Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
13
Favori
111.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bize kimse bişey söylemedi ne demek , tabiki de herşey söylendi yine söyleniyo. Herşey açık ve net. Okul ZOR. Okul YOGUN. Okulun iç işleri KARIŞIK. Fakat akademik kadro GUCLU. YURTLAR OTELLERDEN FARKSIZ. Yakında Tıp Fakultesi de acıcak ve kendi hastanesi var. Kampusu olmasa bile binalar derslikler rahat ve şık. Mini Teknokent Yapılmakta. İstersen olaylara bide bu yonden bak. ULan öyle şeyler yazıyosunuzki yalan yanlış resmen okuldan para alıyomusum da burda okulu savunuyomusum durumuna falan düsüyorum :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslan26

    quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    quote:

    Orijinalden alıntı: Searil

    Okulu bu kadar kötülüyosun da , bu kadar memnun olmadıgın nedir ki? Bizde okuyoruz gayet gittik stajımızı yaptık 3.5 ay projenin icinde yer aldık iş yeri nedir ogrendik. Akademik kadro da bilgisayar bölümündeyim ve fena değil. Evet zor ve yorucu bi okul fakat bu okulu kötü yapmaz , sen 11 ay okumayı terich eder yada etmessin olay bu. Mezun olunca özel sektorde toplam 2 hafta tatilin bile olmayacak ve suan ben buna hazır sayılırım. Yazın 3 ay tatil yapsalar kafayı yerim herhalde bosluktan. Ben kimseye illa Tobb'a gelin vs gibi baskı yapıcak biri değilim. Okulun eksik yonleri de her okulda oldugu gibi vardır bu konularda da gayet objektif bir şekilde yorum yapabilirim. Fakat genel anlamda ogrenci de isterse Tobb insanı mesleki anlamda gayet iyi bir şekilde yetiştirir ve hazırlar. Hayır 11 ay okumak istemiyosaydın gelmeseydin arkadasım , geldiysen de ağlayıp durma yapamıyorum okul cok zor diye , cek git bilkente veya baska bi yere 7 ay okur 5 ay tatil yaparsın istedigin hayata kavusursun

    şartların böyle oldugunu kimse bize söylemedi hocam . o yüzden benim derdim de gelecek arkadaşlara yol göstermek benim düştüğüm hataya düşmelerini engellemek olay bu kadar basit. gerisi kendi bilecekleri iş.Zamanında Bize soylenen,şuan hala aynı şekilde devam eden klişeler staj var iş var vs gibi cümlelerin arkasındaki gerçekleri ben açıklamaya çalışıyorum o kadar isteyen gelir isteyen gelmez.

    Bu üniversiteyi tercih etmeden önce 3 dönemli eğitim sistemi olduğunu, senede 3,5 ay staj yapıldığını, İngilizce hazırlığın zorluk seviyesini vb. konuları bilmeden mi yazdın?

    "Zamanında Bize soylenen,şuan hala aynı şekilde devam eden klişeler staj var iş var vs gibi cümlelerin arkasındaki " şu cümleyi açar mısın biraz?

    Bir de hangi "gerçekleri" açıklamaya çalışıyorsun onu tam anlamadım.

    3 dönemli eğitimden haberim yoktu staj olayını biliyordum evet,ingilzceyi de biliyordum evet kendime guvenmiştim o konuda ama yemedi sonuçta :(

    Gelelim,o istediğin cümleyi açıklamaya, Gel mutlaka, okul iş buluyor çok iyi yerlerde staj yapıyorsun gibi cümleler anlatıldı bana. Ve bu cümleler yeni kayıt olanlara hala anlatılıyor.Ama içeriye girdiğinde işin tamamen farklı oldugunu gördük iş içten geçmişti.Ortak eğitimde o iyi yerlerde staj yapabilmek için çok yüksek not ortalamarının ustune birde tabiri yerindeyse godamanların torpili gerektiğini farketmiştim.
    Her sıradan ogrenci gibi bizde stajımızı yaptık mecburiyetten okulun yerleştirdiği dandirik yerlerde.Sonuç hüzün tabiki. Fotokpi çekme, getir götür işleri hatta kamyondan depoya mal taşımasına kadar yaptım.Okula şikayet ettiğimde burası bana bir şey katmıyor dediğimde biz bişey yapamayız iş yerinin bileceği iş diyerek bizi başlarından atttılar.

    Bu benim başıma gelen durum,yukarıda bahsettiğim şekilde torpil ile iyi yerlere gidenler hariç hemen hemen herkes aynı durumdan şikayetçi.Bahsetmeye çalıştıgım gerçeklerin en başında da staj yapıyorsun iş buluyorlar stajdan sonra iş yerinde kalıyorsun gibi geyiklere yeni gelecek arkadaşların daha iyi karar vermesine yardımcı olmak.Kısacası,stajdan sonra staj yaptıgın yerler seni işe çagırıyor felan gibi laflar tamamen yalan ha vardır tabi bu durumda olanlar ama 5-10 kişiyi geçmez :)

    İkinci bir durumda okulun sosyal hayatı resmen sıfır,üniversite dediğin yer sadece eğitimden ibaret olmamalı.Nasılsa özel okul sosyal hayatı vardır diye düşünen arkadaşlar yine geldiklerinde hayal kırıklığına uğrayacaklar.

    Bu ve bunun gibi bir çok şeyi sayabilirim ben kendi adıma. Zaten pm ile soranlara da bilgiyi veriyorum. Selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Searil

    Bize kimse bişey söylemedi ne demek , tabiki de herşey söylendi yine söyleniyo. Herşey açık ve net. Okul ZOR. Okul YOGUN. Okulun iç işleri KARIŞIK. Fakat akademik kadro GUCLU. YURTLAR OTELLERDEN FARKSIZ. Yakında Tıp Fakultesi de acıcak ve kendi hastanesi var. Kampusu olmasa bile binalar derslikler rahat ve şık. Mini Teknokent Yapılmakta. İstersen olaylara bide bu yonden bak. ULan öyle şeyler yazıyosunuzki yalan yanlış resmen okuldan para alıyomusum da burda okulu savunuyomusum durumuna falan düsüyorum :D

    hocam kusura bakmada ,yurdu bi derece anlarım da Tıp fakültesinin teknokentin yada saatte 5 ton üreten su türbinin tercih edecek ogrenciye ne faydası olacak yapma gözünü seveyim :)

    Ayrıca kampusun olmaması zaten başlı başına bir sorun bildiğin özel lise gibi. Böyle bir yerde universitede sosyal hayatın olmasını zaten bekleyemezsin.




