s.a başlıkta belirttiğim iki kart arasında kaldım işlemci 7850 black edition hangi kart daha iyi performans verir onboart kartını kullancak harici ekran kartı almayacam şimdiden tşk ler...
İki üründe birbirine çok yakin ürünler aralarindaki fark ecs arka çikişinda iki adet eternet çikişi ve 8 kanal ses yongasi kullanmasi, foxconn da ise yuzde yuz kati kapasitor kullanilmasi. benim gorduklerim bunlar. hangisi diye sorarsan dediğim gibi ikiside birbirine çok yakin urunler. belki ecs nin fonksiyonel kullanişliliği biraz daha fazla gibi iki urun arasindan diledigini secebilirsin. benim tercihim foxconn dan yana olurdu...
Foxconn öyle herkesin dediği gibi kötü bir marka değilidir. Ben foxconn 690G anakartını kullanmıştırm.Diğer anakartlardaki gibi sadece işlemcide katı kapasitör kullanmak yerine kuzey köprüsü ve ramlarda katı kapasitör kullanılmış.İşte farkı bu. Hem şu anda sözünü ettiğimiz model çok iyi bir anakart.Seni utandırmayacaktır.
tşk ler öneriler için sağolun bir ekleme daha yapmak istiyorum yine 790gx chipsetlerin den sapphire pure 790gx modeli nasıl aceba foxconn yada ecs ile kıyaslanabilir mi ?
70 dolarlık işlemcinin yanına 150 dolarlık anakart makul gelmiyor bana. İşlemcin gibi fiyat performans oranı yüksek bir anakart bak bence. Oradan arttırdığın parayı da başka parçalara takviye yap. Ram olur, ekran kartı olur, hdd olur.
70 dolarlık işlemcinin yanına 150 dolarlık anakart makul gelmiyor bana. İşlemcin gibi fiyat performans oranı yüksek bir anakart bak bence. Oradan arttırdığın parayı da başka parçalara takviye yap. Ram olur, ekran kartı olur, hdd olur.
tşk ler öneriniz için ama işlemcinin yeterli olacağını düşünüyorum kartı yüksek seçmemdeki amaç ileri dönük olmasını istiyorum
Valla hep oyle dusunuyoruz "Anakart ileriye donuk olsun" diye ama 2 yil sonra o anakartin ileriye donuk bir hali kalmiyor ki? Su an ileriye donuk kart alinacaksa zaten DDR3 ram destekli falan olmali zaten en azindan. Cunku cok yakin ileride DDR2 ram'lerin sonu gorunmus bulunmakta bir kere. Sonra cipet ureticileri AMD olsun intel olsun yepyeni cipsetler (anakartar icin) duyurdular hatta kimileri fuarlarda sergilendi bile. 790 cipset kullanima gireli 1 yili gecti mi? Maximum 2 sene sonra artik eski bir cipset olarak anilacaktir bence. Bugun bile eski, kim yeni diyebilir ? ileri donuk diye bence de o kadar para yatirma ekran kartina... ileriden kastin baska ise bilemem :) Hani port olarak falan, 2 ekran karti 3 bilmemne karti takacam falan diyorsan o baska tabi.
tşk ler öneriniz için ama işlemcinin yeterli olacağını düşünüyorum kartı yüksek seçmemdeki amaç ileri dönük olmasını istiyorum
İleriye dönük bi anakart değil bu amd 890 yonga setlerini duyurdu senin alacağın bu işlemciye ecs-780g anakart iyi gider.
