Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Nvidia Kartlarda Windows Ortamında Bios Atmak Mümkün Mü ?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock ve Soğutma >> Overclock >> Ekran Kartı >> Nvidia Kartlarda Windows Ortamında Bios Atmak Mümkün Mü ? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
N-0NE

Sisteme Gözat

2 Temmuz 2009, 20:50:35  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Slm arkadaşlar bi çok sitede nvidia kartlarda windows değil dos ortamında bios flashlanacağı yazıyor.Ati kartıma windows altında bios flashlayabiliyodum.Yok mu windows altında şu nvidia 8800gt ye bios atmanın yolu ? Floppy sürücüm yok o yüzden soruyorum

sampiyon bilo

Sisteme Gözat

2 Temmuz 2009, 21:26:24  

Böyle programlşar var.Ama hiç güvenli değiller.
Şahsen denedim.Ve çok başımı ağrıttı.Hem nvidia kartlara bios yazmak bir işkencedir.En iyisi rivatuner.

ATI 4670 Voltaj-Mod@video inceleme=> http://forum.donanimhaber.com/m_30709188/tm.htm
Aceminin ATI 2600xt Modifiye Rehberi@video inceleme=> http://forum.donanimhaber.com/m_31486229/mpage_1/key_//tm.htm#31486229
N-0NE

Sisteme Gözat

2 Temmuz 2009, 21:29:25  

Banada v-mod yaptıracan en sonunda niyetin bu dimi len

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi N-0NE -- 2 Temmuz 2009; 21:31:07 >

sampiyon bilo

Sisteme Gözat

2 Temmuz 2009, 21:31:49  

quote:

Orjinalden alıntı: N-0NE

Banda v-mod yaptıracan en sonunda niyetin bu dimi len

En iyisi manuel takıl.
Kart ATI olsa bios ile uğraş uğraşabildiğin kadar.Biliyorsunki rivatuner kullanmadan önce tüm oc işlerimi bios ile yapıyordum.
Ama kart nvidia olunca kurallar değişiyor.

ATI 4670 Voltaj-Mod@video inceleme=> http://forum.donanimhaber.com/m_30709188/tm.htm
Aceminin ATI 2600xt Modifiye Rehberi@video inceleme=> http://forum.donanimhaber.com/m_31486229/mpage_1/key_//tm.htm#31486229
N-0NE

Sisteme Gözat

2 Temmuz 2009, 21:39:20  

Bakıcaz artık mesut abinin 8800gts'e yaptığı v-mod benim 8800gtyede uyuyo.Önemli olan malzemeleri bulmak hicks adlı birisi yapmıştı galiba bu v-mod işini birazda ondan yardım alırım yaparım galiba

emreonal69
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Temmuz 2009, 12:28:28  

quote:

Bakıcaz artık mesut abinin 8800gts'e yaptığı v-mod benim 8800gtyede uyuyo.Önemli olan malzemeleri bulmak hicks adlı birisi yapmıştı galiba bu v-mod işini birazda ondan yardım alırım yaparım galiba

Ben dün v-mod yaptım ama pek değişen birşey olmadı, karta 1.3v ve üstü voltaj versemde imzamdaki değerlerin üzerinde stabil kalamıyor(bu değerlere 1.1v ile rahat geliyor zaten), sadece bech alınabiliyor, sanırım soğutma yetersiz kaldığından böyle oldu.
N-0NE

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 10:56:57  

HGocam senin kart 55nm değilmi ? Daha az ısınması lazım normalde.Ama galiba stok fan kullanıyorsun bu yüzden çıkartmamış olabilirsin.Gpu:800-825 shader:2000 ram:2300 filan gider diye düşünüyorum üstünde soğutucu filan var.Şu nv silencerdan daha iyi bi soğutucu aramanın vakti geldide geçiyo bile

emreonal69
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Temmuz 2009, 11:14:13  

quote:

HGocam senin kart 55nm değilmi ? Daha az ısınması lazım normalde.Ama galiba stok fan kullanıyorsun bu yüzden çıkartmamış olabilirsin.Gpu:800-825 shader:2000 ram:2300 filan gider diye düşünüyorum üstünde soğutucu filan var.Şu nv silencerdan daha iyi bi soğutucu aramanın vakti geldide geçiyo bile

Benim kartda özel soğutma var ama kasa içi havalandırma iyi olmadığı için o bile yetersiz kalıyor, şuan daha iyi bir soğutma üzerinde çalışıyorum. Yaptığım v-mod dan bir görüntü:

N-0NE

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 11:26:37  

Hocam ordaki potansiyometreyi nerden buldun ? Ben istanbul maltepede oturuyorum nerde bulabilrim bu potansiyometreyi ? Bide sen ramlere voltaj verdin mi hocam ?

(((TeAcHeR)))
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 1 günü kaldı.

3 Temmuz 2009, 11:30:01  

quote:

Hocam ordaki potansiyometreyi nerden buldun ? Ben istanbul maltepede oturuyorum nerde bulabilrim bu potansiyometreyi ? Bide sen ramlere voltaj verdin mi hocam ?

ramlere voltaj vermese hayatta o hıza çıkamazdı zaten
emreonal69
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Temmuz 2009, 11:30:09  

quote:

Elektronik malzeme satanlarda bulursun, ben Konyalıyım , o yüzden İstanbulda nerede bulabileceğin hakkında fikrim yok.Ben ramları 2600 üstüne çıkarmak için pencil mod yaptım , şuan 2,23v civarı bir gerilim var .
N-0NE

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 11:35:04  

Def. ram voltajı 2.1 v mu ? Baya çıkmışsın ramlerde 2600mhz az değil ddr4'ler o hızı yakalıyo.Ramler ne marka hocam ? quimonda hynix vs hynixler iyi çıkıyoda quimonda çok çıkmıyo.Eskiden 8600gt ddr3 kullanırdım 1400mhz ramleri 1850 mhz'e kadar çıkartmıştım.Birazdan 8800gt'yi dağıtıcam sıcaklıklar canımı sıkıyo boşta 52 derece gibi yükte 65 görüyorum.Sizce biraz fazla değilmi ? Speed fanla ön egsozu biraz arttırıcam belki bi yararı olur

emreonal69
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Temmuz 2009, 11:41:27  

quote:

Def. ram voltajı 2.1 v mu ? Baya çıkmışsın ramlerde 2600mhz az değil ddr4'ler o hızı yakalıyo.Ramler ne marka hocam ? quimonda hynix vs hynixler iyi çıkıyoda quimonda çok çıkmıyo.Eskiden 8600gt ddr3 kullanırdım 1400mhz ramleri 1850 mhz'e kadar çıkartmıştım.Birazdan 8800gt'yi dağıtıcam sıcaklıklar canımı sıkıyo boşta 52 derece gibi yükte 65 görüyorum.Sizce biraz fazla değilmi ? Speed fanla ön egsozu biraz arttırıcam belki bi yararı olur

Benim kasa içinde hava akışı için bir fan bile yok, o yüzden yan kapak açık kullanıyorum.Gpu ya 1,3v üzeri verdiğimde yük altında voltaj koruması devreye girip kartı kapatıyor, o yüzden 1,25v civarı bir gerilim verdim soğutma işini halledince 850 üstünü deneyeceğim.Benim bellekler Samsung marka.Deft voltajı tam hatırmamıyorum ama 2,01v olması lazım yada 2,1v.
sampiyon bilo

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 24:35:55  

quote:

Orjinalden alıntı: emreonal69

quote:

Benim kasa içinde hava akışı için bir fan bile yok, o yüzden yan kapak açık kullanıyorum.Gpu ya 1,3v üzeri verdiğimde yük altında voltaj koruması devreye girip kartı kapatıyor, o yüzden 1,25v civarı bir gerilim verdim soğutma işini halledince 850 üstünü deneyeceğim.Benim bellekler Samsung marka.Deft voltajı tam hatırmamıyorum ama 2,01v olması lazım yada 2,1v.