  • Şimdi madem herkes düşüncelerini yazıyor, bu okulu bilen birisi olarak ben de bir iki kelam edeyim. Denmiş ki akademik kadro güçlüdür. Bölümüm için konuşursam evet kadro dinamik ve öğrenmeye öğretmeye istekli hocalardan oluşuyor. Türkiye’de en iyisi mi? Hayır değil, çok daha iyi hocalar getirtilip, tam zamanlı hocaların sayısı artırılabilir. Ama bu, çok fazla şikâyet edilecek bir durum değil; her ne kadar biz göremesek de ilerde üniversite büyüdükçe kadro da ona göre şekillendirilecektir.
    Fakat kaliteli eğitim dediğimiz süreçte sadece hocanın iyi olması yeterli midir? Değildir bunun yanında fiziki materyal ve imkânların da uygun olması gereklidir. (Tabi en önemlisi üniversite öğrencisinin öğrenmek için kendisinin çabalaması gereklidir) Sınıflar şık ve rahat denmiş. Şıklığı konusunda evet dışarıdan bakıldığında gayet şık ve temiz ama rahatlık konusu tartışılır. Üniversitenin gerçek amfileri dışında, çakma amfi diye tabir edilen sınıflarda dersiniz varsa ve sınıfınız +45 kişi civarıysa ön sırlarda yer bulamayacaksınız ve hocayı arka kısımlardan duymak imkansız hale gelecek. Sınıflardaki ses iletimi konusu gerçekten büyük bir sorun oluşturuyor. Mesela bu okulu seçmeden önce bu kısım bana söylenmedi ve bunu bölüme başlayınca öğrenebildim. Gelmeyi düşünen arkadaşların dikkatine 1!
    Okulun zor, yoğun; tatillerin az olduğu söylendi. Eyvallah buna itirazım yok; AMA kimse bölüm derslerinin bu yoğunluktan ötürü yetişmediğini söylemedi. 12 haftalık konserve eğitim ne verimli ne de tam olarak tüm konuları kapsayacak biçimde kurgulanmış. Mecburen bu dersleri tatillerde kendim halletmek zorunda kalıyorum ki ileride akademik anlamda bir eksiğim kalmasın. Gelmeyi düşünen arkadaşların dikkatine 2!
    Nasıl bir teknoloji üniversitesidir ki interneti aşağıdaki amfilerde çekmesin, avi,mpeg,mp3 ve sayamadığım birçok formatta dosya indirimine izin vermesin, Google Documents e belge upload edemesin, saçma sapan filtreleme programlarından ötürü hiçbir işe yaramasın. Bu okula gelmeden önce bu kısmı da kimse bana söylemedi ve yine ne yazık ki okula geldiğimde vaziyeti öğrendim. Gelmeyi düşünen arkadaşların dikkatine 3!
    Herkes okula tıp fakültesi açılmasını olumlu karşılıyor. Ama tıp fakültesi kurulan üniversitelerin kaderleri de maalesef sanıldığı gibi iyi olmuyor. Bir kere tıp fakültesi, ucuz bir bölüm değil; hem gerekli teçhizatı sağlamak hem öğretim üyelerini bulmak son derece maliyetli ve külfetli. Okul yönetimi zaten maliyetleri kısmak için elinden geleni yapıyor, bir de tıp fakültesi kurulduğunda, artık diğer fakülteler, ödenek almak için senatoya mı dilenecekler bilmiyorum. İşin bir diğer kısmı da tobb etü, adı üstünde ekonomi ve teknoloji eksenli olarak kurulmuş ve felsefesini buna endekslemiş olan bir üniversite. Yani daha çok işletme, iktisat, girişimcilik gibi alanlarla, sanayi ile işbirliği içinde olduğu için mühendisliklerde uzmanlaşmaya yönelik olarak kurulmuş. Siz kuruluştan 8 sene sonra kalkıyorsunuz ve bu sayılan bölümler henüz tam oturmamışken, bir de tıbba el atıyorsunuz. Naçizane görüşüm, bu atılım, diğer bölümlerin gelişimini yavaşlatacak ve tobb etü yü her dalda olan ama hiçbir dalda tam olamayan bir üniversite haline getirecektir. Gelmeyi düşünen arkadaşların dikkatine 4!
    Benden önceki arkadaşlar ortak eğitimi illa ki dile getirmiştir. Ama bir defa daha tekrar edeyim. Eğer çok yüksek bir ortalamanız veya iyi yerde torpiliniz yoksa o üç aylık ortak eğitim süreci size iş deneyimi kazandırmaktan çok ofis işleri deneyimi kazandırır. Bu kısım okula gelmeden önce bana söylenmedi. Gelmeyi düşünen arkadaşların dikkatine 5!
    Kütüphanede elektronik materyaller olmasına rağmen ulaşımı zor; basılı materyal sayısı ise diğer iyi üniversiteler ile karşılaştırıldığında yetersiz. Ayrıca sınav zamanları da üniversite kütüphanesi yetersiz kalıyor ve bu sırada ders olan sınıflara zırt pırt dalan öğrencilerle karşılaşabiliyorsunuz. Kütüphanenin çalışma saatleri ise son derece kısıtlı. 24 saat açık bir ODTÜ Kütüphanesi beklemeyin, hayal kırıklığına uğrarsınız. Bu kısım da bana söylenmedi ama öğrenebileceğim bir eksiklik olduğu için okula bir kabahat yüklemiyorum ve burası benim hatam. Ama yine de, gelmeyi düşünen arkadaşların dikkatine 6!
    Zamanında tanıtım günlerinde, bize yok TOBB’un büyüklüğü yok iş verdiği vs. konularında birçok vaatte bulunulmuştu. Henüz mezun değilim ama mezun olduğumda okulun bana iş vereceğini sanmıyorum. Eğer bahsedilen şey ortak eğitim yapılan firmalarda işe girmekse, şimdiye kadar staj yaptığım yerlerin kırtasiye işlerini yapmak üzere bir iş alımında bulunacağını sanmıyorum; bu türden bir alım olsa bile buna başvurmayı düşünmüyorum. İş vermenin bu kapsamda bir şey olduğu bana gelmeden önce söylenmedi. Gelmeyi düşünen arkadaşların dikkatine 7!
    Bir diğer konu, bizim okulda bitmek tükenmek bilmeden sürekli oynanan program ve müfredatlarla bunun sonucu ortaya çıkan intibak mağdurları. Bu okuldaki intibak düzenlemeleri, öğrencinin mağduriyetini azaltan değil, mağduriyeti bizzat ortaya çıkaran düzenlemeler. Mesela, geçen yılki düzenleme sonucunda, önceki senelerde almakla yükümlü olup artık almakla yükümlü olmadığım dersleri aldığıma mı üzüleyim yoksa eskiden almak zorunda olmayıp şimdi almam gereken dersleri henüz almadığıma mı? Eğer bu okulda bir yenilik bir düzenleme yapılıyorsa korkuyorum; çünkü biliyorum ki birileri mağdur olacak ve ben de o birilerinin içinde olabilecem. Saçma intibakların varlığı hakkında da kimse beni bilgilendirmedi. Gelmeyi düşünen arkadaşların dikkatine 8!
    Bunlar dışında ders programı çakışmaları, sosyal hayatın yokluğu, üniversite öğrenci profili, yeni DÜZENLEME BÜT ler, sınav dönemine konulan ek dersler vb. konulardan hiç bahsetmeyeyim. Bu kısımlar da gelmeyi düşünen arkadaşlara SÜRPRİZ OLSUN!

    Saygılarımla




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    quote:

    Orijinalden alıntı: aslan26

    quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    quote:

    Orijinalden alıntı: Searil

    Okulu bu kadar kötülüyosun da , bu kadar memnun olmadıgın nedir ki? Bizde okuyoruz gayet gittik stajımızı yaptık 3.5 ay projenin icinde yer aldık iş yeri nedir ogrendik. Akademik kadro da bilgisayar bölümündeyim ve fena değil. Evet zor ve yorucu bi okul fakat bu okulu kötü yapmaz , sen 11 ay okumayı terich eder yada etmessin olay bu. Mezun olunca özel sektorde toplam 2 hafta tatilin bile olmayacak ve suan ben buna hazır sayılırım. Yazın 3 ay tatil yapsalar kafayı yerim herhalde bosluktan. Ben kimseye illa Tobb'a gelin vs gibi baskı yapıcak biri değilim. Okulun eksik yonleri de her okulda oldugu gibi vardır bu konularda da gayet objektif bir şekilde yorum yapabilirim. Fakat genel anlamda ogrenci de isterse Tobb insanı mesleki anlamda gayet iyi bir şekilde yetiştirir ve hazırlar. Hayır 11 ay okumak istemiyosaydın gelmeseydin arkadasım , geldiysen de ağlayıp durma yapamıyorum okul cok zor diye , cek git bilkente veya baska bi yere 7 ay okur 5 ay tatil yaparsın istedigin hayata kavusursun

    şartların böyle oldugunu kimse bize söylemedi hocam . o yüzden benim derdim de gelecek arkadaşlara yol göstermek benim düştüğüm hataya düşmelerini engellemek olay bu kadar basit. gerisi kendi bilecekleri iş.Zamanında Bize soylenen,şuan hala aynı şekilde devam eden klişeler staj var iş var vs gibi cümlelerin arkasındaki gerçekleri ben açıklamaya çalışıyorum o kadar isteyen gelir isteyen gelmez.

    Bu üniversiteyi tercih etmeden önce 3 dönemli eğitim sistemi olduğunu, senede 3,5 ay staj yapıldığını, İngilizce hazırlığın zorluk seviyesini vb. konuları bilmeden mi yazdın?

    "Zamanında Bize soylenen,şuan hala aynı şekilde devam eden klişeler staj var iş var vs gibi cümlelerin arkasındaki " şu cümleyi açar mısın biraz?

    Bir de hangi "gerçekleri" açıklamaya çalışıyorsun onu tam anlamadım.

    3 dönemli eğitimden haberim yoktu staj olayını biliyordum evet,ingilzceyi de biliyordum evet kendime guvenmiştim o konuda ama yemedi sonuçta :(

    Gelelim,o istediğin cümleyi açıklamaya, Gel mutlaka, okul iş buluyor çok iyi yerlerde staj yapıyorsun gibi cümleler anlatıldı bana. Ve bu cümleler yeni kayıt olanlara hala anlatılıyor.Ama içeriye girdiğinde işin tamamen farklı oldugunu gördük iş içten geçmişti.Ortak eğitimde o iyi yerlerde staj yapabilmek için çok yüksek not ortalamarının ustune birde tabiri yerindeyse godamanların torpili gerektiğini farketmiştim.
    Her sıradan ogrenci gibi bizde stajımızı yaptık mecburiyetten okulun yerleştirdiği dandirik yerlerde.Sonuç hüzün tabiki. Fotokpi çekme, getir götür işleri hatta kamyondan depoya mal taşımasına kadar yaptım.Okula şikayet ettiğimde burası bana bir şey katmıyor dediğimde biz bişey yapamayız iş yerinin bileceği iş diyerek bizi başlarından atttılar.

    Bu benim başıma gelen durum,yukarıda bahsettiğim şekilde torpil ile iyi yerlere gidenler hariç hemen hemen herkes aynı durumdan şikayetçi.Bahsetmeye çalıştıgım gerçeklerin en başında da staj yapıyorsun iş buluyorlar stajdan sonra iş yerinde kalıyorsun gibi geyiklere yeni gelecek arkadaşların daha iyi karar vermesine yardımcı olmak.Kısacası,stajdan sonra staj yaptıgın yerler seni işe çagırıyor felan gibi laflar tamamen yalan ha vardır tabi bu durumda olanlar ama 5-10 kişiyi geçmez :)

    İkinci bir durumda okulun sosyal hayatı resmen sıfır,üniversite dediğin yer sadece eğitimden ibaret olmamalı.Nasılsa özel okul sosyal hayatı vardır diye düşünen arkadaşlar yine geldiklerinde hayal kırıklığına uğrayacaklar.

