Şimdi Ara

Nvidia'nın 40nm GPU'ları DirectX 10.1 desteği ile geliyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • DirectX 11 destekli GT300 GPU'su ve GeForce GTX 300 serisi ekran kartları merakla beklenen Nvidia'dan sürpriz bir hamle. GeForce 8800 serisi grafik kartlarıyla DirectX 10.0 desteği sunmaya başlayan ilk üretici olan firma, hatırlanacağı üzere AMD-ATi'nin aksine DirectX 10.1 desteğine pek sıcak bakmadığını açıklamıştı. Nvidia'nın bu duruşunu aksine AMD-ATi ise Radeon HD 3000 serisinden bu yana DiretX 10.1 desteği veriyor ve bu desteğin uyumlu oyunlarda %25'e varan performans artışı sağladığını belirtiliyor.


    Gelen son haberlere göre AMD-ATi'den sonra Nvidia da DirectX 10.1 desteği sunmayı başlıyor.Firmanın 40nm üretim teknolojisiyle hazırladığı ve yakında kullanıma sunmayı planladığı GT218 ve GT216 kod adlı yeni GPU'ların DirectX 10.1 desteğine sahip olacakları belirtiliyor. Hem masaüstü hem de dizüstü bilgisayarlar için hazırlanan 40nm GPU'larında DirectX 10.1 desteği sunmaya başlayacak olan Nvidia ile birlikte oyun sayısında da artış olması beklenebilir.


    DirectX 11 desteği sunacak GT300 GPU'sunun yılın ikinci yarısında, muhtemelen 3. çeyrek sonu veya üç aylık son dönemde anons edilmesi bekleniyor.




  • en azından dx 11 cıkmadan nvidia kart alıcakalr artık dx 10.1 bizde yok demezler bu yonden iyi

    ama bu zamana kadar uygulanan politikalar ile ati lerin dx10.1 de performans göstermesini engellediği icin bu yonden kötü bir haber bakalım gunler neler getırıcek


    ve nvidia nında gpu larına teknolojik yenilik koyarak yeni üretim serileri yapmaya baslaması g92 vaziyeti göz önüne alındıgında sevindirici bir haber bile olabilir.

    -GT218 ORTA SEVİYE BİR KART OLABİLİR- VE gt216 orta üst seviye bir kart olabilir

    Öngörüleri genellikle gerçekleşen vr-zone sitesi şimdi de Nvidia'nın GT218 kod adını taşıyan son çekirdeğinin taslak çizimine ve teknik özelliklerine yer verdi.
    Nvidia'nın giriş segmentine yönelik çözümü olacak GT218 çekirdeği, bildiğimiz gibi firmanın 40nm'lik üretim teknolojisi ile üretilecek ilk çekirdeklerinden biri -hatta belki birincisi- olacak. İlk numulerine Mart ayında düzenlenecek CeBIT ile tanık olacağımız modellerin piyasaya ertesi ay sürülmesi bekleniyor.

    Resimde gördüğümüz karttan hareket edecek olursak bunun D10M1-30 kodlu, P692 PCB tasarımına sahip olduğunu görüyoruz. Çalışma hızları ise 550MHz/1375MHz olarak belirtilmiş. 64 Bit bellek arayüzüne sahip olan kart 800MHz hızında 512MB'lık DDR3 bellek kapasitesi ile gelecek. Kaç tane paralel işlemci barındıracağı ise henüz belli değil. Bunların haricinde kartta; DVI + HDMI ve display port yer alacak.

    Şimdilik eldeki veriler bundan ibaret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Timeguard -- 7 Haziran 2009; 8:55:25 >
  • Hani nvidia 10.1 e geçmeden 11 e geçecekti... "Kendi tükürdüğünü yalamak" diye güzel bir ata sözümüz var... Tabi işin ayrıntısında şuda olabilir sanırım DX11 le DX10.1 birbirleri ile yakından bağlantılı yada DX10.1 ilerleyen günlerde daha avantajlı... Mutlaka nvidia bunları düşünerek hareket etmiştir... Assasins Creed'de bi ara ATI kartların ne yaptağını ve nvidianın ne yaptığını hepimiz biliyoruz... :)
  • Nvidia'nın bu yaptığı şey son derece yanlış bir hamle eğer sadece orta seviye kartlar için DirectX 10.1 desteği vericekse o dahada saçma neyse derdim değil çünkü birkaç ay sonra elimdekini çıkarıp DirectX 11 destekli kartları bekleyeceğim.

    DirectX 10.1'in %25 getirisi var madem DirectX 10.1 destekli oyunlarda DirectX 10 ile karşılaştırma yapılsın bizde öğrenmiş oluruz DH'den böyle bir test bekliyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Haziran 2009; 9:25:01 >
  • Artık Assasins Creed'e DX10.1 desteği getiren, sonra da geri çekilen yamayı tekrar yayınlarlar :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: VaLoUr

    Nvidia'nın bu yaptığı şey son derece yanlış bir hamle eğer sadece orta seviye kartlar için DirectX 10.1 desteği vericekse o dahada saçma neyse derdim değil çünkü birkaç ay sonra elimdekini çıkarıp DirectX 11 destekli kartları bekleyeceğim.

