Şimdi Ara

Arşivleriniz hep yanınızda: Kingston'dan dünyanın ilk 128GB'lık USB belleği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
0
Favori
14.813
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece birkaç yıl öncesine kadar yüksek kapasiteli sabit disk kullanımı pek çok kullanıcının hayallerini süslerken bugün 2TB kapasiteli disklerden, PCIe ara birimini kullanan yeni nesil SSD'lerden ve hatta Terabyte'larca alan sunabilen ağ depolama sistemlerinden bahsedebiliyoruz. Başta ADSL olmak üzere genişbant internetin yaygınlaşmasıyla değişmeye başlayan kullanıcı alışkanlıkları, yüksek kapasiteli depolama sürücülerine olan ihtiyacı da beraberinde getirdi. Son kullanıcılar arasında hızla yaygınlaşan içerik arşivleme ve dosya paylaşımı gibi aktivitelerin artmasına kayıtsız kalmayan teknoloji firmaları, şaşırtıcı özelliklere sahip yeni ürünleriyle kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamayı ve bu sayede yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyorlar.

alt="Arşivleriniz hep yanınızda: Kingston'dan dünyanın ilk 128GB'lık USB belleği"

Yukarıda belirttiğimiz nedenlere bağlı olarak son birkaç yılda harici depolama sürücülerine olan ilginin ciddi şekilde arttığını söyleyebilmek mümkün. Kullanıcılar, farklı özelliklere veya kapasite seçeneklerine sahip olan 2.5-inç veya 3.5-inç harici sürücüleri bugün oldukça uygun fiyatlarla satın alabiliyorlar. Harici sürücülerin yanı sıra USB belleklere olan ilginin de ciddi şekilde arttığını hatta bellek üreticileri arasında ciddi bir rekabetin yaşandığına tanık olmaktayız. Harici depolama sürücülerinden farklı olarak teknik özelliklere ek olarak boyut ve tasarımın da öne çıktığı USB bellek pazarında yeni bir rekora daha imza atıldı. Bağımsız araştırma kuruluşları tarafından yapılan çalışmaları bellek dünyasının zirvesinde yer alan Kingston 128GB kapasiteli USB bellek hazırladı.

alt="Arşivleriniz hep yanınızda: Kingston'dan dünyanın ilk 128GB'lık USB belleği"

Geçen yıl hem AMD hem de Nvidia'dan daha fazla gelir elde ettiği belirtilen Kingston, DataTraveler serisi altında hazırladığı 128GB'lık depolama kapasitesi sunan USB belleğini duyurdu. Kapasitesi açısından dünyada ilk olduğu belirtilen yeni bellek, donanım teknolojilerindeki hızlı ilerleyişin de önemli bir göstergesi. Zira yıllar öncesinde ancak hayal edilebilen 100GB üstü kapasiteleri bugün çakmak cebimizde veya anahtarlığımızda taşıyabilecek duruma gelmiş bulunuyoruz. DataTraveler 200 serisi altında hazırlanan yeni bellek, Windows Vista ile gelen ReadyBoost teknolojisini de destekliyor. İşletim sistemi uyumluluğu da dikkat çeken 128GB kapasiteli USB bellek, Microsoft yazılımlarının yanı sıra Linux ve Mac OS X ile de sorunsuzca çalışabiliyor.

Üretim maliyetleri nedeniyle en azından şimdilik sipariş üzerine hazırlanacağı söylenen 128GB kapasiteli Kingston Data Traveler 200'ün fiyatı ise "Dünya'da ilk defa" ibaresini taşıyan pek çok ürün gibi yüksek zira Amerika pazarı için istenen bedel 546$.

• Hah Maliyet 5 Dolar Teknoloji 594 Dolar Tipik bir Sömürgecilik...
  • 549$ a

2TB SCSI yaparım da cebimde taşınıcak cinsten olmaz
    Şu durumda pek satacagını düşünmüyorum ama 50$a iyi potansiyel yakalayabilir
    Ryzen 9 5950X || Msi MPG Coreliquid K360 || MSI MEG B550 Unify || Crucial Balistix 4x16GB || MSI GTX 1660 LOKUM || PNY CS3030 Nvme || Sandisk 1TB SSD || WD Red Pro 6TB || FSP Aurum PT 1200W || Cooler Master SL600M
    Eski Kullanıcı Adı : Chris Brown
  • Tipini beğendim ama fiyatını asla..
  • USB bellekler çabuk bozulabilen aygıtlar, ufak bir problemde o kadar veri kaybolacaktır. Bu yüzden USB belleklerin bu kadar büyük kapasiteli olmaları anlamsız. Bana göre sadece ufak bilgisayarlar arası veri taşımasında kullanılmalı arşivlemek için değil.
    Daha Fazla Göster
  • Tuzlu.
  • 512mb var memnunum

[sm=You_Rock_Emoticon.gif]
    Çabalar sonuç verdi, efsane döndü.
  • yine ntfs değil de fat32 olarak biçimlenmişse hiçbir işe yaramaz.
  • 1 tb seagate 210 lira
    Alanlar çıkar elbette ama bizi aşıyor, bunları kullanmamıza daha var.

• 594$'a bağcılar meydanda iş bekleyen 250 tane hammal tutup adam başı 2$ veririm.akşama kadar yanımda gezdiririm gördükleri herşeyi akıllarında tutarlar daha kârlı olur.haa tabii toplam bellek kapasitesi 10 mb'ı geçmez ama yinede karizmam olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vandalkepceoperatoru -- 17 Haziran 2009; 12:20:16 >

The flames are all long gone, but the pain lingers on
    Goodbye, blue sky Goodbye, blue sky Goodbye.

ITU/ NavalArch
  • eskisehirde 199 tl mediamark da 1 tb essential olanlar 15 gundur
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.