Şimdi Ara

casper nirvana sorunlar ...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
13.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • selamlar ..

    2 ay önce abim bana bi laptop hediye etti .. casper nirvana , t6600 modeli ...


    1. sorunum pc nin webcam ı bazen görünmüyor msnde açacağım zaman çıkmıyor , pc yi yeniden başlatınca oluyor ..
    2. yine web cam i normal olarak kullanamıyorum , foto çekmek için filan , arkadaşlarımda acer ve hp var onlar kullanabiliyor ,, ben web cam ı pc de bulamadım bile :/

    3. synaptic touch pad sorunu , doğru yazdımmı blmiyorum ama laptopun mouse unda kenarındaki kaydırma butonu belli bi süre sonra kapanıyor , windows çalışmayı durdurdu yazıyor..

    4. nero yu yülklüyorum cd yazdıramıyorum , laptopn içinde sürüceler diye bi klasör var ordan yüklüyorum , oraya koyduklarına göre pc ile uyumludur heralde diye düşünüyordum ama olmadı :/
    5 . son olarak bi kaç korsan oyun yüklemiştim ama tamamen silemiyorum , program ekle kaldırdan olmuyor :S programın yüklü olması gerkiyor diyor


    Yardımcı olursanız çok sevnrim...







  • upppp
  • bn casper teknık servısınde calısıorum bnce en yakın bır serws e gt xp ye cevr derm
  • onu bende düşündüm aslında ama benim bir arkadaşımda da casper var o gitti değiştirdi ama driver sorunları filan yaşadı o yüzden sorun yaşamak istemiyorum cihaz daha yeni hevesim kaçmasın
  • casper'mı,yaşadığım sorunları buraya yazsam forum kitlenir heralde.Sayfalarca yazmam gerekir.Bi söz var bilirmisiniz?Ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye.malesef bu söz doğru,3 yıl önce casperı 1800 liraya almıştım ,ama yaptığım masraflarla son bir yılda 2500 lirayı rahat geçti.3 yıl önce keşke adam gibi sony ya da toshiba alsaydım 2500 lira verip:(
  • elektronikle uğraşıyorum prof. olarak notebook tamiri ile bile uğraşıyorum ve casper kullanıyorum elime her türlü makina geldi geçti hepsinde sorun vardı önemli olan kullanabilmke :) nedense ben hiç sorun yaşamam canımı çok sıkarsa masaya yatırırım ama casper daha masaya yatmadı ik üç clik ile haloldu ve Windows 7 kullanıyorum :D önce şu bu yerli malı uzak dur triplerini geçelim... yazık

    Saygılar
  • hangı drıvernda sorn cıkıomus bna bılgı werrsen sewınırım kardes
  • Yaklaşık bir yıldır Casper Nirvana CN-BMT5750E kullanmaktayım. Daha öncesinde Acer ve Asus kullanmıştım. Şimdi bir laptop alacak olsam sırasıyla Toshiba ya da Asus ilk tercihimdir; ikinci olarak Acer, Sony ya da Samsung düşünebilirim.

    Casper'ı seçmemin nedenleri:
    1- Bu kadar reklamı yapılan bir laptopun belli bir kalitenin üzerinde olacağını, büyük bir Türkiye markası olabileceğini düşünmüştüm (maalesef değil), seçmek için fazla da vaktim yoktu, biraz aceleye geldi, iyi bir firmadan kampanya fiyatına aldım ama Casper'ın fiyatı, genellikle her zaman, kaliteli laptopların fiyatından daha uygun olmakta.
    2- Servis açısından, her anlamda, avantajlı olacağını düşünmüştüm (uzaktan yakından alakası yok, okumaya devam edin...; forumda bu konuda başka birçok şikayet de mevcut)
    3- Bir Türkiye markası olması (sonuçta beni pişman etti, artık kullanabildiğim kadar kullanacağım tabi).

    Olumlu tarafları: 1- Performansı (özellikle hız anlamında) gayet iyi (3 Gb ram, 2.0 GHz Dual Core).
    2- Kalitesiz bir laptopun özelliklerini yaşatmasının dışında bir sorun çıkarmadı şimdiye kadar.

