Şimdi Ara

Pentax'dan suya, darbelere ve soğuğa dayanıklı kamera; Optio W80

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj



  • D-SLR kamera pazarında olduğu kadar kompakt kamera alanında da rakipleri arasında kendisini gösteren Pentax firması, suya, darbelere ve soğuğa dayanıklı kamerası Optio W80'i tanıttı.


    100 x 56 x 25 mm boyutlarında ve lityum iyon pil dahil 136 gram ağırlığında dizayn edilen W80, bünyesinde 1/2.3 inç'lik CCD sensör barındırıyor; sensör 12.1 MP çözünürlük sunuyor. Kameranın objektifi ise 28-140 mm (35 mm formatına göre) aralığa sahip. Ayrıca fotoğrafçılara 5 kata kadar optik yakınlaştırma imkanı tanıyan kamera 6.25 kata kadar dijital yakınlaştırma yapabiliyor. Fakat dijital yakınlaştırmanın fotoğraf kalitesini olumsuz yönde etkileyeceğini hatırlatalım.


    Optio W80'nin kuşkusuz en iddialı olduğu nokta dayanıklılık. Kamera, 5 metre derinliğinde suyun altında 2 saat çalışabiliyor ve -10 dereceye kadar hava koşullarında faaliyetini sürdürebiliyor. Kameranın dikkat çeken diğer özellikleri arasında 1280x720@30 FPS video kaydı, görüntü stabilizasyon sistemi, 64-6400 ISO aralığı, f/3.5-5.5 diyafram aralığı, 33.7 MB dahili bellek, 2.5 inç LCD ekran, SD / SDHC desteği ve yüz algılama teknolojisi bulunmakta. Yüz algılama teknolojisi 0.03 saniye içinde 32 farklı kişinin yüzünü tesbit edip gereken düzenlemeleri yapabilmekte.


    Optio W80'nin önümüzdeki aydan itibaren kırmızı, mavi ve gri renk seçenekleriyle 300$ civarında satılması bekleniyor.



     





  • suyun içinde çekim yapabiliyorsa çok güzel dayanıklıdan kasıt nedir acaba?
  • Olympus'un da bu tarz bir modeli vardı. Pentax'ın da böyle bir model çıkartması iyi oldu. Her şey güzel de, sensör boyutlarını en azından 1/2.3 değil de, 1/2.0 civarı yapsalar çok daha iyi olur.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Katze

    Olympus'un da bu tarz bir modeli vardı. Pentax'ın da böyle bir model çıkartması iyi oldu. Her şey güzel de, sensör boyutlarını en azından 1/2.3 değil de, 1/2.0 civarı yapsalar çok daha iyi olur.



    olymposun teknosa da 500 ytl ye vardı bu ozellikte .


    galiba suya dayanıklı fotolar max 10 mt oluoyr bu fiyat aralıgındakıler
  • dayanamayıp bozulursa yeni makine ve de makinenin parasını verme garantisi yapsınlar da görelim dayanıklılığını:D
  • pentaxın normal kullanıcılara yönelmesi iyi oldu. makine cidden sağlam görünüyor. @murettep dediğin olursa o alet Türkiye ye gelmez sırf para için bozarlar.
  • sığ sularda harika fotolar çekilebilir bununla...
    Acaba max kaç metre derinliğe kadar dayanabiliyor
  • quote:

    Olympus'un da bu tarz bir modeli vardı. Pentax'ın da böyle bir model çıkartması iyi oldu. Her şey güzel de, sensör boyutlarını en azından 1/2.3 değil de, 1/2.0 civarı yapsalar çok daha iyi olur.


    bu Pentax'ın suya dayanıklı ilk modeli değil ki W serisi bu özelliklerde zaten...
  • Birde bu rengi mevcut. (Gövde özellikle Suya ve düşmeye karşı çok dayanıklı üretilmiş.)