    Bu ve bunun gibi bir çok şeyi sayabilirim ben kendi adıma. Zaten pm ile soranlara da bilgiyi veriyorum. Selamlar.

    Belli ki tercih edeceğin üniversitenin web sayfasını bile incelememişsin. Nasıl bir yanlış olduğunu anlatmama gerek yok herhalde.

    "Okul iş buluyor" lafı zırvalık. Bir üniversitenin görevi mezunlarına "iş bulmak" değildir. Tanıtım ofiisnde ben böyle bir laf duymadım, duysam en başta ben uyarırım böyle birşey olamayacağını ve saçmalığını. Zaman zaman TOBB ve iştiraklerine mezunlar alındı, ben de TEPAV'a giren bazı arkadaşları biliyorum (daha sonra doktora için biri Almanya'ya diğeri Fransa'ya gitti) bu gayet doğal, başarılı adamı tabi ki almak isterler. Bilkent Holding'de, Koç Holding'de, Sabancı'nın şirketlerinde kendi üniversitelerinden mezunları var, gayet doğal.

    Çok iyi yerlerde staj imkanı var, vasat bir yerde de staj yapabilirsin (tabi burada çok iyi-vasat ayrımını dikkatli yapmak lazım neye göre kime göre) Büyük kurumsal yer = çok iyi yer, küçük 5-6 kişilik firma = kötü yer mantığındaysan yanılıyorsun, her yerin kendine göre katkısı oluyor). Büyük kurumsal bir yerde hiyerarşiyi, iş yapma şeklini gözlemlerken; küçük bir firmada daha çok sorumluluk alma şansın oluyor. "Çok iyi yerler" "haliyle" çok talep aldıklarından belli kriterlere göre öğrencileri elemek zorundalar. Dolayısı ile burada en öne çıkan kriter not ortalaması, sen olsan neye dikkat ederdin peki? "Torpil" ya da "referans" iş hayatında her zaman olan birşey, yarın mezun olduğunda da hak etmeyen kişiler senin gireceğin işlere girecek, bu hayatın gerçeği ve her aşamasında var. Bu noktada sana düşen, güçlü olan yönünü öne çıkarıp, insanların dikkatini çekebilmek. Şimdi farkında değilsin ama bu noktayı mezun olmadan önce fark edebilmek bile çok önemli. Sen hakettikten sonra emin ol karşına çok fırsatlar çıkacak. Çok şükür benim çıktı, oradan biliyorum.

    2 senedir iş hayatındayım, bilişim sektöründeyim. "Angarya" olarak nitelenebilecek bazı işleri bazen ben de yapıyorum, 10 sene deneyimli amirim de yapıyor. Mesela bilgisayar mühendisleri yaptıkları işlerle ilgili doküman yazmayı hiç sevmezler, sana birşey katmayan, saatler alan sıkıcı bir iştir ama yapılması gerekir. Ya da yapılan bir projede müşteri sorun yaşıyordur, kimse ilgilenmek istemez ama problem çözülmek zorundadır. Buna benzer çok şeyler yaşıyoruz. Angarya gibi görünen işler senin mesai kavramına alışmanı sağlıyor. Şu da var, stajında asla bir kenara çekilip boş boş oturma, mutlaka işlere ne konuda katkın olabileceğini amirlerine sor, hevesli bir yaklaşımda ol. Mutlaka iş öğrenirsin, yaptıkları projelere kıyısından köşesinden bir şekilde katkın olur.

    "Kısacası,stajdan sonra staj yaptıgın yerler seni işe çagırıyor felan gibi laflar tamamen yalan ha vardır tabi bu durumda olanlar ama 5-10 kişiyi geçmez :)" Kusura bakma da bu ifaden yalan yanlış. Kendi döneminde sadece bilgisayar mühendisliğinde abartmıyorum bazı firmalar 3'er 4'er stajyerlerini işe aldılar, sınıf arkadaşlarımın yarıya yakını iş bile aramadı. Bölümden bölüme bu durum değişebilir ona birşey diyemem. Staj yaptığın kurum sana birkaç sebepten iş teklifi yapmıyor olabilir; açık pozisyon yoktur, yeni mezun almıyorlardır veya senin performansını beğenmiyorlardır. Gidersin başka kurumlara başvuru yaparsın ama en azından bomboş bir cv ile iş aramak zorunda kalmazsın. Bu stajların hakkını verenlere katkısı o kadar fazla oluyor ki. Birçok arkadaşım yaşadı ve çok iyi fırsatlar yakaladı, sizlerin de yaşamanızı isterim. Diyelim ki böyle birşey olmuyor, e olmasın? Staj yaptığın firmada çalışmak zorunda mısın, başka firma mı yok? Ben staj yaptığım kurumlarda değil de başka bir firmadayım ama iyi ki de buradayım diyorum ve mülakat esnasında staj yaptığım yerlerde aldığım sorumlulukların ciddi katkısını gördüm.

    Stajında adı bilinen bir firmada projelerin içine girebiliyorsan ne güzel. Bu olmuyorsa mümkün mertebe sorumluluk almaya çalış, işe zamanında git-gel, mesai kavramına uy, birşeyler öğrenmeye çalış. Hiçbir işveren stajyerden öyle üstün performans falan beklemez. Yarın iş mülakatlarına girdiğinde "x firması bana yapılacak mesleki bir iş vermedi ama a, b sorumluluğu aldım, ekstradan da x, y teknolojisini/programını öğrendim" diyebilmek bile senin sorumluluk sahibi ve öğrenmeye açık bir mezun olduğunu gösterecektir ki, baktıkları şey temelde bundan ibaret.

    Gelelim Teknoloji Merkezi konusunda. Burada bölümlerin mevcut araştırma ve eğitim labları daha iyi fiziksel şartlarda ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu merkezde toplanacak artı olarak da yeni araştırma/eğitim labları kurulacak. Su Türbini Merkezi de bunlardan birisi. 10+ yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile 5 civarında personel ile 3 akademisyenin yönetiminde faaliyete geçecek ve inşallah ekonomimize ciddi katma değer sağlayacak. Alanınsa, ilgili çekiyorsa lisansüstü çalışmanı veya stajını bu merkezde yapabilirsin. Veya diğer lablarda kendi alanına uygun bir alanda hocalarla araştırma/staj/dönem projesi yapabilirsin hatta aklında olan bir projeyi şirketleştirebilirsin bile (hoca-öğrenci ortaklığında şirketler mevcut). "Öğrenciye ne faydası olacak ki" dediğin merkezde 150 civarında yüksek lisans/doktora öğrencisi araştırma yapıyor olacak ve inşallah birçok başarılı tez ve proje ortaya çıkacak. Bu bir nevi "mini-teknokent" ama gerçek bir teknokent de kurulacak, bu konuda da çalışmalar yapılıyor.

    Kampüs meselesinde bir iki şey söyleyeyim. Üniversitenin arazisi belli. Yeni binalarla biraz daha büyür ama devasa bir kampüs oluşmaz, keşke olabilseydi ama eldeki imkan bu. Kimse sana devasa kampüsler vaad etmedi, bunu kafaya bu kadar takıyorsan, çözüm belli.

    Son olarak şunu söyleyeyim, üniversiteler her zaman öğrenciye belli fırsatlar sunar, bu fırsatları olumlu ya da olumsuz kullanmak öğrencinin elindedir. Örneğin kendi adıma konuşayım (biraz da özeleştiri), 2. yabancı dil derslerini ben çok umursamadım. Sadece "geçeyim aradan çıksın" mantığıyla yaklaştım. Öte taraftan başka bir arkadaşım sadece o derslerde öğrendiği Almanca ve kişisel gayreti ile aldığı Almanca sertifikası ile bir Alman şirketinin dikkatini çekti ve Avrupa'nın en güzel şehirlerinden birinde çalışma fırsatı yakaladı. Bir başka arkadaşım x firmasında staj yaparken amirinin gözüne girdi, amiri daha sonra çok önemli bir kuruma geçtiğinde o arkadaşa referans oldu ve çok önemli bir firmada iş fırsatı yakalamasını sağladı. Sana düşen bu ve bunun benzeri fırsatları iyi kullanmak, nereden ne zaman nasıl bir fırsat çıkacağı hiç belli olmuyor, somut örneklerini verdim. Ancak dediğim gibi önemli olan "bunları kullanabilmek."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 22 Temmuz 2012; 0:31:45 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslan26

    quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    quote:

    Orijinalden alıntı: aslan26

    quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    quote:

    Orijinalden alıntı: Searil

    Okulu bu kadar kötülüyosun da , bu kadar memnun olmadıgın nedir ki? Bizde okuyoruz gayet gittik stajımızı yaptık 3.5 ay projenin icinde yer aldık iş yeri nedir ogrendik. Akademik kadro da bilgisayar bölümündeyim ve fena değil. Evet zor ve yorucu bi okul fakat bu okulu kötü yapmaz , sen 11 ay okumayı terich eder yada etmessin olay bu. Mezun olunca özel sektorde toplam 2 hafta tatilin bile olmayacak ve suan ben buna hazır sayılırım. Yazın 3 ay tatil yapsalar kafayı yerim herhalde bosluktan. Ben kimseye illa Tobb'a gelin vs gibi baskı yapıcak biri değilim. Okulun eksik yonleri de her okulda oldugu gibi vardır bu konularda da gayet objektif bir şekilde yorum yapabilirim. Fakat genel anlamda ogrenci de isterse Tobb insanı mesleki anlamda gayet iyi bir şekilde yetiştirir ve hazırlar. Hayır 11 ay okumak istemiyosaydın gelmeseydin arkadasım , geldiysen de ağlayıp durma yapamıyorum okul cok zor diye , cek git bilkente veya baska bi yere 7 ay okur 5 ay tatil yaparsın istedigin hayata kavusursun

    şartların böyle oldugunu kimse bize söylemedi hocam . o yüzden benim derdim de gelecek arkadaşlara yol göstermek benim düştüğüm hataya düşmelerini engellemek olay bu kadar basit. gerisi kendi bilecekleri iş.Zamanında Bize soylenen,şuan hala aynı şekilde devam eden klişeler staj var iş var vs gibi cümlelerin arkasındaki gerçekleri ben açıklamaya çalışıyorum o kadar isteyen gelir isteyen gelmez.

