Patriot cok unlu bir marka ozellikle Fransizlarin kullandigi sistemlerde yegane overclock donanimi olarak on planda.. uretim kalitesini de lutfen OCZ ile karistirmayin... Corsair bile stabilite olarak denk degil Patriotlara..
yanlis biliyorsun bu bu nedir bu ddr3'lere mi gitti kafa?ocz low voltage'nin rakibi yok 1000 mhz cl4 1.9 gibi voltajlarda yapan patriot 2*2 1066 gormedim ben.ocz yeni bir cip kullaniyor bu yuzden bas edebilen yok ama sistemine gore degisiyor mudur nedir alan varmis dogru duzgun bir deger goremedik 1.92v 1066 diyor adam benim platin de oyle.2.1v olanini mi aliyorlar nedir bir dh incelemesini gorsek.
yanlis biliyorsun bu bu nedir bu ddr3'lere mi gitti kafa?ocz low voltage'nin rakibi yok 1000 mhz cl4 1.9 gibi voltajlarda yapan patriot 2*2 1066 gormedim ben.ocz yeni bir cip kullaniyor bu yuzden bas edebilen yok ama sistemine gore degisiyor mudur nedir alan varmis dogru duzgun bir deger goremedik 1.92v 1066 diyor adam benim platin de oyle.2.1v olanini mi aliyorlar nedir bir dh incelemesini gorsek.
onlarda ddr2 ve ddr3'u karistirmisim birbirine sokmusum... ram max performans serilerini degerlendirdim...
Birazcik duzeltme yapayim....
Patriot'un low voltaj ramleri DDr3'de 1600mhz 7-7-7-20 1,9volt, ayrica 2000mhz icin 9-9-9-24 2,0volt ramleri var... en iyi ramleri Viper serisi icin... Patriot'un low voltaj ramleri DDr2'de 1200mhz 5-5-5-12 2,3volt.
OCZ'nin de cok iyi ramleri var... bir cogu su sogutma gerektiriyor.. OCZ'un low voltaj ramleri DDr3'de 2000mhz 8-8-8-30 2,0volt, ayrica 2133mhz icin 9-9-9-31 1,65volt ramleri var.. Flex EX(Su sogutmali) OCZ'un low voltaj ramleri DDr2'de 1200mhz 5-5-5-18 1,8volt(Blade Serisinden), ayrica 1200mhz icin ,6-6-6-18 2,2volt ramleri var.. Flex EX(Su Sogutmali)
Simdi genis anlamda bakabiliriz... Patriot DDr3 1600mhz'de 7-7-7-20 saatlerle su sogutmasiz 1,9volt ram calistiriyor...Su sogutmasiz OCZ 1600mhz 6-6-6-24 calismak durumunda.. son saatte gecikmis... 2000mhz'lerde OCZ yine geride kalmis son saatte 6'lik bir Tras gecikmesi var.. su sogutmasi olmasina ragmen... ddr2'de Blade seris dusuk voltajla ovunurken yine 1200mhz'de 6tras geride kalmis.. su sogutmali Flex serisinde de 6-6-6-18'lik zamanin uzerine cikamamis...
yani burdan sunu anlamak gerekirki OCZ'nin Tras ile arasi pek iyi degil... dongu basina gecime suresi biraz fazla...bu arda bu bilgiler dual channel icin...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Towarscke -- 9 Temmuz 2009; 14:21:47 >
Ocz blade 1200 mhz ddr2 low voltage 4x2 8gb olarak kullanıyorum.1.8 volt ile dahi bir önceki sıvı soğutmalı model olan ocz flex II den daha performanslı olduğu gayet hissediliyor.Önce 4 gb ile başladım 8 gb yapacağım zaman gerçekten tereddüt ederek aldım.Zaten overclocklu sistemimde 8 gb overclock değerlerimi alt üst edermi(malum 4 slotta dolacaktı)diyerekten korkuyordum.Sonradan diğer 4 gb geldi ve taktığım gibi sorunsuz çalıştı.Fikir edinmeniz açısından belki işe yarar diye upload ettim.
Orijinal boyut için tıklatın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 9 Temmuz 2009; 16:42:43 >
madem 1200 aldin niye 1100 kusur kullaniyorsun?benim ramler bile 1200 goruyor ama stabil degil sen stabilini almissin iste 225 fsb yapacaksin.nb carpanini yukseltirsen o testten daha yuksek puan alirsin islemci hizi pek para etmiyor.
simdiki sistem degil nb oc'ye ornek olsun diye gosteriyorum.
Haklısın üstad denemesine denedim fakat malum overclock kısıtlamaları ve illaki bir yerden fedakarlık yapmam gerekiyordu,bende ramlerden fedakarlık yaptım.Htt ve Nb frekanslarım şu an 2532 mhz yani biostan fsbx12 olarak ayarlı.Fsb hızını 225 yaptığımda ise Htt ve Nb çarpanını 12 yapmam mümkün olmuyor ve 11 yapmak zorunda kalıyorum.Kısaca Htt ve Nb hızını 225x11=2475 mhz kullanmak durumunda kalıyorum.Sorun sadece Htt ve Nb frekansı değil,ayrıcada işlemci mhz hızıda buna bağlı olarak 225x17.5=3937.5 yapmam gerekiyorki ne hikmetse 3900 den sonraki işlemci mhz hızı stabil olmuyor.İşlemci çarpanını 17 yaptığımda ise 3825 mhz kullanmak durumunda kalıyorum.Anlayacağınız ne yapacağımı bende şaşırdım,gece yatarken bile bazen hesaplamalar yapıyorum ama bir türlü içinden çıkamadım.
