Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
552
Cevap
13
Favori
111.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tobb da 2. sınıf öğrencisiyim. Mühendislik okuyorum. Say-2 de ilk 500 de bu okula girdim. Öncelikle şunu söliim bugüne kadar bu okulu seçme konusunda verdiğim karardan dolayı bi kere bile pişman olmadım. Bunun bir sürü sebebi var. Bikaç tanesini yazayım;
    1- Hangi okulda bu kadar sıcak ve ii arkadaşlıkların kısa sürede kurulabildiği bi ortam var
    2- Hangi okulda elini kolunu sallaya sallaya hocaların odasına girip muhabbet ediosun ve anlamadığın şeyleri soruyorsun
    3- Hangi okulda bu kadar yüksek burs veriyorlar ve otel kalitesinde yurt imkanı sağlıyorlar.
    4- Hangi okulda rektöre yada rektör yardımcılarına sorunlarını bu kadar rahat iletebiliosun ve karşılığını alabiliosun
    5- Hangi okulda bir yıllık iş deneyimiyle mezun oluosun
    6- Hangi okul Ankaranın merkezi yerine (Bahçelievler) 15 dakikada bi servis kaldırıyor.
    7- Hangi okul sana 300 dolar karşılığında böylesine spor imkanları sunuyor.(havuz, fitness, basketbol salonları, masa tenisi salonları, sauna, buhar odası, fin hamamı hemde özel hocalar eşliğinde..)
    8- Hangi okulda eğitim kalitesi bu kadar yüksek
    9- Hangi okulun labında bizdeki gibi trilyonluk malzemeler var.
    10- Hangi okulun bu kadar temiz ve düzenli. Görünüşü bu kadar lüks. Devlet üniversitelerinde tuvalatin yanından bile geçemezsiniz. Bizim tuvalatlere ise tabiri caizs bal dök yala.
    11- Hangi okulda öğrenciler arasında siyaset bu kadar geri planda. En sağcısıyla en solcusu her zaman yan yana.
    Evet doğru okulumuzun birçok sorunu var. Tatilimizin az olması bunlardan biri. Okulun temmuzun sonunda bitmesinden dolayı yaklaşık 40 günlük tatilimiz oluo. Fakat bunun sebebi, sene içinde 4 ayı iş yerlerinde geçirmemizdir. Yani eylülden temmuz sonuna kadar sürekli ders işlemiyoruz. Diğer bir sorun ise okulumuzun yeni olmasından kaynaklanan yönetim sorunları fakat emin olun her geçen gün sürekli gelişmekteyiz ve bu sorunları gidermekteyiz.
    Ben kimseye bizim okulumuzu yazın diye bir öneride bulunmak istemem fakat tobb etü diyip geçmemek, üstünde defalarca düşünmek lazım diye düşüüyorum.




  • Bir kaç yorumda ben yazmak isterim. Özellikle iktisadi idari birimler fakültesi ile alakalı bölümler yazılcaksa bu tip üniverstieler öss tercih listesinde kesinlikle yazılmalı. Örneğin Tobb etu üniv, İzmir Ekonomi üniv, İstanbul Ticaret üniv bu tip üniversitelerin öss de burslu puanları çok yüksekdir. Bu üniversitelerin en büyük avantajı, öğrencilerine diğer üniversitelere göre çok rahat iş imkanı sunabilir çünkü doğrudan yada dolaylı olarak pekçok işletmeyle alakalıdır. Örneğin googleda izmir ekonomi-tesco kipa diye bi araştırma yaparsan dediğimi çok rahat anlayabilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi svs -- 25 Haziran 2009; 20:51:41 >
  • Arkadaşlar ortam eğitim sizin düşündüğünüz gibi bişi diil. Ben kısaca açıklamaya çalışayım. Bizim okulumuzda diğer okulların aksine 3 dönem vardır. 2. sınıftan itibaren her öğrenci bu dönemlerden 2 tanesini okulda geçirirken birini işyerlerinde ortak eğitimde geçirir. Örneğin 1. dönem 3. sınıflar ortak eğitime gider, 2. dönem 2. sınıflar ortak eğitime gider, 3. dönemde ise 4. sınıflar ortak eğitime gider. Senin normal olarak alman gereken dersler üniversite tarafından sen okuldayken kesinlikle açılır. Yani ortak eğitimdeyken derslere girememe gibi bi durum, dolayısıyla burs kaybı die bi durum kesinlikle yoktur. Ortak eğitim bize ders külfeti getirmez aksine derslerden uzak kalıp dinlenmek için, kendimizi pratikte geliştirmek için bir fırsat tanır. Ortak eğitimdeyken hiçbir dersten sorumlu değilsin... Sadece mesai saatleri içerisinde iş yerinde bulunup stajını tamamlayacaksın.