    Bu üniversiteyi tercih etmeden önce 3 dönemli eğitim sistemi olduğunu, senede 3,5 ay staj yapıldığını, İngilizce hazırlığın zorluk seviyesini vb. konuları bilmeden mi yazdın?

    "Zamanında Bize soylenen,şuan hala aynı şekilde devam eden klişeler staj var iş var vs gibi cümlelerin arkasındaki " şu cümleyi açar mısın biraz?

    Bir de hangi "gerçekleri" açıklamaya çalışıyorsun onu tam anlamadım.

    3 dönemli eğitimden haberim yoktu staj olayını biliyordum evet,ingilzceyi de biliyordum evet kendime guvenmiştim o konuda ama yemedi sonuçta :(

    Gelelim,o istediğin cümleyi açıklamaya, Gel mutlaka, okul iş buluyor çok iyi yerlerde staj yapıyorsun gibi cümleler anlatıldı bana. Ve bu cümleler yeni kayıt olanlara hala anlatılıyor.Ama içeriye girdiğinde işin tamamen farklı oldugunu gördük iş içten geçmişti.Ortak eğitimde o iyi yerlerde staj yapabilmek için çok yüksek not ortalamarının ustune birde tabiri yerindeyse godamanların torpili gerektiğini farketmiştim.
    Her sıradan ogrenci gibi bizde stajımızı yaptık mecburiyetten okulun yerleştirdiği dandirik yerlerde.Sonuç hüzün tabiki. Fotokpi çekme, getir götür işleri hatta kamyondan depoya mal taşımasına kadar yaptım.Okula şikayet ettiğimde burası bana bir şey katmıyor dediğimde biz bişey yapamayız iş yerinin bileceği iş diyerek bizi başlarından atttılar.

    Bu benim başıma gelen durum,yukarıda bahsettiğim şekilde torpil ile iyi yerlere gidenler hariç hemen hemen herkes aynı durumdan şikayetçi.Bahsetmeye çalıştıgım gerçeklerin en başında da staj yapıyorsun iş buluyorlar stajdan sonra iş yerinde kalıyorsun gibi geyiklere yeni gelecek arkadaşların daha iyi karar vermesine yardımcı olmak.Kısacası,stajdan sonra staj yaptıgın yerler seni işe çagırıyor felan gibi laflar tamamen yalan ha vardır tabi bu durumda olanlar ama 5-10 kişiyi geçmez :)

    İkinci bir durumda okulun sosyal hayatı resmen sıfır,üniversite dediğin yer sadece eğitimden ibaret olmamalı.Nasılsa özel okul sosyal hayatı vardır diye düşünen arkadaşlar yine geldiklerinde hayal kırıklığına uğrayacaklar.

    Bu ve bunun gibi bir çok şeyi sayabilirim ben kendi adıma. Zaten pm ile soranlara da bilgiyi veriyorum. Selamlar.

    Belli ki tercih edeceğin üniversitenin web sayfasını bile incelememişsin. Nasıl bir yanlış olduğunu anlatmama gerek yok herhalde.

    "Okul iş buluyor" lafı zırvalık. Bir üniversitenin görevi mezunlarına "iş bulmak" değildir. Tanıtım ofiisnde ben böyle bir laf duymadım, duysam en başta ben uyarırım böyle birşey olamayacağını ve saçmalığını. Zaman zaman TOBB ve iştiraklerine mezunlar alındı, ben de TEPAV'a giren bazı arkadaşları biliyorum (daha sonra doktora için biri Almanya'ya diğeri Fransa'ya gitti) bu gayet doğal, başarılı adamı tabi ki almak isterler. Bilkent Holding'de, Koç Holding'de, Sabancı'nın şirketlerinde kendi üniversitelerinden mezunları var, gayet doğal.

    Çok iyi yerlerde staj imkanı var, vasat bir yerde de staj yapabilirsin (tabi burada çok iyi-vasat ayrımını dikkatli yapmak lazım neye göre kime göre) Büyük kurumsal yer = çok iyi yer, küçük 5-6 kişilik firma = kötü yer mantığındaysan yanılıyorsun, her yerin kendine göre katkısı oluyor). Büyük kurumsal bir yerde hiyerarşiyi, iş yapma şeklini gözlemlerken; küçük bir firmada daha çok sorumluluk alma şansın oluyor. "Çok iyi yerler" "haliyle" çok talep aldıklarından belli kriterlere göre öğrencileri elemek zorundalar. Dolayısı ile burada en öne çıkan kriter not ortalaması, sen olsan neye dikkat ederdin peki? "Torpil" ya da "referans" iş hayatında her zaman olan birşey, yarın mezun olduğunda da hak etmeyen kişiler senin gireceğin işlere girecek, bu hayatın gerçeği ve her aşamasında var. Bu noktada sana düşen, güçlü olan yönünü öne çıkarıp, insanların dikkatini çekebilmek. Şimdi farkında değilsin ama bu noktayı mezun olmadan önce fark edebilmek bile çok önemli. Sen hakettikten sonra emin ol karşına çok fırsatlar çıkacak. Çok şükür benim çıktı, oradan biliyorum.

    2 senedir iş hayatındayım, bilişim sektöründeyim. "Angarya" olarak nitelenebilecek bazı işleri bazen ben de yapıyorum, 10 sene deneyimli amirim de yapıyor. Mesela bilgisayar mühendisleri yaptıkları işlerle ilgili doküman yazmayı hiç sevmezler, sana birşey katmayan, saatler alan sıkıcı bir iştir ama yapılması gerekir. Ya da yapılan bir projede müşteri sorun yaşıyordur, kimse ilgilenmek istemez ama problem çözülmek zorundadır. Buna benzer çok şeyler yaşıyoruz. Angarya gibi görünen işler senin mesai kavramına alışmanı sağlıyor. Şu da var, stajında asla bir kenara çekilip boş boş oturma, mutlaka işlere ne konuda katkın olabileceğini amirlerine sor, hevesli bir yaklaşımda ol. Mutlaka iş öğrenirsin, yaptıkları projelere kıyısından köşesinden bir şekilde katkın olur.

    "Kısacası,stajdan sonra staj yaptıgın yerler seni işe çagırıyor felan gibi laflar tamamen yalan ha vardır tabi bu durumda olanlar ama 5-10 kişiyi geçmez :)" Kusura bakma da bu ifaden yalan yanlış. Kendi döneminde sadece bilgisayar mühendisliğinde abartmıyorum bazı firmalar 3'er 4'er stajyerlerini işe aldılar, sınıf arkadaşlarımın yarıya yakını iş bile aramadı. Bölümden bölüme bu durum değişebilir ona birşey diyemem. Staj yaptığın kurum sana birkaç sebepten iş teklifi yapmıyor olabilir; açık pozisyon yoktur, yeni mezun almıyorlardır veya senin performansını beğenmiyorlardır. Gidersin başka kurumlara başvuru yaparsın ama en azından bomboş bir cv ile iş aramak zorunda kalmazsın. Bu stajların hakkını verenlere katkısı o kadar fazla oluyor ki. Birçok arkadaşım yaşadı ve çok iyi fırsatlar yakaladı, sizlerin de yaşamanızı isterim. Diyelim ki böyle birşey olmuyor, e olmasın? Staj yaptığın firmada çalışmak zorunda mısın, başka firma mı yok? Ben staj yaptığım kurumlarda değil de başka bir firmadayım ama iyi ki de buradayım diyorum ve mülakat esnasında staj yaptığım yerlerde aldığım sorumlulukların ciddi katkısını gördüm.

    Stajında adı bilinen bir firmada projelerin içine girebiliyorsan ne güzel. Bu olmuyorsa mümkün mertebe sorumluluk almaya çalış, işe zamanında git-gel, mesai kavramına uy, birşeyler öğrenmeye çalış. Hiçbir işveren stajyerden öyle üstün performans falan beklemez. Yarın iş mülakatlarına girdiğinde "x firması bana yapılacak mesleki bir iş vermedi ama a, b sorumluluğu aldım, ekstradan da x, y teknolojisini/programını öğrendim" diyebilmek bile senin sorumluluk sahibi ve öğrenmeye açık bir mezun olduğunu gösterecektir ki, baktıkları şey temelde bundan ibaret.