    Olumsuz tarafları:
    1- Servis. Aldıktan birkaç gün sonra Ram'leri hakkında çok basit bir soru sormak için Ümraniye'deki servisi aradım. Yaklaşık 10 kere aradıktan sonra ümidimi kaybettim. İkinci gün aynı şeyleri yaşadım. Servistekiler sizi bir yerlere bağlıyorlar ve bir süre sonra tek duyduğunuz "dıt, dıt, dıt..." sesi. Ne olduğunu birkaç kez anlatmama rağmen aynı şey olmaya devam etti. Sanki müşteriyle dalga geçiliyor. Yorumu size bırakıyorum. Türk veya yabancı başka hiçbir serviste böyle bir tecrübe yaşadığımı hatırlamıyorum. Umarım servise bir daha kesinlikle işim düşmez. Düşerse "Allah kurtarsın" demek lazım. Bir Türk olarak bunu söylemek hiç hoşuma gitmiyor ama maalesef "tam Türk işi" bir servis...
    2-Fanı gürültülü çalışıyor. Evet, bu gürültü sizi çok rahatsız etmez belki ama kaliteyi çok düşürüyor. Gelişmiş laptoplar içerisinde bu kadar sesli bir şekilde çalışanına ben rastlamadım (işim dolayısıyla, değişik zamanlarda, kısa zaman dilimlerinde de olsa, bir çok laptop kullanmaktayım.)
    3-Ana öğeler kaliteli (ram, işlemci vs.) ama yan öğeler oldukça kalitesiz. Örneğin ses kaydı yapamıyorsunuz, kalite inanılmaz düşük; fan'dan bahsetmiştim (internet üzerinden dersler yapmaktayım ama fan sürekli araya girip kaliteyi olumsuz etkiliyor); ses kalitesi (müzik, film vs.) yeterince iyi değil (birçok ayar yapmama rağmen kaliteli bir laptopun yanına yaklaşamıyor)..., bu tür işlerde hep birkaç yıl önce aldığım masaüstümü kullanmak zorunda kalıyorum.

    Laptop ile şu tür aktivitelerden herhangi birini yapacaksanız Casper'ı kesinlikle tavsiye etmem: 1- Ses kaydı yapmak, 2- Sık müzik dinlemek ya da film seyretmek, 3- Çok sessiz ortamlarda laptop kullanmak. Elbette alacağınız modelde bulunan özelliklere de dikkat edebilirsiniz bu konuda, her model aynı olmayacaktır. Ama ben şahsen bu modelden çok daha iyi bir sonuç beklerdim.

    Son not: Kalite düşüklüğünü ben her zaman affedebilirim ama servis konusunda Casper çapında bir Türkiye markasının biz müşterilerine bu tür deneyimler yaşatmaya hakkı olmadığını düşünüyorum. Casper "servis" kalitesi bağlamında beni hayal kırıklığına uğratmıştır. Reklama harcadıkları paranın bir kısmını, servis kalitesini artırmaya harcasalar eminin uzun vadede müşteri tavsiyesi ile satışlar çok olumlu etkilenecektir. Kanımca, Türk şirketlerin en büyük hatalarından biri de uzun vadeli düşünmeyip günü kurtarmaya çalışmaktır (politikamız gibi...), belki de bu, Türk menşeli şirketlerin büyük çoğunluğunun "kurumsal" olmayıp "babadan kalma" olmasından kaynaklanmaktadır. Casper'ın da bunlardan biri olmadığına inanmak istiyorum, ilgililere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustafaHoca999 -- 20 Haziran 2009; 19:13:50 >




