Şimdi Ara

Nvidia Tegra projesinden 10 milyar dolar gelir bekliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Nvidia mühendislik ekibi ve araştırma-geliştirme bütçesinin önemli bir kısmı ile yıllardır üzerinde çalıştığı Tegra projesine büyük önem veriyor. ARM teknolojisini ve GeForce mimarisini bir araya getiren ve üzerinde farklı görevler (3D hızlandırma ve HD video oynatma gibi) için tanımlanmış 8 farklı işlem motoru bulunan Tegra kod adlı SoC yani yongada sistem çözümlerinin dünyanın en küçük, en düşük güç tüketimine sahip HD işlem çözümleri olarak ta tanımlayan Nvidia'nın Tegra ile ilgili hedefleri de gün ışığına çıktı.


    GeForce serisi ekran kartlarıyla masaüstü sistemleri, Quadro ve Tesla serisi profesyonel grafik ve bilgi-işlem çözümleriyle de endüstriyel pazarı domine eden firma, Tegra platformuyla akıllı telefonlar, mobil internet cihazları ve taşınabilir medya oynatıcıları gibi portatif sistemlerde liderliğe oynamak istiyor. Peki Nvidia'nın Tegra ile ilgili beklentileri neler? Elimize ulaşan bilgilere göre Nvidia, 2014 yılında Tegra projesinden elde edeceği gelirin ekran kartı operasyonlarını (GeForce) geride bırakacağını tahmin ediyor.


    Microsoft'un yeni nesil taşınabilir medya oynatıcısı Zune HD'nin temel platformu olmayı başaran Tegra platformunun önümüzdeki aylarda çok sayıda akıllı telefona hatta giriş seviyesi kimi netbook tasarımlarına güç vermesi beklenirken, Nvidia 2014 yılında Tegra projesinden 10 milyar dolar gelir elde etmeyi ve toplam operasyonlarının %34'ünü Tegra tabanlı ürünlerin oluşturmasını bekliyor.






  • Netbuklara girmeye başladı bile. Vestel'in bir modeli Computex'te nVidia tarafından sergilenmişti. Intel ve AMD'nin ellerini çabuk tutmaları lazım yoksa bu alanda ezici bir üstünlüğe sahip olabilir nVidia. Bu hızla giderse yaygınlaşması uzun sürmeyecektir. 5 sene sonra kendi ürün gamlarında en büyük 1/3'ten fazla bir dilimden bahsediyorlar. Bu kadar iddia ürkütücü :) Takip edenler hatırlayacaklardır; taşınabilir bir medya oynatıcısında gayet akıcı biçimde Quake 3 Arena oynatabiliyordu nVidia bu platform sayesinde.
  • Ben çok hızlı yaygınlaşacağına eminim. Piyasa iyiden iyiye hep taşınabilir platformlara doğru kayıyor. 3-4" ekranlı, kaliteli videolar oynatabilen cihazları ağzımız sulanmış bir şekilde bekliyoruz. Çıkınca da saldıracağız tabiiki. Bence diğerleri el atmazsa nVidia beklediğinden daha fazla ve 2014 yılından daha önce daha büyük rakamlar kazanabilir. Ama Intel'in boş duracağını sanmam. Larrabee ile bir şekilde karşılık verebilir. Zaten şu sıralar 32nm ile cep telefonları ve ufak el cihazları için GPU-CPU tabanlı bişeylerle uğraşıyordu sanırım. Cevap yakındır bence..
  • sökülün paraları demek istemişler gibi okudum
  • Larrabee gelcekse gelsin artık bence yoksa nvidia üsküdarı geçecek
  • Nvidia gene süper gidiyor bide fiyat politikasını düzeltse piyasada kimse kalmaz ama işte her güzelin kusuru olurmuş :)
  • bence bu alanın galibi amd olur, çünkü elinde x64 lisansı var, ve çok küçük güç tüketimli yongasetleri var, nvidia ve intel biraz yavaş gelsinler bence, amd nin şuan tek eksiği işlemci, gerçi masaüstünde çok düşük güç tüketimli işlemcileri var, 2.5 ghz X 4 Çekirdek + 8 MB cache, sadece 65Watt tüketiyor, bu iyi bir başarıdır, kozlar amd nin elinde burdan görünüyor, ama kızı, papazı valeyi ne zaman açacak buna işte kendisi karar verecek...
  • ati bu devasa pazarda nvidiayı yalnız bırakmamalı. hem tekelciliğini kırmak hemde daha kaliteli ürünlerin pazara hem daha ucuz hemde daha kısa sürede piyasaya girmesi için..
  • AMD'nin doğrudan Tegra ve Atom'a rakip ürünler ortaya koyması ve Stream Computing'i yaygınlaştırması lazım aksi takdirde grafik ve işlemci sektöründe pazar payı kaybı yaşayabilir. Bu da gelirlerini olumsuz yönde etkileyebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.