İleriye dönük bi anakart değil bu amd 890 yonga setlerini duyurdu senin alacağın bu işlemciye ecs-780g anakart iyi gider.
teknolojiyi hızında takip etmeye kalkarsak işimiz var demektir ( hopi olarak kullananlar için ) 790 phenom 2 lerde sorun çıkartmıyor diye biliyorum.. ddr3 olayı ise piyasa daha ddr ları bitiremediki :D ddr lar bu kadar geldi ise dd2 lerde daha çoook gider hem ddr3ler biras düşürür belki piyasayı :D 2 gb değilde 8 gb kullanırız :D (ileriye dönük dendiğinde kaç yıl algılanyor 5 mi 10 ? )
ilerisi denince ben bilgisayar dunyasinda 3 yil algilarim. 3 yil sonra sen sag ben sag ism burada 3 yil sonraki sistemleri konusalim bakalim ne olmus durum. Kac yil once idi i945 cipset 910,920,930 pressler CPU'lar intel'den cikti ? 3 mu 2 mi ? Su anda nerede bu cipset ve islemciler ? Mesela... - Bilgisayar aleminde 5 yil otesine donuk bir donanim almak hayalden de ote bence. Piyasa onu bunu bitiremediyle ilgileneceksen o baska. Siz "ben piyasada yavas ram,yavas anakart,yavas cpu bulur onlarla idare ederim" demediniz ki yukarida ! Siz "ileriye donuk" tabiri kullandiniz. 2 yil sonra 7850'nin ve anakartinin ne gibi bir ileriligi olmus olacak mesela ? 5 yil demiyorum 3 yil demiyorum 2 yil veriyorum o anakarta :) - Bu arada ben de buna cok benzer bir sistem kurmayi planliyorum. Bu Foxconn'un anakarti cok iyi. Yabanci sitelerde de arastirdim. Fakat yine de ben de Gigabyte'in anakartini almak yonunde acaip egimliyim. Bu da nedense verdigi guven, kalite ve destekten midir nedir ! intel sistemimin anakarti da Gigabyte'in idi de ben gittim (sanki kapilarina gitmisim gibi diyorum) Taywan destek e-posta adresine bir soru sordum adamlardan cevap geldi, hem de tam 2 gun sonra !!! Gozlerim yasardi valla. Ben ulkemde bir yere-posta ile soru soruyorum 15 gun sonra geliyor bazen de gelmiyor bile, e-posta uzaya gidiyor sanirim Turkiye'de. Bu bakimdan Foxconn'la hic alakam olmadi. cikcasi destek ne durumdadir bilmiyorum. Fakat sitesine gittim baktim. Bios guncellemelerine baktim. Gigabyte'tan daha iyi calismislar gibi geldi bana bu bakimdan!!! E bir de dunya capinda ovgu alan bir anakart uretmislar ise butun dunya yaniliyor olamaz (da diyorum diger yandan) ! - Merak edersen diye... Benim baslik da burada http://forum.donanimhaber.com/m_32107139/tm.htm - iyi gunler dilerim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 26 Haziran 2009; 11:31:02 >
eyvallah tşk ettim açıklaman için de ayriyetten tşk ler işin diğer yanına gelince de :D o analartı alıyım 1 yıl sonra işlemciyi atar 4 çekirdeklerden takarım sonrası Allah Kerim bu kartla 3 yılı rahat geçiririm diye düşünoyrum :D (1 yıldan sonra işlemci değişmek kaydı ile tabiki :D )
foxconn serisini aldım arkadaşlar dün geldi şimdi işlemci kaldı sadece işlemcidede 7750 ile 7850 arasında 20 liraya yakın fark var 7850 almayı düşünüyorum ama 7750 büyük bir farkı yoksa 7750 i alacam bilgisi olan arkadaşlar var mı?
Hayirli olsun anakartin... kurduktan sonra sistemi bizi bilgilendirirsen memnun olurum valla. Kurulumu kolay mi oldu, ne gibi sorunlar yasadin (ki yasamazsin hicbir sorun umarim, sonra ben de alirim hem boylece) bizimle payasirsin umarim. AMD cpu'lari hakkinda cok iyi bilgim yok, ne desem yalan olur.