45 ACP üstad beni kamçıladınız ve söylediklerinizin içindeki işlemci hızı o kadarda önemli değil sözünden sonra(az evvel bu cümleyi farketmeden yazmıştım)ayrıcada nb hızı ile ilgili yazınızdan sonra dediğiniz 225 fsb ile bilgisayarımı açmış bulunuyorum.Anladımki sorun Htt çarpanı ve Nb çarpanını 12 yapıp fsb de arttırınca Htt den kaynaklı olarak ortaya çıkıyor ve şu an sayenizde bazı düzeltmeler yaptım.Aşşağıda sizin yazınızdan önceki değerler ve şimdiki yaptığım değerleri veriyorum.
ilk değerlerim
CPU MHZ=211X18.5=3903 MHZ
NB MHZ=211X12=2532
HTT MHZ=211X11=2532
RAM MHZ=1125
45 ACP üstadın uyarmasından sonraki değerlerim
CPU MHZ=225X17=3825
NB=225X12=2700 MHZ
HTT=225X11=2475
RAM MHZ=1200 MHZ
Orijinal boyut için tıklatın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurmurat360x -- 9 Temmuz 2009; 19:43:53 >
gayet şık olmus.bu ayarla sadece bu testte degil diger test ve uygulamalarda da iyi sonuc alacagini dusunuyorum kaybettigin mhz'den fazla kazandigin var.
gayet şık olmus.bu ayarla sadece bu testte degil diger test ve uygulamalarda da iyi sonuc alacagini dusunuyorum kaybettigin mhz'den fazla kazandigin var.
Üstad çok teşekkür ederim böyle gerçektende daha iyi oldu.Fsb yi 223 işlemci çarpanınıda 17.5 yapıp minimum bir kayıpla işlemci hızınıda 3902.5 mhz ye getirdim.Ama malesef ufakta olsa bir sorunum var.Bu sorun 225x17=3825 mhz kullanırkende mevcut olan bir sorundu,son yaptığım ufak değişiklik yüzünden oluşan bir sorun değil.Bilgisayarı başlat menüsünden resetleyince reset atıyor fakat anakarttaki reset veya kasadaki reset butonuna basana kadar açılmıyor.Yada pc yi tamamen kapayıp tekrar açmam gerekiyor.Nb frekansı ile alakalı birşey,frekansı düşürdüğümde bu sorun ortadan kalkıyor fakat bu son verdiğim değerde bu problem mevcut.Pc açıkken kesinlikle stabil ve sorunsuz.Dikkatimi çeken başlat menüsünden resetlediğimde pc açılmazken ekran kartının üzerindeki ledlerden birinin kırmızı yandığı.Bildiğiniz bir konu ise yardımcı olabilirseniz memnun olurum.
bahsettigin sorunu ben bu anakartta x2 3600 ile yasiyordum 300 fsb kullanirken.nb yok x2 serisinde ve bu islemcide olmuyor.fsb oc yaptigimda coolnquiet de calismiyor.soyle denersin nb'yi 2600 sec fsb'yi de 215 sec simdikinden daha yuksek nb olur.gunluk limitini biraz asar ama denemek icin.bir de ht carpanini bir kademe dusur ben 4*300 1200 olarak kullaniyordum bundan da olabilir.ht ile nb ayni olacak diye bir sey yok ht bir kademe dusuk olabilir.
45 ACP üstad Son yapmış olduğum reset sorunuda olmayan değerleri veriyorum.Tek korkum resimdede gördüğünüz gibi Htt hızı,anakartın Htt destek sınırı olan 2600 mhz limitini çok azda olsa aşmış.Bu ileride başıma iş açarmı?gördüğünüz gibi fsb şu an 217 ama Htt ilerde sorun çıkarır diyorsanız fsb yi 216 yapıp Htt yi anakartın destek sınırının azda olsa altına indirebilirim.Teşekkürler sağol varol.
fsb nb dustu ht mi yukseldi?aslinda ht'ye yuklenmenin cok bir faydasi yok zarari var ama bu degerde bir sey olmamasi lazim.x2 zamaninda ht'ye yukleniyorduk ama simdi nb'ye yukleniyorlar benchmarklarda.sorun yoksa kullan bakalim fsb dusurme boyle dursun.onceki ayarla bunu karsilastirabilirsin benchmarklarda.
Evet ama reset sorunu yüzünden mecbur kaldım.En son fsb yi 215 seç demiştiniz ben 217 seçtim.İlk sizin uyarmanızdan önce yapmış olduğum değerlere göre,hem fsb ,hem Ht,hemde Nb yükselmiş oldular.2532 mhz olan ht ve nb şimdi 2604 mhz oldular.Ram hızı ise 1125 mhz den 1157 mhz terfi ettiler.