Şimdi Ara

Computex 2009: Vestel'den Nvidia Tegra tabanlı netbook

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
7.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Computex 2009: Vestel'den Nvidia Tegra tabanlı netbook


    Yeni nesil grafik işlem birimleri ve GeForce 300 serisi ekran kartları merakla beklenen Nvidia, mobil teknolojilere giderek daha fazla önem vermeye başladı. Dizüstü bilgisayarlar, nettop'lar ve netbook'lar için yonga seti çözümlerine sahip olan ve ION platformuyla iddiasını ortaya koyan Nvidia aynı zamanda Tegra kod adını verdiği yongada sistem çözümleriyle akıllı telefonları ve giriş seviyesi netbook'ları hedefliyor. Daha önceki haberlerimizde teknik özelliklerine detaylıca değindiğimiz Tegra çözümünü genel hatları ile hatırlamak gerekirse, ARM mimarisini temel alan yongada sistem çözümünü benzerlerinden ayıran en önemli fark olarak GeForce teknolojisini kullanan özel bir grafik işlem birimine sahip olması gösteriliyor. Bu sayede Tegra'nın özellikle oyunlardaki performasının benzerlerinden daha etkin ve güçlü olduğu Nvidia tarafından sık sık dile getiriliyor.


    Akıllı telefonlara, Mobil Internet Cihazlarına ve netbook'lara yönelik farklı varyasyonları bulunan Tegra, bir yandan 1080p video oynatabilirken öte taraftan WiFi veya WiMAX bağlantısı üzerinden kullanıcıların sürekli olarak çevrimiçi olabilmesini, elektronik postalarını kontrol edebilmesini veya internette gezintiye çıkabilmesine olanak tanıyor. 3D tabanlı mobil oyunlarda da yüksek performans vaat ettiği belirtilen Tegra platformu akıllı telefonların yanı sıra kimi netbook'larda da kullanılacak zira ARM mimarisini temel alan yongada sistem çözümü sahip olduğu enerji verimliliğine yönelik avantajlar ile özellikle netbook'larda daha uzun kullanım süresinin sağlanabilmesini sağlayacak gibi görünüyor.


    Nvidia'nın özel tanıtım alanında dikkatimizi çeken detayların başında sadece birkaç tane örneği olan Nvidia Tegra tabanlı netbook'lar arasında bir markanın bize oldukça tanıdık gelmesi oldu. Zira bahsettiğimiz bu marka ülkemiz en büyük beyaz eşya ve dizüstü bilgisayar üreticilerinden birisi olan Vestel idi. Computex için sergilenen demo sistem Nvidia'nın Tegra plaformunu temel alıyor. Windows CE ve Linux gibi işletim sistemleriyle çalışabilen bu platformu yeni netbook tasarımında kullanan Vestel'in, Nvidia ile yakın ilişki içerisinde olduğu belirtiliyor. Siyah bir kasaya sahiip olan mühendislik örneği netbook tasarımının fiyatı ve kullanıma sunulacağı tarih hakkında henüz net bir bilgi açıklanmış değil.


    Nvidia içerisindeki kaynaklardan aldığımız bilgilere göre, Nidia Tegra tabanlı netbook'ların son çeyrekte, Tegra tabanlı akıllı telefonların gelişi ise gelecek yılın basını bulacak gibi görünüyor.


    Computex 2009: Vestel'den Nvidia Tegra tabanlı netbook








  • bu ne denir ki şimdi? Vestel'i seviyorum(ihracat miktarını fırlatır inşallah.)Vestel durdu durdu,son saniye de 3'lük atışı buldu...Çoğu kişi Asus ,Toshiba vb. global firmadan ilk tegra urunlerı beklerken bizim can-ı ciğerimiz Vestel'imiz kıpırdanmış.
  • Vestel'in tasarım anlayışı ibretlik... Aynı tasarım yine, bir mağazada gördüm kaçarak uzaklaştım.
    (özellikle klavyesi kötü yapılmak için uğraşılmış sanki, bunda da aynı hemen hemen..)
  • @gunman233, Vestel yetkileleri görüşmedik ama Nvidia'dan aldığımız bilgiye göre tasarım çalışmaları devam ediyor. Piyasaya sürülecek versiyon da bazı değişiklikler olması da ihtimaller arasında yer alıyor.
  • Netbooklardan ziyade taşınabilir medya oynatıcılar için daha uygun bir çözüm Tegra. Netbook işini Ion ile halletmek daha iyi olacak. Tabi maliyetin düşmesi açısından uygun diyebiliriz Tegra'ya da.
  • @gunman233 sana türk malı diye öyle gelmiştir türk mallarından kaçmaya devam et afferin sana klavye işte sanki senin evinde dokunmatik klavye varda tuşluları görünce kaçıyormuş gibi boş ve çamur atmak için yazılmış bir yorum
  • Vestel için atılmış iyi bir adım. Bu Tegra baya tutulacak gibi görünüyor.
  • hemen tasarıuma çamur atmak yerıne yerlı bır fırmanın böyle bir gelısmeye hızlı bır sekılde adapte olup çözum uretmesıne yogunlassak bıraz daha yapıcı olsak...? sureklı elestırı tenkit
  • hem dh ye hem vestele bir
  • Vestel fuarlarda hep yeni model dizüstü bilgisayarlarını gösterir ama piyasada ne hikmetse hiç göremeyiz.
  • vestele başarılar inş güzel iş çıkarırlar ihracatta

    haber için teşekkürler
  • evet ilk adımdan sonraki adımlar daha farkıl olacaktır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: fx57

    @gunman233, Vestel yetkileleri görüşmedik ama Nvidia'dan aldığımız bilgiye göre tasarım çalışmaları devam ediyor. Piyasaya sürülecek versiyon da bazı değişiklikler olması da ihtimaller arasında yer alıyor.

    konuştu
  • Son zamanlarda Turk firmalarinin teknoloji alanindaki atilimlari oldukca goz kamastirici. Veysel i tebrik ediyorum :D
  • Bu üründe ingilizce klavye var heralde vestel bunu türkiyede satmayacak.
  • Vestel'in Amerikadaki ar-ge'sinin bir projesi galiba, ne zaman piyasaya girer bakalım...
  • Gidin bir Vestel Nettop görün ondan sonra konuşalım. Kullanılabilecek gibi değil. Tegra platformu olmasına lafım yok, haberde zaten bu söylenmiş. Aynı şeyleri konuşun sanki elinize birşey geçiyor. Onun iine ne koyarsan koy o kasada, klavyede kullanmak Ferrari'ye kamyo tekeri takıp direksiyon hidrolik olmaması gibi bir durum. Umarım bu tasarımı değiştirirler. Sayın Vestel yetkilileri.
    ''Türk malı diye...'' atlayan arkadaş, sana söyleyecek söz yok zaten.
  • Türk malı diye atlayan arkdaş? ne biçim bi konuşma tarzı bu ? git konuşmayı saygıyı öğren ondan sonra forumlarda teknoloji eleştirmenliğine soyun.
  • çok güzel aslında vestelin böyle bir çıkaracak olması ama sadece donanımlada olmaz biraz albenisi olmalı özellikle diğer firmalar karşısında gunman233 e katılıyorum bence tasarımın kesinlikle daha güzel olması lazım
  • Vestel için örnek bi adım, ama Asus, Toshiba gibi netbook devleri arasında yarışması da biraz kolay olmayacak gibi Vestel açısından, görsellik ve donanıma daha önem verebilirmiş. Mesela uzun pil ömrü gibi ...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.