    Gelelim Teknoloji Merkezi konusunda. Burada bölümlerin mevcut araştırma ve eğitim labları daha iyi fiziksel şartlarda ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu merkezde toplanacak artı olarak da yeni araştırma/eğitim labları kurulacak. Su Türbini Merkezi de bunlardan birisi. 10+ yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile 5 civarında personel ile 3 akademisyenin yönetiminde faaliyete geçecek ve inşallah ekonomimize ciddi katma değer sağlayacak. Alanınsa, ilgili çekiyorsa lisansüstü çalışmanı veya stajını bu merkezde yapabilirsin. Veya diğer lablarda kendi alanına uygun bir alanda hocalarla araştırma/staj/dönem projesi yapabilirsin hatta aklında olan bir projeyi şirketleştirebilirsin bile (hoca-öğrenci ortaklığında şirketler mevcut). "Öğrenciye ne faydası olacak ki" dediğin merkezde 150 civarında yüksek lisans/doktora öğrencisi araştırma yapıyor olacak ve inşallah birçok başarılı tez ve proje ortaya çıkacak. Bu bir nevi "mini-teknokent" ama gerçek bir teknokent de kurulacak, bu konuda da çalışmalar yapılıyor.

    Kampüs meselesinde bir iki şey söyleyeyim. Üniversitenin arazisi belli. Yeni binalarla biraz daha büyür ama devasa bir kampüs oluşmaz, keşke olabilseydi ama eldeki imkan bu. Kimse sana devasa kampüsler vaad etmedi, bunu kafaya bu kadar takıyorsan, çözüm belli.

    Son olarak şunu söyleyeyim, üniversiteler her zaman öğrenciye belli fırsatlar sunar, bu fırsatları olumlu ya da olumsuz kullanmak öğrencinin elindedir. Örneğin kendi adıma konuşayım (biraz da özeleştiri), 2. yabancı dil derslerini ben çok umursamadım. Sadece "geçeyim aradan çıksın" mantığıyla yaklaştım. Öte taraftan başka bir arkadaşım sadece o derslerde öğrendiği Almanca ve kişisel gayreti ile aldığı Almanca sertifikası ile bir Alman şirketinin dikkatini çekti ve Avrupa'nın en güzel şehirlerinden birinde çalışma fırsatı yakaladı. Bir başka arkadaşım x firmasında staj yaparken amirinin gözüne girdi, amiri daha sonra çok önemli bir kuruma geçtiğinde o arkadaşa referans oldu ve çok önemli bir firmada iş fırsatı yakalamasını sağladı. Sana düşen bu ve bunun benzeri fırsatları iyi kullanmak, nereden ne zaman nasıl bir fırsat çıkacağı hiç belli olmuyor, somut örneklerini verdim. Ancak dediğim gibi önemli olan "bunları kullanabilmek."



    şu yorumuna sayfalarca tersini ortaaya koyacak detay ve yorum yazabilirim ama yeri burası değil.Belki bir gun bir ortamda karşılaşırsak konuşuruz uzun uzun.

    Ayrıca ,sen kendi fikirindesin ben farklı bir fikirdeyim. Ne kadar tartışsak da şu saatten sonra ne sana ne bana faydası olmaz.

    Sen mezun olup işini gücüne başlamışsın,bizde okuyoruz bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.

    Amaç yeni tercih edecek arkadaşların farklı yorumları ve fikirleri okuyarak karar vermelerine yardımcı olmak.Gerisi faso fiso.

    Bugun sana uyan bir arkadaş tercih edip , 5 sene sonra sana teşekkür eder veya bana uyup tobb yerine odtüyü veya başka yeri tercih eden birisi bana teşekkür eder. olay bu kadar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    quote:

    Orijinalden alıntı: aslan26

    quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    quote:

    Orijinalden alıntı: aslan26

    quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    quote:

    Orijinalden alıntı: Searil

    Okulu bu kadar kötülüyosun da , bu kadar memnun olmadıgın nedir ki? Bizde okuyoruz gayet gittik stajımızı yaptık 3.5 ay projenin icinde yer aldık iş yeri nedir ogrendik. Akademik kadro da bilgisayar bölümündeyim ve fena değil. Evet zor ve yorucu bi okul fakat bu okulu kötü yapmaz , sen 11 ay okumayı terich eder yada etmessin olay bu. Mezun olunca özel sektorde toplam 2 hafta tatilin bile olmayacak ve suan ben buna hazır sayılırım. Yazın 3 ay tatil yapsalar kafayı yerim herhalde bosluktan. Ben kimseye illa Tobb'a gelin vs gibi baskı yapıcak biri değilim. Okulun eksik yonleri de her okulda oldugu gibi vardır bu konularda da gayet objektif bir şekilde yorum yapabilirim. Fakat genel anlamda ogrenci de isterse Tobb insanı mesleki anlamda gayet iyi bir şekilde yetiştirir ve hazırlar. Hayır 11 ay okumak istemiyosaydın gelmeseydin arkadasım , geldiysen de ağlayıp durma yapamıyorum okul cok zor diye , cek git bilkente veya baska bi yere 7 ay okur 5 ay tatil yaparsın istedigin hayata kavusursun

    şartların böyle oldugunu kimse bize söylemedi hocam . o yüzden benim derdim de gelecek arkadaşlara yol göstermek benim düştüğüm hataya düşmelerini engellemek olay bu kadar basit. gerisi kendi bilecekleri iş.Zamanında Bize soylenen,şuan hala aynı şekilde devam eden klişeler staj var iş var vs gibi cümlelerin arkasındaki gerçekleri ben açıklamaya çalışıyorum o kadar isteyen gelir isteyen gelmez.

    Bu üniversiteyi tercih etmeden önce 3 dönemli eğitim sistemi olduğunu, senede 3,5 ay staj yapıldığını, İngilizce hazırlığın zorluk seviyesini vb. konuları bilmeden mi yazdın?

    "Zamanında Bize soylenen,şuan hala aynı şekilde devam eden klişeler staj var iş var vs gibi cümlelerin arkasındaki " şu cümleyi açar mısın biraz?

    Bir de hangi "gerçekleri" açıklamaya çalışıyorsun onu tam anlamadım.

    3 dönemli eğitimden haberim yoktu staj olayını biliyordum evet,ingilzceyi de biliyordum evet kendime guvenmiştim o konuda ama yemedi sonuçta :(

    Gelelim,o istediğin cümleyi açıklamaya, Gel mutlaka, okul iş buluyor çok iyi yerlerde staj yapıyorsun gibi cümleler anlatıldı bana. Ve bu cümleler yeni kayıt olanlara hala anlatılıyor.Ama içeriye girdiğinde işin tamamen farklı oldugunu gördük iş içten geçmişti.Ortak eğitimde o iyi yerlerde staj yapabilmek için çok yüksek not ortalamarının ustune birde tabiri yerindeyse godamanların torpili gerektiğini farketmiştim.
    Her sıradan ogrenci gibi bizde stajımızı yaptık mecburiyetten okulun yerleştirdiği dandirik yerlerde.Sonuç hüzün tabiki. Fotokpi çekme, getir götür işleri hatta kamyondan depoya mal taşımasına kadar yaptım.Okula şikayet ettiğimde burası bana bir şey katmıyor dediğimde biz bişey yapamayız iş yerinin bileceği iş diyerek bizi başlarından atttılar.

    Bu benim başıma gelen durum,yukarıda bahsettiğim şekilde torpil ile iyi yerlere gidenler hariç hemen hemen herkes aynı durumdan şikayetçi.Bahsetmeye çalıştıgım gerçeklerin en başında da staj yapıyorsun iş buluyorlar stajdan sonra iş yerinde kalıyorsun gibi geyiklere yeni gelecek arkadaşların daha iyi karar vermesine yardımcı olmak.Kısacası,stajdan sonra staj yaptıgın yerler seni işe çagırıyor felan gibi laflar tamamen yalan ha vardır tabi bu durumda olanlar ama 5-10 kişiyi geçmez :)

    İkinci bir durumda okulun sosyal hayatı resmen sıfır,üniversite dediğin yer sadece eğitimden ibaret olmamalı.Nasılsa özel okul sosyal hayatı vardır diye düşünen arkadaşlar yine geldiklerinde hayal kırıklığına uğrayacaklar.

    Bu ve bunun gibi bir çok şeyi sayabilirim ben kendi adıma. Zaten pm ile soranlara da bilgiyi veriyorum. Selamlar.

    Belli ki tercih edeceğin üniversitenin web sayfasını bile incelememişsin. Nasıl bir yanlış olduğunu anlatmama gerek yok herhalde.

    "Okul iş buluyor" lafı zırvalık. Bir üniversitenin görevi mezunlarına "iş bulmak" değildir. Tanıtım ofiisnde ben böyle bir laf duymadım, duysam en başta ben uyarırım böyle birşey olamayacağını ve saçmalığını. Zaman zaman TOBB ve iştiraklerine mezunlar alındı, ben de TEPAV'a giren bazı arkadaşları biliyorum (daha sonra doktora için biri Almanya'ya diğeri Fransa'ya gitti) bu gayet doğal, başarılı adamı tabi ki almak isterler. Bilkent Holding'de, Koç Holding'de, Sabancı'nın şirketlerinde kendi üniversitelerinden mezunları var, gayet doğal.

