Şimdi Ara

DOĞAN SLX'Mİ FORD TAUNUS 2.0 GTS'Mİ (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
0
Favori
175.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: disintegration

evet itirazım var
    doğan+kartal+şahin bence x5 ten daha konforlu...

• kuş serisi ancak serceden konforlurdur ve reno 12 den kuş serisi meganeden konforlu ise taunus mercedesten konforludur. kuş serisinin konforlu oluşuna ancak gülünür. kullandığım slx de orjinal düğme felan yoktu ben yaptırmıştım. tüp tankından dolayı ise yedek lastiği çıkartmak baya zordu.
    göstergelerdede ışık ayar reostatı göremedim ben. nerde ise söyleyin bakayım bi slx den. kuş serisi taunusun iç donanımı ile asla aynı olamaz.
    çünki o kuştur yani oyuncak.
    taunus ise arabadır. taunusa binin birde mercedese konforunun ve ağırlığının mercedese ne kadar yakın olabildiğini anlarsınız.
    1nci vitesde 60 km hıza ulaşacak bir kuş seriside yoktur zaten. teneke motor adı üstünde.
  • dünyanın her yerinde karizması ortada

DOĞAN SLX'Mİ FORD TAUNUS 2.0 GTS'Mİ

• şekil budur düz kaput odun gibi değil

• şimdi biri gelir modifiyeli şahin-doğan fotoğrafı koyar...
  • camlar filmli, süspansiyon pıstırılmış, abart egzoslu,ön-arka camlarda isim yazan, sağında solunda ferrari-porş-mastenk arması olan...
    quote:

Orjinalden alıntı: wehby

şimdi biri gelir modifiyeli şahin-doğan fotoğrafı koyar...

• Bu ne saçmalık! İkiye ayrılan mercedes bile var hız yaparsan altındakinin kazadan sonra sağ kalma konusunda bir önemi yok.
    Formula 1 de bile alınan bütün güvenlik önlemlerine rağmen Ayrton Senna gibi bir profesyonel talihsizce hayata veda etti..
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Ayrton_Senna
    İki marka araçtan hangisini kim beğeniyorsa onu kullansın çocuk gibi çekişme yapmak özellikle böyle kaza haberlerini vermek çok yakışıksız bir durum.
    Ford kullananlardan daha olumlu "haydi ordan" beklerdim.
  • Bu araçtan sağ kurtulan olmuşmudur ? Tabiki olmuştur.

Neden olmuştur ?

Şöyle açıklıyalım ;

Bu araba ; güvenlik paketli, 8 airbagli, ABS li, bilmem neli, kalın kaportalı, sağlam şaseli...vs.. full donanımlı avrupa araba ya ? Kaliteli araba ya? Crash teslerinden bilmem kaç yıldız almış, yılın ,ayın, haftanın arabası seçilmiş araba ya ? Değil mi?

• Trafik kazalarında en çok can kaybı yandan alınan darbelerde meydana gelir. Zira arada sadece kapı vardır. Yukarıdaki kazada yolcu mefta sürücü ağır yaralı iken benzer bir kaza ise Taunus GLS ile yapılmış. Orta direkten darbe almasına rağmen araç kendini çok fazla dağıtmamış ama yine de yolcu ağır yaralı sürücü sapa sağlam.

İtalyan menşeli otomobillerin malesef kazalara karşı zayıflığı ortadadır, Fiat grubunun hemen bütün modellerinde bu böyledir, aracın yapısı doğuştan zayıf, oysa Alman, Amerikan, ingiliz, Japon malı otomobillerde tabiri caizse daha kemikli bir yapısal güç var...Kolay kolay dağılmıyorlar...

kısacası kalitesini belirlemiş araç markaları vardır. bunu kabul edip etmemek herkesin kendi sorunu. ama en azından gerçeğide görmek önemli bir olay. erdemlilik diyebiliriz. kendi kanaatimce neden can güvenliğimi tehlikeye atıyım diye düşünüyorum. yada neden sağlam araç almak varken teneke gibi araçlara para veripte bi kazada aracımın pert olmasını seyredeyim. mantık kuralları çerçevesinde bana böyle uygun geliyor. kendi düşüncem bu. tabiki yine isteyen istediğine biner.

• Mercedes CLK

Bmw 8 serisi

Honda Civic

Ferrari Enzo

• şimdi bu mantıksız örnekler hiç akılcı değil. bir araçla kamyon tır.vs.vs çarpışırsa illaki araç ikiye bölünür içinden sağ çıkılmasıda allaha kalmış artık. anlatılmak istenilen bir münibüs ve barıyerlere çarpılıpta takla atılması. böyle durumlarda şasesi sağlam olan araç kasayı tutar ve dağılmaz. halk arasında kemikli araba diye tabir edilir.
  • Haa şimdi de " Allah'a kalmış " oluyor öylemi ???

Arkadaşım... sen iki tane link vermişssin... Kimin, hangisinin kaç km hızla, hangi açıdan ...vs.. kazanın oluş şekliyle ilgili detayını biliyormusun da bu karşılaştırmayı yapıyorsun ?