  • Hazırlık konusunda da arkadaşlar bişeyler sormuş onları cevaplayayım. Hazırlıkta 3 kur vardır. Herkes ingilizce seviyesine göre bu kurlara yerleşirilir. C kuru en yüksek kurdur. Bu kura ingilizce seviyesi yüksek olan kişiler gider. Bu kişilerin 1 dönem hazırlıkta okuyup 2. dönem bölüme geçme şansı vardır. Tabi aralık ayında yapılacak toefl sınavından başarılı olurlarsa. Başarısız olurlarsa diğer kurdaki kişilerle temmuzun başındaki toefl sınavına hazırlanırlar. A kuru en düşük kurdur. Bunlar B kuruna göre günde 1 saat daha fazla ders işlerler(Toplam 6 saat). Temel seviyeden hiç ingilizce bilmioyormuş gibi başlanır. Temmuz başına kadar normal çalışma temposuyla bu kişiler hazır hale gelir. Tabi temmuzu bekleyemeyenlerde olabilir. Bunlar okuldan bağımsız olarak kurslarada gidip toefl sınavına girebilir. Bu sınavdan başarılı olurlarsa zaten bizim okulda hazırlığı geçmiş sayılır. O derecesini bizim okulda saydırabilir yani.
    Diğer bir konusu burs konusu. Hazırlıkta başarısız olan kimsenin bursu kesilmez. Hazırlıkta 2. seneyi okuyan herkesin bursu devam eder.(devamsızlıktan kalmamak şartıyla) Hazırlıkta 2 sene kalan kişiler ingilizceden sorumlu olarak otomatikmen bölüme geçer. Bölümde aldığı ingilizce dersinden başarılı olan kişi hazırlıktan da başarılı olmuş sayılır.




  • Tobb endüstri mezununun diğer endüstri mezunlarından tek farkı(mezun olduğunda) iş tecrübesi piyasayı yakından takip etme imkanı.En azından bana kazandırdıkları bunlar.Türkiye genelinde en çok kalite sistemi oluşturmak, üretim planlama da çalışırsın.Ama kendini başka yönlere sevk edebilirsen daha iyi alanlar bulabilirsin.

    Kendimden örnek vermek gerekirse okula başladığımda üretim planlama müdürü olmak benim için top pozisyondu.Ama üretimin içine girince -her ne kadar zevkli de olsa- ve çalışma hayatını yakından tanıyınca mesai kavramının bana ters olduğunu anladım.Bu yüzden gelecek planlarımı sanayide kullanılan erp mrp gibi programların tasarımı, geliştirmesi ve simülasyon gibi işler üzerine kurdum.Okula başlayınca herşey çok değişiyor.
  • Ben de abin mezun oldu işsiz kaldı falan sandım, yazdığından öyle anlamışım. İşin içinde olmadan yüzeysel yorum yapmak mantıklı değil. Yorum yapan kişiye sormak lazım kaç tane burssuz/yarı burslu mezun tanıyor da acaba bu tip yorumlar yapabiliyor? Üstteki mesajımda 2. paragrafta yazdıklarım kendi dönemimden mezun arkadaşların bazılarının durumu.

    Bizde Hukuk mezunu henüz yok, şu an 2 ya da 3. sınıf olması lazım en fazla, yeni kuruldu fakülteleri. İktisat ve İşletme'den mezun arkadaşlarım var, kimisi yüksek lisans yapıyor özellikle Ankara'da, kimisi işe başladı. Kendi bölümüm olmadığı için onlarla ilgili bilgim sınırlı ama herkesin ismini bildiği banka, denetim kurumu vb. kuruluşlarla işe başlayanları duymuştum. Niteliksiz insanlar değil neticede, kendi dallarının en iyi yetişmiş yeni mezunları olduklarını rahatlıkla ifade edebilirim. İİBF akademik kadrosunu, yabancı dil programlarını, açılan seçmeli derslerini, staj olanaklarını ve uzmanlaşma yelpazesini incelediğinde (bunların hepsi web sayfalarımızda var) ya da sen de inceleme hatta bu işleri bilen birine incelet, bana hak vereceksin zaten.