Hayirli olsun anakartin... kurduktan sonra sistemi bizi bilgilendirirsen memnun olurum valla. Kurulumu kolay mi oldu, ne gibi sorunlar yasadin (ki yasamazsin hicbir sorun umarim, sonra ben de alirim hem boylece) bizimle payasirsin umarim. AMD cpu'lari hakkinda cok iyi bilgim yok, ne desem yalan olur.
işlemciyi alım gerekli bilgileri veririm ( inşallah olumsuz bi durum oluşmaz ) ama hangi işlemciyi almalı bu ikisinden bugün alacağım işlemciyi ama hangisi 7850 mi 7750 mi
ASUS M4A785TD-V EVO 785 G AMD Phenom II x2 550 BE Fortron FSP 450-60 APN - Asus TA891 kasa LG DVD/RW Samsung T220 monitor 2x1 Gb DDR3-1600 mhz PATRIOT Low Latency (7-7-7-18)
sistemi kurdum fakat ekran kartını onboard kullanıyorum bunu belirteyim.. işlemciyi biliyorsunuz 7850 black e. power high power un 500 wat gücünde ram tek slot 2 gb lık kingston. hdd de 160 lık samsung
ilemci nin hızını 3.0 ghz ye çıkarttım bir sorun oluşmadı kasa çok sessiz kasanın sesini duyabilmek için ortamda başka başka sesin olmaması gerekiyor :D oyunlardan sadece tiberium wars ı deneyebildim oyunu önce mediumda açtım sorunsuz oynattı gayet hızlı idi sonra da ultra high da açtım onda da oynattı ama haritayı geçerken bazen donuklamalar oluşuyordu... başka oyunları da onboard iel deneme şansım olur inşallah :)
ASUS M4A785TD-V EVO 785 G AMD Phenom II x2 550 BE Fortron FSP 450-60 APN - Asus TA891 kasa LG DVD/RW Samsung T220 monitor 2x1 Gb DDR3-1600 mhz PATRIOT Low Latency (7-7-7-18)
cennterr sagolasin... hayirli ugurlu olsun, peki isilara bakabilcek misin bir de Everest ile , kac derecelere variyor CPU ve Anakart falan ?
iki günüdür ısılarını kontorol ediyordum bende zaten :D everesti kullanıyorum. işlem 3.08 (14x 220 ) de everest cpu sıcaklığı die 54-55, çekirdek0: 24-25 çekirdek1:24-25, ankart sıcaklığını 40 derece olarak gösteriyor. ( OYUNLARDA değil nette gezinirken falan)... kendi normal hızında da her iki çekirdeği 22 ve sadece cpu olarak gösterdiği bölümünde 52-53 civarı yani pek bi değişiklik yok. bu ısı değerleri konusunda nırmalini ve anormalini bilmiyorum bu şekil iyi mi kötü mü onu da anlayamıyorum dolayısı ile :( (bu değerler sadece işlemci fanını kullandığımda oluyor diğer fan çalışmıyor yani )
fakat oyunlarda değerler artıyor çekirdekler 35 e,, sıcaklık: cpu olan değerde 59-60 bu değerlerde oluyor. bu rakamların iyi mi mi kötü mü olduğunu bilmediğim için oyun oynayacam zaman kasada ki diğer fanı çalıştırıyorum her ihtimale karşı (gerek var mı yok mu bilmiyorum ama :) )
quote:
anakartın hayırlı olsun. kafana takılan birşey olursa sorabilirsin. bayağı bir zamandır kullanmaktayım
öncelikle tşk ederim... kafama ilk takılan şey amd overdriver ı kurmuştum bu sitenin video incelemesi bölümünde bu kartı incelemişlerdi orada ekran kartının hızını yükseltiyorlardı amdoverdrve ile ama ben o bölümü bulamadım yani yok o bölüm overdrivenin farklı bir sürümü falan var mı bunun için ? ? aceba?
diğer kafama takılan sorunda everest anakart bilgilerinde bi tuaklık oluyor anakartın ismine bilinmiyor, chipseti sekmesi altında "kuzey köprüsü : amd k10, güney köprüsü içinde sb700 yazıyor" bu moral bozucu ve kafa karıştırıcı bir durum :( ( 790gx+sb750 bu kavramı anlayamamış durumda yım anakartın özelliklerinde bu yazıyor ama everestte farklı şeyler gözüküyor everstmi hatalı, ben mi yanlış biligiye sahibim yada yanlış yerden mi bakıyorum yoksa benim kartta bi terslik mi var ?? yardımlarını bekliyorum tekrardan tşk ler.
