Şimdi Ara

Intel'in yeni nesil Atom işlemcileri fansız olarak çalışabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Atom işlemci ailesiyle maliyet odaklı mini-bilgisayar segmentinin kontrolünü elinde bulunduran Intel, son çeyrekte yeni nesil Atom işlemcilerini ve Pine Trail duyurmayı planlıyor. Inel'in Pineview D kod adını taşıyacak yeni nesil Atom işlemcileri, entegre grafik özelliğine ve bellek kontrolcüsüne sahip olacak. Çipset tarafında ise tek yongalı tasarıma geçecek olan Intel, Pineview D410 ve D510 işlemcileri için, yapılan çalışmalar sonucunda düşürülen güç tüketimleri sayesinde fansız olarak çalışabileceklerini belirtiyor.


    Yapılan değişiklikler sayesinde hem güç tüketimi azaltılan hem de tek yongalı tasarımla paket alanı düşürülen Pine Trail platformunda ısıl güç tasarım seviyesinin %50 azaltıldığı dolayısıyla platformun fansız olarak ta aktif bir şekilde kullanılabileceği belirtiliyor. Tabii fansız kullanım sayesinde platformu temel alacak sistemlerde hareketli parça olmamasını sağlayacak ki bu hem sessizlik hem de maliyetler adına önemli bir detay olarak gösterilmekte. Yeni nesil Atom işlemcili Pine Trail platformunun son çeyrekte lanse edilmesi bekleniyor.








  • Yaw atom işlemci zaten fasız pasif soğutmaya çalışıyor.Şimdi pasif soğutma olmadan da mı çaışacak?
    Yoksa kuzey köprüsünden mi bahsediyorlar?Çünkü platform derken kuzey köpsürüde dahil oluyor.Ve kuzey köprüsü fanla çaışıyor.
    Ama süper olacak.İncecik PC'ler.
  • sabırsızlıkla bekliyorum...
    sessiz pcler yakında yaygınlacak umarım....
  • gelişmeler güzel devam ediyor.
    Çıksında görelim.
  • Bu kadar gelişmeye rağmen hala yalnız olmaları fiyatların makul düzeylere inmeyeceğine delalet. AMD ve nVidia'nın hızlanmaları lazım.

    Sessizlik konusu ise gerçekten önemli. Gereksiz birçok özellikten kurtulmuş olan bir platform için son noktayı da minimum sessizlikle koyabilirlerdi zaten.
  • teknolojinin bir harikası daha
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.