Şimdi Ara

SHELL GTL hakkında herşey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
957
Cevap
12
Favori
98.216
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Shell ürünü nerede satılıyor diye biraz shellin internet sayfalarına baktım .Benim görebildiğim kadarıyla İzmir, Çeşmede satışa sunulmuş. Acaba bu yakıtı alıp da kullanan varsa bizleri yakıt kalitesi ve sarfiyat hakkında bilgilendirise dizelci camiasına hizmet etmiş olacaktır.

    http://www.shell.com/home/tr-tr/html/iwgen/app_profile/pompa.html

    fiyatı izmir- çeşme 2,66 TL/lt

    izmir -konak 2,65 Tl/ lt



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 5 Nisan 2011; 13:15:46 >



  • Banada dediler mazot alırken abi alırmısın diye... Ama ne bileyim, kafam karıştı. 4 depoda motor yeni gibi oluyormuş, çekişi arttırıyormuş, sessiz çalıştırıyormuş vs vs vs... İnanasım gelmedi açıkcası.
  • yeniolan herzaman iyidir. yeterki bozulmasın derim. Bende çok merak ediyorum.Önemli olan fiyat ,yakış ve kalite arasındaki dengenin sağlanması iyi olursa ortalığısiler süpürür. çünkü bu yakıtın üretimi doğalgazdan yapan sadece shell ve başkasının satması için devasa yatırım yapması gerekir. bakalım milyarlarca dolarlık yatırımlarının sonucu nedir. Shell bu boşa yatırım yapmaz ,ve yakıt tutuarsa kesin fiyatını arttırırı çünkü tekel sayılır.


    quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Banada dediler mazot alırken abi alırmısın diye... Ama ne bileyim, kafam karıştı. 4 depoda motor yeni gibi oluyormuş, çekişi arttırıyormuş, sessiz çalıştırıyormuş vs vs vs... İnanasım gelmedi açıkcası.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 19 Haziran 2009; 12:33:18 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Banada dediler mazot alırken abi alırmısın diye... Ama ne bileyim, kafam karıştı. 4 depoda motor yeni gibi oluyormuş, çekişi arttırıyormuş, sessiz çalıştırıyormuş vs vs vs... İnanasım gelmedi açıkcası.

    Abartmışlardır ama biraz olsun etkisi vardır herhalde bu kadar dediklerine göre..
  • yeni gördüm,

    ankara da yeimahalle ilçesi yani çayyolu için de geçerli sanırım 2,69TL

    istanbul'da da 2,66 liraya satışa sunulmuş 3 büyük ilde var , demek ki denemek için belirli bir kesimi hedeflediler.Yaklaşık Vp diesel yani bizim bildiğimiz piyasa ağzıyla eurodizele göre 10 kuruş gibi bir fark var. Az sayılmaz ama yakıt iyiyse neden olmasın.tamemen ithal olacağı ve yeni olduğu için en azından satılan yakıt kalitesi garantilidir. Deneyen dizelci arkadaşların tecrübelerini burada paylaşması dilegiyle.
  • Fiyatı eurodizele göre gördüğüm kadarıyla 10 krş. fazla,ama dedikleri gibiyse bence değer.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: set

    Banada dediler mazot alırken abi alırmısın diye... Ama ne bileyim, kafam karıştı. 4 depoda motor yeni gibi oluyormuş, çekişi arttırıyormuş, sessiz çalıştırıyormuş vs vs vs... İnanasım gelmedi açıkcası.

    egzos manifoldundaki kurumları da mı çıkarıyomuş. bana sağlam bi yalan gibi geldi.
  • 100 oktanı kaldırdığı için shell e buradan kocaman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemvw -- 19 Haziran 2009; 13:51:51 >
  • Shell Müşteri İlişkileri bu üründe 0 kükürt olduğunu söylüyor. Doğrumudur sizce??
  • Biraz önce işden eve gelirken ışık yandı, dedim şu söylenilen mazottan alayım... Girdim shelle denemek için 30 TL lik aldım. Eve gelene kadar açıkcası abartılı bişey hissetmedim. Ama seste çok hafif azalma var gibi, çekişte değişme yok, aynı... Zamanla daha iyi hissederim herhalde, demin kısa mesafede pek bişey anlamadım... Adam abi 4 depo dolumundan sonra farkedersin dedi. Genede inanasım yok... Bakalım,denemeye devam..