Oldu o zaman bende iki tane link vereyim. Birisinde tofaş ikiye bölünmüş, adamın burnu bile kanamamış, diğerinde merso ikiye bölümüş ama içindeki ölmüş. Bu demek oluyorki tofaş mersodan daha sağlam öyle mi?

Haa tabi o zaman iş değişir değil mi? Mersoda ölünce Allah'a kalmış, ama tofaşda ölünce ; tenekeden ne beklersin?

Bu mudur yani ?

Al işte aşağıda ikiye bölünen tofaştan burnu bile kanamadan sağ çıkan adam.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9889381.asp

Ama bu kaza Mersedesle olsaydı ;

Adam ölürse ; " Allah'a kalmış "

Adam ölmzese ; Oooo işte mersedesin sağlamlığı...

Bunun Türkçesi bu oluyor o zaman.

• quote:

Orjinalden alıntı: dainesee

Haa şimdi de " Allah'a kalmış " oluyor öylemi ???

Arkadaşım... sen iki tane link vermişssin... Kimin, hangisinin kaç km hızla, hangi açıdan ...vs.. kazanın oluş şekliyle ilgili detayını biliyormusun da bu karşılaştırmayı yapıyorsun ?

Oldu o zaman bende iki tane link vereyim. Birisinde tofaş ikiye bölünmüş, adamın burnu bile kanamamış, diğerinde merso ikiye bölümüş ama içindeki ölmüş. Bu demek oluyorki tofaş mersodan daha sağlam öyle mi?

Haa tabi o zaman iş değişir değil mi? Mersoda ölünce Allah'a kalmış, ama tofaşda ölünce ; tenekeden ne beklersin?

Bu mudur yani ?

Al işte aşağıda ikiye bölünen tofaştan burnu bile kanamadan sağ çıkan adam.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/9889381.asp

Ama bu kaza Mersedesle olsaydı ;

Adam ölürse ; " Allah'a kalmış "

Adam ölmzese ; Oooo işte mersedesin sağlamlığı...

Bunun Türkçesi bu oluyor o zaman.

+1

• Ford Neyi Kanıtlamaya çalışıyorsun daha

İşine gelenleri yazıyorsun anca Tamam Senin araban Bugatti
  • Ben artık muattap olmuyorum bu kardeşle buda son mesajım herkese iyi geceler. Konuyu açan arkadaşta granadasın güle güle kullansın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Brujeria35

Ford Neyi Kanıtlamaya çalışıyorsun daha

İşine gelenleri yazıyorsun anca Tamam Senin araban Bugatti

kullandığım ve güvendiğim fiyatına görede iyi olan araba ford.
    mercedes iki bölününce sağlamda tofaş bölününce berbat diye bir cümle kullandığımı hatırlamıyorum. bu şekilde çok feci olan kazalarda marka fark etmez bunu belirttim zaten. anlatılmak istenileni anlamamaya çalışmanızda kendi probleminiz. oraya koyduğum iki linkte kazalar aynı şekildeydi farklı olarak taunus üstüne birde direğe çarparak durabilmişti. benim baktığım linkte ise gerçekten bu adam şans eseri kurtul diyebiliyorum çünki araç ezilipte içinde kalmamış araç zaten ikiye bölünmiş. o esnada bi şekilde içinde çıktı veya fırladı araç bölünürken tabi olay anında orda olmadığım için tam olarak bi kesinleştirme yapamayacağım. verdiğiniz linktede zaten aracın hali orda duvar ikiye bölmüş aracı. benim verdiğim linkte taunus münibüsle çarpıştıktan sonra üstüne birde direğe çarpmış ama dağılmamış, ikiye bölünmemiş. daha önceki yazılarımda kuş serisinde şase olmadığı yarım olduğunu belirmiştim verdiğiniz linktede size ıspatı

• Tofaşçılar alınmasın ancak

FORD TAUNUS tofaşın yanında mühendislik harikası gibi duruyor

tofaş sanki 1 gün düşünmüşler 2 günde yapmışlar toplam 3 günlerine maal olmuş

youtube bi girin bakalım taunus ile ilgili videoları izleyin

tofaşınçünkü o kadar kıro videoları varki katlanmak mümkün değil

fark ortada fanatizm de ortada
  • quote:

Orjinalden alıntı: EL_MARIACHI

Tofaşçılar alınmasın ancak

FORD TAUNUS tofaşın yanında mühendislik harikası gibi duruyor

tofaş sanki 1 gün düşünmüşler 2 günde yapmışlar toplam 3 günlerine maal olmuş

youtube bi girin bakalım taunus ile ilgili videoları izleyin

tofaşınçünkü o kadar kıro videoları varki katlanmak mümkün değil

fark ortada fanatizm de ortada

evet özellikle arka kapının ordan yana doğru ayrılan kalça olayını taunusun tamamen şeklini ortaya koymuş ve gerçektende güzel yapmışlar nede olsa mustang torunları
  • Ben kartalla 2. viteste 7000 devirde 90 görüyorum ki araç 8000 devir kesici olmasa 8000 e kadar uzasa 100 hayli hayli geçerim.

2nci vitezde taunusta 4,500 devirde 80 de oluyor 5,500 ise 105 km gibi senin bahsettiğin 7000 devirde 130-135 civarları. buda farkı işte.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.