Şimdi Ara

iSuppli: iPhone 3Gs'in üretim maliyeti 179$

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
17.372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sektörel analizlerleriyle tanına iSuppli, ilk üç günde 1 milyon satan iPhone 3Gs için hazırladığı maliyet raporunu açıkladı. Apple tarafından "en hızlı" iPhone olarak lanse edilen ve başta işlemci güncellemesi olmak üzere çok sayıda donanımsal yeniliğe sahip olan iPhone 3Gs için hazırlanan parça listesi ve oluşan maliyet tablosu hayli dikkat çekici. Yaygın olarak kullanımda olan iPhone 3G ile kıyaslandığında her alanda iki kat daha hızlı olduğu belirtilen iPhone 3Gs'in üretim maliyetleri de iPhone 3G'nin üzerinde yer alıyor.


    iSuppli tarafından hazırlanan rapora göre, 16GB kapasiteli iPhone 3Gs için malzeme listesi 172.46$ seviyesinde hesaplanırken, 6.50$ olarak ön görülen üretim masraflarıyla birlikte oluşan toplam maliyetinin 178.96$ olduğu açıklandı. Teknolohji dünyasındaki gelişmeleri mercek altına alan ve bu doğrultuda Apple'ın pek çok ürünü için maliyet hesaplaması yapan iSuppli geçtiğimiz sene Temmuz ayında 8GB'lık iPhone 3G modeli için yayımladığı raporda üretim maliyetlerini o dönemin fiyatlandırması ile 174.33$ olarak açıklamıştı.


    alt="iSuppli: iPhone 3Gs'in üretim maliyeti 179$"


    Yapılan açıklamada iPhone 3Gs için maliyet raporu iPhone 3G'nin bir miktar üzerinde yer alsa da yeni modelin iki kat daha fazla depolama kapasiesi sunduğunu da unutmamak gerekiyor. Peki iPhone 3Gs'in komponentlerine göz attığımızda maliyeti en yüksek kalem hangisi ? Bu konuya raporunda detaylı bir şekilde yer veren iSuppli'ye göre maliyeti en yüksek komponent, depolama için kullanılan ve Japon elektronik devi Toshiba'dan temin edilen MLC (Multi Level Cell) tipi NAND flash bellek yongalarının olduğu açıklandı.


    Maliyeti 24$ olarak açıklanan MLC NAND flash bellek yongalarını takip eden ikinci komponent ise ekran modülü. Zira yine Toshiba tarafından sağlanan 3.5-inç boyutundaki (320x480 piksel, 16 milyon renk, diyagonal) TFT ekranın 19.25$'lık maliyete sahip olduğu hesaplanıyor. En maliyetli üçüncü komponent te yine Toshiba'dan alınan dokunmatik kontrol takımı zira maliyetinin 16$ olduğu açıklandı. Diğer komponentlerde ise ön sırayı 14.46$'lık maliyeti ile Samsung'dan alınan ve 600MHz'de çalışan ARM tabanlı işlemci alılyor.


    alt="iSuppli: iPhone 3Gs'in üretim maliyeti 179$"


    Tam listesini taplodan görebileceğiniz komponent ve maliyetleri arasında ağırlığın Toshiba, Infineon ve Samsung çözümlerinde olduğu söylenebilir. iPhone 3G ile kıyaslandığında artan hız ve performansa ek olarak video kayıt, oto-fokus özellikli 3MP kamera ve entegre olarak gelen dijital pusula gibi ekstra fonksiyonlara da sahip olan iPhone 3Gs için altı çizilen önemli detaylardan biri de Broadcom'un çok amaçlı tek yonga çözümünü kullanması zira tercih edilen komplike çözüm Bluetooth, FM ve WLAN fonksiyonları birlikte sağlıyor.


    Bu arada hazırlanan rapordaki üretim maliyetlerinin kullanılan komponentleri kapsadığını yazılım geliştirme, dağıtım, paketleme ve ekstra aksesuarların ise listeye dahil olmadığını belirtelim. Peki rakiplerdeki durum nedir ? Bir süredir iPhone'a en ciddi rakip olarak telaffuz edilen Palm Pre'nin üretim maliyetleri bu konuda fikir verebilir. Yine iSuppli tarafından hazırlanan Palm Pre raporuna göre Palm'in yeni amiral gemisi Pre için hesaplanan maliyetin 138$ olduğu açıklanmıştı yani iPhone 3Gs'in maliyeti yaklaşık 40$ daha fazla.


    alt="iSuppli: iPhone 3Gs'in üretim maliyeti 179$"


    iPhone 3Gs'de maliyeti en yüksek 5 komponent. Tam liste için buraya tıklayabilirsiniz!


    Bu arada takip edilen mali destek programıyla üretim maliyetlerinin son kullanıcıları etkilemediği 16GB'lık iPhone 3Gs'in 199$, 32GB'lık model ise 299$'lık kontratlı fiyatla satışa sunulduğunun da altı çiziliyor.








  • Şimdi biri çıkar "179$ mâl ettiği telefonu bize 1500TL'ye satan Apple'a " yazar kesin
  • apple zaten telefonu satmıyor ki diğerleri gibi bunu al ne yaparsan yap demediği için bu noktalara geldi appstoreyide satıyor o kadar program microsoft bile bu kadar çalışsaydı bizim için süper olurdu
  • Maliyet miktarı göz önüne alındığında, bu telefonların ülkemizde neden pahalı miktarlarda satıldığını çok merak ediyorum doğrusu. Yoksa heryerde mi böyle ?
  • Bunlar sadece üretim maliyetleri. Bir de bunun ARGE, nakliye, satıştaki istihdam, servis vs vs gibi bir ton maliyeti var. Nasıl sadece parçaya bakarak maliyet çıkarmışlar anlaşılması güç...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: MuttFTS.