    Pentax'dan suya, darbelere ve soğuğa dayanıklı kamera; Optio W80
    Pentax'dan suya, darbelere ve soğuğa dayanıklı kamera; Optio W80
    Pentax'dan suya, darbelere ve soğuğa dayanıklı kamera; Optio W80
    Pentax'dan suya, darbelere ve soğuğa dayanıklı kamera; Optio W80
  • acayip karizma duruyor alet :s
  • Bende tipine pek ısınamadim. Panasoniğin suya ,darbeye ,toza karşi dayanikli olan TS1 veya FT1 makinasina gore kaba olmuş bence. Ayrica TS1 (FT1) avchd formatinda 720p cekiyor. Bunun çektiklerine gore yari yariya yer kapliyor..
    Fiyatini ucuz yapmassa rakiplerine gore satişlari az olur bence..
  • İki sene önce Tayland'a Olympus'un 10 metre derinliğe kadar suya dayanıklı 795SW modelini almıştım. Bir hafta bir- bir buçuk metre derinlikte kullandım, sonra... içine su girdi. Garantiyi de kaybetmiştim. Makine aynen çöpe gitti.....

    Bu üçüncü Olympus digital makinamdı ve sonuncu oldu :( artık hayatta OLympus'un hiç bir malını almam....
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ersoyb

    İki sene önce Tayland'a Olympus'un 10 metre derinliğe kadar suya dayanıklı 795SW modelini almıştım. Bir hafta bir- bir buçuk metre derinlikte kullandım, sonra... içine su girdi. Garantiyi de kaybetmiştim. Makine aynen çöpe gitti.....

    Bu üçüncü Olympus digital makinamdı ve sonuncu oldu :( artık hayatta OLympus'un hiç bir malını almam....

    garantiyi nasıl kaybettin ???
    kaybetmeseydin keşke... Ama bu pentax,bu firma ne yaparsa Olmypus gibi kolpa cihaz üretmez... 5 metreye kadar garanti veriyor...
  • Arkadaşlar;

    Genel araştırmalarım sonucu;



    Olympus son derece kaliteli bir firma ve geleneksel kameralar konusunda başarılıdır. Analoglar konusunda çok iyi. Eski serileri MJU'lar'da zamanında gayet iyi ürünlerdi.

    Şimdiye gelirsek;

    -8000 en dayanıklı makina( 10 mt) ancak görüntü kalitesi yeterli değil;

    - CanonD10 güçlü gövde ili iyi su dayanımı sağlamasına ve iyi görüntüsüne rağmen genel özelliklerde ( video çekim SD) biraz geride kaldı. Ayrıca tasarımı bence kötü.

    - Panasonic FT1 kaba olmasına rağmen 3mt ( ki bu rakam rakiplere göre zayıf) görün kalitesi ve HD çekim konusunda bir adım önde.

    Sonuç;

    Eğer bu tip bir makine alacaksanız amatör tatilcisiniz. 3-5 mt'den daha fazla dalmanız zor gibi. Zaten dalsanız da 1 dk dan fazla kalamazsanız çok dayanıklıık aramayın. Önemli olan su altı flaş ve çekim gücü.

    Alacaksanız Panasonic FT1'i tavsiye ederim veya beklerseniz Pentax W80 ile 5mt dayanıklıklık 12mp çekim ( ki bence en kalite görüntü bu makinede) ve HD video sunuyor. Ayrıca Pentax en hafif makina

    Not: Fiyat büyük sorun. Panasonic ve pentax Türkiye'de yoklar. Canon Yurtdışında 500TL Türkiye'de 1200TL(Bimeks)

    Fikir olsun bu makinalar yurtdışında maksimum 300$ ve araştırmanızı o na göre yapın

    Dip Bilgi: Bu makinaların su dayanımı çok önemli. Genelde 2 saat civarı belirtilen derinliklerde çalışmaktalar. Amatör çekim için zaten bu rakamlar fazla fazla yeterli olacaktır.

    Yok derseniz hemen hemen her kaliteli makinanın su altı kabı vardır ancak 30-40 mt sadece pofesyonel sınıfa girer ki bu aşamada bu makinalar flaş konusunda ilk okul seiviyesinde kalır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.