    Çok iyi yerlerde staj imkanı var, vasat bir yerde de staj yapabilirsin (tabi burada çok iyi-vasat ayrımını dikkatli yapmak lazım neye göre kime göre) Büyük kurumsal yer = çok iyi yer, küçük 5-6 kişilik firma = kötü yer mantığındaysan yanılıyorsun, her yerin kendine göre katkısı oluyor). Büyük kurumsal bir yerde hiyerarşiyi, iş yapma şeklini gözlemlerken; küçük bir firmada daha çok sorumluluk alma şansın oluyor. "Çok iyi yerler" "haliyle" çok talep aldıklarından belli kriterlere göre öğrencileri elemek zorundalar. Dolayısı ile burada en öne çıkan kriter not ortalaması, sen olsan neye dikkat ederdin peki? "Torpil" ya da "referans" iş hayatında her zaman olan birşey, yarın mezun olduğunda da hak etmeyen kişiler senin gireceğin işlere girecek, bu hayatın gerçeği ve her aşamasında var. Bu noktada sana düşen, güçlü olan yönünü öne çıkarıp, insanların dikkatini çekebilmek. Şimdi farkında değilsin ama bu noktayı mezun olmadan önce fark edebilmek bile çok önemli. Sen hakettikten sonra emin ol karşına çok fırsatlar çıkacak. Çok şükür benim çıktı, oradan biliyorum.

    2 senedir iş hayatındayım, bilişim sektöründeyim. "Angarya" olarak nitelenebilecek bazı işleri bazen ben de yapıyorum, 10 sene deneyimli amirim de yapıyor. Mesela bilgisayar mühendisleri yaptıkları işlerle ilgili doküman yazmayı hiç sevmezler, sana birşey katmayan, saatler alan sıkıcı bir iştir ama yapılması gerekir. Ya da yapılan bir projede müşteri sorun yaşıyordur, kimse ilgilenmek istemez ama problem çözülmek zorundadır. Buna benzer çok şeyler yaşıyoruz. Angarya gibi görünen işler senin mesai kavramına alışmanı sağlıyor. Şu da var, stajında asla bir kenara çekilip boş boş oturma, mutlaka işlere ne konuda katkın olabileceğini amirlerine sor, hevesli bir yaklaşımda ol. Mutlaka iş öğrenirsin, yaptıkları projelere kıyısından köşesinden bir şekilde katkın olur.

    "Kısacası,stajdan sonra staj yaptıgın yerler seni işe çagırıyor felan gibi laflar tamamen yalan ha vardır tabi bu durumda olanlar ama 5-10 kişiyi geçmez :)" Kusura bakma da bu ifaden yalan yanlış. Kendi döneminde sadece bilgisayar mühendisliğinde abartmıyorum bazı firmalar 3'er 4'er stajyerlerini işe aldılar, sınıf arkadaşlarımın yarıya yakını iş bile aramadı. Bölümden bölüme bu durum değişebilir ona birşey diyemem. Staj yaptığın kurum sana birkaç sebepten iş teklifi yapmıyor olabilir; açık pozisyon yoktur, yeni mezun almıyorlardır veya senin performansını beğenmiyorlardır. Gidersin başka kurumlara başvuru yaparsın ama en azından bomboş bir cv ile iş aramak zorunda kalmazsın. Bu stajların hakkını verenlere katkısı o kadar fazla oluyor ki. Birçok arkadaşım yaşadı ve çok iyi fırsatlar yakaladı, sizlerin de yaşamanızı isterim. Diyelim ki böyle birşey olmuyor, e olmasın? Staj yaptığın firmada çalışmak zorunda mısın, başka firma mı yok? Ben staj yaptığım kurumlarda değil de başka bir firmadayım ama iyi ki de buradayım diyorum ve mülakat esnasında staj yaptığım yerlerde aldığım sorumlulukların ciddi katkısını gördüm.

    Stajında adı bilinen bir firmada projelerin içine girebiliyorsan ne güzel. Bu olmuyorsa mümkün mertebe sorumluluk almaya çalış, işe zamanında git-gel, mesai kavramına uy, birşeyler öğrenmeye çalış. Hiçbir işveren stajyerden öyle üstün performans falan beklemez. Yarın iş mülakatlarına girdiğinde "x firması bana yapılacak mesleki bir iş vermedi ama a, b sorumluluğu aldım, ekstradan da x, y teknolojisini/programını öğrendim" diyebilmek bile senin sorumluluk sahibi ve öğrenmeye açık bir mezun olduğunu gösterecektir ki, baktıkları şey temelde bundan ibaret.

    Gelelim Teknoloji Merkezi konusunda. Burada bölümlerin mevcut araştırma ve eğitim labları daha iyi fiziksel şartlarda ve ihtiyaçlar doğrultusunda bu merkezde toplanacak artı olarak da yeni araştırma/eğitim labları kurulacak. Su Türbini Merkezi de bunlardan birisi. 10+ yüksek lisans ve doktora öğrencisi ile 5 civarında personel ile 3 akademisyenin yönetiminde faaliyete geçecek ve inşallah ekonomimize ciddi katma değer sağlayacak. Alanınsa, ilgili çekiyorsa lisansüstü çalışmanı veya stajını bu merkezde yapabilirsin. Veya diğer lablarda kendi alanına uygun bir alanda hocalarla araştırma/staj/dönem projesi yapabilirsin hatta aklında olan bir projeyi şirketleştirebilirsin bile (hoca-öğrenci ortaklığında şirketler mevcut). "Öğrenciye ne faydası olacak ki" dediğin merkezde 150 civarında yüksek lisans/doktora öğrencisi araştırma yapıyor olacak ve inşallah birçok başarılı tez ve proje ortaya çıkacak. Bu bir nevi "mini-teknokent" ama gerçek bir teknokent de kurulacak, bu konuda da çalışmalar yapılıyor.

    Kampüs meselesinde bir iki şey söyleyeyim. Üniversitenin arazisi belli. Yeni binalarla biraz daha büyür ama devasa bir kampüs oluşmaz, keşke olabilseydi ama eldeki imkan bu. Kimse sana devasa kampüsler vaad etmedi, bunu kafaya bu kadar takıyorsan, çözüm belli.

    Son olarak şunu söyleyeyim, üniversiteler her zaman öğrenciye belli fırsatlar sunar, bu fırsatları olumlu ya da olumsuz kullanmak öğrencinin elindedir. Örneğin kendi adıma konuşayım (biraz da özeleştiri), 2. yabancı dil derslerini ben çok umursamadım. Sadece "geçeyim aradan çıksın" mantığıyla yaklaştım. Öte taraftan başka bir arkadaşım sadece o derslerde öğrendiği Almanca ve kişisel gayreti ile aldığı Almanca sertifikası ile bir Alman şirketinin dikkatini çekti ve Avrupa'nın en güzel şehirlerinden birinde çalışma fırsatı yakaladı. Bir başka arkadaşım x firmasında staj yaparken amirinin gözüne girdi, amiri daha sonra çok önemli bir kuruma geçtiğinde o arkadaşa referans oldu ve çok önemli bir firmada iş fırsatı yakalamasını sağladı. Sana düşen bu ve bunun benzeri fırsatları iyi kullanmak, nereden ne zaman nasıl bir fırsat çıkacağı hiç belli olmuyor, somut örneklerini verdim. Ancak dediğim gibi önemli olan "bunları kullanabilmek."



    şu yorumuna sayfalarca tersini ortaaya koyacak detay ve yorum yazabilirim ama yeri burası değil.Belki bir gun bir ortamda karşılaşırsak konuşuruz uzun uzun.

    Ayrıca ,sen kendi fikirindesin ben farklı bir fikirdeyim. Ne kadar tartışsak da şu saatten sonra ne sana ne bana faydası olmaz.

    Sen mezun olup işini gücüne başlamışsın,bizde okuyoruz bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete.

    Amaç yeni tercih edecek arkadaşların farklı yorumları ve fikirleri okuyarak karar vermelerine yardımcı olmak.Gerisi faso fiso.

    Bugun sana uyan bir arkadaş tercih edip , 5 sene sonra sana teşekkür eder veya bana uyup tobb yerine odtüyü veya başka yeri tercih eden birisi bana teşekkür eder. olay bu kadar.

    Benim amacım kesinlikle "vay sen nasıl okuldan memnun olmazsın" diye hesap sormak değil. Sadece elinizin altındaki bazı önemli avantajları hatırlatmak ve bunları daha iyi şekilde kullanmanızı sağlamak konusunda yol göstermek. Bundan da bir çıkarım yok takdir edersin ki. İsterim ki her arkadaşım geleceğe güvenle baksın ve yapabielceklerinin farkında olsun.

    Bana çok soru geliyor ancak çok çok nadir durumlar haricinde kimseye x'i yaz, y'yi yazma demiyorum. Sadece mesleğim ve mezun olduğum üniversite ile ilgili bilgiler veriyorum çünkü her ikisi ile de ilgili olmadık saçmalıklar dolanıyor ortalıkta. En başta da yazacakları üniversiteyi görmelerini ve öğrenci/mezunlarıyla görüşmelerini öneriyorum. Farklı fikirleri tabi ki okumalılar, mesela ben 2 sene önce mezun oldum, sizler kadar içeride ne oluyor ne bitiyor bilemem en basitinden. Öte taraftan dışarıdan gözlem yapma şansım oluyor, özellikle kendi sektörümün üniversitemize karşı nasıl bir yaklaşımda olduğunu iyi biliyorum. Farklı üniversitelerin mezunları ile çalışma fırsatım oldu, kıyas da yapabiliyorum. Yani aslında birbirimizi tamamlıyoruz bu noktada.

