Şimdi Ara

Nvidia: 20'den fazla Tegra tabanlı cihaz geliştirilme aşamasında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • GT300 kod adını taşıyan DirectX 11 destekli yeni nesil grafik işlem birimi son kullanıcılar tarafından merakla beklenen Nvidia, firmanın geleceğinden önemli bir rol üstlenmesi beklenilen Tegra platformunu geliştirmeye devam ediyor. Dünyanın en küçük ve güç tüketimi en düşük yongada sistem çözümü olarak değerlendirilen ayrıca ultra-taşınabilir sistemler ile el cihazları için ilk defa 1080p video oynatımına olanak tanıyacağı iddia edilen Tegra platformunun kullanıldığı 20'den fazla cihazın geliştirme aşamasında olduğu açıklandı.


    Computex 2009 fuarındaki özel tanıtım alanında aralarında Vestel tarafından hazırlanan netbook ta olmak üzere Tegra tabanlı mini-bilgisayarlar, mobil internet cihazları ve akıllı telefon örneklerini gösteren Nvidia, ARM mimarisi ve GeForce GPU teknolojisinin bir araya getirildiği Tegra platformunun alanında önemli bir başarı elde edeceğini zira Adobe ile yapılan çalışma sonucunda kısa bir süre önce açıklanan Flash hızlandırma yeteneğinin de eklenmesi ile Tegra tabanlı cihazların gelişmiş internet deneyimi sunacağının altı çiziliyor.


    Aynı kategorideki benzer cihazlara kıyasla 5 kata varan oranda daha uzun pil süresi sunacağı iddia edilen Nvidia Tegra tabanlı cihazların 10 saate kadar 1080p video oynatabileceği hatta video oynatımını HDMI ara birimi üzerinden LCD monitör veya HDTV'de gerçekleştirebileceğinin de altı çiziliyor. Platforma destek veren oyunlarda 46FPS gibi akıcı bir oyun deneyimi sunacağı da iddia edilen Tegra platformu için Compal, Inventec, Wistron ve Pegatron gibi özellikle OEM üretiminde iddialı firmaların çalışmaları devam ediyor.








  • tegra platformlu telefonlar herhalde yıl sonuna kadar yetişmeyecek...acep ne zaman çıkar bu platformlar..?
  • Tegra 1 yıl sonra netbooklara ciddi alternatif oluşturacaktır.
  • tegra tabanlı telefonları bekleyim dedim ama baktım çıkmıycak nokia alıverdim.habire fx haberleri döktürüyo fakat daha gelen birşeyler yok.bizim türkiye piyasasına girmesi en az 2010 görünüyor.
  • nokia tegra kullansa çok bomba olur
  • bu tegra creative in cpu ları gibi çoklu kullanıma olanak verecek mi?
  • nvidia gerçekten harika bir pazar bulmuş.. rakibide yok gibi.. creative filan nvidiaya kolay kolay rakip olamaz..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.