    Şimdiye dek çeşitli mülakatlara, iş görüşmelerine girdim ben de. Hiçbiri olumsuz sonuçlanmadı, çevremden olumsuz bir izlenim de edinmedim tobb etü mezunu olduğum için. Mezun arkadaşların referansları sağ olsun, bazı mülakatlarda onların başarılı çalışmaları bizim o şirketlere girişimizi olumlu yönde etkiledi. 2000 yılından sonra kurulan tüm üniversiteler içinde yapılan sıralamada da tobb etü 1. oldu, "urap sıralaması" diye aratırsan google'da göreceksin. Şu an tabi ki belli başlı üniversiteler oturmuş sistemleriyle, kampüsleriyle bizden önde; Bilkent olsun Sabancı olsun. Öte taraftan tobb etü'nün kurulduğu günden beri geliştiğini ve "üst düzey" üniversiteler arasında yer alma yolunda ilerlediğini de kimse inkar edemez. Daha kuruluşunun birinci, ikinci, üçüncü senesinde bile Türkiye'de 50 yıllık 100 yıllık üniversitelerle kıyaslanan bir üniversiteden bahsediyorsun. Şu forumu incelediğinde de durumun böyle olduğunu göreceksin zaten.

    Taban puanlarımızı da incelersen, genelde tüm üniversiteler arasında ve vakıf üniversiteleri içinde ilgili sıralamalarda en üst sıralardayız. Genelde Bilkent önde oluyor, bazı bölümlerde tobb etü 1. sırada. Sadece burslu değil, yarı burslu ve ücretli puanlarda da durum bu.

    Önyargı meselesi çok da anormal değil aslında, çünkü 50 küsür vakıf üniversitesi olması lazım, ortaya doğru düzgün bir vizyon koyan, öğrencisine para harcayan, düzgün akademik kadro kurup yeni akademisyen yetiştirmeye çalışanların sayısı çok az. En fazla 5-6 tanesi cidden derli toplu her anlamda. Çoğu x holding girişimcisinin para kazanma amaçlı kurduğu okullar. Dolayısıyla önyargı çok da anormal değil. Senin de kafa karışıklığın burada normal olarak başlıyor.

    Vakıf üniversiteleri genelinde konuşursam "iyi" vakıf üniversitelerinden mezun olmak (tobb etü özelinde ifade etmiyorum) sana bırak dezavantajı, avantaj sağlar. Hoca kadrolarıyla-referanslarıyla, staj imkanlarıyla, hocalarla iletişim anlamında (yüzlerce kişilik amfilerle, daha uygun ders ortamlarını kıyaslayabilir misin?), fiziksel ortam anlamında, belli vakıf üniversiteleri özellikle mühendislik ve iibf bölümlerinde cidden çok iyi durumdalar. Tabi bölüm bazında sıkı araştırma yapmak lazım ama özellikle de işin içinde olan, iyi vakıf üniversitelerinden mezun olmuş ya da öğretim üyesi tanıdıkların varsa onlara da danış, aşağı yukarı benim üstte dediklerimi ifade edeceklerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 18 Kasım 2010; 17:00:06 >







  • Bi izleyin derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: n_mert

    quote:

    Orijinalden alıntı: darknight34

    2 3 gün önce aradığımda ham puan dediler hatta üstüne basa basa sordum sadece sınav puanı demi diye aynen onayladı beni.Siz o okulda mı okuyorsunuz?

    3 yıl önce girdim okula, eğer ham sıralamaya göre burs verilseydi mevcut aldığım bursun yarısını alırdım. Ama sistemde değişiklik olmuş olabilir. Okulda eğer görevliler ham puan dediyse doğrudur.

