Şimdi Ara

Laptop'ım sanırım elektrik kaçırıyor ... ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dell 1720 sağ alt köşesine dokununca elektrik çarpıyor gibi , her zaman olmuyor ama özellikle maus kullanırken el bileğime değdiği an minik bir çarpma oluyor. Yaz geldi havalarda ısındı fazlaca flash site kullanıyorum bu sebeple ısınma problemimde arttı.

1 sene daha Garantim var , buna uygun olarak ;

1 :Ram yükseltmek istiyorum , işe nereden başlamam lazım?

2: Isınma problemi için ne yapmam gerekir ?

3: Elektrik kaçırıyorsa uzun dönemde bunun ne gibi zararları olabilir bilgisayara?

sorularına yanıt arıyorum , yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.

• bilen yok mu?
  • Bu şekilde konuyu üste çıkarmaktan hoşlanmıyorum ancak gerçekten rica ediyorum bilgisi olan yazarsa memnun olurum.
  • ram yükseltmek istiyorsan teknoloji mazalarında laptop için ram satılıyor fakat bilgisayarındaki ram kaç mhz olduğunu bilmelisin, çift ram kullanıcaksan yani mevcut ram i sökmiyeceksen aynı marka almalısın.

Isınma problemu olduğu kanısına varmışsın ama işlemci ve anakart sıcaklığı kaç derece. Everest isimli program ile bak ve durumu bildir.

O elektrik adaptörden gelir. Elektrik kaçağı sayılmaz bilgisayara bişey yapmaz. Adaptörün 220 volt fişini ters çevir tak çarpmaması gerek
  • Çok teşekkür ederim , el bileğim bilgisayarın sağ alt köşesine değdiği zaman cız diye yakıyor hatta bazen sıçratacak kadar çarpıyor.

Program tavsiyesi için de sağolun.
  • arkadaşım bende yakın zamanda ram değişikliği yaptım ramin mhz sini öğrendikten sonra istediğin rami takabilirsin. Mesela bende 2 gb 667mhz ram vardı 1+1 ben ikisinizde söktüm 2+2 800mhz ram taktım kendim bilgisyarcı olduğumdan sorun olmadı ayrıca garanti dışı bir duruda olmuyor. Eğer kendim takabilirim diyorsan hiç servise falanda gitme kendin hallet. Eğer beceremem diyorsan servisine danış onların dedikleri gibi hareket et derim.

Isınma konusunda belkide fanların çok kirlendi ondan dolayı eski hızında çalışmıyor olabilir. Açıp bakıp ona göre karar vermek lazım o yüzden de bi işlemcinin ısısını öl bakalım daha net bilgi verebilmek için.

Elektrik kaçağı bende de oluyor bazen klavyenin sağ alt köşesine dokununca bazen elektrik çarpıyor ama o kadar da mühim bi konu gibi gelmedi bana belkide ben pek kafaya takmadım ama eğer sen kafaya takıyosan bu konuyu servisine danış derim tekrar.

Yanlız bilgisayarın en geç 1 aya gelir bunuda göz önünde bulundur zira başka bilgisayarın yoksa canın çok sıkılabilir

• Az önce ısı durumuna baktım , 4 farklı browser ile 8 flash site açtım CPU ve CPU çekirdek 1 ısıları 62-63 gibi çıktı

Sonra tam ekran bir oyun açtım Fan son sürat çalışıyor ve ısılar 73- 73 şeklinde çıktı.

Şuanda oyunu minimize ettim ısı değerleri 63-63 gösteriyor. 2gb + 2gb ram olsun istiyorum dediğiniz gibi garanti durumunu etkilemeyecekse bende takabilirim.
    dell teknik servis için irlandayı aramak gerekiyor bazen ulaşmak çok zor olabiliyor

bu arada ısı değerleri sizce nasıl görünüyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • valla bana normal geldi bu değerler çokda problem yokmuş gibi görünüyor ama dediğim gibi fanınız çok tozlanmış olabilir kompresörle içini açıp temizlerseniz daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Ram konusuna gelince benim msi ex600 üm var ona takmıştım ben teknik servisin buna pek bişi demediğini biliyorum eğer ramimi kendim değiştirebilirim diyorsanız bence hiç beklemeyin hemen ram siparişi verin
  • ilginiz için çok teşekkür ederim , sağolun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fth_21

valla bana normal geldi bu değerler çokda problem yokmuş gibi görünüyor ama dediğim gibi fanınız çok tozlanmış olabilir kompresörle içini açıp temizlerseniz daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Ram konusuna gelince benim msi ex600 üm var ona takmıştım ben teknik servisin buna pek bişi demediğini biliyorum eğer ramimi kendim değiştirebilirim diyorsanız bence hiç beklemeyin hemen ram siparişi verin

Ben ram değiştirmek istiyorum.Ama kendim bilmiyorum nasıl değiştirileceğini.Garanti süresi de bitti..Bunun videolu / resimli anlatımı yok mudur .. .
  • sıcaklıklar laptop için gayet normal
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.