  • kısa ve öz ısınıyor casper . . .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goodfalles -- 6 Temmuz 2014; 20:10:11 >
  • Yillarca olmasada bence Casper kullaniyorum ve CPQ-Q900-4M35 serisi. Acikcasi cok memnunum. Sizin bahsini ettiginiz hicbir sorunla karsilasmadim. Ilk aldigimda ekranda olu pixel olmayan ama leke gibi duran noktaciklar yuzunden servise goturdum ve "bunlar garanti kapsami disinda" demek yerine hemen degisim talep ettiler bende kabul ettim. 10ncu gunde notebookum elimdeydi. Musteri Hizmetlerine her turlu cevap icin 1 kez telefon etmemde yetiyor. Hatta son zamanlarda disk degistirmek istemem yuzunden aradim ve notebooku gondermek istemedigimden bahsederek en yakin Yetkili Servisinde kendi aldigim HDD ile garanti kapsamini bozmadan degisim yaptirmak istedigimi soyledim ve kabul edildi. Yazilim olarak Win Vista 64Bit DVD si istedim 1 hafta sonra ucretsiz olarak bana yolladilar.

    Isin ozeti aslinda markadan ziyade kullanimda oldugunu dusunuyorum. Cunku elinizdeki cihaza ne kadar iyi davranirsaniz o kadar verim alirsiniz. Bu arada isiniyor diye sikayet edenler notebook donanimlarini yeniden kontrol edebilirler. Kendi notebookum adina isindigini kabul ediyorum ama bu isinmaya ragmen 4 saat sonra 3DMARK06 da sadece 300 puan dusuk vermesi bence hic sorun degil. Ayrica icerisindeki donanimlarin kapasitesini ve kasa yapisini (15.4") goz onunde bulundurursak hic isinmiyor bile diyebilrim. Ve bunu gercekten tecrubelerime dayanarak soyluyorum.

    Sorunlari olan arakdaslara elimden geldigince yardimci olurum. Ama direk ismiyle yargilama yapan arkadaslara biraz daha insafli olmalari konusunda tavsiyede bulunabilirim. Sorunu olan arkadaslar paylasirsa cozum bulabilir zaten. Son olarakda yine kendi notebookum icin Win Vista 32Bit kurulu olmasindan dolayi cok fazla bir performans goremiyorudum. Firmadan 64Bit talep ettim geldi ve kurulumu yaptiktan sonra makina neredeyse 2 kat hizlandi. Bu tip sorunlar elbetteki olabilir ve bu sorunlari asabilmek icin biraz deneyim birazda bilgi sahibi olmak yeterli.

    Notebookumu ilk haliyle kullansaydim belki sizin gibi bende buraya "kotu" diye yazardim ama sorundan isyan etmek yerine onu cozmeye calistigim icin suan bircok 3000+ notebookdan hem performans hemde fiyat olarak cok ustun seviyede bir Notebook kullaniyorum.