    Merkezi yerleştirme ile yatay geçişe burs verirler mi ki acaba? Ham puana bakarak ?
  • Bu sene öss ye girdim ve iyi bir sonuç aldım. Tercih aşaması yaklaşıyor. Mühendislik düşünüyorum ve birçok üniversiteyi araştırdım. Puan sıralamasında Tobb dikkatimi çekti. burslu bölümlerinin puanları hep ilk 5 içerisinde. Sitesini bi inceledim ve ilk 500 e 950 tl burs verdiklerini gördüm
    Yanlış bi tercih yapmak istemiyorum. Boğaziçi bilkent varken Tobb a gitmek mantıklı mıdır? Sonuçta yeni bi üniversite gelecekte ne olacağı bilinmez. Bu üniversite hakkında bilgisi olan, fikir beyan etmek isteyen arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum...



  • Üstün başarı bursunda 1.5 ila 2.5 milyar arası deişen bir miktar bile alabiliyorsun..

    Bizim bir üst dönemden bi eleman gitmişti geçen sene TOBB a.. Alanı eşit ağırlıktı ama sözelden derece yapmıştı.. Ya 1.5 ya da 2.5 gibi bir miktar alıyordu yalan olmasın..

    Yeni açılmış bir yere gitmek her zaman risktir ama tobb kalifiye eleman alıyor ve akademik kadrosu da gayet iyi sanırım.. Bence bu riski almaya değer..

    Ben İstanbul' da oturuyorum ve Ankara düşünmüyorum.. Ankara' da okumak istiyorsan korkmadan tercih edebilirsin.. İstanbul dışında okumak isteseydim kesinlikle TOBB gidebileceğim yerlerin başında olurdu..

    Adamların imkanları da gayet geniş.. Geçen sene adamlar bizim okul için özel uçak kaldırıp TOBB a gezdirmeye götürmüştü..

    Sonuç kesinlikle düşünülebilir.. Pişman olmazsın..
  • TOBB iyi bır unıversite.Arkasına kuvvetli bir kurumu almıs ve sureklı gelısmeye acık bır yer.Ancak maddi olarak sıkıntınız yoksa bılkent ve odtu gibi uni.ler varken tobbu tavsıye etmem.Ayrıca bılgıdım kadarıyla bılkent burslu ogrencılerıne aylık 300 lira gıbı burs saglıyor.Bu da az para sayılmaz.
  • Her ne kadar özel okullardan nefret etsem de

    Bilkent'in burslu öğrencilerine gerek yurtdışı gerek yurtiçinde sonsuz imkanlar, olanaklar tanıdığına kimsenin şüphesi yok.
  • TOBBda staj imkanları çok geniş ve mezun olana kadar oldukça fazla deneyim kazanabiliyorsun. Düşün derim.
  • Bu okulda okuyorum ve bu konuda biraz seni aydınlatmak bnaa düşüyor sanrırım..


    Bahsettiğine göre puanın gayet iyi..

    Fakat bu okula gelmeden önce kafana yazman gereken bir kaç şey olucaktır...

    Birincisi çok sıkı bir hazılrık dönemi geçireceksin....Yeri gelecek söyleneceksin ben 1 yıl öss ye bu kadar kasmadım bu ne böyle diye...
    (devamsızlık saatleri sınırlı,dersler agır, yeri geliyor haftanın 6 gunu ders) (toefl denen bir bela var biraz araştırırsan detaylı bilgi bulabilirsin)

    Neyse ben ilngilizceyi bir şekilde hallederim bolume geçerim diyosan da dusunmen gereken bir konud haftada 40 saate yakın ders göreceksin(özellikle muhendisliklerde) artı cts ve pazar gunleri de sınavlar olucak...

    Kaba bir hesapla Yılın 10-11 ayını okula gidip gelerek geçireceksin......


    Şimdi sana soruyorum alacagın para için bu durumları göze alırmısın????

    Zira maddi durumunda iyiyse bu okulu hiç düşünme bile derim...




  • Okulun iyi ya da kotu yonlerinde her zaman yrdımcı olmaya çalışırımm arkadaşım.aklına takılan bir şey varsa sorabilirsin buradan...
  • (p.m. den atmıştım ama buradan cevaplarsanız herkes bilgi sahibi olur)

    1negatheef
    Merhabalar, Tobb Etu konusunda yardımcı olduğunuz için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
    okulla ilgili bir kaç sorum olacak,

    -Tobb daki ortak eğitim programı ilgimi çekti. Bu sadece tobb da mı var? Sonuçta okul bittiğinde mesleğinle ilgili bi tecrübeye sahip oluyorsun. Bu diğer okullara göre ciddi bi avantaj sağlıyor mu?