bu arada yüzüklerin efendisi oyunu vardı elimde onu kurdum dün oyunu high da açtı direk ben ayar değişikliği falan yapmadım bunu da unutmadan belirteyim :) .
iki günüdür ısılarını kontorol ediyordum bende zaten :D everesti kullanıyorum. işlem 3.08 (14x 220 ) de everest cpu sıcaklığı die 54-55, çekirdek0: 24-25 çekirdek1:24-25, ankart sıcaklığını 40 derece olarak gösteriyor. ( OYUNLARDA değil nette gezinirken falan)... kendi normal hızında da her iki çekirdeği 22 ve sadece cpu olarak gösterdiği bölümünde 52-53 civarı yani pek bi değişiklik yok. bu ısı değerleri konusunda nırmalini ve anormalini bilmiyorum bu şekil iyi mi kötü mü onu da anlayamıyorum dolayısı ile :( (bu değerler sadece işlemci fanını kullandığımda oluyor diğer fan çalışmıyor yani )
fakat oyunlarda değerler artıyor çekirdekler 35 e,, sıcaklık: cpu olan değerde 59-60 bu değerlerde oluyor. bu rakamların iyi mi mi kötü mü olduğunu bilmediğim için oyun oynayacam zaman kasada ki diğer fanı çalıştırıyorum her ihtimale karşı (gerek var mı yok mu bilmiyorum ama :) )
quote:
anakartın hayırlı olsun. kafana takılan birşey olursa sorabilirsin. bayağı bir zamandır kullanmaktayım
öncelikle tşk ederim... kafama ilk takılan şey amd overdriver ı kurmuştum bu sitenin video incelemesi bölümünde bu kartı incelemişlerdi orada ekran kartının hızını yükseltiyorlardı amdoverdrve ile ama ben o bölümü bulamadım yani yok o bölüm overdrivenin farklı bir sürümü falan var mı bunun için ? ? aceba?
diğer kafama takılan sorunda everest anakart bilgilerinde bi tuaklık oluyor anakartın ismine bilinmiyor, chipseti sekmesi altında "kuzey köprüsü : amd k10, güney köprüsü içinde sb700 yazıyor" bu moral bozucu ve kafa karıştırıcı bir durum :( ( 790gx+sb750 bu kavramı anlayamamış durumda yım anakartın özelliklerinde bu yazıyor ama everestte farklı şeyler gözüküyor everstmi hatalı, ben mi yanlış biligiye sahibim yada yanlış yerden mi bakıyorum yoksa benim kartta bi terslik mi var ?? yardımlarını bekliyorum tekrardan tşk ler.
bu arada yüzüklerin efendisi oyunu vardı elimde onu kurdum dün oyunu high da açtı direk ben ayar değişikliği falan yapmadım bunu da unutmadan belirteyim :) .
sitesinden sonu 08 kodlu biosu yükle. yani son bios. kendi oc kapasitesi çok gelişmiş olan bir karta neden overdrive ile oc yapıyorsunuz. işlemcinde black edition sanırım. not: anakart sıcaklığı hep 40 derece gösteriyor bilgine. not2: everestin 4.60 sürümünü ve çıktıysa son sürümünü bulmaya çalış. eğer everst eski ise ondanda yapabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydinozsoy -- 5 Temmuz 2009; 1:34:42 >
Amd x2 7750BE / Foxconn A7DA-S / Ati Sapphire HD 4830 Vga /2 Gb Kingston Ddr2 800 Mhz / 250 Gb Seagate 410AS Sata2 / 40 Gb Maxtor Ide / Sky Star2 Dvb / Samsung 22x Sata dvd rw / Microsoft Kablosuz Klavye+Mause / Everest Case / GP-PS550BP 550W Psu / Everest 5+1 Ses Sistemi / Samsung 793 Df 17" Flat Monitör / XPSP3
not: anakart sıcaklığı hep 40 derece gösteriyor bilgine.