  • Merhaba,

    Sn. MustafaHoca999
    Sn. isy@nkh@r

    Öncelikle Casper kullanıcısı olmadığımı belirtmek isterim.
    Yaşadığınız sorunlar Casper'a özel sorunlar değil, emin olabilirsiniz. Kaliteli dizüstü bilgisayarlar sınıfından (sizin deyişinizle) Toshıba A200-23U kullanıyorum. Bu bilgisayar yaklaşık 1,5 yıl önce Satalite serisinin en yüksek konfigrasyonlu modellerinden biri idi..
    1. Kullandığım bu markanın servisini değişik konularda (-ki buna bulunduğum bölgedeki servis istasyonunu şikayet etmek de dahil) en az 20 kere aramışımdır. Her arayışımda verilen cevap şu idi. "Konunun aciliyeti üst makamlara iletildi, size en kısa sürede geri dönüş yapılacak" Peki yaptılar mı? Hayır! 1,5 sene oldu, geri dönen yok.. Sonra forumları, şikayet sitelerini bir gezdim ki, meğersem herkese aynı cevap verilirmiş... Bence sizin dinlediğiniz dıt sesleri sinir bozucu ise, bu 2 kat daha sinir bozucu.. Casper'de bu şekilde sözler verilip aranmazsanız eminim yerli marka olması hasebi ile yerden adı yalancıya çıkar, yere vurulur idi.
    2. Medai playerde güç tasarrufu modunda müzik dinlemek imkansız seste gidip gelmeler mevcut, servise göre bu gayet normal.. Casper'de bu sorun olsa eminim yerli marka olması hasebi ile yerden yere vurulur idi.
    3. Ses kayıt desem tamamen hüsran. Media playerde çalan bir parçayı bile ses kayıt ile kayıt edemiyorsunuz. Kayıt ettiğiniz sesleri dinlediğinizde ne söylendiğini anlamanız imkansız. Cep telefonumdaki ses kayıt disüstündeki ses kayıtını 20 ye katlar...
    4. Kullandığım disüstünün fanı power düğmesi ile çalışmaya başlıyor, taa ki bilgisayar kapatana kadar..
    5. Toshıba kullannalar çok iyi bilir. Toshıba dizüstü bilgisayarların Webcamları (Vista işletim sistemi ile) yaklaşık 1 yıl önce yayımlanan SP1 eklentisi yayımlanana kadar doğru düzgün çalışmazdı, Msnde bazen çalışır bazen çalışmazdı. Vista sp 1 i yayınladı ve sorun çözüldü. Şimdi düşünüyorumda aynı sorunu Casper yaşamış olsa idi vay benim Türk markası Casperin haline... İşte isim yapmış ithal mal kullanınca webcam çalışırmış çalışmazmış önemli değil, sorunlar görmezden geliniyor maalesef. (isy@nkh@r bilgisayarınızda Sp-1, Sp-2 var mı?)


    Sonuç olarak; ben piyasada isim yapmış bir marka kullnıyorum, sizin anlattığınız sorunların daha fazlasını yaşıyorum. İş Türk patentli bir markaya gelince sorunlar maalesef hemen göze görünüyor...
    Neden? Çünkü yerli bir marka..
    Neden? Çünkü emsallerine göre daha ucuz..

    Pazarcılık yapan bir komşumuz var. Pazarın başında bir tezgahı, sonunda bir tezgahı var. Bu yazdıklarımı kendisi bana anlatmıştır. Komşum pazarda domates satar. Pazarın ortasında bir tane, sonunda da bir tane olmak üzere iki tezgahı var. Birinde domatesi 1 liraya satıyor, diğerinde 1,25 liraya.. Halbuki domates aynı, her iki tezgaha da aynı domatesi koyuyor..
    Neden böyle yapıyorsun diyorum.
    Abi iki çeşit müşteri var. Birisi alacağı domatese bakar, fiyatına bakar, uygunsa alır. İşte böyle müşteriye ben hitap ediyorum. Domatesi 1 liraya satıyorum..
    Diğer müşteri çeşidi ise, sadece fiyatına bakar, gerisine bakmaz diyor. İşte bu tip müşteriye de abimin tezgahı hitap eder, benim 1 liraya sattığım domatesi, o 1,25'e satar diyor..

    İşte maalesef gerçekler bu şekilde..

    Bir malı alırken sadece fiyatına bakmamak gereklii...
    Bir malı alırken sadece markasına da bakmamak da gerekli...
    Bir mal alırken; fiyat, kalite, performans ve marka kıyaslamasının "bir bütün olarak" yapılması gerektiğini değerlendiriyorum..

    Saygılarımla.




  • Casper notebookum 5. yılına girdi.
    Memnunmuyum?
    Evet.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AramaBotu
    Pazarcılık yapan bir komşumuz var. Pazarın başında bir tezgahı, sonunda bir tezgahı var. Bu yazdıklarımı kendisi bana anlatmıştır. Komşum pazarda domates satar. Pazarın ortasında bir tane, sonunda da bir tane olmak üzere iki tezgahı var. Birinde domatesi 1 liraya satıyor, diğerinde 1,25 liraya.. Halbuki domates aynı, her iki tezgaha da aynı domatesi koyuyor..
    Neden böyle yapıyorsun diyorum.
    Abi iki çeşit müşteri var. Birisi alacağı domatese bakar, fiyatına bakar, uygunsa alır. İşte böyle müşteriye ben hitap ediyorum. Domatesi 1 liraya satıyorum..
    Diğer müşteri çeşidi ise, sadece fiyatına bakar, gerisine bakmaz diyor. İşte bu tip müşteriye de abimin tezgahı hitap eder, benim 1 liraya sattığım domatesi, o 1,25'e satar diyor..


