Şimdi Ara

Epson Yazicimin Kafasini Koptu! YARDIM!(resimli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar olay su sekilde gerceklesti;
    Aylardir kullanmadigim Epsn DX6050 yazicimi yeniden hayata dondurmek icin gidip Cascesor dan kartus seti ve murekkep aldim. Hevesle eve gelip kartuslari doldurup yerine taktim. Birkac test ciktisi aldim(alamadim). Yazicinin kafasi tikanmisti. Bende kartuslari aldigim yerdeki adamin dediklerini uyguladim ve iki kafa acildi. Diger iki kafaninda birisi yarim acildi digeri hic ailmadi. Cascesordeki gorevli bana eger acilmazsa verdigi siringaya ilik su koyup kafaya bastiracagimi soylemisti.Eger siringadaki su kafadan iceri gecerse tikaniklik godermis Denedim, bir turlu acilmadi. Iyice bastirdim yine acilmadi derken siringadaki su aniden bosaldi bende sevindim tabi:D tikaniklik gitti sandim. Ne oldugunu anlamak icin baktigimda kafanin siringanin ucunda kaldigini gordum ve daha ugrasmadim. Resimler asagida.
    Nasil yaptirabilirim acaba bir bilgisi olan yardim edebilirmi lutfen..
     Epson Yazicimin Kafasini Koptu! YARDIM!(resimli)

     Epson Yazicimin Kafasini Koptu! YARDIM!(resimli)

     Epson Yazicimin Kafasini Koptu! YARDIM!(resimli)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emy62 -- 4 Temmuz 2009; 0:49:07 >







  • bende 4050 kullanıyorum, aynen ben de cescesordan aldığım mürekkepleri kullanıyorum, şu an çok memnunum
    sen biraz fazla zorlamışsın galiba, bu aşamada yapabileceğin bir şey yok gibi, yerine yapıştırmak gibi deneyimler daha kötü sonuçlara yol açar
  • kafanın değişmesi lazım başka türlü randıman vermez
  • Bu konudaki ipucu şu cümlenizde saklı:

    "...Aylardir kullanmadigim Epsn DX6050 yazicimi yeniden hayata dondurmek icin gidip Cascesor dan kartus seti ve murekkep aldim....."

    Bir çok kişi genellikle uzun süredir orjinal kartuşa para vermek istemediği için kullanamadığı yazıcısını gönül rahatlığıyla ve ekonomik olarak kullanmak için alternatif yollara başvuruyor. Ancak, uzun süre kullanılmama nedeniyle kuruyan kafa (hele ki kullanıldığı dönem biraz uzun ise) zaten tıkanmış olabilir.

    Piyasa'da kötü mürekkepler var ve tabii ki bu deneyim bu yüzden de yaşanmış olabilir. Ama, CESCESOR mürekkep kullandığınıza göre bu tür bir sorun olmaz. CESCESOR piyasada bulunan bir kaç kaliteli markadan birisi.

    Piyasada ucuz olarak satılan veya ÖZELLİKLE dolumcuların bazılarının kullandığı her marka için özel üretilmemiş (universal) mürekkepler ile dolum yapıldığında zaten kafa tıkanıklığı standart olarak yaşanıyor.

    Kafa açmak için kullanılan metodlarla ilgili olarak da her zaman bir mekanik arıza olmaması için narin davranılması gerektiğini belirtmekte fayda var. Ben de aynı soruna ilk başlarda bir yazıcıda neden olmuştum. Ama herşeyden önce alternatif sarf malzemeleri ile ilgili olarak kesinlikle önemli olan şey belirli bir vadede optimizasyon yaparak karşılaştırma yapmak. Sadece bir kez alternatif baskı çözümü üretmeye kalktığınızda kar etmeyebilirsiniz ama bir set mürekkep bittiğinde zaten yazıcının kat be kat fazlasını çıkartmış oluyorsunuz. Bir de biraz emek verip bu konuda uzmanlaşırsanız ya da (söz konusu firma gibi) iyi firmalarla çalışarak gerekli desteği de alırsanız o zaman daha sorunsuz bir ekonomik çözüm üretmiş olursunuz.

    Sorununuza özel olarak da şunu söyleyeyim; yazıcının kendisini görmeden bir şey söylemek zor olmakla birlikte birleşim yerinin onarılması imkanı olup olmadığına bakılması lazım. Garanti genelde kafa tıkanıklığında çözüm üretebilmektedir. ancak sizin sorununuzda kullanıcı zorlaması ile sorun oluştuğu için bunu muhtemelen yapmazlar. ama bir yazıcı servisi makul bir ücret karşılığı yardımcı olabilir. Keşke tam olarak yardımcı olabilseydim ama kaybolan bazı şeyler geri dönmeyebiliyor...

    Saygılar
    Kartus.Web.TR




  • quote:

    Orjinalden alıntı: KartusWebTR
    ama bir yazıcı servisi makul bir ücret karşılığı yardımcı olabilir.



    quote:

    Orjinalden alıntı: cool111

    kafanın değişmesi lazım başka türlü randıman vermez


    lazermatik adlı epson yetkili servise attığım mesajın cevabı ise şöyle;

    quote:

    Merhabalar,

    Kafanın değişmesi gerekiyor. Fiyatı 55 EUR + KDV. İsterseniz biz değiştirebiliriz, onarım ücreti de almayız.

    İyi günler…
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emy62

    quote:

    Merhabalar,

    Kafanın değişmesi gerekiyor. Fiyatı 55 EUR + KDV. İsterseniz biz değiştirebiliriz, onarım ücreti de almayız.

    İyi günler…


    55€uro+kdv 136tl yapar.. 90tl verip Epson D120 yazıcı alabilirsiniz.. şayet T071X serisi kartuş aldıysanız boşa gitmemiş olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.