almaya karar verdim ama fiyatı ne kadar bunun?tabiki hd özelliği olmayanını soruyorum hd özelliği maşallah 800 - 1000 tl küsür
Bu cihazın + ları var mkv 1080p destekliyor YUV ve HDMI . (Hem HD Lcd/plazma hem EDTV hem normal TV desteği) .. wireless / RJ45 internet bağlantısı, youtube, www, e-mail v.s. parasını hak ediyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzsevgi -- 19 Ağustos 2009; 15:31:35 >
Bu cihazın + ları var mkv 1080p destekliyor YUV ve HDMI . (Hem HD Lcd/plazma hem EDTV hem normal TV desteği) .. wireless / RJ45 internet bağlantısı, youtube, www, e-mail v.s. parasını hak ediyor.
ebay'den wireless ve esata'siz, tek usb'li azbox hd elite 500 tl'ye geliyor. bayramda gumruk limiti artmisken almayi dusunuyorum bir tane.