    Domates olayina koptum yha :D Benim gibi domatesden anlamayanlar senin arkadasin abisine para yatiriyor desene :D




  • nerden başlasam nasıl yazsam bilmiyorum ama buradakileri okuyunca yalnız olmadıgımı düşündüm ve de yüzümde bi tebessüm ifadesi belirmedi degil :)

    2008 nisan ayında nirvana cpr 1830 modelinde bi laptop aldım casperdan ama diger laptopları gördügümde hep bi ah çekmişimdir çünkü benimkisi biraz ezikmi kalıyodu yanlarında ne???

    once açılmasından başlayalım performans olarak hep iyi bulmuştum ya da ole düşünmek istiyodumda diyebiliriz fakat o fan sesi yokmu ŞAKA gibiydi!!! ama gerçek buydu malesef:( ben boyle bi fan sesi başka bir laptopta gormedim( dell,hp,compaq ve samsung) ama kışın onemli bi vazifede gorebilir işin iyi yanından bakarsanız çünkü inanılmaz bi sıcaklıkla üflüyodu fanımız ama sesinin verdigi rahatsızlıgı onemsemezsseniz tabiki!!!

    sese gelelim dicem ama laptoptan ses çıkmıyoki!!! bunu abartısız soyluyorum casper kullananlar bilir bil.dan ses çıkmıyo ya samsung omnia cep tel i kullanıyorum cep telefonum bil dan daha fazla ses çıkarıyo dicem ama eşit ses çıkarıyo demekle yetinicem çünkü bi laptopa yakıştıramıyorum bu ses düzeyini tek kelime ile yazık!!!

    arama botu nickli ark ım düşük ses seviyesinde seste gidp gelmelerin casperda olsa yerden yere vurcagımızı soyluyo ama malesef benim laptopumda aynen dedigi gibi gidip gelmeler mevcut hatta dengeli performansta bile olabiliyodu ses kesintileri ne kadar igrenç bi durum oldugunu siz anlayın artık ben direk kapatıyodum winampı fanı dinlemyi tercih ediyodum mesela:)

    webcam sorununa gelince klişe bir laf gibi oldu artık ama malesef aynı sorun bendede var bazen çalışmyo kafasına gore artık gri bir ekran geliyo restart atki artık camımıızn keyfi yerine gelirse o zaman düzelebilir!!!

    touch pede bişi demek istemiyorum o her bil da olabilir belki???

    ısınma sorununuda es geçiyorum yaz mevsiminde sorun yaratsada kışın çok işinize yarıcaktır eminim ki!!!


    zurnanın son deligine gelelim artık servis sorunu!!! bu ne rezalettir ne vurdum duymazlıktır nasıl bir ahlaksızlıktır bu boyle temmuz 22 de servise verdim laptopu agustos 22 olcak 1 saat sonra laptopu verdigim servisi arııyorum aldıgım cevap temmuz 15 te verenler alamadı daha bilgisayarlarını!!! hımm ilginç gerçekten oldu o zaman ben beklerim sorun degil zaten bizim evimizde masa üstü bilgisayarımızda var hiç eksikligini hissetmedik hatta 2 3 ay daha takılsın çünkü parça sipariş vermişler onun gelmesini bekliyoruz heralde çinden gemiye yüklendiyse 6 aya kalmaz ülkemiz topraklarına girer parçamız çünkü merkezi aradıgımda bana yurt dışından parça beklediklerini soylemişlerdi!!! bakalım 30 iş günü dolduktan sonra yeni bir bilgisayar vericeklermi vermiceklerimi bunuda bekliyorum sabırla mı desem sabırsızlıkla mı desem bilemiyorum??? benim şikayetlerim bu kadar yani yerli malı diye demiyorum ama çok amatorce bir işleyiş yapısı ve de yonetimi oldugu kesin... "Yazık ki ne yazık!"




