Araştırdım kimse açmamış Suavi ustamızla ilgili bir grup.Ben de açayım dedim.Tüm Suavi sevenlerini ve dinleyenlerini bekleriz�
SUAVİ
1950 yılında doğdu Müzisyen-Mimar Ulusal ve Uluslar arası birçok konser-dinleti-festival çaldı. Ve onlarca ödül�e layık görüldü� 1996�da ALMAATA�da 26 ulus arasından dünya birincisi oldu ve �Grand Prix� kazandı.7solo müzik albümü yaptı. Birçok özel projede ülkemizin önde gelen müzisyenleriyle çaldı ve yorumcu olarak yer aldı. Müzik yaşamını besteci-söz yazarı ve yorumcu olarak sürdürmekte olan SUAVİ aynı zamanda Sivil Toplum örgütleri ile sosyal alan çalışmalarına katıldı. Aktif müzik yaşamının yanı sıra MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Olarak fikri haklar alanında çalışma yürütmektedir.
Suavi Albümleri
1-Suavi - Ciglik Cigliga
2-Suavi - Deli Gonlum
3- Suavi - Tukenme
4-Suavi - Yali Capkini
5-Suavi - Yillar Sonra
Suavi�nin hüzünlü hikayesi
Avcılar Barış Manço Kültür Merkezi�nde konser veren özgün müziğinin güçlü sesi Suavi 1994 yılında Kazakistan'ın Almaata kentinde 24 ulusun katıldığı yarışmada (Voice Of Asia) da yabancı jüri tarafından dünya 1'ncisi seçilip "Grand-Prıx" kazandığı sırada Türk Bayrağının göndere çekilişi sırasında İstiklal Marşını okuyamadığını söyledi.
Suavi Barış Manço Kültür Merkezi�nde hayranlarına, acı hayat hikayesini anlatırken, �O yarışmada Ülkemi temsil ediyordum. Binlerce kişi arasında yapayalnızdım. Bütün ülkelerin masalarında temsilci varken bizim ülkenin masasında kimse yoktu. Yalı Çapkını isimli parçamla dünya birincisi olduğumda büyük mutluluk yaşadım. O anda Bayrağımız göndere çekilirken İstiklal Marşı çalındı. O kadar insan arasında bir amca gözüme çarptı. Şapkasını koltuğunun altına koymuş saygı duruşunda istiklal marşını okuyordu. İşte o manzarayı görünce ağlamaktan İstiklal Marşını okuyamadım. Çünkü yalnız kalmıştık.� Dedi.
Suavi Eurovision'da üç kez finalist olduğunu belirterek, �Sertap, birinci oldu, Kenan iyi bir derece elde etti.Onlar benim arkadaşım mutlu da oldum. Ancak Ben�de dünya birincisi oldum. O zamanda gazeteler yazmadı. Şaşaalı bir karşılama olmadı. Çünkü bu ülkede çifte standart var� dedi.
Barış Manço�yu salladı
insana ve insanca yaşamaya özen göstermeyi bir yaşama ilkesi kabul ederek konserlerinde çocuklara büyük ilgi gösteren Suavi Barış Manço� da şarkılarını çocuklarla birlikte seslendirdi. Konserde Emekten, barıştan ve estetikten yana mücadelesini; İnsan hakları potası içinde bir aktivist olarak sürdüreceğini ifade Suavi, 68 kuşağı, Ahmet Kaya için yazdığı şarkılarını da seslendirdi. Güncel ve sosyal olaylarla yakın ilgili, tam bir demokrasi, barış ve çevre savunuculuğu yaparak herkesi duyarlığa çağıran Suavi Sivas katliamında ölen 37 Aydın için şarkılar seslendirdi. Suavi Madımak Otelinin restaurant olmasını ise kınayarak buranın derhal müze yapılmasını istedi.
Sözler yerine kaba kuvvet, kullanılabilse de;… …kelimeler kudretini hep koruyacaktır. Kelimeler anlama ulaşmanın yollarını ve… …dinleyenlere hâkikatin telaffuzunu gösterir.
Sözler yerine kaba kuvvet, kullanılabilse de;… …kelimeler kudretini hep koruyacaktır. Kelimeler anlama ulaşmanın yollarını ve… …dinleyenlere hâkikatin telaffuzunu gösterir.
mükemmel bir sahsiyet ve ses sanırım bilmelisindi parcasının adı cok hosuma gider benide eklersen sevinirim ayrıca grubu actıgın icinde tesekkür ederim
eyvallah kardeşim..ekledim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByMeanMachine -- 29 Haziran 2009; 16:08:05 >