hangi pro sürekli 40 gösteriyor ?? everest de değilijk değerler oluyor mesela şuan crysis den yeni çıktım anakart 46 derece düşüyor yavaş yavaş ? bişi daha bu kart ile 7750 nin iki çekirdeği daha açılılabilir mi ? bende ki işlemci 7850 ama 7850 açan kişi hiç rast gelmedi ?
everestin 5.02 versiyonunu indirdim diğerinden göze çarpan ilk farkı proğramın kurulması oldu çünki diğer kullandığım sürüm direk klasörden açılıyordu yani setup dosyası falan yoktu direk klasör halinde kopyalanıyordu pc ye. 5.02 de proğram kuruldu ikinci dikkat çeken kısımda sıcaklık: cpu nun değeri şuan 18 siğerinde sürekli 40 larda (42-44-45...) gösteriyordu ama şuan dediğim gibi 18 decerecede. bir şey daha pc gece 12 den beridir çalışmakta download yapıyor. monitörü sabah ilk açtığımda çekirdek sıcaklıkları da 18-19 larda idi biras nete girince 24 e çıktı tekrardan çekirdek sıcaklıklarında, hdd ve anakart sıacaklıklarında bir farklılık yok artı olarak sıcaklık: kuzey köprüsü değeri deeklendi diğerlerinde dikkatimi çekmemişti belkide yoktu hatırlamıyorum yani kuzey köprüsü sıcaklığıda şuan 54 de unutmadan ekleyim everest de kuzey köprüsü: AMD RS780D kuzey köprüsü: AMD K10 IMC güney köprüsü: AMD SB750 olarak gözüküyor...
Orjinalden alıntı: cennterr
quote:
not: anakart sıcaklığı hep 40 derece gösteriyor bilgine.
hangi pro sürekli 40 gösteriyor ?? everest de değilijk değerler oluyor mesela şuan crysis den yeni çıktım anakart 46 derece düşüyor yavaş yavaş ? bişi daha bu kart ile 7750 nin iki çekirdeği daha açılılabilir mi ? bende ki işlemci 7850 ama 7850 açan kişi hiç rast gelmedi ?
Amd x2 7750BE / Foxconn A7DA-S / Ati Sapphire HD 4830 Vga /2 Gb Kingston Ddr2 800 Mhz / 250 Gb Seagate 410AS Sata2 / 40 Gb Maxtor Ide / Sky Star2 Dvb / Samsung 22x Sata dvd rw / Microsoft Kablosuz Klavye+Mause / Everest Case / GP-PS550BP 550W Psu / Everest 5+1 Ses Sistemi / Samsung 793 Df 17" Flat Monitör / XPSP3
belki biras abartı oluyor ama yinede ekleyim şuan bilgisayar hala açık hala download yapıyor sıcaklık cpu: 12, çeirdek 1 ve 2 : 18, sıcaklık anakart: 34 kzey köprüsü ise 43 :) oda hava alsın die camın biri açık.. burda bir yanlışlık mı var :D yoksa nırmal mi bu değerler :D:D
( kusura bakmayın konuyu düzeltmek istedim resim için ama düzelmedi değiştir dediğimde "Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80004005' ..." böyle bir yazı çıkıyordu bende yeni den attım yanlış yaptı isem özür olsun)
elbette çok rahat çalışıyorum. ss2 de en çok kasan kullandığım görüntü codeci oda işlemciye 5-8 gibi bir güç getiriyor. p4 3000 de bile çok rahat kullanıyordum. işlemci kullanımı 15-20 değişiyordu aynı ayarlarda. ama bu sistemle oyun dahi açıp dvb nin sadece sesini duyabiliyorum. sende kartını atıl durumda bırakma. al bir tane 2 girişl lnb ss2 nin tadına var:)
"aydinozsoy" bir şey sormak istiyorum (uzun süre kullanıyorum kafana takılan bişi olursa sorabilirsin demiştiniz) bu kartın onboartı nın hızını artırsak oyunlarda ki performansında ne kadar artış olur aceba ? (tabiki onboartın hızını artırabiliyorsak )
"aydinozsoy" bir şey sormak istiyorum (uzun süre kullanıyorum kafana takılan bişi olursa sorabilirsin demiştiniz) bu kartın onboartı nın hızını artırsak oyunlarda ki performansında ne kadar artış olur aceba ? (tabiki onboartın hızını artırabiliyorsak )
evet hızı artmakta lütfen şu videoyu inceleyiniz. http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=328 bizim anakartımızın detaylı tanıtımını Mesut ÇEVİK yapmış. normal karta nasıl oc yaptığında hız artışı söz konusu ise bundada aynısı oluyor.