    Neyse son olarak diyeceğim şu ki, inşallah bu güzel zamanlarınızı en verimli şekilde kullanıp her anlamda gelişir ve hayata hazır biçimde mezun olursunuz.




  • O değil de arkadaşlar, staj döneminin 3 ay öncesinden naylon staj yeri bulmaya çalışıp, ardından burada çalıştırmazlar diye kıytırık bir yere gidip, angarya işleri alınca şikayet eden arkadaşlar burda komik duruma düşüyor. Lütfen, lütfen.

    Okulları bölüm bazında değerlendirmeniz daha mantıklı olur ayrıca. Yazmayı düşünen varsa atlar gelir okula, bölümden insanları bulur konuşur (tamam, tanıtım ofisindekiler para alıyor okuldan, onlarla görüşmeyelim) ve ona göre karar verir.
    Okulun makine mühendisliği bölümünü tercih etmeyi düşünenler bana özel mesaj yolu ile ulaşabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VicMerth

    O değil de arkadaşlar, staj döneminin 3 ay öncesinden naylon staj yeri bulmaya çalışıp, ardından burada çalıştırmazlar diye kıytırık bir yere gidip, angarya işleri alınca şikayet eden arkadaşlar burda komik duruma düşüyor. Lütfen, lütfen.

    Okulları bölüm bazında değerlendirmeniz daha mantıklı olur ayrıca. Yazmayı düşünen varsa atlar gelir okula, bölümden insanları bulur konuşur (tamam, tanıtım ofisindekiler para alıyor okuldan, onlarla görüşmeyelim) ve ona göre karar verir.
    Okulun makine mühendisliği bölümünü tercih etmeyi düşünenler bana özel mesaj yolu ile ulaşabilirler.

    Arkadaşın dediklerine katılıyorum , Bilgisayar mühendisliği hakkında soruları olan varsa da ben yardımcı olmaya çalışırım tercih edecek arkadaşlara




  • Bu okulda stajda torpil sonucu hakkın gaspedilmesi ve, stajda fotokopi çekmek vb angaryla işlerin önünüze sunulması tobb etü staj sisteminin bir parçasıdır malesef.Buraya yazan bazı arkadaşların başına gelmediyse bu durumlar kendilerini şanslı sayabilirler.Ama bu okulda okuyan 3 kere staj yapan herkesin karşılaşabildiği muhtemel durumlardan birisidir bu. Açık ve net.Birincide olmasa ikincide ikincide olmazsa üçüncüde böyle bir durumla karşılaşma şansınız çok ama çok yüksek.Gazete dergilerde fotopki çektirmek yerine icat yaratma fırtsatı veriyoruz diye geriniyorlar ama öyle bir dunya yok malesef icat çıkaran 1 kişi bilemedin 2 kişi geri kalan 500 kişi fotokopi çekiyor :)Ha okulun sistemi ve vizyonu o 1-2 kişiyle sınırlıysa diyecek lafım yok tabi :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    Bu okulda stajda torpil sonucu hakkın gaspedilmesi ve, stajda fotokopi çekmek vb angaryla işlerin önünüze sunulması tobb etü staj sisteminin bir parçasıdır malesef.Buraya yazan bazı arkadaşların başına gelmediyse bu durumlar kendilerini şanslı sayabilirler.Ama bu okulda okuyan 3 kere staj yapan herkesin karşılaşabildiği muhtemel durumlardan birisidir bu. Açık ve net.Birincide olmasa ikincide ikincide olmazsa üçüncüde böyle bir durumla karşılaşma şansınız çok ama çok yüksek.Gazete dergilerde fotopki çektirmek yerine icat yaratma fırtsatı veriyoruz diye geriniyorlar ama öyle bir dunya yok malesef icat çıkaran 1 kişi bilemedin 2 kişi geri kalan 500 kişi fotokopi çekiyor :)Ha okulun sistemi ve vizyonu o 1-2 kişiyle sınırlıysa diyecek lafım yok tabi :)

    bu dediklerin hic bi şekilde mühendislikleri baglamıyo bi kere , mühendis en kötü kendi kendine ogrenebilir o da en kötü durum. Ha diyosanki isletme uluslar arası ne yapsın , evet onlarda böyle durumlar ortaya cıkıyo olabilir ama bunun bazı nedenleri var. 1. si bi kere o bölümlerde okuyan insanların kafa yapısı zaten stajı sallamamaları , 2. bölümun yapı olarak dogrudan bi iş yerinde calısıp işleri ele almasına engel olması. Tabiki arada çalışmak istedigi halde is yeri ile sıkıntı yasayanlar olmus olabilir ama bu yüzden koca bi sistemi kötüleyip çöpe atamassın




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Searil

    quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    Bu okulda stajda torpil sonucu hakkın gaspedilmesi ve, stajda fotokopi çekmek vb angaryla işlerin önünüze sunulması tobb etü staj sisteminin bir parçasıdır malesef.Buraya yazan bazı arkadaşların başına gelmediyse bu durumlar kendilerini şanslı sayabilirler.Ama bu okulda okuyan 3 kere staj yapan herkesin karşılaşabildiği muhtemel durumlardan birisidir bu. Açık ve net.Birincide olmasa ikincide ikincide olmazsa üçüncüde böyle bir durumla karşılaşma şansınız çok ama çok yüksek.Gazete dergilerde fotopki çektirmek yerine icat yaratma fırtsatı veriyoruz diye geriniyorlar ama öyle bir dunya yok malesef icat çıkaran 1 kişi bilemedin 2 kişi geri kalan 500 kişi fotokopi çekiyor :)Ha okulun sistemi ve vizyonu o 1-2 kişiyle sınırlıysa diyecek lafım yok tabi :)

    bu dediklerin hic bi şekilde mühendislikleri baglamıyo bi kere , mühendis en kötü kendi kendine ogrenebilir o da en kötü durum. Ha diyosanki isletme uluslar arası ne yapsın , evet onlarda böyle durumlar ortaya cıkıyo olabilir ama bunun bazı nedenleri var. 1. si bi kere o bölümlerde okuyan insanların kafa yapısı zaten stajı sallamamaları , 2. bölümun yapı olarak dogrudan bi iş yerinde calısıp işleri ele almasına engel olması. Tabiki arada çalışmak istedigi halde is yeri ile sıkıntı yasayanlar olmus olabilir ama bu yüzden koca bi sistemi kötüleyip çöpe atamassın

    muhendis fotokopi çekmiyor sorun yok düşüncesindesin de o zaman işletme iktisat vs niye bu okula geliyor?

    Sistem sadece muhendislere işliyorsa zaten sorun var demektir.

    O zaman sadece muhendisler gelsin bu okula stajda bişiler kazansınlar ama işletme iktisat diger bolumler ne yaparsa yapsın varmı öyle bir dünya :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    quote:

    Orijinalden alıntı: Searil

    quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    Bu okulda stajda torpil sonucu hakkın gaspedilmesi ve, stajda fotokopi çekmek vb angaryla işlerin önünüze sunulması tobb etü staj sisteminin bir parçasıdır malesef.Buraya yazan bazı arkadaşların başına gelmediyse bu durumlar kendilerini şanslı sayabilirler.Ama bu okulda okuyan 3 kere staj yapan herkesin karşılaşabildiği muhtemel durumlardan birisidir bu. Açık ve net.Birincide olmasa ikincide ikincide olmazsa üçüncüde böyle bir durumla karşılaşma şansınız çok ama çok yüksek.Gazete dergilerde fotopki çektirmek yerine icat yaratma fırtsatı veriyoruz diye geriniyorlar ama öyle bir dunya yok malesef icat çıkaran 1 kişi bilemedin 2 kişi geri kalan 500 kişi fotokopi çekiyor :)Ha okulun sistemi ve vizyonu o 1-2 kişiyle sınırlıysa diyecek lafım yok tabi :)

    bu dediklerin hic bi şekilde mühendislikleri baglamıyo bi kere , mühendis en kötü kendi kendine ogrenebilir o da en kötü durum. Ha diyosanki isletme uluslar arası ne yapsın , evet onlarda böyle durumlar ortaya cıkıyo olabilir ama bunun bazı nedenleri var. 1. si bi kere o bölümlerde okuyan insanların kafa yapısı zaten stajı sallamamaları , 2. bölümun yapı olarak dogrudan bi iş yerinde calısıp işleri ele almasına engel olması. Tabiki arada çalışmak istedigi halde is yeri ile sıkıntı yasayanlar olmus olabilir ama bu yüzden koca bi sistemi kötüleyip çöpe atamassın

    muhendis fotokopi çekmiyor sorun yok düşüncesindesin de o zaman işletme iktisat vs niye bu okula geliyor?

    Sistem sadece muhendislere işliyorsa zaten sorun var demektir.

