Şimdi Ara

megane sedan II dizel 100 Hp deki tıkırtılar.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
4.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ekim 2008 megane sedanII dizel 100 Hp (privilige) aldım. yakıt tüketimi, performans,
    sessizlik, konfor benim için oldukça iyi sayılır. araç şu an 6000 km'de. yaklaşık 1 aydır
    bozuk ve kasisli yollarda ön taraftan (hissedebildiğim kadarıyla) tıkırtılar geliyor. bu tıkırtılar her zaman olmuyor.
    bu ise canımı sıkıyor. aracı servise götürmeden önce aynı sorunu yaşayan veya yaşamış olan arkadaşlardan
    konu ile ilgili açıklama rica ediyorum. sorun giderilebildimi, nasıl. şimdiden teşekkürler.



  • Yaklaşık 3.5 sene kullanmış biri olarak tıkırtılar canını çok sıkıyorsa aracı satmanı öneririm.Güzel arabadır keyiflidir ama muhtelif yerlerinden tıkırtı gelir zamanla.
  • arkadaşım megane bence harika bir araç fakat şu gögüslükten gelen tıkırtılar ne yazik ki var . ama sana şunu söylüyeyim çalıştığım yerde sıfır focus var ondanda geliyor civice bindim ondada kapıların ordan kasis bozuk yoldan giderken geliyor. akrabamın mercedes 270 cdi ından bile gögüslükten tıkırtı sesini duyduktan sonra önemsemedim artık
  • düzeltme denizlide ikamet etmekteyim. egenin en bozuk şehir içi yoludur.
  • maalesef megane II'lerde çeşitli aksamlardan tıkırdılar gelebiliyor. sizdeki sıkıntılar ön konsoldan gelen kısımdaysa, bu göğüsten gelen kısımda sesi azaltmak için izolasyon yapılabiliyor, ufak bantlar yapıştırılıyor çokta zahmetli değil sadece kapakları açıp kapatmak dert olabilir sizin için, forumda araştırın bu tarz bi konu vardı, sanırım Rizeli arkadaş yazmıştı..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: phoenix20

    düzeltme denizlide ikamet etmekteyim. egenin en bozuk şehir içi yoludur.

    eminmisin
    bence sen diğer şehirleri görmemişsin Denizli'yi öpte başına koy
  • Göstergelerin altından geliyor olabilir. Söküp yumuşak malzemeden bant türü şeyler koymak lazım geçme yerlerine.
  • Malesef Megane larda bu sorun oluyor hepsinin basit bir çözümü var forumda mevcut.Ben çoğunu uyguladım ve tüm uygulamalarımdan sonuç aldım.Yanlız şunu söylemeliyim araçta öyle parçalar kullanılmışki sanki sırf araç tıkırdasın diye özellikle gösterge ve ekranların tutunduğu parçalar.
  • meganenin tıkırdamasının en büyük sebebi, torpidonun çoğu parçasının tırnaklı ve birbirine geçme şeklinde olmasından kaynaklanıyor.. geçende benim aracın klimasına bakmak için söktüler 15 dakikada torpidonun yarısını dağıttı adam .. sadece 4 vida söktü.. babamda aynı araçtan var.. sizin araçtan.. 2008 model privilage 100 bg.. ondada vardı, garantiye verdik çözdüler.. özellikle ön sağdan geliyordu sesler..
  • mrb bende de megane var ve tıkırtıları gidermenin basit yollarını nasıl bulabilirim.tşk
  • butun meganelerde aynı sorun war sanırım bendede senin aracın 2007 modelı var ve dediğin gibi 10bin-15bin arası baslamıstı tıkırtılar ve artarak devam etmekte ama takmıyorum kafaya gerek konforu gerek az yakışı telafi ediyor
  • ya ben genelde ticari taksi olarak megane tercih ederim

    en yenisi 300 000 km de ama ben hiç tıkırtı duymadım

    hatta biri 10 000 km deyken kaza yapmış ve bindiğimde ön havayastıkları yoktu kazadan sonra takmamışlardı

    demek yollar düzgündü
  • Bu tıkırtı olayları 2100 km olan benim araçta bile var.Sol arka kapıdan geliyor.Megane 3 forum sayfasına baktım.Bu durumdan rahatsız olanlar orda da var.Bu tıkırtılar meganların kronik problemi galiba.
  • Eurosportta Tour de France ı seyrediyorum adamların köy yolları bile bizim ana caddelerden düzgün. Bizim yollar köstebek yuvası gibi her yeri kazıyorlar hangi araba olsa ses yapar .
    Bizim otoban otoban değil ankaradan geldim tam 5 noktada çalışma yüzünden kilometrelerce tek şerit ben bu mütahitlerin
  • benim megane'în dikiz aynasindan ses geliyor.
    sanirim aynanin cami sallaniyor.
    anlamadim bu isi, zaten bakim zamani da yaklasti. servise goturup halledin diyecem de sonuc alabilirmiyim bilmiyorum.

    buna ek olarak, sol emniyet kemerindenden ve orta konsoldanda hafif tikirtilar geliyor. araba 70 binde.
    bu tip ufak tefek sorunlar disinda son derece memnunum aracimdan onu da belirteyim
  • Tıkırtı problemi olan arkadaşlara tavsiyem ön göğüsün kenar kısımlarına boydan boya lastik fitil soksunlar ,ardından evdeki kapı altlarına koyulan kalın süngerler var yapışkan kısmını sökerek göğüsün önünde olan siyah süngerin arkasına soksunlar.Bu işlemleri yapınca ön göğüsün aracın iç kısmına olan temasları büyük ölçüde engelleniyor ve bir çok ses kesiliyor göğüsten gelen sesleri engellemek için söküp takmadan yapabileceğiniz kolay işlemler.Söküm olaylarıda çok basit Megane II sayfasında 173.sayfada herşey var gibi.
  • Slmlar;

    Aracımı aldığımdan beri beni deli eden iç gıcıklayıcı sesi sonunda buldum arkadaşlar.Eğer 80 km hızı geçtikten sonra kemer hizasından iç gıcıklayıcı bir ses duyuyorsanız aracınızın dış kapı kolunun arasında bordo renkli eller serbest gözleri var bunların içi boş türkiye üretimlerinde elinizle yoklayın eğer hafif sallanıyorsa ses bundan geliyor.Düz uçlu ince bir tornavida ile üstten yada alttan kanırtarak çıkarıp japon yapıştırıcı sürüp tekrar yerine oturtunuz.Artık 130 la gidiyorum ve o hız arttıkça oda artan sinir bozucu ses yok...
  • Arkadaşlar çukurlara girince gelen tıkırtıları inşallah çözdük, ani kalkıslarda şanzumanın orda bır takoz gıbı bırsey var o yıpranmıs onu degiştirdik diğeri de ön aksamda 75 tl lik rot kolu mu ne var onla çözdük,
    arabanızı sanayiye götürdügünde yanlara doğru sallatın ses geliyorsa en fazla 100 tl lik masrafla kurtulmanız gerekir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.