    Varsa başka deneyen arkadaşlar düşüncelerini yazarlarsa sevinirim...
  •  SHELL  GTL hakkında herşey


    bunun motorin kaç setana sahip olsada temizlemez ben inanmam.
  • eğer 4 depoda temizliyorsa alır temizleriz sonra gene eskisine döneriz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BlackEmperor

    eğer 4 depoda temizliyorsa alır temizleriz sonra gene eskisine döneriz


    Herkes dörder depo alsa zaten bu onlara yeter.
  • hep aldiğim shell var izmirde bügün bakayim orayada varsa doldurayim bakalim merak ettim 10 kurus bi depoda 3,5 tl yapar önemi yok bundan alirim
  • Petrol Ofisi Vmax10 + 10.000km'de bir yağ ve filtre değişimleri = çiçek gibi araba
  • teorik olarak kükürt sıfır olması mümkün.ÇÜNKÜ,

    diğer dizel ham petrolden üretildiği ve petrol milyonlarca yıl toprak altında kaldığı için içine topraktan geçen sülfür yani kimya elementi olarak ''S'' giriyor. Bu oran ise ham petrolün kalitesi ve çıktığı yer gibi onlarca bileşenin ürünü .Rafineleriler adı üzerinde petrolü rafine ediyor ve ayrıştırıyor içindeki kimya formüllerini kırarak birçok ürün ve yan ürün elde ediyor. Dizel üretiminde ise dünya emisyon şartlarında belirleene şartları sağlamak için sülfürü tutan ve büyğk maliyetli ek tesisler ile fabrika çıkışında belirli bir yüzde hatta milyonda demek daha doğru 50 ppm gibi, ürünü garanti etmektedir. Rafinerizasyon ne kadar detaylı ve kalite kontrol şartları sıkı olursa rafineri edilen ürünün maliyeti artmaktadır. Aradaki fiyat farkının nedeni budur . Tabii ki vergi farkı çıkınca gerçek maliyet farkı anlaşılır. Bu yıldan itibaren şartlar çok sıkılaşmış ve satılan ürünün içindeki sülfür oranı ultra kabul edilen 10ppm altına düşürülmesi bütün dünya rafinerilerinde hedeflenmiştir. Ülkeler ürünlerini satmak için bu şartları sağlamak i,çin yatırım yapmıştır. tüpraşta bu yatırımı önceden yaparak gerekli şartı sağlamıştır. gerekli haber linki aşagıdadır.

    http://www.tupras.com.tr/detailpage.tr.php?lPageID=5974

    özetle 10ppm demek bir ton mazotta 10 gram kükürt içeriği demektir. bir depoda ise çok kabaca (yakıt yoğunluğunu da hesaba katmanız gerekir) 0,05 X 10 = 0.5 gram sülfür yapar.Bu oran bizlerin kabul edebileceği ve aracın rahatlıkla üstünden gelebileceği bir orandır.klasik dizelin 50 -7000 ppm varn oranları düşünüldüğünde 10ppm çok ama çok iyi bir değerdir. ,

    şimdi soruya gelelim. evet sülfür oranı sıfır olacaktır(teoride) çünkü doğalgaz metan gazıdır ve içinde S elementi yoktır bundan yapılan dizelde de olmasını beklemeyiz. Ama unutmayalım ki metan gazı da saf olarak yaryüzüne çıkmıyor depolanmasından çıkarken bir sürü aşamalardan geçmektedir.Nihayi ürün olarak bunu da rafine ederek ancak içindeki pislikler ve istenmeyen elementler ayıklanmaktadır. Ayıklanmış veya rafine dilmiş bir gazı bu prosese sokup GTL elde ederseniz içindeki sülfür oranı da setan sayısını da aynen labraturar şartlarında ne isteniyorsa onu elde edersiniz. Ve teoride mükememel bir kalitede ve sabit şartlarda yakıt üretebilem şartını yakalamış olursunuz. Bundan sonra sevk mekanizması içinde ürüne abra kadabra yaparlarda depolardaki pas veya temizlik şarrtları uygulamazda bu ürünü kötü yapmaz ara sonucunu etkileyebilir .Kalite çemberi ve denetleme mekanişzması sağlam olursa ki shelll bu konuda önde gelen şirketlerdendir , sonuç iyi olacaktır. En azından temennimiz budur . Sonucunu sizler yazacaksınız

    quote:

    Orjinalden alıntı: cuneytgungor

    Shell Müşteri İlişkileri bu üründe 0 kükürt olduğunu söylüyor. Doğrumudur sizce??




  • 12 mayısta çıkan green car kongresinde başlık olarak rapor yayınlanan GTL dizel ürününü hakkında daha detaylı bir inceleme yazısı bulacaksınız.

    http://www.greencarcongress.com/2008/05/optimized-engin.html
  • Bu GTL yakıtının daha profesyonel açıdan incelenmesi ile alakalı energy enstitüsünün bilimsel makalesini ilgilenenlere sunarım. Sanırım daha bu ürün üzerinde sıkça tartışacağız . elimizde bir tarafsız belge olsun istedim.

    http://www.anl.gov/PCS/acsfuel/preprint%20archive/Files/49_2_Philadelphia_10-04_1118.pdf
  • Ankara istanbul yolu üzerinde eskiden de yakıt aldığım bir shell istasyonu var. euro dieselini de çok beğeniyordum. Geçen ordan geçerken depo boştu alayım dedim. pompanın yanında dolanırken bir baktım fiyat 2.72 sonra pompanın ucunda GTL yazıyor. neyse yakıtı daha yeni kullanmaya başladığım halde ses çok azaldı arabanın vites değişi bile daha iyi oldu. kullandıkça yazmaya devam edeceğim.
  • genelde shell eurodiesel sesli gelio bana ama gtl bizim buraya gelmedi sanırım.Denemek gerekir.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.