    -Okulun 3 dönem olduğunu duydum doğru mu? Hangi aylarda tatilleri var?

    -Okuldaki ideolojik yapı hakkında biraz bilgi verebilir misiniz? Yönetimde iktidarın düşünce yapısı hakim diye biliyorum. Okulda bunu sezebiliyor musunuz? Yani siyasi görüşler öğrencilere yansıyor mu? Çünkü bu işlerden uzak bi okul seçmek istiyorum.

    -Bi de Ankara düşündüğüm için büyük ihtimal Bilkent veya Tobb olacak. Size tekrar tercih hakkı verselerdi hangisini seçerdiniz?

    vereceğiniz bilgiler benim için çok önemli. tekrar çok çok teşekkür ediyorum...




  • Öncelike pm alıp gönderemiyorum kusura bakma arkadaşım telefon dogrulasında problem yaşadım burdan yazayım cevabını




    Ortak eğitim porgramı turkiyede sadece tobb etude var gerçekten faydalı bir sistem..Buyuk bir artı oldugu kesinlikle dogrudur..Okulu bitirdiğinde Yaklaşık 1 yılllık iş tecbrubesine sahip oluyorsun ayrıca bu yaptıcagı staj da fotokopi çekme vb gibi işler yaptıgın staj değil tamamen bolumunle alakalı oluyor.Ve iyide maaş alıyorsun gittiğin yerde.Gel gelelim bu sistemin de hatalı noktaları var.Staj komisyonunda yuzde 80 tanıdık torpil davaları donuyor.Ya komisyonda bir tanıdgın olursa yada hatrı sayılır bir akraban falan varsa stajın gerçekten iyi yerlere çıkıyor ve bu da kariyerinde önemli bir adım oluşturuyor.

    Yok benim tanıdıgım falan dersende hatrı sayılır bir not ortalaması gerekiyor.Aksi taktirde staj dönemin bir kabusa dönüşüyor...



    Okulun 3 dönem oldugu dogrudur..
    Tatil demişsinaçıkcası ben pek tatil diye bahsedebilecek bir zaman göremiyorum..:)

    Şuan ben hazırlık sınıfındayım geledcek senenin akademik takvimi açıklandı 1.sınıflar için eylul 20-agustos 10 arası olarak belirlenmiş..Resmi tatiller ve bayram tatilleri dışında tatil yok..Her dönem arasında 1 er haftalık tatilcikler var sadece :=)




    Gelelim 3..meseleye duydugun kesinlikel dogrudur ama okul içinde ogrenciler arasında bir siyası tarştırşma veya buna baglı bir gerilim oldugunu görmedim duymadım.Herkes kendi havasında takılıyor bu konuda.Bana dokunmayan yılan bin yaşasın tarzında....


    Bilkent mi tobb mu konusuna gelince ben ne kadar yorum yapsam yinede karar sana kalıyor..
    en başta iki okulun ortamı çok farklıdır..Bilkentte genelde parantez içinde elit kesim takılır altında son model arabası cebinde milyarlık kredi kartları olan tarzdan tipler...Bilkentin buyuk kısmı bu şekilde.Bu kişilere ayak uydurmak zor gelebilir çogu insana...


    Bilent in avantajı bi kere kampusu olması universite gibi universite olması bu çok önemli bir faktör bence..Tobb etu de bana kalırsa universite havası yok.Bildiğin bir kolej havasında ilerliyor..
    Tatil durumunda buyuk sıkıntı var tobb etu nerdeyse yılın 11 ayı okulda çalışarak geçirmen gerekebilir(yeri gelicek cumartesi pazarlar dahil) bilknette ise boyle bir durum yok kısmen de olsa tatil sureleri daha uzundur..