evet hızı artmakta lütfen şu videoyu inceleyiniz. http://www.donanimhaber.com/Video.aspx?Id=328 bizim anakartımızın detaylı tanıtımını Mesut ÇEVİK yapmış. normal karta nasıl oc yaptığında hız artışı söz konusu ise bundada aynısı oluyor.
dostum ben videoda hani amdoverdirve proğramında ekran kartının hızı yüksetmek için girdiği yer varya oraya giremiyorum yani bende kurulu olan amdoverdirve de yok o bölüm aceba neden biosta bir yerlerde hata ı var aceba yoksa proramda mı yanlış lık var yada ben mi beceremiyorum ???
dostum ben videoda hani amdoverdirve proğramında ekran kartının hızı yüksetmek için girdiği yer varya oraya giremiyorum yani bende kurulu olan amdoverdirve de yok o bölüm aceba neden biosta bir yerlerde hata ı var aceba yoksa proramda mı yanlış lık var yada ben mi beceremiyorum ???
aod nin yeni sürümü çıkmıştı sanırsam. birde ben hiç aod kullanmadım. bütün oc işlemlerini biostan ayarlıyorum. biosunu kontrol et sonu 08 olan son bios sürümü yüklümü? bostan deneyebilirsin oc işlemlerini
belki anakartın onboardı ile oynanabilen oyunları merak eden arkadaşlar vardır yukarıda mesajlarda bir arkadaş sormuştu sadece tiberiumu söyleyebilmiştim. bir kaç oyun daha ekleyim. flatout ultimate yi 1024*768 de high da takılmadan oynuyor. flatout 2 yi yazmama gerek yok sanırım :D xmen origins wolverine yi de takılmadan oynuyor (görüntü ayarlarını hatırlamıyorum) yüzüklerin efendisi ni low da iyi oynuyor. Crysis WARHEAD ı lowda takılmadan oynuyor. cod5 i lowda takılmıyor. cod4 ü mediumda sorun suz oynuyor. prostreet i low da sorunsuz oynuyor. motorm4x die bir oyun 2 gb ye yakın küçük yani onu high da oynatıyor.
juiced 2 oynunu sorunsuz ıynatıyor (görüntü ayarlarını hatırlamıyorum) birde arkadaşlar ben bu oyunu bi arkadaşa daha kurmuştum ama oynatmadı oyunu açıyordu menüler arasında geçizler de gayet hızlı idi ama oyuna girince donuklamaya başlıyordu hemde bayağı bi donukluyordu. arkadaşın sistemini yazım: intelin e 7300 (2.66) işlemcisi, sapphirenin x1650 ekran kartı, 2 gb rami var markasını bilmiyorum büyük ihtimal kindtondur. anakartının da sadece ismini biliyorum asus modeli de sanırım p5.. die başlıyordu. ewet arkadaşlar bu sisteme juked 2 yi yükledim oynamadı donanımsal mı sebebi yazılımsal mı ?
( ben onboard kullanıyorum işlemci de yukarı ki mesajlarda vardı yine de yazım 7850 be)
bana boş hayalleri olmayan birini göster sana mutlu birini göstereyim