Şimdi Ara

TOBB Etu hakkında (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
552
Cevap
13
Favori
111.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • :) sağol. Ortak eğitim bilhassa mühendisler için çok işe yarıyor. Çok arkadaş o şekilde staj yaptıkları yerlerde çalışmaya başladılar. Kendi adıma çok fayda kazandığımı düşünüyorum, hem işi öğreniyorsun hem de çevre ediniyorsun çünkü. Ankara veya yurt dışında yaparsan çok daha farklı kazanımlar da elde etme durumun oluyor. Genellikle zaman kaybetmeden istihdam edilme şansı oldu insanların. Bunlar çok olumlu tabi. Bu ve benzeri sistemler yayılmaya da başladı Türkiye'de, demek ki birşeyler olumlu gitmiş :)
  • evet haklısın kesinlikle faydalı olacaktır ortak eğitim. yani ben yanlış bi yön pek göremiyorum ortak eğitimde. bi de özellikle yurtdışında staj çok daha güzel olur peki yurtdışında staj yapmak için ne gibi şartlar gerekiyor?
  • Yanlış veya eksik tarafları şunlar olabiliyor. Öğrenci isteksiz olursa verimsiz bir staj dönemi geçirebiliyor veya iş yeri çok yoğun oluyor, öğrenci ile yeterince ilgilenen olmayabiliyor. Bir de senede 3 dönem hakikaten yorucu. Şu havada finallere çalışmak durumundasın. Bir de yıl içi sıkışık geçiyor ama müfredatlar fazla yüklü idi, şu an lüzumsuz dersler tüm bölümlerde kalktı, müfredatlar yeniden yapılandırıldı. Bu da sizlerin işinize gelecektir.

    Yurtdışına erasmus vasıtası ile gidiyorsun. Çok müthiş şartları yok, başvuru için en az 2.0 not ortalaması ve toefl skoru gerekiyor. Tabi başvuranlar yüksek ortalamalı olur genelde. Başvuru yapılan yerlere göre sıralanıyor insanlar ve en yüksek puanlara sahip olanlar gidiyor. Erasmus olduğu için hibe de alıyorsun belli bir miktar. 3 ay için 1500-2500 € arası alıyorsun ülkesine göre. Erasmus Avrupa ülkelerinde geçerli, dolayısı ile Avrupa'ya gideceksin. Öte taraftan kendi bulduğun yerler varsa da onlara da gidebiliyorsun, okul geçerli sayıyor. O şekilde abd, kanada vb. ülkelere gidenler olmuştu kendi buldukları yerlere. Şunu da söyleyeyim uluslararası ilişkiler, iktisat, işletme gibi bölümlerde erasmus stajı imkanları daha fazla ve iyi. Çok arkadaş gitti o şekilde.

    Hangi okula giderseniz gidin mutlaka erasmus yapın derim. Benim içimde kalmıştır bu :) Öğrenim olsun staj hareketliliği olsun mutlaka takip edin. Çok şey katar hem de çok eğlenirsiniz.




  • hmm anladım. yani abd de staj işini öğrencinin ayarlaması gerek okulun bunda fazla bir katkısı yok, öyle mi?
  • Evet yurtdışında staj yapmak istiyorsan iki yolun var. Ya erasmus üzerinden gidip anlaşmalı yerlerde hibe alarak stajını yapacaksın. Erasmus ile Belçika, Almanya, Fransa, İngiltere, Rusya gibi ülkelerde staj yapan arkadaşları biliyorum. Ya da kendi imkanlarınla bulabildiğin yerler varsa oralarda yaparsın. O şekilde de ABD ve Kanada'ya giden arkadaşları biliyorum. Kendi öğrencilerini tamamen kendi bağlantılarını kurarak abd'ye staja gönderen bir üniversite var mı, duymadım açıkçası :) En fazla dediğim şekilde oluyordur.
  • evet anladım doğrudur büyük ihtimal dediğin gibidir. aslan26 yardımların için teşekkür ederim. başka yorumları da bekliyorum sorum aşağıdaki gibiydi. tşkler herkese

    quote:

    Orijinalden alıntı: etfursais

    öncelikle tam benim aradığım soru sorulmuş ve gerekli yanıtlar verilmiş. teşekkürler herkese fakat ben yine de sorumu soruyum. küçük ayrıntılar var çünkü sorumda. tm1 de sınavda ilk 100 deyim. ilk hedefim boğaziçi işletmeydi. fakat tobbu gördükten ve araştırdıktan sonra (ve de hedeflerimi ayrıntılı inceledikten sonra) tobb iktisat kafama girdi. ilerde de yurtdışında ekonomi bazında iyi üniversitelerin birinde master doktora yapmak istiyorum. bu bakımdan boğaziçi ekonomi yazmam daha mı mantıklı olur. tobb iktisatın hocaları çok iyi tavsiye mektupları büyük değer taşır fakat yurtdışında en tanınmış üniversite boğaziçi. eğitimi ve kültürü kökleşmiş bi üniversite fakat tobb daha 6 yıllık. bu bakımdan tobb yazma riskine girmeli miyim? yorumlarınızı bekliyorum. (tobb iktisatta okuyan öğrenciler varsa yazmadan geçmesinler lütfen)




  • hukuk için de erasmus yapılabilir mi ya da ortak eğitim varken yurt dışına gitmke mantıklı mı
  • Daha önceden de dediğim gibi hukuk fakültesinde öğrenciler daha yeni 2. sınıfa geçti. En erken 2. sınıfı bitirip öyle staj yapabilirler. Dolayısı ile şu ana kadar giden mecburen olmadı ama uluslararası ilişkiler öğrencileri fazlasıyla gittiğine göre hukukçular da gidecektir illa ki. Web sayfasında da yazıyordu galiba, bu tip konuları muhakkak okula gelip danışın derim.