  • Casper Nirvana kullanıyorum bende. Yapılan eleştiriler ve belirtilen sorunlar kesinlikle birebir aynı. çok fazla tartışmaya gerek yok; Casper daha ucuza daha yüksek donanım vaadediyor, bunu sunarken de daha az kalite veriyor. Olay budur. Daha ucuza daha yüksek donanım alıp, kalite sorunları yaşamaya değer mi.... Tercih meselesi...
    1) İlk aldığım gün bir tuşu yerinden çıktı.
    2) Cd okuyucusu gürültülü çalışıyor.
    3) Kasa bağlantıları sağlam olmadığı için cd okurken kasadan garip sesler geliyor.
    4) Touchpad sürekli hata verip kendisi kapatıyor. (Donanımsal, bir çok defa win yükledim vista xp vs yine yaptı)
    5) Notebook un her parçasında aşırı ısınma sorunu var. Adaptörü 3. ayda fazla ısınıyor diye garantiden değiştirdiler.
    6) 6. ayda ekranı kapatıp açarken ekran üstünde titremeler oldu ve serviste yapıldı.
    7) Şu an fanı son hızda çalışıyor ve sürekli ayrıca gürültülü. Servisten fan kirlenmiştir bilgisi verdiler. Olabilir bakıcaz, ama başka notebooklarda böyle gürültülü fan görmedim.
    8) Yetkili servis Ankara merkez için fena değildi. Yetkili servisler biraz il ve seme gör de değişebiliyor tabi. Ama benim nazarımda tatmin edici denebilir.
    9) Hatırlamadığım sorunları yazsam burdan köye yol olur...


    Sonuç? Notebook alırken casper mı? Asla!




  • Forum maddeleriyle çelişmemek için casper fikirlerimi yazmayayım.

    Acaip küfürlü oluyor da kendisi hakkında son yorumlarım :)

    Uzay mekiği yapsa binmem
  • elektronik işi şans işidir bunu önce herkes bilicek. 5milyarlık alette alsanız sorun olabilir. ayrıca kullanmayı bilmeyenlerde bu alet açılmıyo der. sorun ne diye bakarsın pili takmamış olur gibi saçma şeyler vardır. şimdi ben yeterince bilgili olduğumu düşünüyorum bu konuılarda. kendim söker kendim toplarım. donanım olarak bilgime güvenirim yani. ilk başlarda bende sorunlu bi marka olarak duyardım ama laptop alıcağım zaman gerekli incelemeye başladım. öncelikle alıcağım cihazda hangi parçalar olucağına karar verdim. sonra bu donanımların birleştiği cihazlar arasında F-P en iyi olan cihazı seçtim. ana konu linkimde imzamda mevcut. 50tane üyesi var konunun ve ciddi şikayeti olan hiç kimse olmadı. eleştiri yapanların cihazlarına bi bakmak lazım. şahsen çok memnunum... kararlama yapmam anlamsız bence..
  • BU SAATTEN SONRA BEDAVA CASPER VERSELER GÜNAHA GİRMEMEK İÇİN KULLANMAM KONUYU AÇAN ARKADAŞADA SERVİS HAKKINDA GÖRÜŞLERİNE KATILIYORUM ARIYORUM DIT DIT DIT BAŞKA BİŞEY YOK TAM BİRİSİ İLE KONUŞUYORSUN DİGER ARADIGINDA HOOOPPP YURT DIŞINDA AVY BEA DİYOSUN YAPACAK BİŞEY YOK
  • arkadaşlar kespırdan uzak duralım, durmayanları uyaralım. bu konu hakkında etrafı bilinçlendirelim
  • Ben aldım bır sene de bozuldu sansa kargoda kayboldu yenısı aldım, bunun ekran karı bozulmak uzere.. bende magdurum..nede olsa cın malı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.