Biliyorsunuz ki 1 Agustos 2009 itibari ile hayatımızda yeni bir sayfa açılacak 3G teknolojisi ile artık hayatımız değişecek.Peki nedir 3G hızlı data transferi ve görüntülü konuşma.Peki ücretleri ne olacak pahalı mı olacak yoksa ucuz mu? ****.com - Vodafone 3G hazır ya siz... Data konusunda son çıkan paketler ile Vodafone bir adım öne geçti ya görüntülü konuşma evet en çok merak edilen sorunun cevabını sizlere veriyorum tarifeniz ne ise o.Mesela cep öğrenci iseniz 5 dakikası 1 kontör yada cep limitsiz iseniz bütün Vodafone kullanıcıları bedava.Bugün deneme amaçlı kullandığımda hiçbir şekilde donma yada ses kalitesinde bir düşüş yoktu hatta ses süperdi. Vodafone 32 ilde 1 Agustos 2009 itibari ile her ilde 12 baz istasyonunda bu hizmeti devreye sokacak.Diğer geri kalan illerde ise 1 Ekim 2009 itibari ile devreye sokacak.Neden 32 il diyorsanız 32 ilde 12 baz istasyonu Turkcell ise 81 ilde her ilde sadece 5 baz istasyonu ile hizmete girecek,yani en iyi kalite ile 32 ilde 1 Agustos 2009 itibari ile devreye girecek. Yapmanız gereken tek şey artık eski 8 yada 16 Bit SİM kartlarınızı kırıp Vodafone shoplardan 1 Temmuz 2009 itibarı ile 64 Bit yeni sim kartlarınızı almak olacak. Bu arada unutmadan artık zorunlu olarak ADSL abonesi olmaya gerek yok gelecek yeni USB Stickler ile artık internet çok daha hızlı ve çok daha ucuz olacak örnek vermek gerekecek olursa 800 MB lık bie Divx filim 54 dakikada inerken 3G teknolojisi ile artık sadece 32 dakikada inecek. Çok yakında shoplarda başlayacak olan 3G deneme odalarına uğramanızı tavsiye ederim. Daha bir çokkk yenilik daha var ama aklıma gelenler sadece bunlar.3G bekleyin bakalım neler olacak.[/quote]
Kaynak: kill4youfenerbahçe - Başka forum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s.volkan -- 3 Temmuz 2009; 9:37:13 >
baz istasyonu konusu saçmalık. her ilde 12 baz demiş. manisa ve istanbul da 12 baz olurmu ya. onun ortalaması 12 baz istasyonu bir kere . ayrıca 3g fiyatlarını çok gizli tutuyorlar. üst yönetim biliyor sadece. kimseden çık yok. duyum bile yok. arkadaş yönetimdense ayrı tabi
kıbrısta ilk başladığında 2 ya da 3 ay süre ile aylık 10 dakika bedava deneme amaçlı görüntülü konuşma vermişti kktcell. belki bunun gibi bişey olabilir mesela.