Şimdi Ara

Computex 2009: Intel P55 yonga setinde SLI desteği doğrulandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.977
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Ve Nvidia, Intel'in P55 yonga setinde SLI desteği olacağını yaptığı resmi açıklamayla duyurdu. Geçtiğimiz günlerde anakart üreticilerinden birisi tarafından biz ulaştırılan bilgiyi sizlerle paylaşarak, Core i5 işlemciler için hazırlanan P55 yonga setli anakartların Crossfire X'in yanında SLI desteğine de sahip olacağını açıklamıştık. Nvidia'nın Computex 2009 fuarı için hazırladığı özel tanıtım alanındaki ziyaretimiz de firma, P55 yonga setinde SLI desteğinin olacağını doğrulad.


    Bilindiği üzere Nvidia'nın çoklu ekran kartı kullanımına olanak tanıyan SLI teknolojisi, Intel'e geçtiğimiz yaz döneminde sadece Bloomfield (Core i7 + X58) platformunda kullanılmak üzere verilmişti. Ancak firmanın yılın ikinci yarısında duyuracağı Lynnfield platformunda da (Core i5 + P55) SLI desteği olacak. Bilindiği üzere Core i5 işlemciler, Core i7'lerden farklı olarak LGA1156 formunda geliyorlar ve üç kanal yerine çift kanal DDR3 bellek desteği sunuyorlar.


    Öte yandan P55 yonga setinde SLI desteğinin olması, kullanıcılara Nehalem tabanlı işlemcilerle daha ekonomik SLI sistem toplayabilme şansı da sunacak zira P55'in tek yonga tasarımından ötürü, anakartların X58'e kıyasla çok daha ucuz olması bekleniyor.








  • gzlll enazından core i5 a geçmek isteyenler ekrankartı bakımından sıkıntı yaşamayacak
  • p65 i beklemeyi düşünüyorum yeni yeni oturmaa başladı bu x58 serisi
  • anakartın renkleri çok guzelmiş :D Keşke firmalar ürün satışa çıktıktan sonra muhendsik örneği kartlarını çekilişle dağıtsalar. Çok merak ediyorum bios ve çalışma olarak normal anakartlardan farkları var mı?
  • bios pilinin ustunde amd mi yazio :D
  • djdeeles, baş aşağı duran SONY yazıyor, abartmayalım :) ama hakkaten amd ve yanındaki logosu gibi duruyor ayrı konu :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.