    DirectX 10.1'in %25 getirisi var madem DirectX 10.1 destekli oyunlarda DirectX 10 ile karşılaştırma yapılsın bizde öğrenmiş oluruz DH'den böyle bir test bekliyoruz.



    suanda giris ve orta seviye gibi gozukuyor belkıde tepkı cekmeden teknolojilerini denemek istiyorlar
  • %25 Getirisi olan DirecX 10.1 oyunlarda çoğalıcaksa o zaman Nvidia niye durmadan model çıkarıyor tek pcb GTX295 falan diğer firmalarda referans tasarım hariç modeller
    boşunamı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Haziran 2009; 9:42:40 >
  • hani bi bir işe yaramıyordu bu.geçerlerse bir anlam ifade etmiyordu (!)fanları kudurur şimdi o kadar directx10.1 i kötülüyorlardı.Simdi de överler artık :D
  • Gereksiz denmesinin sebebi oyunlarda az kullanılmasından dolayıydı getirisinin olmamasından dolayı değil Nvidia kullandırtmamış falan bunlar kullanıcının sorunu değil istese 55nm GT200b'lere pekala bu desteği verebilirdi DirectX 10.1'in oyunlarda desteği artsın hepimiz övelim bu işin fanlıkla falan alakası yok ama önce şu performans getiri testi bir yapılsın lafla olmuyor bu işler %25 fark demek 4870'in bile GTX275 ile başabaş veya daha iyi sonuçlar alması anlamına gelir eğer madem böyleyse yazılım olarak avantajını oyun firmalarıyla anlaşarak gösterseydi daha az para verir Ati alırdık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 7 Haziran 2009; 12:26:52 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fatihcanery

    hani bi bir işe yaramıyordu bu.geçerlerse bir anlam ifade etmiyordu (!)fanları kudurur şimdi o kadar directx10.1 i kötülüyorlardı.Simdi de överler artık :D


    kötülenicek birsey yok ortada dünyaları yerinden oynatan bir getirisi yok görsel olarak hatta nerdeyse hic fark yok fark perfomans manasında ve nvidia üst seviye kartlarıda perfoamansları kötü deil bu yüzden aşırı büyük bir eksiklik deil denebilirdi


    ama olmasının kötü oldugunu kim söledi ise hata etmis
  • nvidia bu işe el attığına benim kartın dx10.1 performansını görme şansım olacak demektir herşey için sağol nvidia... cimri ati oyunlara bi sponsor olmadı gitti
  • quote:

    Orjinalden alıntı: yc#1

    Artık Assasins Creed'e DX10.1 desteği getiren, sonra da geri çekilen yamayı tekrar yayınlarlar :D


    Çok doğru söylemişsin.
    O kadar revizyonun ardından GPU larına 10.1 i koymadığı gibi logolu oyunlardaki 10.1 desteğini kaldırtan Nvidia kullanıcılar için hep göyle iyi işler yapıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 01mrt

    Hani nvidia 10.1 e geçmeden 11 e geçecekti... "Kendi tükürdüğünü yalamak" diye güzel bir ata sözümüz var... Tabi işin ayrıntısında şuda olabilir sanırım DX11 le DX10.1 birbirleri ile yakından bağlantılı yada DX10.1 ilerleyen günlerde daha avantajlı... Mutlaka nvidia bunları düşünerek hareket etmiştir... Assasins Creed'de bi ara ATI kartların ne yaptağını ve nvidianın ne yaptığını hepimiz biliyoruz... :)

    bencede öyle
  • cift gpu lu kart verimsiz ve gereksiz dedi yapmıcaz dedi 2 model yaptı

    dx 10.1 gereksiz dedi kullanılmıcak dedi simdi dx11 oncesi dx10.1 cıkarıyor.


    demiyorki biz gtx2xx serisi kartlarda sadece g92 nin birimlerini 2 katı arttırdık baska bşey ekleyemedik ondan koyamadık bişey karta vs vs

    gidin gt300 leri kasın bu vakitte yeni gpu niye
  • Bu saatten sonra son derece gereksiz..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tolgacem

    cift gpu lu kart verimsiz ve gereksiz dedi yapmıcaz dedi 2 model yaptı

    dx 10.1 gereksiz dedi kullanılmıcak dedi simdi dx11 oncesi dx10.1 cıkarıyor.


    demiyorki biz gtx2xx serisi kartlarda sadece g92 nin birimlerini 2 katı arttırdık baska bşey ekleyemedik ondan koyamadık bişey karta vs vs

    gidin gt300 leri kasın bu vakitte yeni gpu niye


    aynen arkadaşım, nvidia şeytani yüzünü şu an itibari ile net bir şekilde göstermiştir.
    kesinlikle desteklenecek bir hareket yapmadı.
  • Nvidia abarttın artık cidden...... Diğer yanda Ion Tegra gibi son derece başarılı sistemler diğer yanda teknoloji yaratmayıp takip eden üstüne tükürdüğünü yalayan sistem.İki departman farklı kişiler tarafından yönetiliyor galiba
  • DX11 oyunlarda DX10.1 in %25 lik performans farkı etki ederse o zaman durun
  • nvidia sana ne desem azdır da forum buna müsade eden bi yer değil senin engellemelerin yüzünden ekran kartımın gücünü tam olarak alamadım.şimdi alsam ne olacak?daha kaç tane dx10.1 oyun çıkabilecek ki? tabi zamanında sattın misler gibi sattın 8xxx serini!

    edit:ati senin de alacağın olsun.sen de zamanında paraları bayacaktın nvidia gibi!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iscanthere -- 7 Haziran 2009; 14:28:20 >
  • 40 nm ürünleri deneme safhası olacak
    bu hamleyi ara basamak gibi değerlendirmek lazım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.