    Hangi okula giderseniz gidin öğrenim ya da staj amaçlı en az 1 dönem yurt dışına gitmenizi kesinlikle öneririm. Çok yararlı olacaktır. Ortak eğitimin de 1. veya 2. dönemini yurtdışında geçirmek faydalı olacaktır. Son staj döneminizi ise çalışmak istediğiniz tarzda bir yerde geçirirseniz, mezuniyet sonrası istihdam konusunda iyi olacaktır (şahsi fikrim).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslifb

    hukuk için de erasmus yapılabilir mi ya da ortak eğitim varken yurt dışına gitmke mantıklı mı


    bence mantıklı çünkü en azından yabancı dilini geliştirirsin. ingilizce bilen iyi hukukçular ilerde ihtiyaç olacak.
  • şimdi benim ingilizcem ortadan da düşük diyelim hazırlığı ben geçebilr miyim ki o konu çok karnımı ağrıtıyo kalma gibi lüksüm yok çünkü
  • Benim de ilk geldiğimde İngilizce seviyem ortadan daha düşüktü :) Hazırlık meselesinin ben biraz abartıldığını düşünüyorum. Kendi dönemimde hatırlıyorum hazırlıkta kalan arkadaşlar (malesef) derste ders harici işlerle uğraşan arkadaşlardı. Bunu sonradan okutmanlardan da duydum.

    Derslere mecburen düzenli olarak gireceksiniz, zira devam zorunlu. Derslere giren, ödevlerini dikkatle KENDİSİ DÜZENLİ olarak yapan birisinin hazırlıkta kalması için bir sebep göremiyorum açıkçası. Dersler harici de bolca kelime ezberlemeye çalış. Ders kitaplarında geçen kelimeleri bir şekilde hergün 2şer 3şer hafızaya al. Bu şekilde göreceksin ki 3-5 ayda ciddi bir birikim sağlamışsın.

    Hazırlık neticede İngilizce öğrenmek için. Sıfır İngilizce bilsen de geçersin :) dediğim gibi senin elinde bu. Bir de arkadaşlar, İngilizce meselesi hazırlık ya da bölüm İngilizce derslerini bitirince bitmiyor, aksine yeni başlıyor. Birçok firma sizden İnglizce düzeylerinizi belgelemenizi istiyor (toefl 80 ve üstü isterler genelde). Doktora yapacaklar zaten 90-100 gibi skorlar almalılar, abd ve kanada için. Bunlar harici mesleki gelişiminiz için de çok önemli, mühendislik okuyacaklar, Türkçe kaynak yok gibi birşey, haberiniz olsun. Dersler de %30 İngilizce oldu, yök yönetmeliğine göre. Dolayısı ile İngilizce'yi sadece hazırlığı geçmekten ibaret görmeyin, "1 kelime öğrensem faydadır" düşüncesinde olun. 26-27 yaşında olup da hala İngilizce kursları peşinde koşanları ben bizzat gördüm. Bu meseleyi hazırlıkta çözün derim çünkü her yerde karşınıza çıkacak.




  • dere gelen hocalar full ingilizce konuşacaktır nasıl anlaşılacak ilk etapta mesela ilk hafta ya da alışanakadar ki süreç nasıl geçiyo
  • Çok zorlayacak şekilde konuşmuyorlar tabi ki, seviyene göre arada Türkçe de açıklamalar yaparak. O dediklerin sorun teşkil etse 2. yabancı diller facia olurdu zaten.
  • şimdi bu hazırlığa geçmeden önce dersler başlamadan sınav ypıyolar ya o sınavlara girmek mecburi mi ing. seviyesini belirleyip ona göre sınıflara yerşeltirmek için en alt seviyeden başlamak dezavantaj mı ki
  • Zorunlu olduğunu zannetmem ama kesinlikle gir hangi okulda olursan ol. Düzeyin neyse o seviyede olman avantajlı olur senin için. Örneğin A kuru en alt seviye, günde 6 saat ders işliyor. B kuru alt-orta günde 5 saat ders işliyor. C kuru orta diyebiliriz, 1 dönem hazırlık eğitimi görüyor. Diğer okullarda da bu şekildedir. Örneğin anadolu lisesi mezunuysan işe sayıları, günleri öğrenmekle başlamak zaman kaybından ibaret olur.
  • evet anadolu lisesi mezunuyum ama o kadar şatafatlı inglizce eğitimi almadım dediğinde haklısın zaman kaybı bazı şeyler 1 tane mi sınav oluyor peki
  • hazırlıktan korkmayın, ben nerdeyse hiç birşey bilmiyordum, 3 muafiyetle geçtim toefl itp'yi. bu dediğim 2006 yılı, şu anda sistem daha iyi oturmuştur eğitim olarak.
  • Şu an tam bilemiyorum sistem nasıl. Bizim zamanımızda önce genel bir sınav oldu, elenenler için a ve b kurlarına yerleştirme amaçlı bir sınav daha yapıldı. Ben de o şekilde b kuru oldum. Duyurular falan yapılır zamanı gelince, sen önce yerleş de bunlarla sonra ilgilenirsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 30 Temmuz 2010; 16:49:43 >
  • haklısın da önceden bilgi sahii olmakta yarar var diye düşünmüştüm
  • aslifb, tobb hukuk mu yazacaksın?
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.