    O zaman sadece muhendisler gelsin bu okula stajda bişiler kazansınlar ama işletme iktisat diger bolumler ne yaparsa yapsın varmı öyle bir dünya :)



    Arkadaşım ben sana işletmeden iktisattan da çok verimli stajı gecen adamlar gosteririm , zaten ortalaması 2.5-3 üstünde olan adamlar işletme iktisatta da iyi yerlere gidip kendilerini geliştiriyolar , e zaten işletme bolumunde ortalaman 2-2.5 'un altında ise zaten sen bazı seyleri onemsemeyen birisin demektir. Buna rağmen tabiki istedigi yerde stajını yapamayanlar , memnun kalmayanlar olabilir de bardagın dolu tarafı cok daha fazla. Bende ilk stajımı evime 25 km uzaklıkta bi yerde kışın yapmıstım. Resmen işkenceydi o yolu gidip gelmek o kar da kışta ama sonucta iş hayatında bunların da olabilecegini gorduk oraya madem gidiyoruz bişiler ogrenmek icin elimizden geleni yaptık. Oraya gidip 3.5 ay boyunca sana hic bi is vermeseler bile , sadece kendin biligsayarından yapıcagın arastırmalarla , iş yeri ici gozlemlerinle sana verdikleri o fotokopi faks goreviyle bile bir sürü sey kazanırsın. Olay staj konusunda tamamen kişi de biten bir olay. Bu olay bu kadar basit




  • Okulun hocalarından biri bir başka hoca ile yemekte sohbet ederken kulak kabarttım geçen gün. Bu öğrencilere şirketler meslek lisesinden çıkmış muamelesi yapıyor ve bu değişmeyecek dedi adam kendi ağzıyla. Mensubu olduğu okulun hocası bile şu olayın farkında. Yazmayı düşünen arkadaşlar gerçekten gitsinler oralarda oturan insanlarla konuşsunlar tanıtım ofisiyle değil. Çoğunluğun ne düşündüğünü ölçüp tartsınlar ona göre bir karar alsınlar. Ben okula ilk 10 da gelmiş çocuğun yanımda hiç bir şey öğrenmiyorum lisedeki hocalarım şu konuları anlatsa daha fazla şey öğrenirim dediğini bilirim. Gerçekten, gelecek 40 yılınızı mahvetmek istemiyorsanız bu tercihi yapmayın. Gidin denk Gazi Üniversitesini yazın keza hocaların yarısı zaten oradan geliyor en azından kendi salladıkları yerden dinlersiniz dersi bi anlamı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    quote:

    Orijinalden alıntı: Searil

    Okulu bu kadar kötülüyosun da , bu kadar memnun olmadıgın nedir ki? Bizde okuyoruz gayet gittik stajımızı yaptık 3.5 ay projenin icinde yer aldık iş yeri nedir ogrendik. Akademik kadro da bilgisayar bölümündeyim ve fena değil. Evet zor ve yorucu bi okul fakat bu okulu kötü yapmaz , sen 11 ay okumayı terich eder yada etmessin olay bu. Mezun olunca özel sektorde toplam 2 hafta tatilin bile olmayacak ve suan ben buna hazır sayılırım. Yazın 3 ay tatil yapsalar kafayı yerim herhalde bosluktan. Ben kimseye illa Tobb'a gelin vs gibi baskı yapıcak biri değilim. Okulun eksik yonleri de her okulda oldugu gibi vardır bu konularda da gayet objektif bir şekilde yorum yapabilirim. Fakat genel anlamda ogrenci de isterse Tobb insanı mesleki anlamda gayet iyi bir şekilde yetiştirir ve hazırlar. Hayır 11 ay okumak istemiyosaydın gelmeseydin arkadasım , geldiysen de ağlayıp durma yapamıyorum okul cok zor diye , cek git bilkente veya baska bi yere 7 ay okur 5 ay tatil yaparsın istedigin hayata kavusursun

    şartların böyle oldugunu kimse bize söylemedi hocam . o yüzden benim derdim de gelecek arkadaşlara yol göstermek benim düştüğüm hataya düşmelerini engellemek olay bu kadar basit. gerisi kendi bilecekleri iş.Zamanında Bize soylenen,şuan hala aynı şekilde devam eden klişeler staj var iş var vs gibi cümlelerin arkasındaki gerçekleri ben açıklamaya çalışıyorum o kadar isteyen gelir isteyen gelmez.

    şartların bunlar olduğunu bilmeden geldiysen alınma ama gerçekten çok boş bir tercih dönemi geçirmişsin.İnsalar bugün tercih ediceği bölümdeki hocaların yayınladıkları makaleleri bile takip ediyor aldıkları ödüllere bakıyor.Senin bu kadar yüzeyde kalman üzdü beni




  • quote:

    Orijinalden alıntı: petruccixx

    quote:

    Orijinalden alıntı: FlyingHigh

    quote:

    Orijinalden alıntı: Searil

    Okulu bu kadar kötülüyosun da , bu kadar memnun olmadıgın nedir ki? Bizde okuyoruz gayet gittik stajımızı yaptık 3.5 ay projenin icinde yer aldık iş yeri nedir ogrendik. Akademik kadro da bilgisayar bölümündeyim ve fena değil. Evet zor ve yorucu bi okul fakat bu okulu kötü yapmaz , sen 11 ay okumayı terich eder yada etmessin olay bu. Mezun olunca özel sektorde toplam 2 hafta tatilin bile olmayacak ve suan ben buna hazır sayılırım. Yazın 3 ay tatil yapsalar kafayı yerim herhalde bosluktan. Ben kimseye illa Tobb'a gelin vs gibi baskı yapıcak biri değilim. Okulun eksik yonleri de her okulda oldugu gibi vardır bu konularda da gayet objektif bir şekilde yorum yapabilirim. Fakat genel anlamda ogrenci de isterse Tobb insanı mesleki anlamda gayet iyi bir şekilde yetiştirir ve hazırlar. Hayır 11 ay okumak istemiyosaydın gelmeseydin arkadasım , geldiysen de ağlayıp durma yapamıyorum okul cok zor diye , cek git bilkente veya baska bi yere 7 ay okur 5 ay tatil yaparsın istedigin hayata kavusursun

    şartların böyle oldugunu kimse bize söylemedi hocam . o yüzden benim derdim de gelecek arkadaşlara yol göstermek benim düştüğüm hataya düşmelerini engellemek olay bu kadar basit. gerisi kendi bilecekleri iş.Zamanında Bize soylenen,şuan hala aynı şekilde devam eden klişeler staj var iş var vs gibi cümlelerin arkasındaki gerçekleri ben açıklamaya çalışıyorum o kadar isteyen gelir isteyen gelmez.

    şartların bunlar olduğunu bilmeden geldiysen alınma ama gerçekten çok boş bir tercih dönemi geçirmişsin.İnsalar bugün tercih ediceği bölümdeki hocaların yayınladıkları makaleleri bile takip ediyor aldıkları ödüllere bakıyor.Senin bu kadar yüzeyde kalman üzdü beni

    benim için iş işten geçti artık. şu saatten sonra biran önce bitirip çekip gitmeye bakıyorum yaptık bir hata hata bedelini ödüyoruz.

    Amacım benim yaptıgım hataya yeni gelecek arkadaşların düşmesini mümkün olduğunca engel olabilmek zaten.




  • arkadaşlar alıntıları abartmayalım -Lütfen-

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversitenizin uluslararası ilişkiler bölümü hakkında bilgi verebilecek olan var mı?
  • Dostum benim zaten sen okulun bu staj ve 11 aylık insanların negatif olarak baktığı özellikleri kendi lehine geleceğine yatırım olarak çevirememeyi geç okul bir an önce geçsin diye bakıyorsan gerçekten çok yanlış okula gelmişsin :) . Yani okulun şartlarını bile bilmeden geldiğine göre umarım hayat istediğin gibi devam eder bundan sonra :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Mirliva.

    Okulun hocalarından biri bir başka hoca ile yemekte sohbet ederken kulak kabarttım geçen gün. Bu öğrencilere şirketler meslek lisesinden çıkmış muamelesi yapıyor ve bu değişmeyecek dedi adam kendi ağzıyla. Mensubu olduğu okulun hocası bile şu olayın farkında. Yazmayı düşünen arkadaşlar gerçekten gitsinler oralarda oturan insanlarla konuşsunlar tanıtım ofisiyle değil. Çoğunluğun ne düşündüğünü ölçüp tartsınlar ona göre bir karar alsınlar. Ben okula ilk 10 da gelmiş çocuğun yanımda hiç bir şey öğrenmiyorum lisedeki hocalarım şu konuları anlatsa daha fazla şey öğrenirim dediğini bilirim. Gerçekten, gelecek 40 yılınızı mahvetmek istemiyorsanız bu tercihi yapmayın. Gidin denk Gazi Üniversitesini yazın keza hocaların yarısı zaten oradan geliyor en azından kendi salladıkları yerden dinlersiniz dersi bi anlamı olur.

    Niyeyse bilgisayar muhendislignden bir cok kisi de daha mezun olmadan staja gittiginde gel calıs deniliyo , baska universitelerden projelerimizi yapar mısınız deniliyor. Siz bırakın tobb'u bilkent'i universite ne demek onu yanlıs anlamıssınız. Bizim de yeri geliyo bi dersi bi hoca hic anlatamıyo , gidiyosun mit open course'a ordan dinliyosun onu da. Siz zannediyo musun diger universiteler de her dersi veren hoca super. Her okul 3 asagı 5 yukarı boyle , kafanızı kaldırın biraz gencler. Ben bir keresinde ogrencinin okulu hocam bu nasıl oryantasyon programı bilkentte 5 gun suruyo dedigini duymustum :D Gencler yapmayın komik oluyo zira. Bu okul gayet ortalama ustu egitim veren yogun , yorucu , zor bi okul. Burdan ben bisiler ogrencem adam olcam diyip de olamayan olmaz. Bu kadar basit




  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.