    Bunlar sadece üretim maliyetleri. Bir de bunun ARGE, nakliye, satıştaki istihdam, servis vs vs gibi bir ton maliyeti var. Nasıl sadece parçaya bakarak maliyet çıkarmışlar anlaşılması güç...

    Bi de üretim maliyeti deniyor... Komponent maliyeti demek daha doğru olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marikanwap -- 25 Haziran 2009; 11:04:27 >
  • Bir ürünün bize geliş fiyatı herzaman üretimiin en az 2 katıdır.
    Yoks ürettigine degmez.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cluber00

    Bir ürünün bize geliş fiyatı herzaman üretimiin en az 2 katıdır.
    Yoks ürettigine degmez.



    iki katı kurtarmaz tahminimce.

    bence bahsedilen rakam biraz yüksek gibi geldi. apple bunu kime ürettiriyor acaba.
  • Oradan kasıt en az 2 katını kazanmak.
    Zaten transfer,lisans,servis,arge vs vs vs. bunlar zaten üretimi min.2 ye katlar.
  • yazılması normal değil mi sence ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: marikanwap

    Şimdi biri çıkar "179$ mâl ettiği telefonu bize 1500TL'ye satan Apple'a " yazar kesin

    ahanda yazdım




  • ya bişi sorcam şimdi ben bu iphone u almak istesem sipariş versem bana 199 dolara mı gelcek yoksa 1500 ytl civarımı gelcek.çünkü bilgide 199 dolara satışa sunulacak yazıyo.bu arada kontratlı fiyat nasıl oluyobilgilendirirseniz sevinirim.
  • 1500 tl den pahalıya bile gelcek.türkiye burası burdan çıkış yok :)
  • Sadece Türkiye'de değil her yerde 1500 tl ye geliyor. Kontratlı alıyorsunuz çünkü. Eğer kontratsız alırsanız da yine avrupa ve amerika'da yüzlerde dolar vereceksiniz yani nokia'nın 1000tl lik telefonunu yurtdışında 600 tl ye aldığınız gibi iphone'u ucuza alamıyorsunuz. Yine de biraz fark eder tabi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: oGuxXx*

    yazılması normal değil mi sence ?
    quote:

    Orjinalden alıntı: marikanwap

    Şimdi biri çıkar "179$ mâl ettiği telefonu bize 1500TL'ye satan Apple'a " yazar kesin

    ahanda yazdım

    Ahanda atlamış biri

    Türkiye'de 1500 TL'den satılmasının sorumlusu Apple değil. Operatör şirketlerimiz ve vergilerimiz. Zaten bu 179$'ın üzerine eklenecek daha çok maliyet var. Reklam, Ar-ge, dağıtım vs vs...

    Forumda biri 699$'a kontratsız aldığınız yazmıştı. Bu fiyat bile TL olarak 1.100'lere denk geliyor....




  • Sanırım üretim maliyeti en yüksek olan cep telefonu iPhone 3G S. Ama Palm Pre de olabilir tabii, o da 175$ civarındaydı.

    Edit: 16 GB'ın üretim maliyetiymiş. 10$ daha ekleyelim o zaman 32GB için. O zaman üretim maliyeti en yüksek telefon iPhone 3G S



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5980C441C -- 25 Haziran 2009; 13:36:25 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: qßorS

    Sanırım üretim maliyeti en yüksek olan cep telefonu iPhone 3G S. Ama Palm Pre de olabilir tabii, o da 175$ civarındaydı.

    Haberde yazıyor zaten Palm Pre'nin maliyeti 138$
  • quote:

    Orjinalden alıntı: marikanwap


    quote:

    Orjinalden alıntı: qßorS

    Sanırım üretim maliyeti en yüksek olan cep telefonu iPhone 3G S. Ama Palm Pre de olabilir tabii, o da 175$ civarındaydı.

    Haberde yazıyor zaten Palm Pre'nin maliyeti 138$

    iSuppli'nin hesaplamasına göre değil, Palm'ın açıklamasına göre 175$ civarı demiştim. Düzeltmen için teşekkürler.
  • işçilik maliyetleri vs katılmamış fiyatı sanırım..
  • Özellikle çoklu satınalımda komponent maliyetinin 100 doların çok çok altında olduğuna hiç şüphem yok. Belirtilen maliyet bence Apple'ın mevcut yüksek fiyatlarını makul gösterme amacı taşıyor ve yanıltıcı. Kullandığımız bir çok cihaza komponent maliyetinin 5-10 mislini ödediğimizi pek bilmeyiz. Arge masraflarının yanısıra genel giderler bindirilir. Ayrıca bunların kat kat fazlasını reklam, pazarlama, aracılar kazanır. Oldukça ciddi bir unsur da vergilerdir. %35-40 kadar zaten satıldığı ülkedeki satış ağı (distribütor+bayi) kazanıyor.
  • 200$ dan satılıyor usa da şimdi 20$ için satıyorlar diyorlarsa buna inanmak istiyorsanız kolay gelsin, zaten inanın diye bu hbr leri piyasaya cıkarıyorlar

    2 yıl önce almanya ya çin den gelen 9600gt lerin ithalatını bilirim 150 eu satılan kart almanya ya girişi 80eu du maliyetini siz düşünün
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.