    Gelelim alıcagın burs a kesinlikle derece yaptıgın durumda(ilk 1000) Ulkemiz şartlarında çok harika bir para alırsın eline tobb da.Fakat ne derece rahat edersin bunu düşünmen gerek..Eger maddi imkanın varsa okuldan alıcagın bursu hiç düşünmeden tercihini yapmanı ben sana tavsiye ederim......


    Şuan benim yazabilecegim sana bu kadar..Eger daha fazla bilgi istersen yada aklına takılan noktalar olursa buradan sana yardımcı olmaya çalışırım......




  • İlgin için gerçekten çok çok teşekkürler. Aklımdaki soru işaretlerini giderdin.
    Temmuz ayı içerisinde Ankaraya gelip okulları yakından incelemeyi düşünüyorum. Ondan sonra bi karar verip gidecez artık hayırlısı..
  • ben tobb etü öğrencisiyim 3. sınıf makine.. okulun verdiği imkanlar bir öğrenci için yeterli imkanlar hatta fazlası bile.. yalnız dersler ağır bunu söylemek lazım.. akşamları sınava girmeye, yoğun ve ağır bir hazırlık okumaya, haftasonlarını okulda geçirmeye razı mısın öncelikle bunu sor kendine..

    eğer razı isen şunları söyleyebilirim, güzel bir ortamı var üniversitenin kampüs alanı büyük olmasa da... hem hepsinden ötesi yurt inşaatı tamamlanıyor okulun hemen yanında, böylelikle ulaşım problemin ortadan kalkacak..

    konu başlıklarıyla aklıma gelenleri yazayım

    LAPTOP->her öğrenciye laptop veriliyor, bu çok güzel bir paylaşım ağı oluşturuyor öğrenciler arasında, üniversitenin içinde her noktada wireless var hem de bağlantı hızı oldukça yüksek ve 3 yıl boyunca da garanti kapsamında olduğu için laptopun, bozulduğunda senin için bir sıkıntı olmuyor veriyorsun servise hallediyorlar. derslikler oldukça modern, projeksiyon her derslikte veya amfide var...

    PARA->derecen iyiyse çok güzel burs imkanı sağlayacak okul sana ailenden + olarak para almana gerek kalacağını zannetmiyorum. verdiği bursun yanında, yurt tamamlanana kadar her öğrenciye ev yardımı da veriyordu fakat yurt tamamlandıktan sonra bedava kalacağın için yurtta, artık vereceklerini zannetmiyorum.

    STAJ->okul 3 dönemden oluşuyor 2. sınıf ve sonrası için.. (1. sınıfta isteğe bağlı) ve 2. 3. 4. sınıflar olmak üzere her yıl 3buçuk ay ortak eğitim kapsamında staj yapıyorsun okulun anlaşmalı olduğu yurt içi veya yurt dışı firma, şirketlerle. bu sana iyi bir iş deneyimi kazandırıyor ve hepsinden ötesi maaş alıyorsun en az asgari ücret eğer yurt dışına gidersen 1000 euroya kadar para alırsın..

    ORTALAMA-> burslu gireceksen ortalaman 2.5/4 olmalı en az, ve bunun altına inersen naneyi yersin. ha burssuz girip 3.5/4 yaparsan da okul harcını ödemiyorsun güzel bi imkan bu da...

    ha şunu da söyleyeyim, ben burslu değilim. memnun muyum evet ama çok yoruldum çokk...

    SİTE->www.etu.edu.tr




  • ben de bu yıl sınava girdim tobb etü ee (burslu) mu itü elektronik mi yazsam diye arada kaldım.Tobb un beni en çok çeken yönü ortak eğitim modeli sonuçta tobb özel sektörün kalbi mezun olunca iş sıkıntısı yaşanmaz diye düşünüyorum bunun yanında okul boyunca kazanılan iş deneyimi de fazlasıyla güzel.Beni düşündüren yönleri yaz tatilinin olmayışı(ne kadar doğru bilmiyorum okuyan arkadaşlar cevap verirse iyi olur).Hazırlık sınıfının sonundaki toefl sınavının söylenene göre zor oluşu (ingilizcem şuan temel seviyede ).Yıl içerisinde ortyalamanın 100 üzerinden 60ın altına düşmesiyle üniversiteye borçlanman.Merak ettiğim tobb u burslu kazanıpta ingilizce ve 60 olayında dolayı okuldan ayrılan var mı.Yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.