Yaw şu bios'taki voltaj korumasını nasıl engelleyebiliriz?

N-0NE

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 15:37:20  

quote:

quote:

Hocam %90 2.1 v dur bellek voltajı.Bende önde egsoz arkada egsoz köprünün üstüne küçük bi fan bağladım psu fanı işlemciye bakıyo (kendim 10 tllik bi fan almıştım kadıköye yolum düşerse perf. bi 120m fan alıcam) o yüzden işlemci biraz ısınıyo.Kasada o kadar fan var kasanın içinde rüzgarlar esmesi gerekirken içeride sıcak hava dolaşıyo @sampiyon bilo valla onunn için bios yazmasını bilmek gerek.Biosda assembler porgramlama diliyle yazılıyo biliyorum.Kısaca unut sen o bios korumasını

emreonal69
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Temmuz 2009, 17:12:46  

İşte hava soğutmayla çıktığım hızlar.

Mod:

N-0NE

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 18:09:48  

Hocam belleklere kalem modu nasıl yaptın ? Bi site varsa atabilirmisin ?

emreonal69
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Temmuz 2009, 18:59:34  

quote:

Hocam belleklere kalem modu nasıl yaptın ? Bi site varsa atabilirmisin ?

http://img11.imageshack.us/img11/764/8800gtg92gtsvgpuvmemmod.jpg

Resimde, üzerinde kalem resmi olan direnci karala avometreyle ölç, başlangıçta 612 ohm olan direnci 540 ohm seviyesine gelinceye kadar karala.
N-0NE

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 19:00:38  

Peki karalayınca yaklaşık kaç v yükseliyo ram gerilimi ?

emreonal69
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Temmuz 2009, 19:18:29  

quote:

Peki karalayınca yaklaşık kaç v yükseliyo ram gerilimi ?

Benimki 543 ohm civarında gerilimi de 2,3v seviyesinde.
N-0NE

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 20:01:49  

580 ohm'a düşürdüm şimdi ati toolsda bellekleri test edicem

N-0NE

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 20:54:19  

580 ohm v kaç bilmiyorum ölçmedim ram:2400 mhz

emreonal69
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Temmuz 2009, 21:07:14  

Senin belleklerin markası neydi? 500 ohm a kadar düşürebilirsem 2800 lere ulaşırım, neredeyse DDR5 hızında olacak bellekler
N-0NE

Sisteme Gözat

3 Temmuz 2009, 21:23:15  

Valla hocam hiç bilmiyorum 2400 mhz'e yükselttim 580 ohm ile crysis açıyodu ama arada çizgiler filan çıkıyodu.Şimdi 2350 mhz'e düşürdüm hernagi bişi yok stabil

sampiyon bilo

Sisteme Gözat

4 Temmuz 2009, 8:18:26  

quote:

Senin belleklerin markası neydi? 500 ohm a kadar düşürebilirsem 2800 lere ulaşırım, neredeyse DDR5 hızında olacak bellekler

Numaralı kalem kullanman çok daha iyi olur.Eğer hb kullanıyorsan bunu 1b yap.Kalemin numarasını yükselt.Böylece daha az karalama ile daha iyi sonuçlar elde edersin.

Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock ve Soğutma >> Overclock >> Ekran Kartı >> Nvidia Kartlarda Windows Ortamında Bios Atmak Mümkün Mü ? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Dente Fusion: ION tabanlı MiniPC
CD-ROM kadar alanda tam teşekküllü PC!
Sony Bravia Lansmanı
Sony'den 200Hz MotionFlow teknolojisi yanı sıra internete bağlanan ve Medya oynatan televizyonlar.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız